Lütfen yardım edin..

Ya benim ailemle ilişkilerim iyi değil ergenlikten olsa gerek.. baba tarafından akrabalık bağlarımda iyi değil mesela. annemle çok kavga ederim. böyle söylediği sözler çok ağır kavga ederken. ikimizde birbirimizi çok kırıyoruz. sen benim en büyük pişmanlığımsın dediği var annemin bana. annem hiç sır tutmuyo kimseyle paylaşamıyorum sırlarımı güvenebiliceğim tek insan annemdir derken bide bu ispiyonculuğu felan çıktı annemin. Ha herşey mükemmel gitmiyodu zaten bide arkadaşlarımda hep bi sırtıma bıçağı yedim yani. boş geçen bi arkadaşım yok bu benim yakınım dediğimde sırtımdan vurmayan. arkadaşlarım benim için çok kalıcıdır onların yanında herzaman olabilirim ama onlar beni bi sevgiliye yeni bi arkadaşa tercih eder. bu en büyük pişmanlığım olan okulada arkadaşım aklıma girdi öyle geldim. ha bide kilo problemim felanda var onlarda ayrı bi özgüven kaybı çocukluğumdan beri yani buraya bukadar yazayım özet olarak.

ne ilacı ne psikiyatristi senin bunlarla işin yok.bu anlattıkların için hem kendin çabala hem de psikologla beraber halledebilirsin.ama gerçekten işini iyi yapmayan psikologlar var.depresyon ilacı yazıp gönderiyorlar sakın böyle birine gitme gidersen de itibar etme.iyi bir terapiyle kendini daha iyi hissedeceksin.

ne ilacı ne psikiyatristi senin bunlarla işin yok.bu anlattıkların için hem kendin çabala hem de psikologla beraber halledebilirsin.ama gerçekten işini iyi yapmayan psikologlar var.depresyon ilacı yazıp gönderiyorlar sakın böyle birine gitme gidersen de itibar etme.iyi bir terapiyle kendini daha iyi hissedeceksin.

günaydın arkadaşım işini yapamayan psikologlar var ilaç yazıp gönderiyorlar demissin psikologlar ilaç yazamaz ki sizin çevrenizde ilaç yazan psikolog mu var.Konu sahibi arkadaşım bende kullandım ilaç zamanında kardeşimde kullandı doktor kontrolünde bıraktık yine sen önce psikologa git.

Bu anlattıkların kişisel ve yetiştirilme tarzı ile alakalıdır onları boş ver kendine bak onlar ne yapar ise yapsın umursama dikkat etme kendi sınıftan olması şart değil kendi okulundan kendi mahallen içerisinden illa sen ile hem fikir olan aynı yetiştirilme tarzına sahip biri vardır. Senin yapman gereken görmen bakman değil şuan belli noktaya bakıp duruyorsun gördüklerinde ona göre.

Ailevi sorunların illa olacaktır onlar seni sen onları anlamayacaksın buda şuan ki ruh halin ile yaşın ile alakalıdır ve ufacık noktayı büyüterek kara deliğe çevirmendir aslında her şeyi içine çekiyor. İnsanları değiştiremezsin özellik ile ebeveynlerini olduğu gibi kabul edersin onlara da kendince davranış tarzı geliştirirsin bazı şeyleri duymayacak görmeyeceksin. Ki yaşın ilerledikçe bazı olguları daha net algılayacaksın.

Kilo problemine gelince kendin ile barışık olmalısın sen busun çünki kendine küsersen dünyayı kendine küstürürsün, kendini nasıl görürsen etrafına da onu yansıtırsın bunu yapma değişe bilirsin.

Haklısın çok teşekkürler :)

Bir şey diyeyim senin yaşında hemen hemen herkesin sosyal yaşantısıyla ilgili kafası karışık olur, ergenlik dönemindesin eminim çok etkiliyordur seni. Benim lisede başıma neler geldi anlatsam şaşırırsın hatta şimdiki halimi görsen daha da çok şaşırırsın:) Lisede sınıfta dışlanmıştım sevilmeyen istenmeyen kişi bendim sınıftaki o kadar komik o kadar saçma bir sebepten ki hem de ben olayı bile anlamamıştım hakkımdan bir takım kızlar hikaye yazmış sonra da bana onu yakıştırıp herkese öyle anlatmışlardı.Kendi çalıp kendi oynadılar yani işin kötü tarafı herkes onlara inandı ve ben dışlandım hiç unutmuyorum.Çok yalnızdım. Ama çok çabuk geçti.Öyle olur ki gençlik arkadaşlıkları öyle işte gittim ben de sınıfımdan değil başka sınıflardan arkadaş edindim, servisle gidip gelirdim oradan edindim ne bilym.Kantinlere tek giderdim ama zoruma gitmezdi özgür olarak hissederdim kendimi. Seni en iyi anlayan benimdir sanırım daha beterini yaşadım çünkü:)
Bence çok düşünmek yerine birkaç başka arkadaş da edin.Sohbet muhabbet en yakın kimi hissedersen onunla gider zaten.Sıkılmadığın insanın yanında neden susup durasın ki :34:

Doğru :) ya diğer sınıflardan arkadaşlıklarım var azda olsa ama işte sınıfmdakiler çok sessizsin vs.. diyince "sanane sen beni arkadaşlarımın yanında gör" demek istesemde... :D yoo aslında öyle değilimdir demekle yetiniyorum. Ne bileyim sini bozucu işte. teşekkürler :)

Düşüncem öyle zaten ama o ihtimalinide düşünüyoum işte.. teşekkürler :)

Back
X