• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin...

2 lady

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
665
677
323
Dün kan tahlili sonucunda hamile olduğumu öğrendim ama şuan o kadar karışık duygular içindeyimki çıkmazda hissediyorum kendimi son sat 31 mart ve ben 2 haftadır kayınvalidemle kayınpederimin rahatsızlıklarından dolayı onlarla beraber röntgen odasına girdim 2 kez bi göğüs röntgeni çekildi bide tomografi (hastanede çalışıyorum) bunların dışında bide lazer epilasyona gittim bu bi ay içinde bütün zararlı şeylerin içinde bulundum ve kafama çok takılıyor bişekilde bi zararı etkisi olmuşmudur bebeğime lütfen bilgilerinizi paylaşın biraz içim rahatlasın

Dün kan tahlili sonucunda hamile olduğumu öğrendim ama şuan o kadar karışık duygular içindeyimki çıkmazda hissediyorum kendimi son sat 31 mart ve ben 2 haftadır kayınvalidemle kayınpederimin rahatsızlıklarından dolayı onlarla beraber röntgen odasına girdim 2 kez bi göğüs röntgeni çekildi bide tomografi (hastanede çalışıyorum) bunların dışında bide lazer epilasyona gittim bu bi ay içinde bütün zararlı şeylerin içinde bulundum ve kafama çok takılıyor bişekilde bi zararı etkisi olmuşmudur bebeğime lütfen bilgilerinizi paylaşın biraz içim rahatlasın

şuan çalıştığım kurum için heyet raporu almak için hastaneye gitmiştim
röntken emar ... vs tüm ayrıntılı incelemelerim yapıldı
sonrasında evli olduğum için kadın doğum uzmanına da görünmem gerektiği söylendi
işte o an aynı senin gibi hissettim çünki gebeliğimin başlarındaymışım
direk ağlamaya başladım zaten
ben bir sürü film çektirdim tahlil yaptırdım bugün ne olucak şimdi diyee

doktor hanımın bana verdiği cevap şuydu
hamileliliğin çok başındasın eğer bir etkilenme olduysa düşükle sonuçlanır
bebeğin tutunuyorsa etkilenmemiş demektir
yani hiç endişe etme

yinede doğum yapana kadar hep içimde bir sitres kaldı
ama çok şükür kızımı sağ salim aldım kollarıma
içini ferah tut canım

Çok teşekkürler cevap yazdığın için içimi rahatlattı benim yaşadıklarımı yaşayanlarla konuşmak iyi oluyor çünkü çok korkuyorum ya bişey olursa diye :((

İnşallah bir şey olmaz arkadaşım kalbini ferah tut.Benim yakın bir arkadaşım da aynı senin gibi röntgen,film çektirmiş.Bir süre de antibiyotik kullanmıştı hamile olduunu bilmeden.Çocuğu gayet sağlıklı umarım sen de hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini .Hayırlı olsun.

Ben de ertesi gün hapı kullandığım bi günden hamile kaldım. Çok korktum çünkü hap bebek oluşumuna engel olmamıstı ama zarar da verebilridi ayrıca bi sürü de ilaç filan içmiştim. doktoruma sorduğumda hamileliği öğrenene kadar yaptıklarından muafsın bebeğe zararı olmaz. Zarar verdiyse bebek düşer dedi. doğumuna az kaldı ve şuana kadar hiç bir düşük tehlikesi ya da aksi durum olmadı şükür.

Endişe etme allah bekliyor o masumları

bir yerde okumuştum. bir hadisti galiba yalan söylemiş gibide olmayayım ama..
hamile olduğunu öğrenmeden önce yaptığın hiçbirşeyden mesul değilsin.

allahın izniyle bişeyck olmaz:46:

Hiç endişelenmeyin lütfen, bakın ne anlatacağım size.

Annem bana hamile kaldığını anladığı zaman doktora gitmiş. Doktor "hamilesiniz ama bebek ölü" deyince, düşürmek için ilaç vermiş.Annem bu ialçları kullanmış ama düşen eden yok, doktor bu sefer çakıllı yolda arabada yolculuk yapın sarsıntıdan kesin düşer demiş. Benim annem de aynen öyle yapmış. Yine düşen eden yok. Tabi bu sırada mide bulantıları devam ediyor ve adet görmüyor. Başka doktora gidiyorlar. Bu doktorda "yok canım hamile değilsiniz, midenizden rahatsızsınız " diyor ve ilaç veriyor. Tabi bu arada annem, röntgen, tahlil, ultrason aklınıza ne gelirse yaptırıyor. Annem mide ilaçlarını kullanıyor bu arada ama bulantılar, kusma çok şiddetli. Doktora gidiyor tekrar, bu sefer doktor "yapılacak birşey yok yarın gelim yatışınızı yapalım, sonraki gün ameliyata alalım" diyor. Annem ertesi gün hastaneye yatmak için gidiyor ama yer olmadığı için yatış yapmıyorlar yarın gelin diyorlar. Annemler hastaneden çıkıyorlar, bir tanıdıklarını görüyorlar durumu anlatınca , o kişi de bir doktor öneriyor. Babam da "hazır izinliyiz bir gidelim" diyor anneme. Gidiyorlar doktora. Doktorun söylediği aynen şu "hanımefendi siz 2 aylık hamilesiniz bebekte gayet sağlıklı"... Ve ben dünyaya geliyorum. :1:

Hiç endişelenmeyin , kişinin haberi olana kadar Allah korurmuş zaten. Bende hamile olduğumu henüz bilmiyorken, her hafta sonu deli gibi cam sildim. Ben siliyorum yağmur yağıyor ben bir daha siliyorum. Perde yıkadım astım, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Zaten herhangi bir anormal durum olsa, muhtemelen tutunmaz düşerdi.

İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

inanmıyorum bu kadar tesadüf olurmu yaaa cok tuhaf oldum

benım sat. 31 mart gecen hafta kızımı doktora goturdum aslında gırmek ıstememıstım ama son anda ben kendım gırdım kıImla rontgen odasına benımde adetım gecıktı hamılelık ıstemıyoruz ve korunuyoruz ama ıcımde bı korku var ya hamıleysem dıye sen ogrenmıssın allah yardımcın olsun bence doktora danıs benım bı tanıdıgım bu yuz den aldırmıstı bebegını:((( ınsallah bende hamıle degılımdır buarada

Hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için ama içim hiç rahat değil bilmiyorum hangi yöne gideceğimi doktorla görüştüm tomografinin zararlı olacağını ve benim kararım neyse onu yapacağını söyledi :((

Ben rontgenli bebeklerdenim. Hem de ne rontgenler...
Arti cernobil...

Yani endiselenme. Bilime guven.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Başka bi doktorla görüştüm daha çok içimi rahatlattı bişey olmaz dedi sizlerede çok teşekkür ederim

Back
X