Lütfen yardım kızlar

Yaa ne desem bilemedim.. Benimde böyle bir ilişkim oldu hatta hayatımdaki tek ilişkimde diyebilirim.. 10 yaş fark ve oda evlenip ayrılmış 😒 (Ben bunu ilişkimiz beşladktan bir süre sonra öğrendim) 3 yl önci ayrıldık.. İnan bana sevgi bir yerden sonra hiç oluyor.. Ben şuan başımı duvarlara vuruyorum 2 yılımı heba ettim diye.. Sen de aynısını olacaksın.. Gerçi ben aldatıldım da .. Seninkinde belki böyle bir durum yoktur.. Ama inanki pişman olacaksın.. Hele çocuğu varsa o kadınla istir istemez bir bağ oluyorr arda.. buna dayanabilecek misin? Cinsellik açısından hiç düşünmüyorum çünkü hiçbir erkeğin ilk birlikteliğinin karısı olduğuna inanmıyorum ama yaş farkı ve evlenip ayrlmış olmak çok farklı canım benim.. 😒 Bence en doğrusu senin için senin yaşında o evlilik heyecanını ilk defa seninle birlikte yaşayacak birisiyle yoluna devam etmen.. Ben çok şükür Rabbime kurtuldum.. psikolojik olarak çok çöktüm danışmanlık destek bile aldım.. Olmuyor kuzum yaa.. Sevgi her zaman işe yaramıyor.. En doğrusu sane uygun yanına ve ailene uygun birisiyle yoluna devam etmen..Yanlış anlama beni az buçuk bu durumda bende kaldım.. O kadar cok seviyordum ki evlenip ayrlmış olmasını öğrendiğimde bile " Neyse canım ayrılmış zaten" diyerek yoluma devam ettim.. Hata yaptım şimdiki aklım olsaydı çizerdim üstünü.. Çok şükür Rabbim kurtardı beni..

Çok dikkatli olmalısın sakın şuanki duygularının mantığının önüne geçmesine izin verme.. Gerçekçi düşün. Hem boşanmış (sebepleri okuduğum kadarıyla tutarsız.Bir kadın “boşanmak üzereyim buna dayanarak söylüyorum” okadar kısa sürede sadece şiddet gördüyse boşanır. Ve aldatılan adam kadına takı falan vermez sonuna kadarda hakkını alır) hem de annesine fazlasıyla bağlı diyorsun. Kesinlikle bunu söyleyenden kork. Sen annene bağlı değil misin? Bu nedemek biliyor musun? Evlenince annem hep hayatımızın içinde olucak bunu şimdiden söylüyorum demek. Ve emin ol adam denge kursa annesi kurmuyor ben tam da bu nedenle boşanma durumundayım istersen son açtığım konuyu güzelce oku. Şimdi senin yerinde ben olucaktım yaşam tecrübesi diyorum sadece topuklardım.(Nişanlıyken hiçbi yüzlerini göstermiyolar,ne zaman evlendin hooop yüzleri meydana çıkıyo)

Siz anne mevzusuna takılmışsınız ama buradaki yorumlara kulak verin. Kadının şimdiki sevgilisi neden kadının eski eşini arayıp onu aldattığını ispiyonlasın? Bu size mantıklı geliyor mu gerçekten?
Altınlar zaten hukuken kadının.

Yakın bi arkadaşınıza söyleyin sevgilinizin eski eşiyle iletişime geçsin. Neden ayrıldıklarını onun ağzından da öğrenin.
Aynen çok saçma değil mi bitmiş gitmiş zaten niye arasın 🤔

Evet
Ben boşanmış erkekten korkarım
😁
Bunu o kişiye değil eski eşe sormak lazım neden ayrılmışlar ya da yakın cevreye
Aynen benim de esiminde de 2.evliligi
Adam bana ilk eşinden neden boşandığını filan anlatınca o kıza çok üzülmüştüm ama da kişisi güya kendini haklı olarak anlatıyordu ama ben yine de o kızı anlamıştım,
Şimdi de biz boşanma durumundayız sebep aldatılmak, (ilk eşiyle farklı sorunlar olmuş ailevi )

Öncelikle teşekkür ederim herkese katkılarınız yeniden sorgulamamı sağladığınız şeyler olduğu için.Ancak üzülerek gözlemlediğim bişey var ki aldatılmaktan belki de en çok yara almış biz kadınlar , doğru düzgün biri olsaydı aldatılır mı yakıştırması yapıyoruz ve buna çok şaşırdım.Mesrla Eski sevgilimin ; benim sayemde düzenli bi işi oldu , paranı tut dikkatli harca hatta istersen bir borca gir diye diye sayemde araba aldı ki aynı cümleleri o da kurmuştur sen olmasan bulunduğum konumda olamazdım arabam olmazdı işim olmazdı gibi gibi.İyi bir konuma gelince aldattı beni.Şimdi burda hala amaan sende çok düzgün olsaydın aldatılır mıydın diyen çoğunluk bir kitlenin olması üzücü. Aldatılmam yetmez gibi Karşı tarafın karaktersizliği bile bana yüklenecek demek ki.İlginç baya.Doğru olan karşıda ki kişi iyi veya kötü ama en önemlisi kötü bile olsa ayrılıp yeni biriyle ancak bu şekilde birlikte olmak değil midir ?
Canım klasik turk erkeği parayı bulunca eşi aldatma olayını o sevgilinle yaşamışsın
Aldatma aldatılma olayı değil sadece buradaki konu tutarsizlik
Eski eşinle konuşmak istiyorum dersen erkek arkadaşının tepkisi ne olur
Mesela aşırı tepki verirse bilki bunun altında yatan başka bişey var
Tabi konuş ama yalan yanlış şeyler söyleyip canini sıkmasın derse; ben tabiki sana her zaman inanıyorum ama onu da dinlemek istiyorum diyebilirsin
Karar senin hayat senin tatlım 😘

1 yıl olacak neredeyse tanıştığımız hiç bir yanlışını görmedim dahası biz tanışmadan önce ortak bir tanıdığımız anlattı onu bana hakkında kötü hiç bişey söylemedi boşanma olayında da zaten anlaşamıyorlardı en son karşı taraf aldattı bütün takıları aldı gitti demişti
Yanı hem aldatıp hemde takıları alıp gitmesi 🤔 adam istese vermez üstüne kadına tazminat davasi da açardı
Kadın adamın kötü bir şeyini görmüş, adamda sus payı olarak takıları verip anlamasali boşanmış olamazlar mi 😕

Canım klasik turk erkeği parayı bulunca eşi aldatma olayını o sevgilinle yaşamışsın
Aldatma aldatılma olayı değil sadece buradaki konu tutarsizlik
Eski eşinle konuşmak istiyorum dersen erkek arkadaşının tepkisi ne olur
Mesela aşırı tepki verirse bilki bunun altında yatan başka bişey var
Tabi konuş ama yalan yanlış şeyler söyleyip canini sıkmasın derse; ben tabiki sana her zaman inanıyorum ama onu da dinlemek istiyorum diyebilirsin
Karar senin hayat senin tatlım 😘
kesinlikle onay vereceğine inanmıyorum eski eşiyle konuşmasına 😒 O eski diyecek ne yapacaksın diyecek sen bana güvenkiyorsun deyip haksızken haklı duruma çıkmaya çalışacak.. En iyisi kendisi gibi o evlilik denayimi ve heyecanını ilk defa yaşayacak birisiyle birlikte olması .. Benim pişmanlıklarımı başkası çekmesin.. Sonradan kafasını çok vuracak yaşı da kücük daha 23 ne acelesi var bende o yaşlarda tamamen ayrldm işte 🙄 Sevdği için canı çok yanacak ama o yangın geçince mantıklı düşününce ayrlmanın en doğru karar olduğunu anlayacaktır

Bence hiç akıl karı bir iş değil. Yol yakınken ayrılın. Çok aşığım ayrılamam derseniz siz bilirsiniz tabi.

kesinlikle onay vereceğine inanmıyorum eski eşiyle konuşmasına 😒 O eski diyecek ne yapacaksın diyecek sen bana güvenkiyorsun deyip haksızken haklı duruma çıkmaya çalışacak.. En iyisi kendisi gibi o evlilik denayimi ve heyecanını ilk defa yaşayacak birisiyle birlikte olması .. Benim pişmanlıklarımı başkası çekmesin.. Sonradan kafasını çok vuracak yaşı da kücük daha 23 ne acelesi var bende o yaşlarda tamamen ayrldm işte 🙄 Sevdği için canı çok yanacak ama o yangın geçince mantıklı düşününce ayrlmanın en doğru karar olduğunu anlayacaktır
Aynen 👍

Aynen benim de esiminde de 2.evliligi
Adam bana ilk eşinden neden boşandığını filan anlatınca o kıza çok üzülmüştüm ama da kişisi güya kendini haklı olarak anlatıyordu ama ben yine de o kızı anlamıştım,
Şimdi de biz boşanma durumundayız sebep aldatılmak, (ilk eşiyle farklı sorunlar olmuş ailevi )
:( üzüldüm cnm
Allah kolaylık versin

Eski eşiyle hiç mutlu bir evlilikleri olmamış evlilerin olduğu bi çok durum bizde olmadı hiç öyle ki evde yemek yenmez doğru düzgün otel gibi kullanılırdı dedi , düzelmesini beklemiş en sonunda aldatıldığını öğrenince ayrılmışlar.Bu konuda bana inanmayabilirsin ailem arkadaşlarım istediğin herkese sorabilirsin dedi
Bunu dedi ki onun haberi olmadan bi ortak tanıdığımız biz tanışmadan önce bana anlatırken benzer cümleleri kurdu

Canım benim zaten hiç kimse demez ki, benim sorumsuzluğum ve ilgisizliğim yüzünden eski eşim darlandı, kızı çok mutsuz ettim oda en sonunda dayanamadı mutluluğu başkasında buldu. Beni aldattı gitti diye.

Tabi ki suçu karşı tarafa atacak.

Çok toysun. 23 yaşında hayatının baharındasın, şuan için evlenmeyi hemen düşünme. İyice ölç tart. İyi gözlemle. Annesiyle tanış ilişkilerine bak.
Ailenle tanıştır, annen baban hayır derlerse ısrar etme. Onların gördüğü ama bizlerin görmediği şeyler var. Ve her zaman da haklı çıkıyorlar.

Kendine yazık etme.

Merhaba , sırf bu kararsızlığım için üye oldum
Hemen anlatmaya başlıyorum ;
Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşım 31 yaşında 32 olacak , 9 yaş aramız var birbirimizi gerçekten seviyoruz ve yolunda giden bi ilişkimiz var.O an Konuşmasak bile birimiz üzülse diğeri hisseder öyle bir bağ var aramızda.Erkek arkadaşım çok düzgün efendi saygılı kültürlü eğitimli biri çevresi tarafından sevilen yaşı itibariyle de çok olgun.Ancak şöyle bir durum var,erkek arkadaşımın başından daha önce bir evlilik geçmiş ve boşanmış.İlerde evlilik aşamasına geldiğimizde ailemde bu durumun sorun olacağını biliyorum.İkna etmek için elimizden geleni yaparız ama çok zor bir süreç bizi bekliyor eminim buna.Birde erkek arkadaşımın babası vefat etmiş o yüzden aile bağları annesiyle daha sıkı. Şuan babasının rolünü üstlenmiş evlerinde evlendikten ayrı yaşayacağız ama bizim evimiz ve annesinin evi arasındaki ayrımı yapabilecek mi bilmiyorum. Çok iyi niyetli ya yapamazsa düşünüyorum bazen.Şimdi sorum şu ; hem daha önce başından geçen evlilik ve diğer şeyleri düşününce mantıklı olan devam etmek mi yoksa çok sevmeme rağmen belki de ruh eşimi bulmama rağmen ayrılmak mı ? Kararsızım yardım ederseniz çok sevinirim🙏🏻
Bence çok zorlanırsın

Öncelikle teşekkür ederim herkese katkılarınız yeniden sorgulamamı sağladığınız şeyler olduğu için.Ancak üzülerek gözlemlediğim bişey var ki aldatılmaktan belki de en çok yara almış biz kadınlar , doğru düzgün biri olsaydı aldatılır mı yakıştırması yapıyoruz ve buna çok şaşırdım.Mesrla Eski sevgilimin ; benim sayemde düzenli bi işi oldu , paranı tut dikkatli harca hatta istersen bir borca gir diye diye sayemde araba aldı ki aynı cümleleri o da kurmuştur sen olmasan bulunduğum konumda olamazdım arabam olmazdı işim olmazdı gibi gibi.İyi bir konuma gelince aldattı beni.Şimdi burda hala amaan sende çok düzgün olsaydın aldatılır mıydın diyen çoğunluk bir kitlenin olması üzücü. Aldatılmam yetmez gibi Karşı tarafın karaktersizliği bile bana yüklenecek demek ki.İlginç baya.Doğru olan karşıda ki kişi iyi veya kötü ama en önemlisi kötü bile olsa ayrılıp yeni biriyle ancak bu şekilde birlikte olmak değil midir ?
Iste atladiğin nokta tam da bu.

Evet aldatma konusunda daima aldatan taraf hatalıdır. Bu konuda hickimse aksini iddia etmiyor.

Burdaki kadınların anlatmaya çalıştığı şey şu;

Türk kadınları yuvalarını kurtarmak için dayak yiyor, aldatiliyor bin türlü hakarete boyun eğiyor
Çünkü toplumun "dişi kuş " baskısı ile büyüdük. Bunu reddediyoruz evet. Ama yuvamız yıkılmasın diye de büyük mücadeleler veriyoruz.

Fakat benzer mücadeleyi erkeklerde görmüyoruz. Onlar icin yuva kavramı, kadınların kabul ettiği kadar kutsal değil.

Bir anne ile babayı düşün. Ikisi de ebeveyndir. Ama kim daha fedakardır?

Istisnaları bir kenara bırakırsak,aldatma vakalarının yüzde 90ı erkekler tarafından yapılıyor.

Sevgilin çok mükemmel iken bu yüzde 10luk kısımda bulunuyor.

Bizim kastettiğimiz bu aslinda.

Sevgilin manyaktı da aldatıldi demiyoruz. Ne demek istedigimizi anlamadığını düşünüyorum.

Bir diger konu, aldatıldım demesine olan inancın. Yani hic mi yalan konusuyor olamaz. Belki karısını dövdü? Belki kadın kv derdinden bikti. Ve belki de aldatan kadın değildi?

Neden hep olumsuz ihtimalleri görmezden geliyorsun.

Yani bizim, senin bu adamla evlenmen ya da evlenmemenden ne gibi bi çıkarımız olabilir. Hicbir cikarimiz yok
Fikrimizi sordun. Bizler de dışarıdan bir göz olarak objektif yorum yaptık. Tecrübemizi paylaştık.

Evlen ya da evlenme. Bizi bağlamıyor.

Sefası da senin cefası da.

Allah kalbine gore versin.

Back
X