Lütfen yardım ne yapmalıyım?

Annemin evi yok annesinin yanında dayımda var yanlarında ama annem onların yanında rahat edemiyo sadece benim işim için değil kendisi de rahat etmek için istiyo bu evi sen gitsen de ben başımım çaresine bakarım sadece başta düzene oturtmak için yardım istiyo.Ben arkadaşlarımla kalıyorum

Bilmiyorum ya gerçekten çünkü dayım bekar evlenme durumu olursa ananemle birlikte kalacak gelin annem de onların yanında kendini kötü hissediyo yük hissediyo
Bence de siz ayrı eve çıkın bu bahaneyle annen de ananenlerin evinden ayrılmış olur. Dayın evlense şahsen ben de görümcemle aynı evde kalmak istemem. Sevgiline de söyle annem babam düşman ben onları isteme için bi araya getiremem. Gelsinler dayından istesinler ya da hiç istemesinler. Tanışma olsun bitsin. Zor koşmak nedir yani. Bi kere de adet yerini bulmayıversin.

Bence de siz ayrı eve çıkın bu bahaneyle annen de ananenlerin evinden ayrılmış olur. Dayın evlense şahsen ben de görümcemle aynı evde kalmak istemem. Sevgiline de söyle annem babam düşman ben onları isteme için bi araya getiremem. Gelsinler dayından istesinler ya da hiç istemesinler. Tanışma olsun bitsin. Zor koşmak nedir yani. Bi kere de adet yerini bulmayıversin.
Kimse olmasa bile annem var napaym ya artık o kadar bunaldm ki bu adetlerden hiçbişey yapmak istemiyorum sonuç yok :(

Gelenikleri kim icad etti Allah aşkına ya keşke direk evlilik olsa bu nedir böyle zora sokmak zorunda mı aileler ya mutlu olmak bu kadar zor mu?

Evlilik öncesi böyle bir şey boşuna masraf çıkarmak olur . Zaten anneniz düzen kurmak için bile sizden yardım istediğine göre büyük ihtimalle evliliginize de bir katkısı olmayacak sanırım. Çok yıpranırsınız . Anneniz çalışıyor mu ? Eğer çalışmıyorsa çalışsın o zaman hem memnun değilim diyip hem çalışmayıp sizden bekliyorsa bencillik etmiş olur.

Bence o kırılacak bu üzülecek diye düşünmeyin . Benim de annem babam ayrı ama mecbur kalınca yan yana geliyorlar sadece birbirleriyle konuşmuyorlar sataşmıyorlar . Eğer mirin kırın ederlerse de ben nasıl senin evladinsam onun da evladıyım beni ikiniz dünyaya getirmek sizin tercihinizdi . Ortada ben olduğum sürece zorunlu zamanlarda birbirinize katlanmak zorundasınız diyorum .

Sizi tercih yapmaya üzmeye hakları yok . Eğer ki bir taraf sizi tercihe zorluyorsa üzgünüm ama o taraf sizi düşünmüyor demektir.

Babam annemi Boşanmadan önce evden kovduğu için annem o adamın yüzüne bile görmek istemiyo.Açıkcası isteme olayı da babamdan olursa annem de yüzüme bakmaz.Yani kafam çok karıştı.Anneme kalsa sadece anne tarafımdan olsun bu törenler

Annen seni bakkaldan mı getirmiş acaba? O nasıl annense öbürü de baban. İsteme vs için yer tutulması daha mantıklı bence.

Gelenikleri kim icad etti Allah aşkına ya keşke direk evlilik olsa bu nedir böyle zora sokmak zorunda mı aileler ya mutlu olmak bu kadar zor mu?
Evlilikle ilgili geleneklere ben de karşıyım, aman nişan olsun, aman mutlaka düğün olmalı gibi şeyler, bohça mohça bana gereksiz geliyor lakin her ne kadar anne babanız kötü bir şekilde ayrılmış ve annenizin babanıza tahammülü kalmamış olsa da, erkek tarafının anne babanızın olduğu bir toplulukta söz yapıp yüzük takması uygun olacaktır, sevdiğiniz adamla şimdi herşey güllük gülistanlık olabilir, ailesi de size canım içim diyebilir ama evlilik sonrası bir kavga da bunlar yüzünüze vurulabilir, üzülür pişman olursunuz, madem anneniz babanızı kendi evine istemiyor, babanızın evinde söz yapılması da sorun olacak, o zaman dışarı da bir yer ayarlansın orada yapın sözü.
Anne babanızla konuşun, sizin mutlu gününüzde aralarındaki husumeti sizin hatırınız için bir kenara bıraksınlar, söz olacak, yarın bir gün düğün nikah, ileri de bebeğiniz olacak böyle özel zamanlarda evlatları için bir araya gelmek durumunda kalacaklar, onlar ayrıldı siz hala evlatlarısınız, evlat için yapacaklar.

Annem hayatta kabul etmez bi araya gelmeyi ve teyzemlerle konuştum onlar da imkansz böyle bişeyin olmasına diyolar yani babam olmadan ve annemle eve çıkarak ancak bu işin olacağını dile getiriyolar.Yani herkes sırf isteme olsun kendi evimden gelin çıkarım diye annemle eve çıkmanı istiyo yoksa olmaz diyo kimse offf Allahm yardım et:((

Annem hayatta kabul etmez bi araya gelmeyi ve teyzemlerle konuştum onlar da imkansz böyle bişeyin olmasına diyolar yani babam olmadan ve annemle eve çıkarak ancak bu işin olacağını dile getiriyolar.Yani herkes sırf isteme olsun kendi evimden gelin çıkarım diye annemle eve çıkmanı istiyo yoksa olmaz diyo kimse offf Allahm yardım et:KK43:(
anneannenizin evinde neden isteme olmuyor

cok abartmiyor musunuz tek ayri sizin aile degil ki degil mi
Benim ailem değil evet sadece ama ailem sıkıntı işi yokuşa sürüyorlar.Aynı zaman da abartmıyorum.Sadece çok kolay olabilecek bir işi uzatıyolar da uzatıyolar.Sinir olduğum nokta bu.Siz yaşamadığınız için böyle yorum yapmak kolay tabi.Bi de benim gibi bi aileniz olsaydı dayanabilir miydiniz bilmiyorum

Annem hayatta kabul etmez bi araya gelmeyi ve teyzemlerle konuştum onlar da imkansz böyle bişeyin olmasına diyolar yani babam olmadan ve annemle eve çıkarak ancak bu işin olacağını dile getiriyolar.Yani herkes sırf isteme olsun kendi evimden gelin çıkarım diye annemle eve çıkmanı istiyo yoksa olmaz diyo kimse offf Allahm yardım et:KK43:(

Anneniz ve annenizin ailesidir saygı duyarım, kötü birşey demek istemem ama ne olursa olsun o da sizin babanız, sizin için sizin özel gününüzde bile ayak diriyorlarsa erkek arkadaşınızla aranızda takın yüzükleri, ben şahsen eşimden kanlı bıçaklı da ayrılsam kızım için babasının orada olmasını isterdim, erkek tarafının bu kızın arkasında babası var demesi için bir günlükte olsa katlanırdım eski eşime, sizin de babanızla aranız iyi olmayabilir ama emin olun yaşınız ilerleyip bir de çoluk çocuk sahibi olduğunuzda keşke babamda sözümde, nikahımda olsaydı diyeceksiniz.

Anneniz ve annenizin ailesidir saygı duyarım, kötü birşey demek istemem ama ne olursa olsun o da sizin babanız, sizin için sizin özel gününüzde bile ayak diriyorlarsa erkek arkadaşınızla aranızda takın yüzükleri, ben şahsen eşimden kanlı bıçaklı da ayrılsam kızım için babasının orada olmasını isterdim, erkek tarafının bu kızın arkasında babası var demesi için bir günlükte olsa katlanırdım eski eşime, sizin de babanızla aranız iyi olmayabilir ama emin olun yaşınız ilerleyip bir de çoluk çocuk sahibi olduğunuzda keşke babamda sözümde, nikahımda olsaydı diyeceksiniz.
Bunun keşkesini yaşatan malesef anne tarafım o kadar bunalttılar ki artık daralıyorum ilerde acısını ben çekeceğim ama anne tarafım baban gelecekse gitsinler sadece ondan istesinler bizi de unut diyolar

Bunun keşkesini yaşatan malesef anne tarafım o kadar bunalttılar ki artık daralıyorum ilerde acısını ben çekeceğim ama anne tarafım baban gelecekse gitsinler sadece ondan istesinler bizi de unut diyolar
Tavrınızı net bir şekilde koyun ortaya, dediğim gibi anne babanız çok kötü bir şekilde ayrılmış olabilir, anneniz babanızı sevmemekte sonuna kadar haklı da olabilir lakin o sizin babanız, ayrıca anne tarafınızın sizin geleceğinizle ilgili bir karar da size ait bir özel günde babanız hakkında fikir beyanında bulunmalarını da çok yanlış buldum, bu baskılara boyun eğmeyin, bugün sözde görmek istemiyoruz diyen aileniz siz onları dinlerseniz nikahınızda da istemeyecekler babanızı, bu hem size hem babanıza haksızlık.

Kocaman kızsınız kendi kararlarınızı verecek yaştasınız, müstakbel eşinizle evlenmek için kimsenin onayına ihtiyacınız yok normalde ama bizler aile bağlarına, geleneklere bağlı bir milletiz, mutlu günlerimizde ailemizde yanımızda olsun istiyoruz, o yüzden sizde haklı olarak anne babanız, aileniz yanınızda olsun istiyorsunuz, bu isteğinizi ya olduğu gibi kabul edecekler ya da kabul etmiyorlarsa yanınızda olmayacaklar, kendinizi bu şekilde dile getirip net olarak isteğinizi belirtin.

Anne babanız boşanmış olsa bile erkek tarafının içinden geçmeyecek mi sanıyorsunuz e tamam ayrılar ama bu da söz yani özel bir gün, neden bu kızın babası burada değil diye düşünülecektir, sizin boynunuzu bükmeye hakları yok.

Gün sizin gününüz ama fikrinize, isteğinize saygı duymuyorlar, ben sizi bu kadar arada bırakmalarına, baskı yapmalarına üzüldüm şahsen.

Back
X