Bebek Beslenmesi Lütfen yardım süt olması için ne yapmalıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Narin eslem

Narinimmm
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2017
175
200
18
29
5 buçuk aylik bebeğim var doğduğunda beri sütüm azdı ama yetiyordu bir aydan fazladir sütüm çok çok azaldı icmedigim şey kalmadı rezene kimyon humana still tea günde neredeyse 4 litre su içiyorum eskiden uyuduğumda göğüslerim süt doluyordu biraz da yaşıyordu emzirirkn fışkırıyordu simdi damlamiyor bile

Canm eskisi gibi sık emziriyorum musun? Süt olayı yemek içmekten ziyade bebeği emzirme sıklığı ile alakalı su da önemli tabi ama sen eskisi kadar emzirmiyorsan mesela beyine giden mesaj ;üretilen süt yetiyor fazlasına ihtiyaç yok.. oluyor ve süt azalıyor ben de zamanında çok arastirdim napsam da sütüm cogalsa aman ya biterse naparim dünyanın sonu olur vs.. ama ne dünyanın sonu ne bitince çocuk aç kaliyo bi şekilde doyuruyorsun öncelikle endiselenme stres de sütü kötü etkiler.. bebisin ek gıdaya falan geçiyorsa bu da etkiler düşün ona göre bir yol izle derim

Gögüs pompasi cok iyi geliyo süt kanallarini açar ya da sürekli emzir emzirdikce sütün artar

Teşekkür ederim öneriler için deniecem inşallah işe yarar süt pompası aldım sütüm az olduğu için çekmiyor elimle sıktığımda daha iyi geliyor bide bu aralar kızım biraz emiyor bırakıyor ağlıyor emmek istemiyor

Son düzenleme:
Sütü en iyi arttıran şey bol bol emzirmektir. Özellikle geceleri emzirmek. Sıvı alımınız zaten iyi 4 litre su içiyormuşsunuz. Onun dışında bebeğinizi emzirdikten hemen sonra sağım yapın isterseniz. Birde göğüslerinizin yumuşak olması ya da sıktığınızda sür gelmemesi bir ölçüt değil. Bebeğinizin kilo alımı nasıl?

Kilo alımı iyi dedi hemşire aylık 900 grm alıyordu 4. Ayda 800 aldı 5. Ayda 200 grm almıştı o zaman hastaydı hiç emmiyordu ondan 200 gram almıştı galiba evet gerçekten emzirmek sütü artırıyor bebeğim 1 aydan fazla oldu çok az emiyor önceleri sürekli emiyordu emince 1 saati geçiyordu simdi emiyor 10 dakka filan bırakıyor emmek istemiyor

O zaman sütünüzü arttırmaya gerek yokki, bebeğinize yetiyor sütünüz içiniz rahat olsun. Normal şartlarda bebekler her ay 400-500 gr aldıklarında süt yeterli olduğu ve sağlıklı bir bebek olduğu söylenir. Sizinkisi bir kiloya yakın alıyormuş. Neden sütünüzün yetmediğini düşündünüz ki? :)

Ne bilim :'( tanıdığım insanların sütü taşıyor benim göğüslerim yumuşacık bide eskisi gibi fışkırmıyor bebeğim de emmiyor belliki ağzına az süt girdiği için sinirleniyor diye düşünmüyorum

Benim tecrübelerime göre bol bol protein (özellikle et) almak ve uzun emzirmek işe yarıyor. 2 yıl süt verdim. Çalışıyor olmama rağmen bayağı sütüm oluyordu. Birde şunu özellikle söylemek isterim. Çocuk bazen istemese de sakın vazgeçmeyin. Etrafını fark etmeye başladığında çok emmek istemiyor. Sakın bu aşamada vaz geçmeyin yoksa emmeyi bırakıyor.

Allah razı olsun kızlar ben asla emzirmekten vazgecmedim evet gerçekten ağzından çıkarıp etrafına bakıyor meraklı bir şekilde

Çünkü göğüsleriniz terbiye oldu. İlk günler yabancı bir madde vardı sonuçta göğsünüzde ve taş gibi oluyordu, şimdi göğsünüz onlar için yer açtı kendi içinde. Ve sertleşmiyorlar, taşmıyorlar ama bebeğinize yetiyor. Buradaki kriter bebeğin aylık aldığı kilo ve günlük çişli bez sayısı. 24 saat içerisindeki bezlerinin toplam ağırlığı 5-6 yumurta ağırlığındaysa sütünüz bebeğinize yetiyor. Şöyle düşünün afrikada günlerce aç susuz kalan annede emziriyor ve bebeği besleniyor bir şekilde. Dediğim gibi ğögüslerinizin yumuşaması ya da sıkınca süt gelmemesini kriter almayın. Hee şunuda belirteyim sağmak bebeğiniz kadar güçlü çekmediği için o da kriter değil. Ben önceleri sağıyordum 60cc çıkıyordu. Sonra bebeğim emdikten hemen sonra sağmayı denedim gene 60 cc çıktı. Demem o ki bebeğinizin kilo alımı gayet iyi. Çevreye çok takılmayın

Allah razı olsun papatyabuketi çok mantıklı demiştiniz çok moral verdiniz bana gerçekten farkettim bugünlerde sütüm de biraz çoğalma oldu stres sütün baş düşmanı artık stres yapmican inşallah eski haline döner hepinize çok teşekkür ediyorum

Bol bol sivi seyler icececiksiniz. Sicak ozellikle. Baskada caresi yok.

Sizdende Allah razı olsun , birazcık faydam olduysa ne mutlu bana. Sütünüzün yetip yetmediği kaygısını kenara bırakıp bebeğinizin en güzel anlarına odaklanın. Dengeli beslenip yeterli sıvı alımı yaptığınız sürece sütünüz bebeğinizi doyuracak. Boşu boşuna birşeyler yemenizede gerek yok. Gak dedikçe meme guk dedikçe meme verin bebeğinize :)

Bu konuda bende bir konu acmistim bende ilk çocuğumu emzirememistim çok araştırdım takviye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…