Lütfen yardım ...

Seda6262

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
52
1
37
Arkadaşlar benim 4 aylık kızım var. Ve kaynanamlarla birlik oturuyorum eşim ayrı ev taraftarı değil ailesinden maalesef kopamıyor .kızlar bnim derdim şu kaynanam bn kızı ıyutucam ver bn sallim sen git odanı topla ben emziriyorum emmiyorsa ver ben gezdirim kayın babam iştem gelir hemen alır kucağına emzirmek için istrrim dur biraz daha kalsın der anlıyorum seviyoşar ama fazla abartıyolar bnm canımı çok sıkıyolar kaynanam ikinci çocuğu yapma git iğne yaptır git sprail taktır yok bilmem ne kızlar utanıyotum söylüyorum da bide kozım dünyaya heldikten spnra bnm aileme bi mesafe koydu doğru düGün konuşmuyo bile bıda canımı sıkıyo ne yapacağımı şaşordım kızı emziriyorum annem geldiğinde kıI ver sen git çay koy diyo ama bn onun ailesini hiç öyle yapmadım hürmeti esirgemesim şimdi kızımda sanki bni srvmiyoo bana hiç bakmıyo seslenince çok üzülüyorum daha 4aylık trcrübeli anneler be yapmam lAzım bişey söylediğim zaman eşim bana surat asıyo ne otaraflı. Ne bu taraflı kaynım bana gerizekalı desi onu anlatttım bi küfür etti o kadar onların yüüzüne demiyo ama öff ne olur yardım

ilk torun sanırım yada aynı evde olduğunuz için torunlarına çok düşkünler.. tek çözüm ayrı eve çıkmak..onlara yakın olsun yine tamam ama kapınız ayrı olsun..eşinle bu konuyu oturup sakince iyice konuş...

Evet ilk torun eşimle her bu konuyu açtığımda tartışıyoruz ve konuşmuyo bnmle kaynanama be eşime nasıl davranacağımı şaşırdım artık bunaldım dışarı dahi çıkamıyoruum düşünün artık

Ne yapabilirsinki canım eşin seni dinlemiyorsa,sende çok alttan alma her istediklerinde verme emziricemde uyutucam uydur bişeyler tavrını koy anlamıyorlarsa,kaynın sana yani yengesine gerizekalı dedi seninki sen ne biçim konuşuyorsun bile demedi öylemi malesef eşin kendine özgüveni gelmemiş pasif bir insan yapcak bişeyin yok tatlım ama herşeyide alttan alma eşin seni savunmuyorsa sen kendini savun bol bol dua et inşallah eşinin aklı başına gelirde başka eve geçersiniz

neden aynı evde oturuyorsunuz ki,bunların başa geleceği önceden tahmin edilmeliydi...

ya bana kızmayın amacım sizi daha da üzmek değil ama yıl olmuş bilmem kaç siz neden birlikte oturuyorsunuz ..Karısına,çocuğuna ayrı ev açamayacak adam evlenmesin ..50.000 kere konuşuldu bu konular ama kimse akıllanmıyor ..EV EV ÜSTÜNE OLMAZ ..Nasıl rahat ediyorsunuz,nasıl banyo,nasıl ilişki,nasıl tv,nasıl yemek oluyor u ailelerde anlamıyorum ...
Ayrıca şunu da lütfen yapın:Kendinizi ezdirmek adına cevap vermemek ,hayır dememek saygı göstergesi değildir ..Aman kaynanam alınacak güenecek diye ben sinir hastası olamam kimse kusura bakmasın ..Bebek benimse ben uyuturum,koca benimse benim sözümü dinlemeli bu nedir ya ...

Sen baştan hatayı yapmışsın ne diye ayrı ev tutulmadan evlendin ki ? En baştan anlayamadın mı başıma gelecekleriş

Ne yapabilirsinki canım eşin seni dinlemiyorsa,sende çok alttan alma her istediklerinde verme emziricemde uyutucam uydur bişeyler tavrını koy anlamıyorlarsa,kaynın sana yani yengesine gerizekalı dedi seninki sen ne biçim konuşuyorsun bile demedi öylemi malesef eşin kendine özgüveni gelmemiş pasif bir insan yapcak bişeyin yok tatlım ama herşeyide alttan alma eşin seni savunmuyorsa sen kendini savun bol bol dua et inşallah eşinin aklı başına gelirde başka eve geçersiniz

Mugla Bodrum Mid Town avm..Mugla Bodrum Mid Town avm..

Evrt pasif biri cenabı allahtan tek fileğim bu herkeSe yardım ets n mesafe koydan olmuyo koymasan olmuyo nasıl davranmaşıyım

Arkadaşlar benim 4 aylık kızım var. Ve kaynanamlarla birlik oturuyorum eşim ayrı ev taraftarı değil ailesinden maalesef kopamıyor .kızlar bnim derdim şu kaynanam bn kızı ıyutucam ver bn sallim sen git odanı topla ben emziriyorum emmiyorsa ver ben gezdirim kayın babam iştem gelir hemen alır kucağına emzirmek için istrrim dur biraz daha kalsın der anlıyorum seviyoşar ama fazla abartıyolar bnm canımı çok sıkıyolar kaynanam ikinci çocuğu yapma git iğne yaptır git sprail taktır yok bilmem ne kızlar utanıyotum söylüyorum da bide kozım dünyaya heldikten spnra bnm aileme bi mesafe koydu doğru düGün konuşmuyo bile bıda canımı sıkıyo ne yapacağımı şaşordım kızı emziriyorum annem geldiğinde kıI ver sen git çay koy diyo ama bn onun ailesini hiç öyle yapmadım hürmeti esirgemesim şimdi kızımda sanki bni srvmiyoo bana hiç bakmıyo seslenince çok üzülüyorum daha 4aylık trcrübeli anneler be yapmam lAzım bişey söylediğim zaman eşim bana surat asıyo ne otaraflı. Ne bu taraflı kaynım bana gerizekalı desi onu anlatttım bi küfür etti o kadar onların yüüzüne demiyo ama öff ne olur yardım

benim kaynanamlarda yakin sehirde otyruyor geldiklernde bir hafta kaliyolar ve cocuk surekli onlarn kucagnda oldugndan bana gelmiyo bakmiyo gittiklernde bir sure sonra alisiyo.ama ayni evde cekilmez bu durum. sen kararli ol.emziricem de cek al kucaklarindan.sevicem ozledim de yine cek al .senin cocugun o kimse birsey diyemez.acikti beni ozledi altini degistiricem falan ihtiyacin neyse soyle canim benim en egitimli kaynana bile bu konularda anlayissiz oluyo.sen anlayis bekleme ne yapmak istiyorsan onu yap.

İyi de bunları kv de ye söyleyeceksin; kv baksın mı diyen arkadaşa bunları yapar kv den dedik.

Orası kv evi o da sana iş yap ben çocuğu tutarım diyecek tabii.

Açıkça çocuğu daha az vermeye başla; iş yap derse de çocukla şunu yapıyorum bunu yapıyorum de.

Emzircem ver deyince vermeyen kb ya da olmaz şimdi emecek; sonra sev demeyi bil.

Eşin istediğinde ondan alıyorsan; kv ve kp den de al; çocuğun senin olduğunu öğretmezsen kimse öğrenmez.

sokakta falan birlikte yaşayan gelinleri görüyoruz; kv sanki çocuk onunmuş gibi çocuğu yönetiyor; istediğini yapıyor ya da yapmıyor; gelin de uzaktan ablası gibi bakıyor. ,

Bunun önüne geçmek senin elinde; azıcık cevap ver; her denilene he deme

Cevap ver derken kv de bağırma küfretme ama annesi benim; şu an böyle yapacağım de ve kararlı ol. Dediğinden dönme.

Evet ilk torun eşimle her bu konuyu açtığımda tartışıyoruz ve konuşmuyo bnmle kaynanama be eşime nasıl davranacağımı şaşırdım artık bunaldım dışarı dahi çıkamıyoruum düşünün artık

ya bosver birak cocugu kaynanana al cocugunu cik dolas biraz 4 aylik bunalmissindir sen.bosver ne derlerse desinler umrunda bile olmasin.bak ben sana diyorum kaynanan ayy gelincigim bunaldin sen cik dolas demez diyeni cok azdir..sen kendi iyiligine bak.onlarada kotu davranma ama hakkini yedirtme.okey

ya bana kızmayın amacım sizi daha da üzmek değil ama yıl olmuş bilmem kaç siz neden birlikte oturuyorsunuz ..Karısına,çocuğuna ayrı ev açamayacak adam evlenmesin ..50.000 kere konuşuldu bu konular ama kimse akıllanmıyor ..EV EV ÜSTÜNE OLMAZ ..Nasıl rahat ediyorsunuz,nasıl banyo,nasıl ilişki,nasıl tv,nasıl yemek oluyor u ailelerde anlamıyorum ...
Ayrıca şunu da lütfen yapın:Kendinizi ezdirmek adına cevap vermemek ,hayır dememek saygı göstergesi değildir ..Aman kaynanam alınacak güenecek diye ben sinir hastası olamam kimse kusura bakmasın ..Bebek benimse ben uyuturum,koca benimse benim sözümü dinlemeli bu nedir ya ...
vallahi ya ama bu erkekler annelerinin ağzına bakmasa herşey güzel olacak da benim koca da öyle Allah hepsine akıl fikir versin

Canım üzüldüm durumuna Allah yardımcın olsun kv le yasamak çok zor, senin çözümün eşinde bence bu konuları eşinle her yalnız kaldığında sürekli olarak paylaş, huzursuz olduğu beynine sok, bezdirme politikası uygula belki başka eve çıkmayı aklına sokarsın böylece.
" ayrı eve çıkalım gerekirse bende çalışırım, gençken çalışalım bişeyler sahibi olalım çocuk büyüdümü masraflarda büyücek vb." şeyler söyleyerek annesinden uzaklaştırmaya çalışmadığını kendi düzenini kurmak istediğini vurgula.

Haklısınız. Kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bnm kocam pasif sabahtan akşama kadar elinde telefon oyun oynuyor bnm 9 yıllım bi beraberliğim vardı 2 yıldırda evliyiz birlik oturma sebebim onlara inanmam ve güvenim oldu ama yanılmışım allah bnm kalbimş biliyo onlarınkinidr biliyo alaha havale ediyorumm çok yalnış yaptım ben kabul etmemeliydim

Yavas yavas evden cikip dolasmaya arkadas edinmeye basla. Senin de bir hayatin olsun. Onlarin hizmetcisi olarak almislar sanki. Kararli ol vazi seylerde. Bebegini emzirirken alirlarsa verme emziriyorum de. Herseye evet deme. Hayir demek saygisizlik degildir. Senin de sINIRlarin olsun. Kv cik gez dolas demez. Surekli evde olnan onun isine gelir. Sen diyebilirsin. Mesela alisveris bahanesine cikabilirsin. Ya da kizini gezdirebilirsin. O bile senin icin degisiklik olur. Ayni evde yasamak cok zor. Boyle sen yipranirsin. Sinirlerin bozulur.

Pffff.. Nereden buluyorsunuz bu adamları, özellikle arıyor musunuz? Kayın valide bir garip, kayın birader geri zekalı falan diyor. Kusura bakma ama eşin adam olsa kaynın sana geri zekalı falan diyemez. Boşanın diyeceğim de boşanacak yapıda olsanız zaten en başta aynı evde yaşamayı kabul etmezdiniz. Allah yardımcınız olsun.

eşin ailesinde kopamıyor ama sen ailenden kopmuşsun seninki aile değilmi?

neden hep kadınlar ailesinden uzaklaşmak zorundadır evlilikte?
böyle bir kuralmı var?

ben olsam asla ailemi terketmezdim o ailesini bırakmıyorsa ben niye bırakayım?

X