Lutfen yardimci olun cok caresizim :(

ben aldırmayın derim veren Allah bir yoluna koymuştur elbet
hakkınızda hayırlı olanı yaşayın inşallah

Aldırma
O sana Allah'ın bir hediyesi
Oku onu da büyüt onla birlikte kendinde Büyü .
Ilerde karşına biri çıkarsa o da seni bebeğinle kabul etsin .

Sana aldır diyemeyiz ki güzelim.. bu senin kararın,senin hayatın. Biz ne yaşadığını bilmiyoruz.
Ve böyle bir durumda da sana ne desek yanlış olur.
Ben sadece Empati yaparak yorum yapıyorum,ben olsam böyle bir sorumluluğu evli değilken yani ayrılma noktasında iken alamazdım. Nedeni de kendimi değil o bebeği düşündüğüm için.
Yalnız büyüdüğümden dolayı malesef böyle olaylar konusunda hassasım. Anne baba sevgisi çok önemli. Ben babamla görüşmüyorum,onunla sadece 1 anım var,beynimde yerleşmiş resmen bana bonibon aldığını ve bu onun beni ne kadar mutlu ettiğini hatırlıyorum daha dün gibi aklında.. ama ne kadar acı ki bitek bu anı var...

Iyi aksamlar arkadaslar. Ben yazin cok yanlis biriyle evlenip turkiyeye gelin geldim. Evliligimin yurumesi icin elimden geleni yaptim cok yiprandim. Son bir ayda hem esimin ailesiyle hem esimle asilamayacak sorunlar yasadik ve ayrilma karari aldim. Bu karari gecen hafta aldim ve yurt disina dondum. Suan 9 haftalik bir masuma hamileyim. Hayattaki planlarim yarim kalan okuluma devam edip kendime bir duzen kurmak. Cevremdeki buyuklere sordugumda okuyamazsin aldir daha cok gencsin diyenler oluyor. Ama ben gunduzleri duygusal geceleri ayri bir duygusal olup gunlerimi aglamakla geciriyorum. 22 yasindayim henuz. Hem okuyup hem bir cocugun sorumlulugunu alabilir miyim tek basima bilmiyorum. Esimle geri barismamiz mumkun degil kesinlikle istemiyorum. Cocugu da eger dogurursam 18 yasina kadar yanlarina yollamayi dusunmuyorum cunku hayati mahfolucak yoksa. Yardim edin lutfen aldirip aldirmamak arasindayim. Kiyamiyorum da hic aldirirken parcalayarak aliyorlarmis. Bunu ona yapmaya hakkim yok. Dusuncelerinizi bekliyorum :KK43:
Neden okuyamaz missiniz ? Benim 3 cocugum var 4.de yolda oldugu halde üniversiteye girmeye calisiyorum ki yasimda 32.Siz daha 22 yasindasiniz evet cocuk büyütmek kolay degil ama yurt disindaku imkanlar cok fazla,kresi var sosyal hizmeti var devlet destegi var,siz yapmak istedikten sonra hicbisey engel degil kaldiki orda dogup büyümüsdünüz dil probleminiz filanda yoktur.22 yasinda bir bebek dünyaya getirip dünyayla ilisiginizi kesmek zorunda degilsiniz.Birakin bebeginiz yoldas olsun size,ömür boyu bunun vicdan azabini yasamayin.

Ailen arkandaysa neden aldıracaksın zaten bir müddet annen bakar sonra bunun kreşi var hangi ülkedesin bilmiyorum ama çoğu ülkede devlet yardımı var yalnız anneler için.

Iyi aksamlar arkadaslar. Ben yazin cok yanlis biriyle evlenip turkiyeye gelin geldim. Evliligimin yurumesi icin elimden geleni yaptim cok yiprandim. Son bir ayda hem esimin ailesiyle hem esimle asilamayacak sorunlar yasadik ve ayrilma karari aldim. Bu karari gecen hafta aldim ve yurt disina dondum. Suan 9 haftalik bir masuma hamileyim. Hayattaki planlarim yarim kalan okuluma devam edip kendime bir duzen kurmak. Cevremdeki buyuklere sordugumda okuyamazsin aldir daha cok gencsin diyenler oluyor. Ama ben gunduzleri duygusal geceleri ayri bir duygusal olup gunlerimi aglamakla geciriyorum. 22 yasindayim henuz. Hem okuyup hem bir cocugun sorumlulugunu alabilir miyim tek basima bilmiyorum. Esimle geri barismamiz mumkun degil kesinlikle istemiyorum. Cocugu da eger dogurursam 18 yasina kadar yanlarina yollamayi dusunmuyorum cunku hayati mahfolucak yoksa. Yardim edin lutfen aldirip aldirmamak arasindayim. Kiyamiyorum da hic aldirirken parcalayarak aliyorlarmis. Bunu ona yapmaya hakkim yok. Dusuncelerinizi bekliyorum :KK43:

Sunu duzelteyim, parcalayarak alma falan yok. Vakumla aliniyo, hiçbirşeyi hissetmiyorsun, zaten genel anesteziyle oluyor.

Arkadaşım kürtaj bir korunma yöntemi değildir. Neden anlamıyorsunuz?
Neden normal korunmuyorsunuz? Hele de boşanacağınız biriyle nasıl ilişki yaşayıp bir de hamile kalıyorsunuz? Herkesin planları var, planlar bitmiyor.
Nasıl ki kendi planlarınız için çocuğu aldırmak istiyorsunuz neden o planlarınız için korunmadınız? Seviştiken sonra adam değişmedi herhalde değil mi?
Biliyorum zaten zor günler geçiriyorsunuz ama lütfen artık dikkat edin. Lütfen.
Bu kadar fevri cevap vermeseydiniz iyiydi.. Korundum korunurken hamile kaldim ben birkac gun unutmustum. Boylesi hayirliymis demek ki. Kurtaj olmayi dusunmuyorum sadece zorlanirsin yapamazsin diyenler yuzunden kararsizliga dusuyorum

Bu çok kişisel bir soru. Ne yaparsın diyenlerin gazına gelin ne de aldır diyenlerin. Çocukla okumak çok zor , kaldırabilecek misiniz, 10 yıl sonra ne düşüneceksiniz buna en iyi siz karar verebilirsiniz.
Anneniz ve babanız ne diyor?
Annem babam bana birakiyorlar karari. Aldirmazsam eger sonuna kadar arkamdalar. Bundan sadece 2-3 yil sonra zorluklar biticek ve o zaman iyiki aldirmamisim diyecegime eminim.

Bence aldirma canim.bak burda da yazmislar kürtaj olduktan sonra cocugu olmayanlar da olabiliyormus.boyle bir riski goze alma.belki simdi aldircan ama ilerde bi cocuk isteyeceksin cocul yapmak icin tekrar evlenmek isteyeceksin.bak allah sna bi bebek vermis kiymetini bil

Allah nasip etmis. Boyle mutluluk herkese nasip olmayabilir. Cocuk bereketi ve kolayliklariyla gelir. Rabbim bir caresini verir. Kurtaj yaptirma derim. O senin bi parcan. Belki hayattaki umudun olur.

Back
X