Lütfen yardımcı olun? Eşim kumar oynadı.

sev41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
10
2
1
33
Yeni 3 aylık dünya tatlısı dünya güzeli bir bebeğim var.. bu süreçte o kadar kötü tecrübeler yaşadım ki. Eşim ben hamileyken benim sattığım arabamın parasını(dolar) ve düğün altınlarımı hepsini bankadan alıp kumarda kaybetmiş .. Keşke diyorum tümü bu olsa. Abime kadar varmış. Abimden bile ticaret yapıyorum ayağına almış. Ve daha ne ki akrabalarından iş arkadaşlarından ailesinden vs vs. Şuan 700 bin çocuğumun rızkı yok oldu üstüne borçluyuz millete. Ben ne yapayım ne olur akıl verin. Zoruma gidiyor param varken onun borçuna borçumuz demek. Kumarda kaybedilen paraya. Üstüne yalan dolan cabası. Neyse bütün ailesi öğrendi tövbe etti vs şans vermeli miyim gerçekten bir daha yapar mı ? Borcu ödenir bir yılda biter gider o değil mesele bir daha güvenebiliecek miyim ? Bu arada Öğretmenim ve kadrolu çalışıyorum. Fevri hareket etmek istemiyorum ama çok huzursuzum. Sizden de fikir almak istiyorum ne olur ağır eleştirerek fikir beyan etmeyin yaşayan bilir zorluğunu Allah kimseye yaşatmasın ..

Hanimefendi ne sansi? O size sans vermis kacip kurtulmaniz icin kacin. Bagimlilik direkt bosanma sebebidir

Normalde ne iş yapıyor? Ayda ne kadar kazanıyor işinden?

Hanimefendi ne sansi? O size sans vermis kacip kurtulmaniz icin kacin. Bagimlilik direkt bosanma sebebidir
İlk defa şahit oldum bu duruma bir kere tek yaptım bu hatayı çıkamadım içinden battıkça battım bir daha asla olmayacak diyor da işte o güven zedelendi bağımlı mıdır bilmiyorum bu hafta doktora gidecek psikoloğa vs

Sence bu adam bir daha oynamayacak mı??
Yani gerçekten inanıyor musun ?

Allah yardimciniz olsun, inşallah verdigi sözü tutar.
Kumar bir bağımlılık, kumara bulaşıpta birakani görmedim, duymadım.
Kk'da kumarla ilgili konulari okuyun,
yok yani, buldukları ilk firsatta yine oynuyorlar.

Pek bir defalıkmış gibi durmuyor kendinizi kandırmayın lütfen hem paranızı birikiminizi yemiş hem heryere borç etmiş hiç mantıklı değil yalanına kanmayın derim belliki siz kendi ayakları üzerinde durabilen bi kadınsınız kumar batagının sonu yok

Bir yılda 700 bin TL borcu nasıl ödeyeceksiniz?

Özel sektörde çalışıyor aynı kazanıyoruz

Borcunu ödemeden sakın affetme. Sakın. Bugünün parasıyla 700 bin tl borcu var, 6 ay içinde ödedin ödedin yoksa sonu adliyede biter de. Artık anası babası mı öder naparlar sen sakın kendi maaşını karıştırma.

Bebeğinizi Allah bağışlasın sağlıkla büyütün Daha öncede oynuyor muydu.? Bağımlılık yaptıysa çok zor bırakması. Ben ne alkol bağımlısının alkolü bıraktığını gördüm neden kumar bağımlısı birinin kumarı bıraktığını hiç görmedim. Eğer evliliğinizi devam ettirecekseniz bütün hesapları siz ele alın eşinizin maaş kartına kadar ele alın eşinize sadece aylık harcayabileceği harçlık verin. Birikim yapsanız bile söylemeyin baktınız bütün hesapların sizin yönetiminizde olmasına izin vermiyor yada arıza çıkarıyor o zaman kıyameti koparın bu konuda taviz vermeyin. Çok zorlarsa başka yerlerden yine borç bulup oynarsa ayrılırsınız. Aman bu arada sakın tekrar hamile kalmayın hemen tedbirinizi alın bu adam 2. bir çocuk yapmayın

Küçücük bebeğiniz var, belki 1 sene belki 5 sene çalışıp didinip sizinmiş gibi o borçları ortak ödeyecek, sıkıntıyı beraber çekecek, belki kaybettiği parayı yerine geri bile koyamayacaksınız. Üstüne bir de bağımlılık, tekrar oyayıp sizi daha beter durumlara sokma gibi risklere bile isteye kendiniz açacaksınız. Çocuğunuzun geleceği için zaten sıkıntı çekecekseniz ben sizin yerinizde olsam tek başına çekerim, boşuna kendimi emeğime çabama rağmen başka tehlikelere maruz bırakmam

Tek bir kere yaptigi hatada butun birikiminizi mi kaybetmis? O kadar da büyük kumarciymis demek ki bu daha beter. Allah yardimciniz olsun. Burada benzer konular aciliyor. Herkes tecrubelerini paylasiyor ama benim okuduklarimdan cikarimin su ki kumar bagimliligi duzelmiyor.

1 defada 700 bin kaybettiğine inandınız mı cidden? 5 yatırmış 10 kazanmıştır. Sonra 10'u yatırıp kaybetmiştir. Üstüne bi 10 da cebinden ekleyip kaybetmiştir. Siz hesaplayın 700 bine gelene kadar kaç kere kumara bulaştığını.

Bu konuda tecrübeli biri olarak o kadar borcun bir sefere mahsus olduğunu sanmıyorum. Elden borç almalara kadar gittiyse hemde sizin abinizden gözü kararmış kumar için.
Süregelen bir kumar bağımlılığı var muhtemelen. O da tövbeyle falan düzelmez.

Siz bir şeyleri düzelteceğim derken boşa kürek çekmiş olabilirsiniz. Maaş kartını size verse, elden yine borç alabilir. Tüm bunları göze alarak devam edin. Çalışmaya başlayınca borçları ödeyeceğim diye vermeyin paranızı. Biraz uzun sürede ödensin ama kendi cabalasin. Sonra yine üzülme ihtimaliniz çok yüksek malesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…