Lütfen yardımcı olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okulunu bırakmak cok büyük yanlış olmuş (eger isteyerek olmadiysa ailene o cocukla evlenmek yerine yeniden okula devam etmeye ikna et) denklik meselesine gelince maddi olarak mi bilmiyorum ama arada ucurum olmadigi surece bu bir problem degil ama ailen kesinlikle istemiyorsada sakin ailene karsi gelip bir evlilik yapma derim

Ne yap et ailenle konus okulunu bitir. Ucuncu siniftan ayrilmak ne demek? Aileni bu cocukla iknaya nasil ugrasiyorsan okulun icin de ugras. Gerekirse bu cocukla evlenme ama okul onemli. Okul senin gelecegin.

Ben okulumu her türlü bitiririm. Çünkü onu da kolay elde etmedim

Öyle bir cahil aile ile, okul her türlü bitmez.
Bu cahillik ve bagnazliktan kurtulmanin tek yolu okul ve istir. Ve sürekli kendini gelistirmektir.

Evlilik sana hayir getirmez. 7 yildir seviyorsun, bu demek oluyor ki çoçuk yasta, çoçuk akli ile sevmissin. Ailenden bir kaçis olarak. Sana simdi söyleyim, sevgilin hayalindeki gibi. Evliligin, hayalindeki gibi olmayacak. Yagmurdan kaçarken, doluya yakalancaksin. Simdi sana güzel görüken sevgili ve kv'de, evlendikten sonra çok farkli olacak.

Eger birseye inat edeceksen, okul için inat et. Eger evlenirsen, ailendeki tüm kadinlarin kaderini yasayacaksin. Sen kocani seçtin diye, farkli olmayacak. O patriarchal sistemin bir parçasi olacaksin. Derdin don yikamak, ev temizlemekten ibaret olacak. Okulda hayal olacak. Tek maas ile geçinmek, çoçuk doyurmak hep zor seyler.

Kendi ayaklarin üzerine dur, okulunu bitir ve maasini al.

Bu yaşta evlenmek için acelen ne?
Ayrıca ailelerden istenip yüzük takılmadan niyet bilinmiyor mu?

Tavsiyeme gelirsek ailene ayrıldık de, bir şekilde okuluna dön. İşini gücünü eline alınca zaten kiminle evlenmek istediğinde onunla evlenirsin, başkalarının onayına bakmazsın.
Maalesef zorla evlendireceklerdi. Zar zor ondan vazgeçirdim okula dönersem tekrar aynı şeyi yapacakmışım zaten okumamı istemiyorlardı.

Bu yaşta evlenmek için acelen ne?
Ayrıca ailelerden istenip yüzük takılmadan niyet bilinmiyor mu?

Tavsiyeme gelirsek ailene ayrıldık de, bir şekilde okuluna dön. İşini gücünü eline alınca zaten kiminle evlenmek istediğinde onunla evlenirsin, başkalarının onayına bakmazsın.
İşte ne yazık ki doğulu olduğumuz için bizde öyle olmuyor aynı şeyi abimde yaşadı erkek olmasına rağmen

İşte ne yazık ki doğulu olduğumuz için bizde öyle olmuyor aynı şeyi abimde yaşadı erkek olmasına rağmen

En azından kendi ayakların üzerinde durabilirsen. Ailene karşı elin daha güçlü olur, gerektiğinde rest çekebileceğini bilirler, ona göre bu kadar katı olmazlar.

Maalesef zorla evlendireceklerdi. Zar zor ondan vazgeçirdim okula dönersem tekrar aynı şeyi yapacakmışım zaten okumamı istemiyorlardı.

Gerekirse gerçekten erkek arkadaşından ayrılıp aileni bir şekilde ikna edip, okulu bitirmen şart.
Kendi ayakların üstünde durman her şeyden önce geliyor. Ailenin de zihniyeti malum, eğer kendi ekmeğini kendin kazanamıyor olursan, evleneceğin kişiyle yaşayacağın bir problemde, ailen arkanda olacak bir aileye benzemiyor.

Bakın bilmeden konuşuyorsunuz. Benim ailem beni okunmadı zaten. Ben ortaokulu bitirdiğim gibi okuldan alındım. Okuyup ne yapacaksın denildi ama ben inat ettim açıktan yazıldım 3 buçuk yılda liseyi bitirip üniversiteyi kazandım. Ve benim bitirmeme 1 yılım kalmıştı sadece niyetimizi belirtelim dedik.

derdin okul olsa bi sene daha beklerdin kaçıyo mu koca.

Çok acele etmişsiniz. Biraz daha bekleyip okul bitince söyleseymişsiniz keşke. Ailenizin sorun etmesi de değişmeyeceğinw göre 2 seçenek var:Ya vazgeçeceksiniz (bu makul olanı) ya da hataya hata ekleyip kaçacaksınız (bu da akıl dışı olanı)

Yavrum, evladım 7 yıldır seviyorum dediğine göre henüz 16 yaşında başlamışsın bu ilişkiye.
Beynin sağlıklı karar verme yaşının 22-23 olduğu düşünülürse o yaşlarda verdiğin kararın ne kadar doğru olduğu tartışılır.
Ne yap, et okuluna geri dön ve mezun ol.
Gerekirse ailene sevgilinden ayrıldığını söyle.
Şu anda yaşın gereği aşka, evliliğe toz pembe bakıyorsun ama hayatın gerçekleri çok başka.
Evlilik yürütmek kolay bir iş değil,
iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.
Annen yaşında kadınım, senden rica ediyorum evlilik derdine düşme, okulunu bitirip mesleğini eline al.
O çocuk seni gerçekten seviyorsa, bekler...

Once okulunu bitirseydin de sonra istemeye gelselerdi. Okuldan da olmuşsun simdi

Arkadaşlar merhaba. Benim 7 yıldır sevdiğim biri var. Fakat onun abileri ve benim abim amcalarım bundan 6 yıl önce kavga etmişler bir düğünde. Yaklaşık 1 ay oldu 4 defadır istemeye geliyorlar. Babam başta beni ilgilendirmez dedi. Abin ve amcaların önemli dedi abim ve amcalarım da ben seviyorum dedim diye kızdılar ve aile bir daha gelirse vermeye karar verdiler. Tabi bu arada beni de okuldan aldılar. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Yine istemeye geldiler fakat bu sefer eniştem engel oldu. Sürekli bir şey çıkıyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Takıldıkları konu 7 yıldır seviyor olmam. Ayrıca dengimiz değilmiş onlar. Herkes bizi konuşurmuş falan. Sevgilimin evi de işi de var ama beğenmiyorlar. Ne yapmalıyım sizce😕😕
Okuldan almak diye bir şey mi kaldı ya bir de üniversite.Git vizene finaline gir ya da dondur evlenince gidersin

O
Ne yap et ailenle konus okulunu bitir. Ucuncu siniftan ayrilmak ne demek? Aileni bu cocukla iknaya nasil ugrasiyorsan okulun icin de ugras. Gerekirse bu cocukla evlenme ama okul onemli. Okul senin gelecegin.
Okuldan almak diye bir şey mi kaldı ya bir de üniversite.Git vizene finaline gir ya da dondur evlenince gidersin
Dışarı çıkmama izin vermiyorlar ki

O

Sen 18 yasindasin. Su an cekip okula gitsen aslinda hicbirsey yapamazlar. Onlari bir sekilde ikna etmelisin. Bu senin gelecegin. Keske okulu bitirdikten sonra su evlilik planini soyleseydin.

Sen 18 yasindasin. Su an cekip okula gitsen aslinda hicbirsey yapamazlar. Onlari bir sekilde ikna etmelisin. Bu senin gelecegin. Keske okulu bitirdikten sonra su evlilik planini soyleseydin.
Benim de planım öyleydi aslında ama sürekli birileri görüyordu bizi ve daha kötü olmasın diye adını koyalım dedik okul bitene kadar bekleyecek tik. Böyle olacağını tahmin edemedik

Benim de planım öyleydi aslında ama sürekli birileri görüyordu bizi ve daha kötü olmasın diye adını koyalım dedik okul bitene kadar bekleyecek tik. Böyle olacağını tahmin edemedik
Bence ailene ayrıldığınızı vazgeçtiğini ve okula devam etmek istediğini söyle.
bu sürede de bir zahmet milletin göreceği şekilde görüşmeyin. Okulunu bir bitir, o zamana dek seni beklerse sevgilin zaten evlenirsin. 25 yaşında bir erkeğin evlenmesi fikri şuan için pek mantıklı gelmiyor kulağa zaten.

O

O zaman nasil okulu her turlu bitiririm diyebiliyorsun? Hasbelkader evlenirsen 10 yil sonra burada evliliginle ilgili sorunlari anlatacak, keske okulu bitirseydim diye dert yanacaksin. Daha hayatini eline almadan evlilik meraki olan genc kizlarimizi asla anlamayacagim. Sen once bir birey ol bakalim, sonra aile kurarsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X