Lütfen yardımcı olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okula gidemiyorsun, sevdiğinle evlenmene izin vermiyorlar, dışarı bile çıkarmıyorlar ne yapmak istiyorsun kaçarak evlenmek mi?

Salak saçma sebeplerle okulunu bıraktığın için kafanı taşlara vuracaksın ilerde. Mok var evlilikte koşa koşa evlenin.
Ne yaparsın bilmem, o konuda yorumum yok.
Çok haklısın çokk 😨Ben dahi üniversiteyi bıraktıgıma çok pişmanım hep diyorum keşke

Arkadaşlar merhaba. Benim 7 yıldır sevdiğim biri var. Fakat onun abileri ve benim abim amcalarım bundan 6 yıl önce kavga etmişler bir düğünde. Yaklaşık 1 ay oldu 4 defadır istemeye geliyorlar. Babam başta beni ilgilendirmez dedi. Abin ve amcaların önemli dedi abim ve amcalarım da ben seviyorum dedim diye kızdılar ve aile bir daha gelirse vermeye karar verdiler. Tabi bu arada beni de okuldan aldılar. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Yine istemeye geldiler fakat bu sefer eniştem engel oldu. Sürekli bir şey çıkıyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Takıldıkları konu 7 yıldır seviyor olmam. Ayrıca dengimiz değilmiş onlar. Herkes bizi konuşurmuş falan. Sevgilimin evi de işi de var ama beğenmiyorlar. Ne yapmalıyım sizce😕😕
kusura bakma ama bunu duydukları için ailen seni okuldan aldıysa
dinleme onları
ısrar et evlen sevdiginle

Zeynosum seninle ilgili ilerde güzel haberler bekliyorum. İnşallah tekrar eğitim hayatına devam eder kendi paranı kazanır kimsenin ağız kokusunu çekmezsin.
İnşallah balım Allahın izniyle inşallah eğitimim içime dert oldu en son ağlayarak sınava girdim sonra helallik istedim arkadaşlardan sonra gidemedim gitmedim babam sağolsun sildirdi üstüne oda ayrı bi dert oldu zaten Yinede Vardır bi hayır diyorum eğitim olmasa bile birgün güzelliklerle buraya geleceğim inşallah 💜

Sana pek seçenek bırakmıyorlar bu durumda. Okula göndermeyecekler peki planları ne? Onların istediği biriyle mi evlenmen gerekecek sonrasında?

O aday şimdiden var bile

Aslında senin sevdiğin kişiyle mutlu ya da mutsuz olacağını düşünmekten çok o aile ile inatlaştıkları için yapıyorlar. Okuldan alıp geleceğini yakmaları da cabası. Böyle aileler her şeyi hakediyor bence fakat evlenmek için 23 yaş çok küçük.

Eğer ikna edemezsen okul için ve gerçekten istemediğin biriyle evlenmene zorlayacaklarsa sevdiğini tercih et çünkü aile dediğin kendi kanından canından olana böyle zorbalık yapmamalı. Olurda sevdiğin kişi ile mutsuz olursan boşanmak dünyanın sonu değil korkma. Bu da bir deneyim neticede. Sadece şunu unutma, boşandığında kendi hayatını devam ettirebileceğin bir işinin olması lazım ki ne ailene, ne de eşine mecburiyetin olmasın. Sevdiğin kişi de ailen gibi okuluna engel olacaksa, çalışmana izin vermeyecekse önce onu sil gitsin çünkü her seçenek okumamaya çıkıyor. Bir yerdeki kölelikten çıkıp diğer taraftaki köleliğe geçmek için bu kadar fedakarlığa değmez.

Benim de planım öyleydi aslında ama sürekli birileri görüyordu bizi ve daha kötü olmasın diye adını koyalım dedik okul bitene kadar bekleyecek tik. Böyle olacağını tahmin edemedik
Ailene vazgectigini soyleyip okuluna dön.

Aslında senin sevdiğin kişiyle mutlu ya da mutsuz olacağını düşünmekten çok o aile ile inatlaştıkları için yapıyorlar. Okuldan alıp geleceğini yakmaları da cabası. Böyle aileler her şeyi hakediyor bence fakat evlenmek için 23 yaş çok küçük.

Eğer ikna edemezsen okul için ve gerçekten istemediğin biriyle evlenmene zorlayacaklarsa sevdiğini tercih et çünkü aile dediğin kendi kanından canından olana böyle zorbalık yapmamalı. Olurda sevdiğin kişi ile mutsuz olursan boşanmak dünyanın sonu değil korkma. Bu da bir deneyim neticede. Sadece şunu unutma, boşandığında kendi hayatını devam ettirebileceğin bir işinin olması lazım ki ne ailene, ne de eşine mecburiyetin olmasın. Sevdiğin kişi de ailen gibi okuluna engel olacaksa, çalışmana izin vermeyecekse önce onu sil gitsin çünkü her seçenek okumamaya çıkıyor. Bir yerdeki kölelikten çıkıp diğer taraftaki köleliğe geçmek için bu kadar fedakarlığa değmez.
O benim okumama kesinlikle karşı Çıkmaz bunu biliyorum çünkü yeri geldi okul için tek laf ettiğinde ben onu sildim. Bunları çok iyi biliyor. 23 yaş bizim için küçük fakat benim ailem bizim çevre için evde kalmış gözüyle bakılıyor. Bunun için bende illa biri olacaksa sevdiğim olsun dedim

Evlenicem diye tutturduğum ve "bak pişman olursun, yaşın küçük, acelen ne" diyenlere kulağımı tıkadığım o yıl keşke babam beni eve kapatsaydı da aylarca, ben Evlenmeseydim.

Evlenmeyin arkadaş ya küçük yaşta. Yaşayın hayatınızı.

Bi insanın ve bi evin sorumluluğunu almak kolay mı sanıyorsunuz. Aşk güzel tamam da, bazı noktalarda hiç işe yaramıyor.

O benim okumama kesinlikle karşı Çıkmaz bunu biliyorum çünkü yeri geldi okul için tek laf ettiğinde ben onu sildim. Bunları çok iyi biliyor. 23 yaş bizim için küçük fakat benim ailem bizim çevre için evde kalmış gözüyle bakılıyor. Bunun için bende illa biri olacaksa sevdiğim olsun dedim

Ben aile kavramına, anne baba hakkına önem veririm ama eğer senin hayatını yakacaklarsa inat uğruna, orada hayatına sahip çıkmak için ne gerekirse yapmanı öneririm. Bizler anne babalarımızın malı değil, emanetiyiz.

Erkek arkadaşının sözüne de sonsuz güvenme. İnsanın ailesi bunu yaptıktan sonra, herkes her şeyi yapabilir. Eğer kesinlikle okula dönemeyeceksen biraz daha dişini sık memur olmak için çabala. Dışarıdan lise bitirip , ünv kazandıysan bunu da başarırsın. Sonrasında istediğin kişiyle evlen. Sözünde durmazsa çekip kapıyı çıkarsın.

Ben anlamadim simdi. Ailenin sevdigin kisi ile evlenmene karsi cikmasinin asil sebebi ne?

Ben okula takıldım bence bitirmelisin enista ne karısıyormus bu olaya çok saçma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X