Lütfen yardımcı olur musunuz taşıyorum öfkeden

Şükretme kelimesini herkes iyi öğrenmiş evet,herkes zor bir şeyler yaşamış ki biliyor şükretmesini..
Daha da zor durumda olanların olduğunu biliyor..
Madem babanın maddi durumu iyi ve size fazla(!) para göndermekten aciz..
Sen neden kendi başının çaresine bakmayı düşünmüyorsun?
Part time çalışabilirsin..
Arkadaşların dediği gibi kredi yada yurda başvurabilirsin..
Özel vakıfların burslarına başvurabilirsin..
Tüm burs veren kuruluşları dolaşabilirsin..

Benim hayatımda hep terslikler oluyor,yine de çok şükür bugüne kadar geldim.
Çok düşünüyorum başarısız olursam ne yaparım kimseye bir yardımım dokunamayacağı gibi yeniden aynı hayatın daha kötüsünü yaşamak istemiyorum.

Anlatılacak o kadar çok şey var ki yaşadığım yerde bile birkaç kadın babama yağcılık yapmak için annemi küçük düşürüyorlar,çarptım gerçi birkaç tanesini ama sinirlenmemek elde değil.

Bir bardak,tabak için anneme benden bu yaşta dayak yiyeceksin diyen adamı duyan bu kadınlar nasıl bu kadar adi olurlar bilemiyorum.

Hala tabiri caizse babamın eski kırıklarından bir kadın evimize utanmadan gelir çay içer ve şakayla babamın ensesine vurarak köpek der bize cevap bile verdirmeyen babam o kadına gülerek otuz iki dişini gösterir.
Kahretmeyip de ne yapayım.

Bunu ben kazandığım günden bu yana düşünüyorum zaten.
Çalışmak istiyorum ama önce bir gittiğim yeri tanımam,çözmem lazım benim kendi şehrimde yaşadığım bazı talihsizlikler yüzünden açıkcası korkuyorum daha kötüsü olur diye.

Umarım iyi şeylerle karşılaşırsın kardeşim..
Ben küçük bi şehirde ookuyorum orada bile bir sürü part time işer var bursa da da eminim çok vardır..
İyi insanlarla karşılaşırsın umarım..

Amin inşallah,sağolun.

Konuyu başından sonuna kadar okudum.Sana kızanlar,ağır bir dille eleştirenler olmuş.Anlattıklarının arasından bazı cümleleri seçip yüklenmişler sana ama ben seni anladım.Babana haklı olarak öfke duyuyorsun.Yapman gereken layıkıyla okumak,okulunu bitirmek ve hak ettiğin yere ulaşmak.Maddi açıdan babana muhtaç olmaktan kurtulmalı ve çok sevdiğin annene de yardımcı olmalısın.Keza sen bir gün kendine yeni bir hayat kuracaksın ama o bir ömür babana katlanmak zorunda kalacak.Bu nedenle şimdilik öfkeni bir kenara bırakmalı ve önüne bakmalısın.

Parayı dert etme inan geçinebilirsin. Ben geçindim.Bir çok arkadaşım daha azıyla geçindi.Üniversite öyle bir ortam ki yeri geliyor bir parça ekmeği 6 kişiyle paylaşabiliyorsun.Ben devlet yurdunda kaldım.Bir çok gece aç uyuduğumuzu oda oda gezip yiyecek bir şeyler aradığımızı biliyorum.Paylaşmak oldukça keyifli oluyor

Sonuç itibariyle üzülme ve hayatını öfkenin sarmasına izin verme.Oldukça akıllı bir kıza benziyorsun.Başarı ve mutluluk seninle olsun.

Çok teşekkür ederim.
Tamamını okumadan yorum yaptıkları için problem değil çünkü ben zaten yazarken herkes bana hak versin diye düşünmedim.
Çok öfkeliydim,içim içime sığmayınca yazmak istedim.

Herkese çok teşekkür ederim.

baban öğleye kadar yatsa da çalışıyor sonuçta ben şunu anlayamadım..ilk sayfada belirttmişsin ya para olmayan kızların ne oldukları malum diye biz burada seni o kafana koyduğun şekilde olmayıp herkesin mücadele ettiğini söylüyoruz... babana diyorsun ama belli ki sende kolayı seçme heveslisisin..madem böyle bir baban var bu kadar kızgınsın nefretle bahsediyorsun daha neden ondan 100 tl koparma ki derdin.. ben böyle kızgın olduğum birinden para istemek yerine hem çalışıp hem okurdum.. baban sana 500- 600 versin hiç bu tepki bu yazı olmayacaktı çünkü babana kızgın olmayacaktın. senin için o paranı versin ve sana karışmasın yeter..senin derdin üniversiteye gidip ortamlarda para yemek okumak değil belli ki... öyle olsaydın okuyor olabilme ihtimaline mutlu olurdun o yeterdi... daha okula gitmemiş ortamı bilmiyor gelmiş 100 lira daha diyor öğüt verip bazı düşüncelerinden vazgeçirmek için örnekleme yapanlara kızıyor.bi senin anne baban olumsuz değil. etrafta ne yaşamlar var.. özel yurda kaydettirdi diyorsun sonra sana çok kötü davranılıyor gibi bahsediyorsun.ALLAH NE VERİRSE HAYIRLISINI VERSİN.........

Allah bana iki evlat verdi, kimin gibi olacağını ya da kendine has bireyler mi olacağını yine bana onları emanet gönderen Rabbim bilir, beddua etmek de kimsenin haddine düşmez, sizde haddinizi biliniz! Allah insanı evladıyla evladı da anne babayla sınamasın. Evladıma yapılanlara susan bir anne olmadım, olmamda! Baban gibi bir kocaya da ihtiyacım yok çok şükür, kendim kazanıyor kendim harcıyorum kimseye minnetim yok ama bildiğim senden daha beter bir babam var ve yine de sırf beni dünyaya getirdiği için üzerimde bulunan hak'tan dolayı ses çıkartmam, saygısızlık yapmam.

Eşim yüzünden evladımı sokaklardan toplatıp kapıdan içeri sokacak pozisyona gelmedim hiç, neden biliyor musun? Hayatımı kazanmak için ek işlerde çalışarak okuduğum ve evelallah çok şükür kimseye ihtiyaç duymadığım için... Baba parasına, koca parasına güvenmediğim için. Bu durumu sizi yaşatan ailenizde sadece babanızı mı sorumlu tutuyorsunuz bence tekrar düşünün derim.

Allah akıl fikir versin....

Aynen öyle,haklısınız çok doğru söylediniz herşeyin hayırlısını versin.

100 tl koparmak cümlesi de hiç hoş değil beni leylekler getirmedi hakkım olanın peşinden giderim,hakkını alamayanın da arkasında olurum emin olun.
Minnet ettiğim annemin parası fazla gurur,fazla minnetsizlik bazı insanlara iyi gelmiyor bunu da bilmiyorsanız öğrenirsiniz.

Size beddua etme hakkını kim verdi acaba?
Yanlış yorumlar yaparsanız hoş olmayan cevaplar alabilirsiniz.
Eleştirinin dozunu kaçırmayın lütfen,anladığım kadarıyla büyüğümsünüz saygısızlık etmek istemem ama beddua eleştirinin dozunu kaçırıyor.

Evlat var evlat var diye boşa dememişler benm kardeşimde yurtta kalıyor bizde ona bundan fazlası gönderemeyeceğiz yetinmesini bilecek çnkü imkanlarımız bunu getiriyor. isyan edip üstüne beddua etmen hiç hoş değil

Meraba canim, ben de 18 yasindayim universite isim hala muallakta.

Seni cok iyi anliyorum ama, ben de babamla ve babamin ailesiyle cok sorunlar yasadim, yasamaya da devam ediyorum. Burada annesi babasi mukemmel insanlar gelip de "aman sukursuzsun, simariksin" diyor ya hayret ediyorum ya. Arkadasim, herkes sizin gibi ailelere sahip degil. Burda belli ki konu sahibinin anlatmadigi ne olaylar var ki kizcagiz boylesine kin dolmus. Konu sadece para olsaydi eminim o da babamdir ses etmeyeyim derdi. Zaten anladigim kadariyla babasina karsi sesini cikarmiyor da. Buraya dertlesmeye gelmis derdini anlatiyor. Herkes boyle seyleri kaldiramaz, ben mesela babam annemi doverken kollarini morartirken annemin ve benim hayatimin icine ederken "babamdir" diyemiyorum her konuda. Cok sukur yine de babam var, daha kotuleri var. Ama dedigim gibi yasananlari sadece yasayan anlar. Herkes disarida annesiyle babasiyla eglenerek gezerken sizin babanizin facebookta yatacak kadin aramasi ne kadar aci biliyor musunuz? Arkadaslarina rezil olacak diye kizini kapanmaya zorlamasi kapanmazsan okuldan alirim demesi... Arkadaslarina farkli ailesine farkli davranmasi...

Babasina boyle asi davranmasi belki dogru belki yanlis, herkesin dogrulari farklidir. Ama rica edicem bu konu hakkinda hicbir sey tecrube etmemis onlar sussunlar.

Sanirim konu sahibi bir babanin kizina maddi olarak destek cikmasi gerektigini dusunuyor, oldugu halde vermeyen babasina da sinirli. Tavsiyem su, bence vermiyorsa cok zorlama bir is bulmaya calis o verdigi parayi da almasin. Cok daha zor sartlarda okuyanlar var, ilim ogreneceksin sonucta Allah insallah bir kolaylik verir.

Avukatligimdan degil de, bazilari konuyu anlamamis sanirim. Neyse bir kac kez daha okumalarini tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun.. Ne desem bilemedim.. Ben 18 yasimdan beri evden ayrildim, baska sehre, okumak icin. Babam bu gune kadar 1 kurus bile vermedi, birak vermeyi, kizim bir ihtiyacin varmi bile sormadi.. 25 yasima geldim ve bugune kadar ne ben dile getirdim ne onlar.. Belki inanmicaksin ama geceleri hastanede calisiyordum, gunduz okumak icin..
Benim babam bana aci ve sorundan baska birsey vermedi, yeri geldiginde sahip bile cikmadi.. Allah var yukarda, onun arkasinda konusmamissim, ve ne zaman başı sıkışsa beni arıyor, hiç bir zaman ona, şuan müsait değilim dememişim..

Demek istediğim.. Ne olur babana saygın olsun, ve şükür et ki, sana birazda olsa destek veriyor.. Umarım beni yalnış anlamadın.. Allah sonumuzu hayır etsin...

Babanın böyle biri olduğunu biliyorsan yazmasaydın başka şehri.
Lanet ede ede bir hal olmuşsun neden aylık 720 değil de 620 harcıyor bana diye.
Bir laf vardır karanlığa söveceğine bir mum da sen yak diye, git part time iş bul çalış zor değil ekstradan 100 tl kazanmak.

Hani başka bir dille açsaydın konuyu çok başka yaklaşırdım ama benim kızım bana böyle agresif gelse "bana mı sordu başka şehir yazarken" derdim.

He bir de parası olmayan kızlardan biri benim kuzenimin kızı. Annesi ile babası boşandı ikisi de farklı şehirde. Kız babasının olduğu üniversiteyi yazdı ama üvey anne istemediği için babasının evinde kalamıyor. Yurda yerleşti ve ne annesi ne babası yurt parasını bile vermiyor. Bir şekilde ufak tefek yerlerde çalışarak, kimi işler yaparak ve bazı yerlerden de burs alarak hayatını sürdürüyor. Hiç bir gün de anne babasına lanet ettiğini duymadım. Hatta okulu bitirip annesini yanına aldırmak istediğini, yalnız kalamsına içinin elvermediğini söylüyor.
Ne evlatlar var gerçekten.

Son düzenleme:

Sayfaları okuyun lütfen.

Evet dışarıya melektir kendisi,bize karşı çekmemiş çamaşırlarından dolayı çekti diye küfür eder,hakaret eder.
Ben babamın karşısında derdimi anlatırken bile bunalıyorum,konuşmak istemiyorum.
Tartışmaya hiç girmem zaten çünkü ağzını bozuyor.
Anlamayanlar anlamasın,burada anlayanlar bana yetti zaten sağolsunlar.

Durum sadece bana göndermediği paradan ibaret değil.
Geçmişten kalan bir sorun yok hala devam eden bir adaletsizlik var,kırgınlık var.
Düzelmiyor,düzelmeyecek hala annemin parasını aldığı halde ettiği hakaretleri dinliyorum bunu haketmiyoruz.

Ben anne,babama mı kahretmişim yoksa sadece babama mı?
11 sayfayı okusaydınız böyle alakasız yorumlar yapmazdınız.
Annem benim için kıymetlidir,babamı gördükçe ona daha çok kıymet veriyorum ne demek istediğimi anlayabilirseniz.

Sayfaları okuduğum için bu kadar tepkiliyim.
Daha üniversite öğrencisi olacak küçücük bir kızsın ama annen yaşıdnaki insanlara bile laf yetiştirme ve azarlama modundasın.
Düşüncelerini ifade etme şeklin yanlış, azar azar, sinir, öfke, bütün mesajların bunlardan ibaret ve hemen herkesi de geriyorsun.

Sen benim tek yorumumu okuduysan annene kahretmişsin gibi bir şey demediğimi de anlamış olman lazım.
Daha açık yazayım babasının evine almadığı, annesinin tek kuruş göndermediği kız bile bunlara kahretmiyor sen tutmuş neden 100 lira fazla göndermiyor diye konu açıyorsun. Benimki sadece iyilerden bir örnekti, hani senin anlayışına göre parasız kızlar başka yollara düşermiş ya.. Onun kızında içinde olmadıktan sonra olmayacağını belirten bir örnek.

Hem madem babandan bu kadar nefret ediyorsun neden hala maddi beklenti içindesin? Kendi başının çaresine bakıver.
Ayrıca annene de tepkili olman gerekirken nedir bu babaya yüklenme? Annenin güçlü bir duruşu yok, sineye çekme, üzerini kapatma gibi durumlarla neyi ne derece çözebilmiş şimdiye kadar?

Diğer sayfaları okumadım eksik bir şey yazarsam kusura bakma.Ayda 300 lira alıyorsun sanırım az bir para değil.İstanbulda okuyorum şehirdışında.Ve babamdan para istemeye çekiniyorum 20 yaşımdayım nerdeyse.Allah razı olsun bir istesem 10 veren bir babam var.Emekli çocuguyuz aza kannat etmeyen çoğu hiç bulamaz diye büyüdük.Hiçbir şeyimi eksik bırakmadılar buna rağmen.
Devletten para alıyorum az da biriktiriyorum yazdan az biraz da harçlık alıyorum yetiyor.Yurdum ucuz belki de ondan.Ama gittiginde göreceksin hem çalışıp hem okuyan o kadar arkadaş var ki.Allah babana ömürler versin.Paradır halledilir.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum.senin baban benimkinden 10 kat daha kötü olsa da yine de anlıyorum.karakterlerimiz benziyor ben de kesinlikle kaldıramıyorum böyle haksızlığı.kabullenemiyorum.sırf babam deyip sineye çekemiyorum.kinle,nefretle dolmamak elde değil.ben de şimdiye kadar manevi olarak hiçbir babalığını görmedim.eğer seninki gibi parasını da esirgeseydi o zaman ruh halimi düşünemiyorum.sadece para vermekle babalık yaptığını sanıyor benimki.bizimle aynı sofraya oturmaz, günlerle konuşmayız,aynı evde yüzümüzü günlerle görmese nerde bu çocuklar demez,doktora gideriz neyin var diye sormaz,yurt dışına gider 1 kere arayıp nasılsınız diye sormaz,bizimle vakit geçirmekten hoşlanmaz,kendi akrabalarına hep ezdirir bizi.bazı erkekler yalnız yaşamak içim yaratılmıştır maalesef.aile onlara göre değildir.kıymetini bilmezler.öfkeni kontrol etmelisin bu yüzden.yakında başka bir şehre gideceksin.babandan uzaklaştığında,onun sinir bozucu hareketlerini görmediğinde daha olumlu düşüneceksin bence.300 lira ne az ne de çok bir para.kendine part-time iş bulabilirsin.zor olacak senin için ama katlanmalısın.akıllı,hırslı bir kıza benziyorsun üstesinden geleceksindir mutlaka.

Bakın özel olarak sizi alıntı yaptım cevap veriyorum çünkü annemi bu durumda suçlamanız yaşınızı bilmem ama sizin daha hayatta hiçbir şey görmediğiniz anlamına geliyor.

Annemin çektiklerini anlatsam burdan köye yol olur.
Benim annem eski zaman kadınlarından fabrikada çalışıyormuş anneannemin baskılarından,dayağından kaçmış doluya tutulmuş.
Rahmetli dedem çok iyi biriymiş ama anneannemden koruyamamış mekanı cennet olsun.
Yani Allah kötüyü başa vermesin anlıyor musunuz? Kadın,erkek farketmiyor.

Şimdi kalkıp bende annemin yaptığı gibi kendi başımın çaresine bakarım deyip parasız,desteksiz,minnetsiz hareket etmeyi mantığa uygun bulmuyorum.

Ayrıca annem var arkamda neden bunu yapayım herkes sorumluluklarını bilecek,bilmeyene kahrederim evet.
Şunu da söyleyeyim büyüklerime karşı saygı çerçevesinde gereken cevabı veririm gerekirse susmasını da bilirim edepsizlik etmem ama buraya konu açtıysam elbette açıklama yapacağım.

Son düzenleme:

Para halledilir tabiki çok haklısınız,para için kimsenin kalbini kırmam ailemden biriyse hele.
Ama ben dolup taşıyorum diğer sayfalarda birazını anlattım ki onlar hiçbir şey daha neler var.
Teşekkür ederim ve bahsettiğiniz kadarıyla baba yönünden çok şanslısınız.
Allah bozmasın.

Teşekkür ederim.
Gerçekten bazıları çok şanslı baba bakımından.

Önceden çok üzülürdüm ama şimdi üzülmek yerine bazı şeyleri kabullenip çözüm arıyorum.
Ama para konusunda çözüm bulmaya çalışırken bunalıyorum ve kahrediyorum ne yapabilirim.
Aynı durumları yaşayanlar beni çok iyi anlıyor farkındayım ve teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…