Lütfen yardımcı olur musunuz taşıyorum öfkeden

Ben babanızın yerinde olsam size 1 kuruş göndermezdim. Hadi az bulup üzülseniz neyse de hakaret ve beddua eder mi insan babasına,lanet okur mu???

Babası başında olmayıp okuldan kalan zamanında çalışan,okuyan ve bir de ailesine yardım eden insanlar var. Siz aylık 650 lira masraf yapılmasını az buluyorsunuz. Maddi desteği bırak, çocuğunu okutmayan aileler var. Sizin tepkinizden korktuğu için gönderiyor mu sanıyorsunuz? Babanız bahsettiğiniz şekilde biri olsaydı, kardeşiniz gibi size de postayı koyardı o zaman. Ben yollamıyorum,kendin gidiyorsan kapı orada derdi...

siz varlık içinde yokluk yaşadığınız için kızmışsınız ama dışarıya yansıttığınız inanılmaz bir şımarıklık olmuş kusura bakmayın. babanız haklı diyemiyeceğim sonuçta paranın evlat için harcanmayacaksa ne değeri var.? burası tamam da siz de biraz şımarık yetişmişsiniz belli ki. ben üniversite de okurken devletten aldığım kredi ve kampüs içinde okulun yemekhanesinde çalışarak kazandığım para dışında hiç bir gelirim yoktu. sizin aylık bahsettiğiniz paranın yarısı bile değil. sefalet çektim dediğiniz gibi ama hiç de sandığınız gibi her sefalet çeken kötü şekilde kazanmıyor hayatını. sizinn için çok üzüldüm gerçekten.

hımmmm şımartılmış bir kız çocuğu
babam bana sadece yurt parasını gönderirdi o kadar
para göndermedi diye de yoldan çıkmadık
hatta bilinçlendik varı yoku anladık
şuan çalışıyorum ve ayaklarının üzerinde durmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum

Üniversiteyi yurt köşelerinde ki öyle 2-3 değil 12 kişinin kaldığı bir odada kalarak, tuvalet banyo köşelerinde ders çalışarak, ablamın gönderdiği üç kuruşla idare etmeye çalışarak, bulduğu her ek işe girip saatlerce ayakta tshirt katlayarak bitiren ve bugün üzerine master ekleyip yüksek mühendis diplomasını alıp babasına yardım etmeye çalışan birisi olarak diyebilirim ki "üniversiteye okumak için gidilir, eğlenmek için değil"...

Babanız sizi okutmuş, yetiştirmiş, bugüne getirmiş kızı gönderdiği paraya burun kıvırıyor..
Bunun adı evlatlık değil nankörlüktür!

Daha yazarım da sinirliyim şimdi banlanmıyım bu yeni çakma nesil bebeleri yüzünden...
Hani babanıza Allah kahretsin demişsiniz ya, Allah asıl sizi bildiği gibi yapsın, akıl fikir versin, vicdan versin inşAllah

Son düzenleme:

ben anlamıyorum aramızda yıllar yok bizde okuduk babamında maddiyatı kötü değildi özel yurt lafı etmek şöyle dursun devlet yurdunun 3 aylık parasını isterken bile utanıp sıkılırdım üzülürdüm babacıığıma yazık sabah körlerinden akşama kadar emek ederdi.. babanın parası çok olabilir ama kolay mı kazanılıyo bak mis gibi yurt tuttmuşş ee 300 tl gönderecek.. sabret öğrenim veya bursa başvurduysan ocak ayında 260 filanda o gelir.. benimde babamın işi iyiydi ayda 150 max gönderirdi zar zor geçinirdim part time çalışırdım bi hafta boyunca cebimde yanlız on lira olduğunu bilirim 6 kişilik odada tıkış tıkış kalırdık hep hastalık bilmem ne minicik masada 2-3 kişi ders çalıştık.. arkadaşlarım gezilere tatillere giderdi ben bi kez olsun gidemezdim.. akşamları çok çıkamazdım çünkü ucu ucuna yetmezdi ki sana ne güzel özel yurt tutulmuş ben 1 saat banyo sırasında tuvalet sırasında beklerdim.. kaç kez tiksintiden hasta oldum ama mecburdum.. bi kez olsun babama az para gönderdin demek şöyle dursun ben yazın gelen öğrenim kredimi biriktirip kışlık erzak için annemin eline koyardım.. onlar beni bu yaşıma getirmiş 100 lira için ALLAH KAHRETSİN diyorsun... üzücü çok ama çok üzücü.. hiç göndermeyebilirdi okutmam ben derdi.....bir de baban neden sana böyle kızgın git filan diyor onu da anlayamadım...:26:

ne kadar ayıp kötü cümleler bunlar ne yani 3 kuruş için lüx yaşamak için yapar mısın böyle bişey de babanın utanmazlığından bahsediyorsun.. hey Allahım ya..yani her babasını durumu kötü olan o tür şeyler mi yapar ? paranın lüxün sınırı yok unutma.. 400 gönderse 500 derisn bu öyle gider bunu düşünürsek ve o tür şeyler yapılır bu düşüncelerle... üniversiteye gitmek isteyip gidemeyen onca insan varken ? gidip okuyacaksın nasıl bi yaşam olsun istiyorsun ki gitmeden geçinmeden para derdi sarmış ?????

aslinda baban icin soylediklerine uzuldum.....
yollamazsa bile okumak isteyen insan gidip iki kurusa calisip yinede okur.....

dedem cok sert adamdir....haksizligi coktur.....teyzemde haksizliga gelemez.....
anneanneme haksizlik yaptigi icin teyzem kabullenmedi.....aralarinda tartistigi icin dedem evden kovdu....
teyzem almanya gibi bir yerde tek basina okudu.....universiteyi bitirdi.....
gece fabrakada gazete topladi satti....dil bilyeyen cocuklara ozel ders verdi....
yeri geldi copcu bile oldu.....ama okudu hemde tippi...
suanda doktor....ne dedeme nede baska birine muhtac.....
halbuki dedem senden bir b..k olmaz dermis....
teyzem ilk doktor oldugu sene dedem tesadufen hastanesine gitmis....kendince gururlanmis ama neye yarar....
simdi teyzemde dedem para vermiyor diye dedem ne olacagini sizin tabirinizle kendi dusunmesimi lazimdi.....
tum sulale soyler helal olsun o kiza.....
yilbasinda evine gittim.teyzemin.....
o evi gorunce insanin akli hayali sasar....
halada dedemle aralari yok yillardir gorusmezler....
teyzem 35 yasinda dedem yuzunden yillarce erkeklerden nefret etti....evlenmek dahi istemiyor....
okumayi gercekten isteyen adam copculukte yapar okur.....yinede okur.....

sizin okumaya niyetiniz yok .. ayrıca her durumu olmayan insan yoldan çıkmıyor..

yazık ki bu zihinde olanlara...

biraz gerçek hayatı gör.

yurt paranızı ödeyecek, 300 tl aylık para gönderecek. rahat geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız, part time iş bulabilirsiniz.

anladığım kadarıyla durumunuz iyi ama baban mı vermiyor

keşke kyk kredisine başvursaydın canım
neyse seneye başvur unutma

Evet var da vermiyor anneme üst baş bile almıyor kadının maaşını çektiği halde.

Benim dolu olduğum mesele sadece kendime ait olan kısım değil haksızlık,adaletsizlik yapıyor bizim hakkımızın da olduğu parayla kendi saltanat sürüyor resmen içinde ne kalmışsa yapıyor bizi düşünmüyor.Araba alıp alıp beğenmeyip satıyor.

Ben bu haksızlığı kabullenemiyorum ama annemin,benim tüm çocuklarının hakkı var o parada ayıp değil mi?
Annem he he diyor daha da tepemize çıktı baba bile olsa bu erkekleri böyle idare mi etmek zorundayız?

Ben söyledim zaten biterse para isteyemem alışkın değilim dedim.

Canım sabredeceksin başka çaren yok .. Sen beddua etme boşver baban sonuçta .. Herşey bir imtihan şu dünyada. Bir orta yolu bulursunuz dilerim..

Evet hep aynısını söylüyorum Allah bizi bununla sınıyor diye.

Benim babamdada var o durum ya bzen değişik olabiliyolar, annen verebilecekse bi 50-100 falanda o yollasa bari... ya da part time işe girsen çalışsan

Annem çok masraf yaptı borçlandı.
Söyledim diğer yorumlarda açık hesap yaptı ayda 70 tl günlük aldığı 10 tl harçlıklarıyla ödeyecek.

Annemin emeklisi olmasa resmen durumumuz yok derdi bana annemin emeklisini de çalışıp kardeşim ödedi şimdi babam çekiyor.

Sen babana aşıksın ben babam evdeyken kendimi huzursuz hissediyorum.Nasıl böyle rahat yorum yapabiliyorsunuz gerçekten insan insanın halinden anlayamıyor.

Sizin belkide hiç görmediğiniz şeyleri yaşadım ben aklınıza gelmeyecek durumlarla karşılaştım ama siz hayırsız diye beni nitelendiriyorsunuz.

Hiç belli olmaz hayat bu babanızdan görmediğinizi bir başkasından görürseniz anlarsınız nasıl bir çaresizlik olduğunu acaba siz ne beddualar ne ahlar edersiniz ki Allah korusun yaşamanızı da istemem.

Gözleriniz dolmasın babama ağlayın buyrun,ben de çok ağlıyorum bize yaptıklarına.

Şükretmeyi biliyorum ama kötüye örnek olmaz yapılan haksızlığa tepkisiz kalamıyorum.

nasılda benzio kaderimiz yaşamayn bilemez canım annesinin yaşadıklarını görünce o yürek nasıl sızlar! nefes almak nasıl zorlaşır! Allah yardımcın olsun ne diyeyim

Amin.Yaşamayan bilemez zaten aksi yorum bekleyemem babasına aşık evlatlardan.

Keşke benimde okulu kazandığım zaman babam çıkıpta kızım aylık şu kadar düşünüyorum deseydi. Bana destek olsaydı.. Haline şükret cnm

Allaha şükrediyorum ki böyle bir annem var.

Ona elden ayaktan düştüğünde postayı koymayı bekleyen o kadar evladı varki dilerim böyle bir anne-baba olmazsınız yoksa hiç çocuk getirmeyin dünyaya rica edeceğim bizim günahımız yok yapılanlar ayıp,günah.

Posta koymak ne demek hem öyle yorumlar yapıyorsunuz ki insanı zorla edepsizleştirirsiniz.

Ben çalışmak istediğimde bana bilmem ne mi olacaksın derdi kendisi.
Annemin desteği sayesinde sürdüğüm rahat hayatı bana şimdi zehir etmek istiyorsa çok yanlış zamanlar.
Diğer sayfaları okuyun kötü şekilde para kazanmak anlamını çıkardığınız cümlede aslında ne demek istemişim.

Tebrik ederim sizi çok iyi bir sonuç çıkartmışsınız buradan.

Allah size benim gibi evlat,babam gibi de bir koca versin de görün bakalım arada kalmayı gözünüzün önünde evladınıza yapılanlara rağmen susmak zorunda kalmayı.
Eşiniz yakalamasın diye evladınızı gecelere kadar bekleyip kilidi değiştirilmiş kapılardan içeri alırken diğer evladınızın sizi nasıl izlediğini.

Benim babam öğlene kadar yatar efendim.İşi rahat zaten kendine göre iş seçti.
Annem gibi ona kul köle olmadık bizi annem kadar ezemedi ya o yüzden kovuyor umarım anlatabilmişimdir,biz gittikten sonra kendisi daha güzel ezecek annemi.

Sayfalar çoğaltıkca üşenen sadece birinci sayfayı okuyup yorum yapmış.

aslinda baban icin soylediklerine uzuldum.....
yollamazsa bile okumak isteyen insan gidip iki kurusa calisip yinede okur.....

Bütün herkes bekliyordu zaten Mavigecem gelsin de iş vereyim diye.

Kusura bakmayın ben bazı şeylere göz yumamam minnet ettiğim onun parası olsa neyse ama o annemin parası ve biz burada sıkıntı çekerken o parayla iş yerini yeni bir ev döşermiş gibi döşüyorsa yetiniyormuş gibi yapmam.

yurt paranızı ödeyecek, 300 tl aylık para gönderecek. rahat geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız, part time iş bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

sizin okumaya niyetiniz yok .. ayrıca her durumu olmayan insan yoldan çıkmıyor..

yazık ki bu zihinde olanlara...

biraz gerçek hayatı gör.

Diğer sayfaları okuyun.Yazık bu zihniyete.

300 tl az para mı Allah aşkına..
Ben sadece devlet bursu alıyorum 280 tl..
141 tl devlet yurduna veriyorum..
50 tl yol param oluyor fakültem uzak olduğu için..
günde bi sabah bi akşam fişi veriyorlar..oo fişlerde neye yeter kalanlar bilir..
Olmayınca öyle bi güzel geçinirsin ki..
Şükret biraz..

Bölümünüz nedir merak ettim.
Üniversite hangi ilde?
İstanbul falansa yetmez 300TL

Burs ya da kredi alacak mısınız?

Bu yıl çıkmadıysa seneye kredi yurtlarına başvur ya da kredi yurtlarına geçmeye çalış...

Aklına yatan cemaatlerin birinin evinde kalmayıda deneyebilirsin.

Oldukça akıllı bir kız olduğunu düşünüyorum. Yaşına göre türkçeyi kullanma biçimini de pek sevdim. Anladığım kadarıyla seni asıl sinirlendiren, paranın miktarından ziyade babanın hal ve hareketleri. Var olduğu halde esirgemesi. Babana karşı birikmiş öfkenden ötürü "normal şartlarda aşırı öfkeye sebep olmayacak" tüm eylemleri öfke patlamalarına sebep olabiliyor. Buradaki insanların seni anlamalarını bekleme. Birçoğu bu hasıl olan öfkenin asıl sebebini anlayamayacaklardır. Maddiyat kısmına takılıp, evveliyatını irdelemeyecek hiçbiri.

Ben okurken babamdan maddi manevi hiçbir destek almadım. Detaya girmeyeceğim lakin oldukça zorlandığımı söyleyebilirim. Yazdıklarını okudukça, maddiyattan ziyade babana olan öfkeni fark ettim satır aralarında. Bu öfkenin öyle kolayca hasıl olamayacağını, şımarıklıkla ilgisi olmadığını çok iyi biliyorum. Bencillik karşısında insan sevgisiyle dolmak pek mümkün olmuyor. Sorumsuzluk karşısında, sorumluluk alabilecek güce sahip olunamıyor. Anlıyorum seni...

Ancak yine de öfkenin seni tüketmesine müsaade etme. Çok zor olsa da mutlaka yarım günlük bir işe gir. Öfkene minnet eşlik etmesin... Ve başarabilirsen düşünme geçmişi. Değiştirilemeyen kişileri ve halleri düşünmenin pek faydası olmuyor. Biliyorum anneni düşünüyor ve içten içe kızıyorsun da. "Neden sessiz kalıyor neden tahammül ediyor? Neden bunca yıl sadece sustu?" şeklinde sorgulamaların oluyor. Benim gibi yap. Öfkeni bir süreliğine durdur ve para kazanıncaya dek baban herhangi biri olsun hayatında. Sonrasında kazandığın paranı annenle de paylaşırsın. Sabredeceğin birkaç yıl sadece. Öfken kimseye değil, sadece sana zarar verir. Kendimden biliyorum.

Şu şükret şükret kelimesini herkes iyi öğrenmiş.
Şükretmeyi iyi biliyorum ve şükrediyorum.
Evet 300 tl az para iş yerine ondan başka adam yokmuş gibi 1000 liralık alışveriş yapan adamın bana yolladığı 300 tl az paradır.

Bursa ve maliye bölümü.
Şu anda kafam o kadar karışık ki bilemiyorum bakıp ne oluyor gördükten sonra ona göre hareket edeceğim.
Teşekkür ederim.

küçük bebek misiniz allah aşkına ne kadar kötu şartlarda okuyn ınsanlar var devlet yurdnda kalıp kredısyle yurt parasını verp sadece o paryla geçnen aılesnden 5 kuruş alamayanlar napsın sağa sola kufredıp lanet okuyup olsunler mı.siz bu şeklde degıl 300 1000 lırayla da geçınemezsınız sorun para değıl yetınmeyı bılmemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…