- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
hımmmm şımartılmış bir kız çocuğuBu sene üniversiteyi kazandım kayıt yaptırdım,yurt tuttuk şimdi harçlık meselesi var.
Yurt aylık 340 tl ve yemek yok okulun yemekhanesinden ya da dışardan söyleyecekmişiz.
Babam bana yurt parası hariç aylık 300 yollayacağını söylüyor nasılsa ben çok yemek yemiyormuşum bunu gülerek söylemesi yok mu çıldırmamak elde değil.
Hayır ben mi masraflıyım da bana az geliyor bu para yoksa gerçekten içim içimi yediği kadar bir utanmazlık var mı bu adamda?
Durumumuz oldukça iyi Allaha şükür 2 katlı ev bizim,araba bizim,emekliler her ikisi de üstüne babam hala çalışıyor iyi de geliri var ya kahrediyorum vallahi annemin bu babamı idare edip elden kaçırmamak takıntısı yüzünden babam hiçbirimizi önemsemiyor.
Sabah akşam yemlediği balıkları gibi zannediyor bizi,benden başka okuyan ya da baktığı evladı da yok yani haykırmak istiyorum çıkıp sokağa Allah seni kahretsin diye canıma tak etti.
Bu sene üniversiteyi kazandım kayıt yaptırdım,yurt tuttuk şimdi harçlık meselesi var.
Yurt aylık 340 tl ve yemek yok okulun yemekhanesinden ya da dışardan söyleyecekmişiz.
Babam bana yurt parası hariç aylık 300 yollayacağını söylüyor nasılsa ben çok yemek yemiyormuşum bunu gülerek söylemesi yok mu çıldırmamak elde değil.
Hayır ben mi masraflıyım da bana az geliyor bu para yoksa gerçekten içim içimi yediği kadar bir utanmazlık var mı bu adamda?
Durumumuz oldukça iyi Allaha şükür 2 katlı ev bizim,araba bizim,emekliler her ikisi de üstüne babam hala çalışıyor iyi de geliri var ya kahrediyorum vallahi annemin bu babamı idare edip elden kaçırmamak takıntısı yüzünden babam hiçbirimizi önemsemiyor.
Sabah akşam yemlediği balıkları gibi zannediyor bizi,benden başka okuyan ya da baktığı evladı da yok yani haykırmak istiyorum çıkıp sokağa Allah seni kahretsin diye canıma tak etti.
Üniversitede okuyan bir kıza para göndermeyince neler olacağını kendisi çok iyi bilir önceki iş yerinin önünde kız yurdu vardı anlatırdı.
O kadar da utanmaz değildir diye düşünüyorum bu kadar öfkeli halimle bile.
anladığım kadarıyla durumunuz iyi ama baban mı vermiyor
keşke kyk kredisine başvursaydın canım
neyse seneye başvur unutma
benim babamın maddiyatı kötü kardeşime 100 lira yollayacakmış bu yıl,artık yılı olduğu için de kredisi de yok..ablası da yardımcı olamıyoriş bakıyor şimdi hafta sonları çalışmak için..
yani haline şükret canım
340 yurt +300sana =640 tl az para mi? Bu parayla aile gecindiren insanlar var. Dahasi devlet yurdunda kalip 280tllik bursla gecinen cok ogrenci var. Hemde kiyafeti kitabi ayni paradan karsilayan dahasi calisarak okumak zorunda olan cok ogrenci var. Ne kadar durumunuz iyi olursa olsun bir gercek var ki senin yaptigin en ufak bir alisveris evden para kisilmasi demek. Ve bisey daha babaan sana gore karakterszse sen karakterli ol o kadar sozden sonra para isteme gonderdigi para disinda part time bir ise gir calis... Hem cevre edinursin hem kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogrenirsin hemde para kazanmanin nasil bisey oldugunu anlarsin.
Bu arada ben universitede devlet yurdunda kaldim onun disinda ilk sene bana da 300 sonra 400 vs derken son sene 500 geldi evden cikan para son sene benim icinde 600du ama o parayi kisinca ben ayni parayla dersane sinavlarina da girdim kpss setlerini okul kitaplarini da aldim hatta o kadar masrafa ragmen arttirdim bile... Para planlamayi da ogretiyor bur yerde universite.
Canım sabredeceksin başka çaren yok .. Sen beddua etme boşver baban sonuçta .. Herşey bir imtihan şu dünyada. Bir orta yolu bulursunuz dilerim..
Benim babamdada var o durum ya bzen değişik olabiliyolar, annen verebilecekse bi 50-100 falanda o yollasa bari... ya da part time işe girsen çalışsan
hiç abartmadan söyluyorum 23 yasındayım babamın bana verdiği harclıkları + yaptıgı masrafları toplasan 300 etmez. ne kadar acımasız olursa olsun siz dua edin o parayı verdiğine. vermeyen vermiyo canım mesela benm babamın umrunda bile değil. o yuzden ben hem okuyup hem çalışıyorum. zor ama Allah yardım ediyo.haa biz de çok zenginiz bu arada sorun yoklukta değil sorun zihniyette
Aman dikkat et de Allah seni kahretmesin, ama bir şey diyeyim mi kabahat sende değil. Seni böyle bencil yetiştiren anne babada, tutumlu olmayı öğreteceğiz derken paraya bu kadar düşkün yapanda.
Gidip 1 ay yaşadın mı? Paranın yetmediğini gördün de babandan fazlasını istedin de vermedi mi de babana lanetler okuyorsun?
Nerden biliyorsun yetmeyeceğini? Ben de istanbulda okuyorum ve aylık 300 tl ile gayet güzel geçiniyordum. Üstelik bunun içinde taksitle kendime kozmetik de aldım kıyafet de.
Benim erkek kardeşim de böyle yaptı surat yaptı yaptı kızdı babama ama gidince okumaya para yetiyormuş gördü. Çok şükür kardeşimde gece dıaşrı çıkma huyu pek yok. Ama belki de sen yettiremezsin, keyfini mi ihtiyacını mı düşündüğüne bağlı.
Ben babama aşığımdır ve senin şu yazını okurken yemin ederim gözlerim doldu.
ALLAHIM SEN BİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLE YARABBİM. BİZİ DE EVLATLARIMIZI DA ŞÜKRETMESİNİ BİLEN KULLARINDAN EYLE. AMİN.
Canım isyan ediyorsun ama şanslısın.Benim babam emekli.Aylık gelirimiz 1000 lira.Babamın bana ayda göndereceği para 250 lira sadece.Bunun 120 lirasını yurda vericem.Bana sadece 130 lira kalıyor.Ben napayım? Kredi için başvurdum.Çıksa bile ocakta almaya başlicam para.Sağolsun bi tanıdığımızda burs ayarladı bana.Haline şükret bence.
nasılda benzio kaderimizyaşamayn bilemez canım annesinin yaşadıklarını görünce o yürek nasıl sızlar! nefes almak nasıl zorlaşır! Allah yardımcın olsun ne diyeyim
Keşke benimde okulu kazandığım zaman babam çıkıpta kızım aylık şu kadar düşünüyorum deseydi. Bana destek olsaydı.. Haline şükret cnm
Ben babanızın yerinde olsam size 1 kuruş göndermezdim. Hadi az bulup üzülseniz neyse de hakaret ve beddua eder mi insan babasına,lanet okur mu???
Babası başında olmayıp okuldan kalan zamanında çalışan,okuyan ve bir de ailesine yardım eden insanlar var. Siz aylık 650 lira masraf yapılmasını az buluyorsunuz. Maddi desteği bırak, çocuğunu okutmayan aileler var. Sizin tepkinizden korktuğu için gönderiyor mu sanıyorsunuz? Babanız bahsettiğiniz şekilde biri olsaydı, kardeşiniz gibi size de postayı koyardı o zaman. Ben yollamıyorum,kendin gidiyorsan kapı orada derdi...
siz varlık içinde yokluk yaşadığınız için kızmışsınız ama dışarıya yansıttığınız inanılmaz bir şımarıklık olmuş kusura bakmayın. babanız haklı diyemiyeceğim sonuçta paranın evlat için harcanmayacaksa ne değeri var.? burası tamam da siz de biraz şımarık yetişmişsiniz belli ki. ben üniversite de okurken devletten aldığım kredi ve kampüs içinde okulun yemekhanesinde çalışarak kazandığım para dışında hiç bir gelirim yoktu. sizin aylık bahsettiğiniz paranın yarısı bile değil. sefalet çektim dediğiniz gibi ama hiç de sandığınız gibi her sefalet çeken kötü şekilde kazanmıyor hayatını. sizinn için çok üzüldüm gerçekten.
hımmmm şımartılmış bir kız çocuğu
babam bana sadece yurt parasını gönderirdi o kadar
para göndermedi diye de yoldan çıkmadık
hatta bilinçlendik varı yoku anladık
şuan çalışıyorum ve ayaklarının üzerinde durmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum
Üniversiteyi yurt köşelerinde ki öyle 2-3 değil 12 kişinin kaldığı bir odada kalarak, tuvalet banyo köşelerinde ders çalışarak, ablamın gönderdiği üç kuruşla idare etmeye çalışarak, bulduğu her ek işe girip saatlerce ayakta tshirt katlayarak bitiren ve bugün üzerine master ekleyip yüksek mühendis diplomasını alıp babasına yardım etmeye çalışan birisi olarak diyebilirim ki "üniversiteye okumak için gidilir, eğlenmek için değil"...
Babanız sizi okutmuş, yetiştirmiş, bugüne getirmiş kızı gönderdiği paraya burun kıvırıyor..
Bunun adı evlatlık değil nankörlüktür!
Daha yazarım da sinirliyim şimdi banlanmıyım bu yeni çakma nesil bebeleri yüzünden...
Hani babanıza Allah kahretsin demişsiniz ya, Allah asıl sizi bildiği gibi yapsın, akıl fikir versin, vicdan versin inşAllah
ben anlamıyorum aramızda yıllar yok bizde okuduk babamında maddiyatı kötü değildi özel yurt lafı etmek şöyle dursun devlet yurdunun 3 aylık parasını isterken bile utanıp sıkılırdım üzülürdüm babacıığıma yazık sabah körlerinden akşama kadar emek ederdi.. babanın parası çok olabilir ama kolay mı kazanılıyo bak mis gibi yurt tuttmuşş ee 300 tl gönderecek.. sabret öğrenim veya bursa başvurduysan ocak ayında 260 filanda o gelir.. benimde babamın işi iyiydi ayda 150 max gönderirdi zar zor geçinirdim part time çalışırdım bi hafta boyunca cebimde yanlız on lira olduğunu bilirim 6 kişilik odada tıkış tıkış kalırdık hep hastalık bilmem ne minicik masada 2-3 kişi ders çalıştık.. arkadaşlarım gezilere tatillere giderdi ben bi kez olsun gidemezdim.. akşamları çok çıkamazdım çünkü ucu ucuna yetmezdi ki sana ne güzel özel yurt tutulmuş ben 1 saat banyo sırasında tuvalet sırasında beklerdim.. kaç kez tiksintiden hasta oldum ama mecburdum.. bi kez olsun babama az para gönderdin demek şöyle dursun ben yazın gelen öğrenim kredimi biriktirip kışlık erzak için annemin eline koyardım.. onlar beni bu yaşıma getirmiş 100 lira için ALLAH KAHRETSİN diyorsun... üzücü çok ama çok üzücü.. hiç göndermeyebilirdi okutmam ben derdi.....bir de baban neden sana böyle kızgın git filan diyor onu da anlayamadım...:26:
ne kadar ayıp kötü cümleler bunlar ne yani 3 kuruş için lüx yaşamak için yapar mısın böyle bişey de babanın utanmazlığından bahsediyorsun.. hey Allahım ya..yani her babasını durumu kötü olan o tür şeyler mi yapar ? paranın lüxün sınırı yok unutma.. 400 gönderse 500 derisn bu öyle gider bunu düşünürsek ve o tür şeyler yapılır bu düşüncelerle... üniversiteye gitmek isteyip gidemeyen onca insan varken ? gidip okuyacaksın nasıl bi yaşam olsun istiyorsun ki gitmeden geçinmeden para derdi sarmış ?????
aslinda baban icin soylediklerine uzuldum.....
yollamazsa bile okumak isteyen insan gidip iki kurusa calisip yinede okur.....
dedem cok sert adamdir....haksizligi coktur.....teyzemde haksizliga gelemez.....
anneanneme haksizlik yaptigi icin teyzem kabullenmedi.....aralarinda tartistigi icin dedem evden kovdu....
teyzem almanya gibi bir yerde tek basina okudu.....universiteyi bitirdi.....
gece fabrakada gazete topladi satti....dil bilyeyen cocuklara ozel ders verdi....
yeri geldi copcu bile oldu.....ama okudu hemde tippi...
suanda doktor....ne dedeme nede baska birine muhtac.....
halbuki dedem senden bir b..k olmaz dermis....
teyzem ilk doktor oldugu sene dedem tesadufen hastanesine gitmis....kendince gururlanmis ama neye yarar....
simdi teyzemde dedem para vermiyor diye dedem ne olacagini sizin tabirinizle kendi dusunmesimi lazimdi.....
tum sulale soyler helal olsun o kiza.....
yilbasinda evine gittim.teyzemin.....
o evi gorunce insanin akli hayali sasar....
halada dedemle aralari yok yillardir gorusmezler....
teyzem 35 yasinda dedem yuzunden yillarce erkeklerden nefret etti....evlenmek dahi istemiyor....
okumayi gercekten isteyen adam copculukte yapar okur.....yinede okur.....
yurt paranızı ödeyecek, 300 tl aylık para gönderecek. rahat geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız, part time iş bulabilirsiniz.
sizin okumaya niyetiniz yok .. ayrıca her durumu olmayan insan yoldan çıkmıyor..
yazık ki bu zihinde olanlara...
biraz gerçek hayatı gör.
300 tl az para mı Allah aşkına..
Ben sadece devlet bursu alıyorum 280 tl..
141 tl devlet yurduna veriyorum..
50 tl yol param oluyor fakültem uzak olduğu için..
günde bi sabah bi akşam fişi veriyorlar..oo fişlerde neye yeter kalanlar bilir..
Olmayınca öyle bi güzel geçinirsin ki..
Şükret biraz..
Bölümünüz nedir merak ettim.
Üniversite hangi ilde?
İstanbul falansa yetmez 300TL
Burs ya da kredi alacak mısınız?
Bu yıl çıkmadıysa seneye kredi yurtlarına başvur ya da kredi yurtlarına geçmeye çalış...
Aklına yatan cemaatlerin birinin evinde kalmayıda deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?