Lütfen yardımcı olur musunuz taşıyorum öfkeden

canım hem ev hem bebek bakıp okumak kolay mı peki? ben okuyorum hamile okudum 1.sınıfı düzgün bir iş bulur çalışırsın 300 de yeter çalışmasan da hergün gezme 1 kolayı 5 tl ye içeceğin mekanlara gitme mesela ayda 1 gez o para sana yeter ben durumum iyi değil diye evden yemek götürüyorum sende bi yol bulursun üzülme

bence 300 verdiği ay dene olmazsa yetmezse konus babanla senı okutuyo ne olursa olsun bu yaşa getirmiş bu kadar kin öfke bilemiyorum bana tuaf geldi senın yerinde olmak isterdim belkide ben babamı 4 senedir görmedim evlendim gelmedi düğünüme bebeğim olucak belkı haberi yok ona ulaşıcak numarası bile yok aramaz sormaz bizi istemez öle kopuk sorumsuz alkol için ailesini bırakan biri şimdi düşün baban cok mu kötü keske senın yerinde olsaydım bi babam olsaydı herkez babam söle böle anlatırken ben susmasaydım para pul önemli değil onu yokluğunda anlarsın bence düşün biraz..

konunun devamını okuyunca kafam iyice karıstı herkes kendı yaşadığını bilir anlattıgın seyler kolayda değil babanın yaptıklarıda doğru değil idare etmekten baska caren yok sanırım ayaklarının üzerinde durana kadar idare ediceksin yada onun parasına muhtac olmamak için parttıme iş bak hiç acma onada anlıcak değil gibi..

Son düzenleme:
Hepmi böyleydi yani ? Bu zamana kadar idare etmissiniz okul bitenede kadarda et o zaman..

Ben de diyorum ki şuan idare edebileceğim bir durum yok konu belli elimden ne gelebilir bu sefer he he deyip geçilebilecek kadar basit değil.

Gezmeyi seven biri değilim ama titizlik hastalığım var ve evet bakımlıyım annemin desteğiyle bu zamana kadar ihtiyaçlarımı hallettim şimdi durumlar tamamen değişti.

Evet kesinlikle herkes kendi yaşadığını bilir kimse kimseye durup dururken kahretmez insan dolup taşıyor sonunda patlıyor.
Bugünün bir de yarını var bakalım herkesi kırıp geçiriyor Allah düşürmesin ama neye güvenerek bunları yapıyor bilemiyorum.

Son sorduğunuz da ucu tartışmaya çok açık bir konu söylenmemiş sayalım.

Şu mesajınızdan sonraki mesajları okumadım.
Belki başkası cevap vermiştir bilemem.
Ama ne oluyor para gönderilmeyen kızlar?
Kendilerini satıp o... mu oluyorlar?
Genelleme yapıp, çoğu kızın günahını alıyorsunuz farkında mısınız?
Benim babam geçen sene 2-3 ay çok az para gönderdi.
İşinden dolayı.
Ben ne yaptım?
Gittim iş buldum, çalıştım.
Namusumla kazandım harçlığımı.
Hiçte kötü bir şey olmadı.
Ailesi para göndermedi diye kendini satan kızlar, mecburluklarından değil, acizliklerinden yapıyorlardır.

Niye o kadar ağır bir anlam çıkardınız o cümleden devamını okusaydınız madem yorum yapmak istediniz günah mı almışım yoksa başka bir şey mi kastetmişim.

Ayrıca mesele sadece para değil,öyle olsa önemli değil baba gücün bu kadarına yetiyor madem halledilir sıkma canını diyebilecek kadar vicdanım var benim.
Siz devamını okusaydınız zahmet edip anlardınız asıl hazmedemediğim şeyi.

Yanlış anlayıp eleştirmeye bu kadar açık olmasaydınız başka anlamlar çıkarabilirdiniz o cümleden siz kendi durumunuzla herkesi bir tutmayın ne tür babalar var bilmiyorsunuz.

Öyle bir cümleden başka anlam çıkarmak çok zor da o yüzden.
Çok tür babalar ben biliyorum.
Arkadaşlarımdan, kuzenlerimden, çevremden vs vs.
Benim takıldığım nokta babanıza kızmanız değil , söylemiş olduğunuz o cümle.
Dedim ya onuda öyle bir söylemişsiniz ki ilk okuyuşta direk akla kötü şeyler geliyor.
O yüzden kızdım ben.

yazdıkların,kurduğun cümleler yaşıtlarına göre baya olgun...yaşadıkların buna etken diye düşünüyorum,
baban farklı biri şimdiye kadar her istediğini yaşamış ama çevreden hiç tepki görmemiş bu yüzden de her dediğimi yaptırırım havasında sanırım...o yüzden verdiği harçlıkla ya idare edeceksin ya da
iş bulacaksın gibi gözüküyor.

o nasıl bi yurt öyle yemek vermiyo
en az kahvaltıyı koyuyorlar ücretsiz olarak

siz de yemekli bi yurt tercih etseydiniz canım

okula gidip gelirken ulaşım parası veriyorsan yetmez

ama yurdu yanlış yapmışsınız siz
her yer dolu muydu da ya da yemek fiyatları uygundur yurtta dışardan ucuzdur kesin

İşte o gördüğünüz,duyduğunuz hayatın içinde olmak o kadar büyük bir çaresizlik ki hiçbir kelime yetmez anlatmaya emin olun.

Çok farklı karakterler var ailemde kötüsünden en kötüsüne kadar,iyilik kavramını unutmuşlar.
Ne kadar kızsam da bunlara göz yumduğu için benim tek meleğim annem onun hakkını ödeyemem.

Ucuza kaçmak istedi konu açtım hatta kapora diye ben erkenden yurt ararken babam bana bakarız acelesi yok deyip son ana bıraktı ilgilenmedi.

Ucuza kaçmak istedi konu açtım hatta kapora diye ben erkenden yurt ararken babam bana bakarız acelesi yok deyip son ana bıraktı ilgilenmedi.

anladığım kadarıyla durumunuz iyi ama baban mı vermiyor

keşke kyk kredisine başvursaydın canım
neyse seneye başvur unutma

benim babamın maddiyatı kötü kardeşime 100 lira yollayacakmış bu yıl,artık yılı olduğu için de kredisi de yok..ablası da yardımcı olamıyor iş bakıyor şimdi hafta sonları çalışmak için..

yani haline şükret canım

340 yurt +300sana =640 tl az para mi? Bu parayla aile gecindiren insanlar var. Dahasi devlet yurdunda kalip 280tllik bursla gecinen cok ogrenci var. Hemde kiyafeti kitabi ayni paradan karsilayan dahasi calisarak okumak zorunda olan cok ogrenci var. Ne kadar durumunuz iyi olursa olsun bir gercek var ki senin yaptigin en ufak bir alisveris evden para kisilmasi demek. Ve bisey daha babaan sana gore karakterszse sen karakterli ol o kadar sozden sonra para isteme gonderdigi para disinda part time bir ise gir calis... Hem cevre edinursin hem kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogrenirsin hemde para kazanmanin nasil bisey oldugunu anlarsin.
Bu arada ben universitede devlet yurdunda kaldim onun disinda ilk sene bana da 300 sonra 400 vs derken son sene 500 geldi evden cikan para son sene benim icinde 600du ama o parayi kisinca ben ayni parayla dersane sinavlarina da girdim kpss setlerini okul kitaplarini da aldim hatta o kadar masrafa ragmen arttirdim bile... Para planlamayi da ogretiyor bur yerde universite.

Canım sabredeceksin başka çaren yok .. Sen beddua etme boşver baban sonuçta .. Herşey bir imtihan şu dünyada. Bir orta yolu bulursunuz dilerim..

Benim babamdada var o durum ya bzen değişik olabiliyolar, annen verebilecekse bi 50-100 falanda o yollasa bari... ya da part time işe girsen çalışsan

Son düzenleme:
hiç abartmadan söyluyorum 23 yasındayım babamın bana verdiği harclıkları + yaptıgı masrafları toplasan 300 etmez. ne kadar acımasız olursa olsun siz dua edin o parayı verdiğine. vermeyen vermiyo canım mesela benm babamın umrunda bile değil. o yuzden ben hem okuyup hem çalışıyorum. zor ama Allah yardım ediyo.haa biz de çok zenginiz bu arada sorun yoklukta değil sorun zihniyette

Son düzenleme:

Aman dikkat et de Allah seni kahretmesin, ama bir şey diyeyim mi kabahat sende değil. Seni böyle bencil yetiştiren anne babada, tutumlu olmayı öğreteceğiz derken paraya bu kadar düşkün yapanda.

Gidip 1 ay yaşadın mı? Paranın yetmediğini gördün de babandan fazlasını istedin de vermedi mi de babana lanetler okuyorsun?
Nerden biliyorsun yetmeyeceğini? Ben de istanbulda okuyorum ve aylık 300 tl ile gayet güzel geçiniyordum. Üstelik bunun içinde taksitle kendime kozmetik de aldım kıyafet de.
Benim erkek kardeşim de böyle yaptı surat yaptı yaptı kızdı babama ama gidince okumaya para yetiyormuş gördü. Çok şükür kardeşimde gece dıaşrı çıkma huyu pek yok. Ama belki de sen yettiremezsin, keyfini mi ihtiyacını mı düşündüğüne bağlı.
Ben babama aşığımdır ve senin şu yazını okurken yemin ederim gözlerim doldu.

ALLAHIM SEN BİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLE YARABBİM. BİZİ DE EVLATLARIMIZI DA ŞÜKRETMESİNİ BİLEN KULLARINDAN EYLE. AMİN.

Canım isyan ediyorsun ama şanslısın.Benim babam emekli.Aylık gelirimiz 1000 lira.Babamın bana ayda göndereceği para 250 lira sadece.Bunun 120 lirasını yurda vericem.Bana sadece 130 lira kalıyor.Ben napayım? Kredi için başvurdum.Çıksa bile ocakta almaya başlicam para.Sağolsun bi tanıdığımızda burs ayarladı bana.Haline şükret bence.

Son düzenleme:

nasılda benzio kaderimiz yaşamayn bilemez canım annesinin yaşadıklarını görünce o yürek nasıl sızlar! nefes almak nasıl zorlaşır! Allah yardımcın olsun ne diyeyim

Keşke benimde okulu kazandığım zaman babam çıkıpta kızım aylık şu kadar düşünüyorum deseydi. Bana destek olsaydı.. Haline şükret cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…