Onu ben de düşünüyorum ama hem çalışıp hem de okumak hiç kolay değil siz de bilirsiniz bunu.
Ayrıca büyük konuşmamak gerekir ben hayatımda kendime yakıştıramayacağım çok şeyin kıyısından döndüğüm için herşeye kontrolüm dışında bakıyorum.
Hepmi böyleydi yani ? Bu zamana kadar idare etmissiniz okul bitenede kadarda et o zaman..
canım hem ev hem bebek bakıp okumak kolay mı peki? ben okuyorum hamile okudum 1.sınıfı düzgün bir iş bulur çalışırsın 300 de yeter çalışmasan da hergün gezme 1 kolayı 5 tl ye içeceğin mekanlara gitme mesela ayda 1 gez o para sana yeter ben durumum iyi değil diye evden yemek götürüyorum sende bi yol bulursun üzülme
bence 300 verdiği ay dene olmazsa yetmezse konus babanla senı okutuyo ne olursa olsun bu yaşa getirmiş bu kadar kin öfke bilemiyorum bana tuaf geldi senın yerinde olmak isterdim belkide ben babamı 4 senedir görmedim evlendim gelmedi düğünüme bebeğim olucak belkı haberi yok ona ulaşıcak numarası bile yok aramaz sormaz bizi istemez öle kopuk sorumsuz alkol için ailesini bırakan biri şimdi düşün baban cok mu kötü keske senın yerinde olsaydım bi babam olsaydı herkez babam söle böle anlatırken ben susmasaydım para pul önemli değil onu yokluğunda anlarsın bence düşün biraz..
konunun devamını okuyunca kafam iyice karıstı herkes kendı yaşadığını bilir anlattıgın seyler kolayda değil babanın yaptıklarıda doğru değil idare etmekten baska caren yok sanırım ayaklarının üzerinde durana kadar idare ediceksin yada onun parasına muhtac olmamak için parttıme iş bak hiç acma onada anlıcak değil gibi..
Son sorduğunuz da ucu tartışmaya çok açık bir konu söylenmemiş sayalım.
Şu mesajınızdan sonraki mesajları okumadım.
Belki başkası cevap vermiştir bilemem.
Ama ne oluyor para gönderilmeyen kızlar?
Kendilerini satıp o... mu oluyorlar?
Genelleme yapıp, çoğu kızın günahını alıyorsunuz farkında mısınız?
Benim babam geçen sene 2-3 ay çok az para gönderdi.
İşinden dolayı.
Ben ne yaptım?
Gittim iş buldum, çalıştım.
Namusumla kazandım harçlığımı.
Hiçte kötü bir şey olmadı.
Ailesi para göndermedi diye kendini satan kızlar, mecburluklarından değil, acizliklerinden yapıyorlardır.
Şöyle bir şey var durumumuz çok iyi Allah'a şükür neden bunu yapıyor ayıp değil mi diğer çocuklarını zaten okutmadı.
Son sorduğunuz da ucu tartışmaya çok açık bir konu söylenmemiş sayalım.
Niye o kadar ağır bir anlam çıkardınız o cümleden devamını okusaydınız madem yorum yapmak istediniz günah mı almışım yoksa başka bir şey mi kastetmişim.
Ayrıca mesele sadece para değil,öyle olsa önemli değil baba gücün bu kadarına yetiyor madem halledilir sıkma canını diyebilecek kadar vicdanım var benim.
Siz devamını okusaydınız zahmet edip anlardınız asıl hazmedemediğim şeyi.
Yanlış anlayıp eleştirmeye bu kadar açık olmasaydınız başka anlamlar çıkarabilirdiniz o cümleden siz kendi durumunuzla herkesi bir tutmayın ne tür babalar var bilmiyorsunuz.
Öyle bir cümleden başka anlam çıkarmak çok zor da o yüzden.
Çok tür babalar ben biliyorum.
Arkadaşlarımdan, kuzenlerimden, çevremden vs vs.
Benim takıldığım nokta babanıza kızmanız değil , söylemiş olduğunuz o cümle.
Dedim ya onuda öyle bir söylemişsiniz ki ilk okuyuşta direk akla kötü şeyler geliyor.
O yüzden kızdım ben.
yazdıkların,kurduğun cümleler yaşıtlarına göre baya olgun...yaşadıkların buna etken diye düşünüyorum,
baban farklı biri şimdiye kadar her istediğini yaşamış ama çevreden hiç tepki görmemiş bu yüzden de her dediğimi yaptırırım havasında sanırım...o yüzden verdiği harçlıkla ya idare edeceksin ya da
iş bulacaksın gibi gözüküyor.
o nasıl bi yurt öyle yemek vermiyo
en az kahvaltıyı koyuyorlar ücretsiz olarak
siz de yemekli bi yurt tercih etseydiniz canım
okula gidip gelirken ulaşım parası veriyorsan yetmez
ama yurdu yanlış yapmışsınız siz
her yer dolu muydu da ya da yemek fiyatları uygundur yurtta dışardan ucuzdur kesin
Ucuza kaçmak istedi konu açtım hatta kapora diye ben erkenden yurt ararken babam bana bakarız acelesi yok deyip son ana bıraktı ilgilenmedi.
Bu sene üniversiteyi kazandım kayıt yaptırdım,yurt tuttuk şimdi harçlık meselesi var.
Yurt aylık 340 tl ve yemek yok okulun yemekhanesinden ya da dışardan söyleyecekmişiz.
Babam bana yurt parası hariç aylık 300 yollayacağını söylüyor nasılsa ben çok yemek yemiyormuşum bunu gülerek söylemesi yok mu çıldırmamak elde değil.
Hayır ben mi masraflıyım da bana az geliyor bu para yoksa gerçekten içim içimi yediği kadar bir utanmazlık var mı bu adamda?
Durumumuz oldukça iyi Allaha şükür 2 katlı ev bizim,araba bizim,emekliler her ikisi de üstüne babam hala çalışıyor iyi de geliri var ya kahrediyorum vallahi annemin bu babamı idare edip elden kaçırmamak takıntısı yüzünden babam hiçbirimizi önemsemiyor.
Sabah akşam yemlediği balıkları gibi zannediyor bizi,benden başka okuyan ya da baktığı evladı da yok yani haykırmak istiyorum çıkıp sokağa Allah seni kahretsin diye canıma tak etti.
Bu sene üniversiteyi kazandım kayıt yaptırdım,yurt tuttuk şimdi harçlık meselesi var.
Yurt aylık 340 tl ve yemek yok okulun yemekhanesinden ya da dışardan söyleyecekmişiz.
Babam bana yurt parası hariç aylık 300 yollayacağını söylüyor nasılsa ben çok yemek yemiyormuşum bunu gülerek söylemesi yok mu çıldırmamak elde değil.
Hayır ben mi masraflıyım da bana az geliyor bu para yoksa gerçekten içim içimi yediği kadar bir utanmazlık var mı bu adamda?
Durumumuz oldukça iyi Allaha şükür 2 katlı ev bizim,araba bizim,emekliler her ikisi de üstüne babam hala çalışıyor iyi de geliri var ya kahrediyorum vallahi annemin bu babamı idare edip elden kaçırmamak takıntısı yüzünden babam hiçbirimizi önemsemiyor.
Sabah akşam yemlediği balıkları gibi zannediyor bizi,benden başka okuyan ya da baktığı evladı da yok yani haykırmak istiyorum çıkıp sokağa Allah seni kahretsin diye canıma tak etti.
Babam hasta bir adam gerçekten hasta.
Kadın,kız düşkünüydü eskiden paraları onlara yedirirdi annemin gözünün önünde öpüşürdü dostuyla hem de evli kadın ve annemin komşusu annem de kaçmış cahil zamanları karakteri de pasif hiçbir şey yapamıyormuş.
Ben de hayret ederim bu babam bu zamana nasıl sağ gelmiş bir kadının kocası çıkıp vurmamış diye ama yiyecek ekmeği varmış demek.
Babamı bayağı kötülemiş oldum ama buraya yorum yapan insanların nasıl birinden bahsettiğimi bilmesini istiyorum olur da tanıyan çıkar diye ileriye gitmek istemiyorum zaten büyük ihtimalle o da bunları biliyor olacaktır çünkü bütün sülalemiz babamın geçmişini bilir,annemin babamı adam ettiğini bilse de babama saygı duyar ilginç bir şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?