LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ :(

Acıkcası kimse siz kadar boyle net seyler soylemedi. Kimse iliskime ayrıl demez baskası olsa bende demezdim. Ama sizlerin dusuncesini kafamda kurduklarımı dogruladı malesef, üzgünüm o yüzden
Arkadaşlarıma sevgilisinin beğenmediğim davranışları varsa sohbet esnasında söylerim hiç de çekinmem. Açıkçası arkadaşlarımdan da aynısını beklerim. Ayrılır ayrılmaz kendi bilir ona karışmam ama ortada bir gerçek varsa da dile getirilmesi gerekir. Erkekler göz boyamayı çok iyi beceriyor. Sevgilisine dayak atan, ilgisiz, gözü dışarıda olup sırf yakışıklı yıllardır sevgililer diye senin gibi ayrılamayan çok arkadasım oldu üniversitedeyken.
Ayrıca iş hayatına atılınca çevren çok değişecek. Ayrılmaktan bu kadar korkma.. O seni kaybetmekten korkuyor mu bakalım? Bu rahatlığına ne kadar daha tahammül edeceğini düşünüyor?

Uzak mesafe iliskisi sadece yarım donem yasadik siz neyden bahsediyorsunuz bilmeden? Universitenin ilk yili sadece 7-8 ay ayrı kaldık aynı mahallede oturuyoruz hicbir zaman bahsettiginiz gibi bi mesafe olmadı -universitenin ilk yılı haric- ve yasadıgım olaylarda da yanımda olan sadece oydu dedigim gibi. İstanbuldan gecenin bir yarısı bile kalktı geldi. Anlayamıyor olabilirsiniz zor zamanınızda yapılan fedakarlıkları unutmak kolay degil. Oyle bir yazmıssınız ki sanki iliskimi yasayan ben degilim sizsiniz.
Ee o zaman sorun ne ki ? Adam sadece sorumsuz, özensiz , boşbeleş biri muhtemelen varlıklı bir ailenin çocuğu yoksa başka aile gerekeni yapardı. Bu muhteşem adam ile mutluluklar inş evlenirsin hemencik , duamı değiştirdim.

Onun hayatında asla öncelik olmamana, bir futbol takımının bile "senden önce" gelmesine, hayat tecrübelerimize.. bla bla bla daha bir süre şeye..
Büyük harflerle yardım istemişsin, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Erkek arkadaşını sürekli savunacaksan neden konu açtın, gidp ilişkine devam et
Yardim istedim fakat sizin bu sekilde konusmaniz yardim oluyor mu sizce ? Sadece yazmak icin aldatmis bile olabilir dediniz cok acimasizca. Duzgun bi sekilde yazip yardimci olmaya calisanlar var sagolsunlar hepsine de hak verdim ama sizinki yardim degil.

Arkadaşlarıma sevgilisinin beğenmediğim davranışları varsa sohbet esnasında söylerim hiç de çekinmem. Açıkçası arkadaşlarımdan da aynısını beklerim. Ayrılır ayrılmaz kendi bilir ona karışmam ama ortada bir gerçek varsa da dile getirilmesi gerekir. Erkekler göz boyamayı çok iyi beceriyor. Sevgilisine dayak atan, ilgisiz, gözü dışarıda olup sırf yakışıklı yıllardır sevgililer diye senin gibi ayrılamayan çok arkadasım oldu üniversitedeyken.
Ayrıca iş hayatına atılınca çevren çok değişecek. Ayrılmaktan bu kadar korkma.. O seni kaybetmekten korkuyor mu bakalım? Bu rahatlığına ne kadar daha tahammül edeceğini düşünüyor?
Haklısınız.. cok kez bu sebepten kavga ettik ama dinletemedim kendi bilir dedim artik. Ama soyledikleriniz mantıgımı dusunerek hareket etmemi soyluyor bundan sonrası icin 😔 hep duygusal davranıp kalbimi dinledim malesef

Sen de sanırım benim yazdıklarımı okumadın. 5 yıl ne ki? Ne paylaştınız ne paylaşmış olabilirsin. 16-17 yaşında çay bahçesinde oturmaktan telefonda konuşmaktan fazla ne paylaşmış olabilirsiniz? Binme bağımlılık ya? Sadece sevgilinin değil senin de özelliklerini alıyoruz yavaş yavaş.
Ozelliklerimi soyler misiniz. Merak ettim fikirlerinizi zaten buraya da fikir almaya geldim. Binme bagimlilik?

Böyle demeyin ya. Salaklık ettiğimin farkındayım keşke elimde olsaydı. Her anımda her koşulda hep yanımda oldu çok şey borçluyum ona ipsiz sapsız ama karakterini seviyorum.

girdim sınava bakalım acıklanacak eger kazanırsam tabiki cok daha iyi olacak benim icin. Kazanamazsam da calısıp seneye tekrar dgsye girecegim tesekkur ederim tavsiyeniz icin 🙏🏻 Dediklerinizde de cok haklısınız.. aşk bazen yeterli olmuyor dimi her şey için. Geleceğimi mi düşünmeliyim 😔😔
Ya inanın gülüp geçecekseniz 3-4 yıl sonra, neden kendime vakit ayırmayıp kendimi geliştirmedim diye yakınırsınız. Öyle olmamak adına lütfen kendinize odaklanın 😁 dünyada huuhuuuu ne erkekler var 🙈🤣 ayrıca inanın olgunlaştıktan bambaşka bir aşk yasayacaksınız. Sevgiler❤️

Ya inanın gülüp geçecekseniz 3-4 yıl sonra, neden kendime vakit ayırmayıp kendimi geliştirmedim diye yakınırsınız. Öyle olmamak adına lütfen kendinize odaklanın 😁 dünyada huuhuuuu ne erkekler var 🙈🤣 ayrıca inanın olgunlaştıktan bambaşka bir aşk yasayacaksınız. Sevgiler❤️
Tesekkur ederim cok tatlisiniz🙏🏻

Uzak mesafe iliskisi sadece yarım donem yasadik siz neyden bahsediyorsunuz bilmeden? Universitenin ilk yili sadece 7-8 ay ayrı kaldık aynı mahallede oturuyoruz hicbir zaman bahsettiginiz gibi bi mesafe olmadı -universitenin ilk yılı haric- ve yasadıgım olaylarda da yanımda olan sadece oydu dedigim gibi. İstanbuldan gecenin bir yarısı bile kalktı geldi. Anlayamıyor olabilirsiniz zor zamanınızda yapılan fedakarlıkları unutmak kolay degil. Oyle bir yazmıssınız ki sanki iliskimi yasayan ben degilim sizsiniz.

Bunlar zaten iliskide olmasi gereken seyler. Yani insan birini sevdiginde tabiki yaninda olur. Bu bir lütüf degil ki.
Ve simdi ayrilman, 5 yili çöpe atman degil ki. 16 yasinda evlenmek içinmi iliskiye basladin? Hayir hormonlar, ask mesk gibi seylerden dolayi.

Iliskinin "verimi" evlilik ile ölçülmez ki. Simdi mesela böyle bir tipi tecrübe ettin. Ilerde daha çabuk dikkat edersin, sana göre biri olmadiginda daha erken fark edip ayrilirsin,..

Tek yikman gereken aliskanlik duygusu iste. Iletisimde olmak, mesajlasmak,.. Buda bir tür bagimliliktir. Evet bu zor görünebilir ancak 1 hafta geçtikten sonra alisirsin. Ha tabiki sirf seviyorsun diye devam edebilirsin. Ancak bu iliskinin sonu evlilik olamayacagini bilerek devam et o zaman.

Bunlar zaten iliskide olmasi gereken seyler. Yani insan birini sevdiginde tabiki yaninda olur. Bu bir lütüf degil ki.
Ve simdi ayrilman, 5 yili çöpe atman degil ki. 16 yasinda evlenmek içinmi iliskiye basladin? Hayir hormonlar, ask mesk gibi seylerden dolayi.

Iliskinin "verimi" evlilik ile ölçülmez ki. Simdi mesela böyle bir tipi tecrübe ettin. Ilerde daha çabuk dikkat edersin, sana göre biri olmadiginda daha erken fark edip ayrilirsin,..

Tek yikman gereken aliskanlik duygusu iste. Iletisimde olmak, mesajlasmak,.. Buda bir tür bagimliliktir. Evet bu zor görünebilir ancak 1 hafta geçtikten sonra alisirsin. Ha tabiki sirf seviyorsun diye devam edebilirsin. Ancak bu iliskinin sonu evlilik olamayacagini bilerek devam et o zaman.
Dogru diyorsunuz. Aklı basına gelipte ben napiyorum hayatimi kurtarayim demezse sanirim benim icin tek yol bu olacak 😔

Ozelliklerimi soyler misiniz. Merak ettim fikirlerinizi zaten buraya da fikir almaya geldim. Binme bagimlilik?
Kırılmaca darılmaca yok. Bir ablan olarak sordun söylüyorum.

Bir kere fazla duygusalsın. Ama bu duygusallık ağlaklık boyutunda. Dram yaratmaya çok müsait. Yok ayrılmamam bilmem ne. Ne yaşadın ne paylaştın, yaşın kaçtı, dünyanın binbir türlü halinden hangisini deneyimledin de bu insanla paylaşım yaptın? 16-21 yaş arası basit ergenlik sorunlarından fazla ne paylaşır insan?Bu duygusallık insan ilişkilerinde insana çok hata yaptırır. Profesyonel bir iş hayatını da mümkün kılmaz. Başarılı olmak zordur.
İkincisi insanlarla ilgili bir standardın yok. “Bu insan benim yanıma, aileme, çevreme yakışmaz. Sorumluluk sahibi değil, Bilgi birikimine önem vermiyor, kültürel doluluğu yok. İleride paylaşımlarımız olamaz.” demiyorsun. Yanlış anlama ama çünkü bunlar bence sende de yok. Çünkü bir maç bağımlısıyla, iki yıllık bir bölümü bile- üstelik parası ödenmişken- bitiremeyen, bir işe girip çalışmadan boş gezenin boş kalfası olarak yaşayan bir insanla zaman harcayamazdın yoksa. Daha doğrusu erkeklerle ilgili bir standardın yok. Yani “ erkek dediğinin işi gücü olmalı, mutlaka bir diploması olmalı, insan ilişkileri iyi olmalı vs” gibi. Bunu da yaşının küçüklüğüne veriyorum.
Bir diğeri aile ilişkilerin zayıf. Zayıf olmasa 16 yaşından beri zamanını bu serseriyle geçirmene bir şekilde müdahale ederlerdi. Onlara duyuramadan devam ettiysen ilişkilerde kopukluk var. Yok, biliyor ses etmiyorlarsa ailenin de insani standardı yok. Eğer ses ettiler de sen onları dinlemediysen dayaklıksın.

Hiçbir duygusal gerekçe bu holigan serseriye bu kadar bağımlı olmanı bana açıklayamaz ve haklı çıkaramaz. İnşaallah doğru yolu bulursun. İnş kılrılmamışsındır, samimiyetle iyiliğin için yazdım.

Kırılmaca darılmaca yok. Bir ablan olarak sordun söylüyorum.

Bir kere fazla duygusalsın. Ama bu duygusallık ağlaklık boyutunda. Dram yaratmaya çok müsait. Yok ayrılmamam bilmem ne. Ne yaşadın ne paylaştın, yaşın kaçtı, dünyanın binbir türlü halinden hangisini deneyimledin de bu insanla paylaşım yaptın? 16-21 yaş arası basit ergenlik sorunlarından fazla ne paylaşır insan?Bu duygusallık insan ilişkilerinde insana çok hata yaptırır. Profesyonel bir iş hayatını da mümkün kılmaz. Başarılı olmak zordur.
İkincisi insanlarla ilgili bir standardın yok. “Bu insan benim yanıma, aileme, çevreme yakışmaz. Sorumluluk sahibi değil, Bilgi birikimine önem vermiyor, kültürel doluluğu yok. İleride paylaşımlarımız olamaz.” demiyorsun. Yanlış anlama ama çünkü bunlar bence sende de yok. Çünkü bir maç bağımlısıyla, iki yıllık bir bölümü bile- üstelik parası ödenmişken- bitiremeyen, bir işe girip çalışmadan boş gezenin boş kalfası olarak yaşayan bir insanla zaman harcayamazdın yoksa. Daha doğrusu erkeklerle ilgili bir standardın yok. Yani “ erkek dediğinin işi gücü olmalı, mutlaka bir diploması olmalı, insan ilişkileri iyi olmalı vs” gibi. Bunu da yaşının küçüklüğüne veriyorum.
Bir diğeri aile ilişkilerin zayıf. Zayıf olmasa 16 yaşından beri zamanını bu serseriyle geçirmene bir şekilde müdahale ederlerdi. Onlara duyuramadan devam ettiysen ilişkilerde kopukluk var. Yok, biliyor ses etmiyorlarsa ailenin de insani standardı yok. Eğer ses ettiler de sen onları dinlemediysen dayaklıksın.

Hiçbir duygusal gerekçe bu holigan serseriye bu kadar bağımlı olmanı bana açıklayamaz ve haklı çıkaramaz. İnşaallah doğru yolu bulursun. İnş kılrılmamışsındır, samimiyetle iyiliğin için yazdım.
Hayır hic kirilmadim cok duzgun yazmissiniz ve hakli oldugunuz surece haksizsiniz demem. Ailem biliyordu basından beri universiteye gittigimiz yil -mesafeler oldu- dedigim yil, bi ayrilik yasadik ve ailem o zamandan beri bu holiganlik durumlarindan dolayi istemiyor. O yuzden hala ayriyiz diye biliyorlar, baristigimizi soylemedim. Ailem kendisini cok sever sayar hala da konusurlar birbirimize yakin yerde oturdugumuz icin, fakat onlarda ayni sizin gibi dusunuyor.. ben gercekten cok baglandim ve duygusal boyutundan baktim hep. Yine o okula gidecegi zaman iliskimiz nasil olur diye dusundum “acaba gelecegimiz olacak mi” diye dusunmek yerine. Yazdiklariniz benim icin cok degerli aklimi basima getirdiniz enine boyuna dusunmem gerektigini anladim. Asıl dusunmem gerekenin ne oldugunu anladim. Tesekkur ederim size hem boyle duzgunce yazdiginiz hem de gercek bi abla gibi tavsiye verdiginiz icin

Ben diğerlerine yorum yapmayacağım ama anlattığınız fanatiklik bana biraz fazla geldi. İlk sayfadaki yorumlarda söylendiği gibi biraz ergenlikten çıkamamış olabilir mi? İsterseniz karşınıza alın, sakin bir şekilde bu düşüncelerinizi, endişelendiğiniz şeyleri konuşun. Belki de sizin bu kötü ruh halinizi öğrenirse biraz daha dikkat etmeye çalışır. Bu şekilde devam etmesinin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum maalesef.
Bu arada ben de 24 yaşındayım, erkek arkadaşımla 19 yaşımdan beri beraberiz. İnanın şu an 21 yaşındaki düşüncelerimin bana çok mantıksız, çocuksu geldiği oluyor. Belki başkalarının da böyle düşündüğü oluyordur. Fikrinize katkı sağlayabilir diye kendi durumumu da söylemek istedim.

Merhaba kizlar.. sizinle bir sey danısmak istiyorum. Benim 5 yildir suren bi iliskim vr. 16 yasından beri birbirimizden baska biriyle hic olmadik ayrılıklar oldu tabi ama ikimizde birbirimizden baskasına gitmedik. Ben 2 yıllık uni mezunu oldum o da 2 yıllık kazandı aynı sene kazanıp gitmistik o istanbulda ben izmirdeydim cook zor bi iliskimiz oldu mesafeden dolayı. Bi de erkek arkadasım fenerbahceye cok düskün o yüzden iletisim kurmakta cok zorlandık o sürekli maclardaydı filan.. neyse sonra corona oldu malum ikimizde aynı memleketteniz icim rahatladı evden mezun olucaz ama mesafe de girmedi aramıza boyle devam eder iliskimiz sonra mezun olur ise gireriz evleniriz filan diye dusundum. Ben bitirdim okulumu hicbir ders bırakmadım sukur.. fakat sevgilim 2 yıllık okulun daha 1.sınıfına bile gecemedi. İlk sene hazırlıktı fb derdine düsmekten calısmadı kaldı sınıfta. Gecen sene 2.kez okudu hazırlıgı onda da kaldı.. simdi okullar acilacak. Ben mezun oldum ise de girecem insallah ama o kadar korkuyorum ki kızlar.. ikimizde okurken bile cok zorlanmıstık. Simdi ben okula da gitmiyorum ama o 2 sene daha benden uzakta olacak yine mesafeler.. onun cevresi olacak.. yani napacagımı bilmiyorum acıkcası. Gercekten cok üzgünüm evden bitirir sanmıstım yani simdi boyle neler düsündügümü anlayabiliyorsunuz degil mi.. hayal kırıklıgına ugradım. Okul acılmasa belki bi nebze rahat edebilirdim ama suan icim icimi yiyor. Kıskanc biriyim Sevgilime güveniyorum güvenmesem 5 yıldır zaten beraber olmazdım ama yine de insan iste aklına her sey geliyor ya.. umarım anlatabilmisimdir derdimi. Düsünceleriniz neler icimi rahatlatmak ya da gercek dusuncelerinizi soyler yardımcı olursanız cok mutlu olurum 🙏🏻
Yani çocuk okula gitmesınmı ?Bunu mu destekleyelım ???
Bu kadar kıskanclık sevgı deıl .Bence bunlar harıcı sunu dusun sorumluluk yok sevgılınde

Ben diğerlerine yorum yapmayacağım ama anlattığınız fanatiklik bana biraz fazla geldi. İlk sayfadaki yorumlarda söylendiği gibi biraz ergenlikten çıkamamış olabilir mi? İsterseniz karşınıza alın, sakin bir şekilde bu düşüncelerinizi, endişelendiğiniz şeyleri konuşun. Belki de sizin bu kötü ruh halinizi öğrenirse biraz daha dikkat etmeye çalışır. Bu şekilde devam etmesinin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum maalesef.
Bu arada ben de 24 yaşındayım, erkek arkadaşımla 19 yaşımdan beri beraberiz. İnanın şu an 21 yaşındaki düşüncelerimin bana çok mantıksız, çocuksu geldiği oluyor. Belki başkalarının da böyle düşündüğü oluyordur. Fikrinize katkı sağlayabilir diye kendi durumumu da söylemek istedim.
Cok tesekkur ederim, konusucam tekrardan enine boyuna her seyi

Bende böyle biliyordum son kez sınava girecek bir şans daha veriyorlarmış. Aslında eline tam olarak hazırlıkta kaldınız diye bi bilgi gelmedi henüz ama 2 yıldır hiçbir derse de sınava da girmedi. Kesin kalmıştır gözüyle bakıyorum ben sizin bilginiz var mı bu konuda
2. Yil tekrar ogrencisi olarak devam edebilir. Ikinci yil da kalirsa derslere devam edemez. Sadece sinavlara girebilir.

Birsey diyeyim, asıl o düşünsün.
Sen bir işe gir, paranı kazan, harca.
Ve lütfen keyfince harca. Asla ona göndereyim, boşluklarda yanına gşdeyim vb vb düşğnme.
Ooo katşjna cillop gibi ne insanlar öıjacak bu ergen havalarını çoktan aşmış, eline ekmeğini almış.
Tmam bes sene cok uzun ama hayat asıl şimdi başlıyor.
Sen etrafına bak, işine odaklan. Kız kafesten ucacak diye o düşünsün.

Yani siz sadece boyle biri olsa hayatınızda issiz sapsız diye sacma sapan diyip 5 yılı cope atarak ayrılırdınız oyle mi? Hepiniz dogru soyluyorsunuz ama kim hemen bi anda kesip atabilir aramızda baska hicbir sorun olmadı guven problemidir, saygıdır vb. Yani kolay mı gercekten normal giden bir seyi bitirmek bi anda
5 yili cope atmak ne yahu? Yasanmis bitmis, daha gencecik kizsin. Neyin copu bu?

Bu kadar gereksiz bir adamı hiçbir kız kapmaz merrak etme, FB için okul okuyamamak nedir ya 😂😂 bı tarafimla gülüyorum şuan.

2. Yil tekrar ogrencisi olarak devam edebilir. Ikinci yil da kalirsa derslere devam edemez. Sadece sinavlara girebilir.
Sinavlara giris hakki yoktu sinavlara girmedi.. derslere de girmedi. Ama su an bakiyorum obs’den ogrenim durumu devam diyor. Fakat notlari filan hepsi 0 gozukuyor 2 yılında. Bu sartlarda atılmıs olması lazımdı dimi

Back
X