lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazıları bu tarz merasimlerde ve evlenme tekliflerinde orijinal fikir bulmak için kırk takla atıyor. :)) Virüs gibi kötü bir olayı güzel bir anıya çevirmek yerinde bir karar olur.
Kesinlikle. Sizin yorumunuzda ilk bu fikri okuyunca gerçekten hoşuma gitti. Aklınıza sağlık:) Vazgeçilemez bir nişansa bari böyle sağlıklı olsun. Millet evden ders yapıyor işyerine gitmeden işlerini hallediyor neden olmasın

Şöyle düşünün Allah muhafaza evde birileri ağır hasta olsa yada kaza geçirse (Allah korusun) Nisan yapmak aklınıza gelir mi?
Gelmez ha bu durumda da gelmemeli. Üstelik toplum sağligi söz konusu

Biz bu nişanı evde sadece karşı tarafın ailesiyle yapsak öpüşme tokalaşma olmadan ayrı ayrı oturarak, olur mu?
Hayır olmaz.
Sosyal mesafeden haberiniz vardır sanırım. Her insanı 1.5 metre aralıklarla oturtabilecek misiniz? Virüs enfekte olan kişinin bir yere dokunması sizinde aynı yere temas etmenizle dahi bulaşıyor.
bu dönemde hamile kalmaya çalışan insanlarımız
Dünyada hiçbir ülke önünü göremezken onlar 9 ay sonrasına doğum planlamaya çalışıyor. Hastanelerin hali ne olacağı belirsiz. Evde doğuracaklar herhalde. O insanlarımıza Allah akıl fikir versin.

aile büyüklerinden de 65 yaş üstü olan yoktur ona güveniyorlardır. Şu 65 yaş zırvasını çok pompaladılar konu sahibi gibiler kendilerine bişey olmayacak sanıyorlar.

Daha yeni Belcika da 12 yaşındaki kiz öldü. Cinde ve Amerika'da bebekler öldü. Yaş sınırı diye birşey yok aslında. Insan böyle birseyi şansa bırakır mı? Annem her telefon konuşmasında ağlıyor çocukları özlediği için. Ama götürmüyorum, tehlike gecene kadar da götürmem. Çocuklar da özledi. Ama yapacak birsey yok. Ben babamı hastalık yüzünden kaybettim senler önce. Düğünümü görmedi bile. Annemi az olsada koruyabilsem varsın uzak kalalım. Anlamıyorum insanları. Kaçmıyor ya erkekler.

Arkadaşlar kul hakkı bu. Başkasının ölümüne sebep olabilirsiniz 300 şeker için.

Bence erteleyin nikah sekerlerin uzerindeki yaziyi kendiniz degistirme inkaniniz varsa oyle yaparsiniz yuzuk ici tarihide yuzukcuker bir cozumunu bulur diye düşünüyorum. Uzucu bi durum tabi ki ama bencede ertelemek en dogrusu

Oha!!
Yani siz ciddi ciddi risk grubundasiniz çünkü koronali insanlarla aynı ortamlara girmişsiniz.
Hatta APARTMANİNİZDA böyle bir vaka olabilir.
Ve buna rağmen başka insanları da çağırmak istiyorsunuz aynı apartmana.
Hem de yaşlı başlı anne babaları.
Derdiniz ablanizi kaynana kaynata belasından bir ömür boyu kurtarmak mi???
Allah korusun ya, nasıl düşünmüyorsunuz böyle ihtimalleri??? Hem de bunca risk grubundayken.

Hayati bir durum değil nişan
Bu 1
2. si biz de evde kalabalık değiliz ama ayrı odalarda oturuyoruz
3. Sü ben sorumsuz tehlikeli davranan insanlara
Tedavi verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
Konudan bagımsız

zira sorumsuzluklar yuzunden kaç insan pisi pisine kaybediliyor
Dsö maske kullanmanın bazı riskleri arttırabılecegını söyledi

çok mu önemli nişan?

Dediğiniz işler çokta zahmetli işler değil.
Tekrar yapılabilir etiket yüzük vs
Siz durumun ciddiyetini anlayamamışsınız bence.

Yüzükteki yazıyı kuyumcu bence değiştirebilir yani illa telafisi vardır ya. Bence riske atmayın.

Valla ablanız için üzgünüm ama ben sosyal medyamda bu tarz kutlama fotoları görünce içimden çok küfrediyorum. Ama açık açık kınamıyorum. Sizde de öyle olur muhtemelen.

Arkadaşım sen riskli gruptasın, çevrende enfekte olan insanlar var.
Sen o kadar sevdiğin değer verdiğin insanın canını riske atmayı istiyor olabilirsiniz ama onlar sizin ihmaliniz yüzünden hasta olmayı eminim ki istemiyorlardır. Çok kızıyorum sizin gibi insanlara, hadi kendinizi düşünmüyorsunuz çevrenizide mi düşünmüyorsunuz. Bakan bas bas bağırıyor topluluk oluşturmayın diye. Üstelik çalışanlardan bahsediyorsunuz! Onlar mecburiyet için gidip geliyorlar sizin gibi 300 tane şekeriniz ziyan olacak diye değil!

Nişan denilen şey olmazsa olmaz değil sonuçta. Nasip değilmiş demek ki deyip sosyal mesafeyi korumaya devam etmelisiniz.

Risk grubunda diye bir şey yok aslında. Hastaneler tıklım tıklım dolunca, tek bir solunum cihazı boşta kalmayınca, entübe edilmesi gereken 20 yaşındaki ve 60 yaşındaki insan arasında hiç bir fark yok. Bu durumda cihaza bağlamak için daha genç bir ciğere sahip olanı seçen doktorların seçimini konuşurken risk grubu kelimesini kullansak daha doğru olur. Şu an evlerde oturmamız, bas bas bağırmamız, hastanelerin o aşamaya gelmesini engellemek için. Her yerde hastalık taşıyan insanlar habersizce gezip dolaştığı için malesef toplumun çoğu enfekte olucak. Doktorları zorda bırakmamak, böyle trajik seçimler yapmaya zorlamamak için kalıyoruz evimizde. Evinizde ağır hasta varken nasıl öyle törenler iptal ediliyorsa şimdi de edilmeli artık. Takır takır insanlar ölüyor ve isimleri bile açıklanmıyor, o kadar önemsizleşti yani insan hayatı. O evlerde tek başına yaşanmak zorunda kalan yasa biraz da olsa saygı duymamız gerekmez mi?eskiden mahallemizde cenaze var ise evimizde TV açmazdık.evet moraller yüksek tutulsun diye şarkılar türküler söyleniyor eyvallah, olmalı da ama toplum olarak, dünya olarak matemdeyiz aslında. Çevremizde ambargo yüzünden ya da fakir oldukları için hemşire görmeden ölen, ölecek olan insanlar var.bu virüs hala tam keşfedilmiş değil, cansız ortamlarda saatlerce kaldığını söyleyenler de var. Kapı kollarının bile günlük sterilize edilmesi gerektiği söylenen bir ortamda bırakın böyle toplantılar yapmayı. İnsanlar cenaze töreni yapamıyor, daha mı elzem nişan töreni . Ana babasına son vazifesini yerine getiremiyor. Var mı daha acısı. Üzerimize düşen hayatı biraz ertelemek. Bundan kimse ölmez. Bir de canla başla çalışan sağlık çalışanlarını düşünün, ne kadar az enfekte hasta o kadar az iş yükü. Onlar da ölüyor bu arada. Lütfen saygı...

Şu dönemde annemin bile elini yüzünü öpemiyorum 65 üstü ve iki kronik rahatsızlığı var diye.Yapmayın tarih değişimi bu kadar dert olmamalı...

Ben olsam ertelerim açıkçası tedbir amaçlı. Ne olursa olsun bir kalabalık olcak 10 kişi bile olsa. Ki nikahlar da oda nikahı şeklinde yapılıyor diye biliyorum.

Nişan şekeri vs tarih yazılan şeylere yeni tarih stickerla falan eklenebilir. Yüzük de hallolur diye düşünüyorum.

Nisan takilinca, düğün yapilinca ne oluyor anlamiyorum ben. Verdiginiz orneklerde kötü örnek olmamasi gerekenler.

300 tane nikah şekeei için değmez ayrıca ertelersınız yapacak bişey yok kurallara uyun lutfen vardır bundada bı hayır diye düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…