sabancı, koç bunlara da çok haset eden var
hatta sizin gibi 10-15 kişi değil. bildiğin 40-50 milyon kişiyi buluyor olabilir haset edenlerin sayısı. ama onların mal varlıklarına bişey olmuyor.
yani herşeye böyle kılıflar bulmayın.
Şahsen ben doğduğumdan beri sıkıntıda büyüdüğüm için yani babam bizi 3 çocukla bırakıp gitmiş okuma yazması olmayan bi annem var onun bunun yardımlarıyla büyüdük. Ben yokluğa sıkıntıya alışkınım şimdi memurum çok şükür az buçuk bi kazancım var ama olurda yine dibi görürsem çok zoruma gitmez ama sizin gibi vardan yok olanlar için sanırım hayat daha zor oluyor ama her gecenin bi sabahı vardır. Siz artık bu saatten sonra çabalayacaksınız belki hiç bişey eskisi gibi olmayacak ama bir şekilde hayata tutunacaksınız. Herşeyden önemlisi can sağlığı olsun gerisi zamanla olur takmayın kafanıza...
ön yargi nerede? siz ne yazdiysaniz ben ona binayen dusuncelerimi yazdim. tum yaziniz boyunca eve gelenler kisksniyor, halamlar kiskaniyor yazmissiniz. konunuzda kiskanildiginizdan başka bir bilgi yok ki! yine de kabul etmiyorsunuz. kendinizi ve bakis acinizi degistirmete calismazsaniz hayatinizin daha iyiye gitmesini bekleyemezsiniz.
İnanın bana siz dibi görmemişsiniz. Dibin ne olduğu hakkında hiç bir fikriniz yok.Sadece merakımdan bu başlığı açtım. Her şeyini kaybettikten sonra mutlu olan var mı?
27 yaşındayım bu yaşa kadar çekmediğim çile kalmadı desem yeridir. O kadar güzel bir evimiz vardı ki iki katlı bahçeli manzaralı her gören hayran kalıyordu. Ama keşke bununla kalsalardı hased ediyorlardı gözümüzün içine baka baka keşke benim olsa diyordu 10 yıldır bu evdeyiz bir gram huzur bulamadık. Babam iflas etti her şeyimizi kaybettik. Ben iş bulamıyorum ve taşınmak zorundayız.
Onun dışında evlilik desen gelen kısmetlerime yine yeniden hased eden onunla kalmayıp önünü kapatan insanlar var etrafımda. sürekli hakkımda yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Halam kızları benden önce evlensin diye yapmadığı kalmadı yani böyle yaşım da geçiyor. Şimdi yeni bi hayata adım atacağız başka çevre başka insanlar ama her şey para ile oluyor nasıl geçineceğiz ne yapacağız? bütün kayıplarım en güzel yaşlarım hep ağlamaklı geçti. Bazen ölmek istiyorum çünkü annem de beni senelerce ezdirdi zerre düşünmedi geleceğimi. Babam zaten hep batıyor. Anlayacağınız kaldım böyle bir sağlığım kaldı bir canım ama yaşım geçtikçe belki de bununla da imtihan olacağım. Var mı cidden bu kadar dibe battıktan sonra hayatı düzelen yoksa bir kere bataklığa girince bir daha çıkamıyor musun?
Mevlana Der Ki;
Her şey üstüne gelip,Seni dayanamayacağın
Bir noktaya getirdiğinde,
Sakın vazgeçme!….
İŞTE ORASI KADERİNİN DEĞİŞECEĞİ NOKTADIR.
Buna çok inanırım. En dibe batmadan çıkılmıyor aydınlığa. Bazen ortam değişikliği çok çok iyi geliyor yeniden başlamak için. Sakın pes etme lütfen
İnanın bana siz dibi görmemişsiniz. Dibin ne olduğu hakkında hiç bir fikriniz yok.
Genç bir insanın kanserle mücadelesi insanın çocuğunun engelli olması genç anne baba kaybı dibi görmektir.
Sizin ki her insanın başına gelen inip çıkışlar....
Dua edin de birgün gerçekten dibi görmeyin
Allah yardımcın olsun. Sen herşeyini kaybetmemişsinki, sadece baban bu zamanda kötü bir zaman geçiriyorSadece merakımdan bu başlığı açtım. Her şeyini kaybettikten sonra mutlu olan var mı?
27 yaşındayım bu yaşa kadar çekmediğim çile kalmadı desem yeridir. O kadar güzel bir evimiz vardı ki iki katlı bahçeli manzaralı her gören hayran kalıyordu. Ama keşke bununla kalsalardı hased ediyorlardı gözümüzün içine baka baka keşke benim olsa diyordu 10 yıldır bu evdeyiz bir gram huzur bulamadık. Babam iflas etti her şeyimizi kaybettik. Ben iş bulamıyorum ve taşınmak zorundayız.
Onun dışında evlilik desen gelen kısmetlerime yine yeniden hased eden onunla kalmayıp önünü kapatan insanlar var etrafımda. sürekli hakkımda yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Halam kızları benden önce evlensin diye yapmadığı kalmadı yani böyle yaşım da geçiyor. Şimdi yeni bi hayata adım atacağız başka çevre başka insanlar ama her şey para ile oluyor nasıl geçineceğiz ne yapacağız? bütün kayıplarım en güzel yaşlarım hep ağlamaklı geçti. Bazen ölmek istiyorum çünkü annem de beni senelerce ezdirdi zerre düşünmedi geleceğimi. Babam zaten hep batıyor. Anlayacağınız kaldım böyle bir sağlığım kaldı bir canım ama yaşım geçtikçe belki de bununla da imtihan olacağım. Var mı cidden bu kadar dibe battıktan sonra hayatı düzelen yoksa bir kere bataklığa girince bir daha çıkamıyor musun?
Allah yardımcın olsun. Sen herşeyini kaybetmemişsinki, sadece baban bu zamanda kötü bir zaman geçiriyor ☺ Bunun imtihan olduğunu unutma sakın. Bak şükür et, sağlımız var, yiyecek yiyeceğimiz var, boş yere hapiste yatmıyoruz, işkenceye maruz kalmıyoruz,..,.. şükür sebebi herzaman vardır. Çok daha zor durumda olan insanlar var bu hayatta. Ama mutluluğunu asla kaybetmiyorlar. Kuzenlerine gelince, herşey nasip kısmet. Onlarla yarış haline gelmemeli bu konular. Evlenmek için evlenmemeli. Yeni taşınacağın yerde iş ara, kendine bi hobi edin. Yeni insanlarla tanış. Arkadaşlık kur. Ve eskiyi geride bırak, eskileri düşündükçe kendini üzme. Arkana değil önüne bak bundan sonra. Allah hayırlı kapılar açar inşaallah.
Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.bazen hayat getirdi mi her şeyi üstüte getirir sırf insanın sabrını ölçmek için. Ben de yaşadım konu sahibi gibi işssiz de aşksızda kaldım,biliyorum. Siz yaşamamışssınız Allah yaşatmasın. İnsanlara zor gününde ya destek olun ya da susun. Yorum yapmak zorunda değilsiniz.hayatiniz icin sorumluluk alin. baskalarini suclamaktan vazgecin. herkes sizi kiskaniyor sanmayi birakin.
Konu sahibi hepimiz bu hayatta sınanıyoruz kimimizin sınavı en ağırından kimimizin sınavı uyarıcısından oluyor. Senin sınavın buysa tevekkülü bırakma hiçbir şey yapamıyorsan dua et. Sokak hayvanı besle sadaka ver. kalbi karalardan da uzak dur içini karstmasınlar.Sadece merakımdan bu başlığı açtım. Her şeyini kaybettikten sonra mutlu olan var mı?
Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.bazen hayat getirdi mi her şeyi üstüte getirir sırf insanın sabrını ölçmek için. Ben de yaşadım konu sahibi gibi işssiz de aşksızda kaldım,biliyorum. Siz yaşamamışssınız Allah yaşatmasın. İnsanlara zor gününde ya destek olun ya da susun. Yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Peki onlar hased etti anneniz ezdirdi babanız battı
Siz ne yaptınız kendiniz için
Bu olanları seyirmi ettiniz
Ben 21 yaşımdayım
Bana yapılan En ufak saygısızlıkta
Bir hünde iş bulup
Öğrenci evine ortak olurum
Kimse şunu yaptıda böyle oldu demem
2 yıllık üni okudum
Kpss çalışıyorum
O olmazsa tüm işleri yapacak dercede kendime güveniyorum
Kusura bakmayın
O bu şu derseniz bi 27 seneniz daha geçer
Hiç ben şunu yaptım kendim için dememişsiniz
Aileniz stres yapıyorsa öğrenci evi bulun
Babanız batıyorsa siz kendiniz için iş bulun
Kısmette isterseniz heryerde var yani
Çok zor birşeydeğil
Babam iflas ettiğinde biz çalışacak durumda değildik, kucuktuk. 1 lira param olmadığı için 15 km yürüdüğüm zamanlar oldu. Üstelik ergendim. Şimdi olsa o kadar kötü hissetmezdim herhalde. Ama şunu farkediyorum şuan, Allah sağlık sorunu vermesin, dermansız dert vermesin hepsi halloluyor. Geçiyor. Evsizde kaldık, parasızda kaldik. Evde sadece un olduğu için günlerce erişte yediğimiz zamanlarda oldu. Çok şükür şimdi hem babam hem biz istediğimizi elde edecek güce ulaştık. Maddi sorunlar gelip geçiyor. 3 4 sene sonra bugünden daha iyi olacaksınız.
Çalışıyor musunuz? Okuyor musunuz? Bunlardan birinin üstüne gidin. Iyi geliyor.
Sağlığınıza bir şey olmasın.. evet benim de dipte olduğum zamanlar oldu hem aile hem başka durumlar.. hayatın sınavı bitmiyor ki. Maksat kendinize bir hedef bulmanız. Mesela ben dertlerden derslere sığınmıştım.
Sizi herkes kıskanıyor, haset ediyor...
Okey.
Başınıza gelen olumsuzluklarla savaşmayı öğrenin. "Herkes beni kıskanıyor o yüzden böyle" deyip köşenize çekilirseniz ohoooo... Basıp üstünüze geçerler. Burası imtihan dünyası. Savaşmadan kazanılmıyor hiçbir şey. Her düşüşün bir yükselişi vardır. Pes etmeyin.
niye sürekli başkalarını suçlayıp onun bunun hasetine bağlıyosun olayı? demekki doğru hamleleri yapmamışsınız, doğru kararlar almamışsınız , yeterince çabalamamışsınız.bahanede bile kolaya kaçıyosun , "insanlar hasetlendi ondan olmadı".bakış açınızı değiştirin ailece, biraz da çuvaldınızı kendinize batırın yoksa bi arpa boy yol alamazsınız.Sadece merakımdan bu başlığı açtım. Her şeyini kaybettikten sonra mutlu olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?