Lys tercihleri

ciguli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
178
24
38
Merhaba hemen konuyu özetleyeyim;

Geçen yıl meslek lisesi bilişim teknolojilerinden(bilgisayar) mezun oldum.Bu yıl da dersaneye gittim.

Bilişim bölümünden tercih yapıp üniversiteye gitme şansım vardı lakiin ben istemedim çünkü beni pek sarmadı bu bölüm yeterli olcağımı düşünmüyordum bu sene başka bi bölüm kazanırım diye dersaneye gittim fakat kazanamadım.

ts puanlarım yüksek arkeoloji,felsefe,tarih filan bölümleri tutuyor. Bir de yeni açılan üniversite/bölümleri var.Onlarda ekonomi filan yani benim isteyebileceğim bi bölüm.

Tercihleri yaparken okumak istemediğim bilişim bölümünü yazsam direk gelicek o bölümden mezun olduğum için sizce yazayım mı ? :( Yoksa 2. tercihlerde mi yazsam ?

Dipnot : Bir yıl daha hazırlanma şansım yok malesef.Bu sene 4 ya da 2 yıllık bölüme yerleşmem gerek.

Birde sizin bana önerebileceğiniz bölümler var mı iş bulma imkanı yüksek olan ?:)

Şimdiden teşekkürler.

sosyal hizmetlerin birkaç yerden iyi olduğunu duymuştum.
bir araştır istersen.

Sosyal hizmetler benimde aklımı kurcalayan bölüm. Bi ibbf de bir de sağlık fakülteleri var ? ibf se dernekler de sağlık fakültesiyse hastanelerde filan çalışılıyor sanırım . 2 farklı sonuç çıktı. bende kpss atamalarına baktım 3-4 kişiyi alıyor. :(

sağlık yönetimini mi söylüyorsun?

ben olsam senin yaptığını yapardım çok mantıklı kpss atamalarına bakmak.

4 yıllıklarda sosyal hizmet ve yönetim bilgi sistemleri kpss de 40 puanla bile gidiyor düşün adını soyadını yazan 32 puan alırken
Onun dışında sağlık kurumları işlet. ataması yok diyebilirim.
Okul öncesi öğretmenliği de güzel bir bölüm şuan için ataması iyi ve düşük sen mezun olana kadar ne olur bilemem
Eğer bunlar gelmezse sana 2 yıllıklarda bilgisayar okuman iyi olur şuan ki atamada 81 gördü 3. 4. atamada 80 79 alan rahat gider yani
İyi düşün özelde artık çok farklı olan kapıyor işi benim hedefim kamu diyorsan
4 yıllıkta sosyal hizmetler, ybs 2 yıllıkta bilgisayar
Bende atama derdinde olan iibfliyim bana güvenebilirsin :)

Not: Stajımı çocuk esirgeme kurumunda yaptım sosyal çalışmacıların işi benim çok hoşuma gitmişti.:34:

Son düzenleme:
Sağlık yönetimine bakmışım ya evet :)

Sosyal hizmetleri şimdi araştırdım , atamaları da var puanlarımın yettiği üniversitelerde var.onu yazarım :) keşke şuan ki aklım olsaydı da liseyi sağlık okusaymışım diyorum.:)

Neyse hayırlısı olsun diyelim , ilgilendiğiniz için teşekkür ederimm :)

Puanınız ve sıralamanız kaç bilmiyorum ama bazı üniversitelerde meslek lisesi mezunları için açılmış fakulteler var bilgisayar müh ve yazılım müh var ve düşük puandan alıyorlar buna galiba mtok diyorlar googleden bir araştır istersen.

Sıralamam çok düşük :)
mtok'u biliyorum da işte istediğim bölüm bilgisayar değil sağlık. Bu sene üniv. gitmem gerek oldugu için son çare bilişimi tercih ederim yinede ama o da 2. tercihlerde yazarım eğer bi yer tutmazsa diye düşündüm.

Sonucumu atayım ben $sonuc.webp

4 yıllıklarda sosyal hizmet ve yönetim bilgi sistemleri kpss de 40 puanla bile gidiyor düşün adını soyadını yazan 32 puan alırken
Onun dışında sağlık kurumları işlet. ataması yok diyebilirim.
Okul öncesi öğretmenliği de güzel bir bölüm şuan için ataması iyi ve düşük sen mezun olana kadar ne olur bilemem
Eğer bunlar gelmezse sana 2 yıllıklarda bilgisayar okuman iyi olur şuan ki atamada 81 gördü 3. 4. atamada 80 79 alan rahat gider yani
İyi düşün özelde artık çok farklı olan kapıyor işi benim hedefim kamu diyorsan
4 yıllıkta sosyal hizmetler, ybs 2 yıllıkta bilgisayar
Bende atama derdinde olan iibfliyim bana güvenebilirsin :)

Not: Stajımı çocuk esirgeme kurumunda yaptım sosyal çalışmacıların işi benim çok hoşuma gitmişti.:34:

mrb bende buraya yeni üye oldum ilk açtığımda tercihler yazısını gördüm bende bu sene tercih yapacam aslında bu bnm sınava ikinci girişim ve bana sosyal himetler geliyor hacettepe ya da selçuk ama ben bu bölümü yeni duyduğum için çok kararsız kaldım yazsam pişman olur muyum 4 yıl sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyım

mrb bende buraya yeni üye oldum ilk açtığımda tercihler yazısını gördüm bende bu sene tercih yapacam aslında bu bnm sınava ikinci girişim ve bana sosyal himetler geliyor hacettepe ya da selçuk ama ben bu bölümü yeni duyduğum için çok kararsız kaldım yazsam pişman olur muyum 4 yıl sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyım

Canım sosyal hizmetin istihdam alanı çok yüksek devlet de özelde çok güzel olanaklar sunuyor sosyal çalışmacı olmak isterdim açıkcası pişman olacağını sanmıyorum iş açısından sıkıntısı en az diyebilirim bölümü araştır öyle yaz ama ben yaz derim bizim kurumda en rahat çalışan onlardı birde ek ders alıyorlardı baya iyiydi maaşları

Back
X