Maas farki bu derece sorun olur mu sizce?

Eşler birbirine saygı duymalı öncelikle zaten. Eşin seninle ne kadar çok gurur duyuyodur ve eminim sen de onunla. Ben bunu anlatmaya çalışmıştım ama arada kaynadı. Tebrikler size :))

O maaşı bulmuşlar da burun kıvırıyorlar.Hem memur olmayacak hem o maaşı alacak iyi başarı..Kendiniz karar verin; diğer özellikleriyle değerlendirerek karar verin..
Ben 1000 tl kazanmasına razıyım da adam gibi biri bulamıyorum.

Lisans mezunuyum 3 dil biliyorum ve yarin 1400 lira maas ile ilk isime baslayacagim :) Gerci bu benim ilk isim. Aslinda lise terk birine gore iyi bir is ve maasi var.Ama yine de bari liseyi bitirse. Soyleseniz yanlis anlar mi sizi acaba

Lisans mezunuyum 3 dil biliyorum ve yarin 1400 lira maas ile ilk isime baslayacagim :) Gerci bu benim ilk isim. Aslinda lise terk birine gore iyi bir is ve maasi var.Ama yine de bari liseyi bitirse. Soyleseniz yanlis anlar mi sizi acaba

Devrik cümle kim yanlış anlar mı? Kim lise kim lisans mezunu?

iPod touch 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Devrik cümle kim yanlış anlar mı? Kim lise kim lisans mezunu?

iPod touch 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Devrik cümle mi? :) Ben lisans mezunuyum.O lise terk( konu sahibinin sozlusu) ve O yanlis anlar mi? ( Yine konu sahibinin sozlusu)

benim çok yakın bir arkadaşım şu an çok büyük bir firmada üst düzey yönetici, 3 yabancı dili var, çok iyi bir üni den mezun vs vs vs..
eşi ayakkabı ustası.. ufak bir dükkanı var..
10 yıldır evliler.. kızın ailesi 6 sene küs kaldılar kızları ile.. asla onaylamadılar.. torunları doğunca araları düzeldi biraz biraz..
ama onlar çok mutlu.. çok uyumlu.. tek sorun ailesi ile arasında kalan sorunlar.. bu yüzden "tam" mutlu olamıyorum der hep..

liseyi bitirmesi zor görünüyor demişsiniz.. neden? araştırır okur vs demişsiniz.. bitirsin liseyi.. ardından üniyi.. 40 yaşında evli çocuklu arkadaşım 6 sene önce açıktan liseye başladı şimdi üni. 2. sınıfta.. lise terk olması ilerde çocuklarına da iyi örnek değil.. bi şekil okuyamamış olabilir ama tamamlamalı bence..
maaşı sizden düşük olabilir ama gün gelir fazla da olabilir bence ailenizin tek sorunu bu olamaz.. akademisyen maaşına yetişebilir maaşı sonuçta..

Öhö öhö ben geldim
Bu konuya cevap verme zorunluluğu hissettim. Şimdi benim can eşim de orta 2 terk, ben üni okuyorum ve bitti çok şükür, şimdi şöyle bi şey. Eşim imkansızlıklardan okuyamamış, babası varlık içinde olmasına rağmen küçücük minicik yaşlarda kilometrelerce ötelere göndermiş, çalıştırmış ve her hafta sonu da gelip kuruşuna kadar almış, kalacak yeri olmamış, köprü altlarında yatmış, çok hakaret işitmiş, her işi yapmış.. Tabi bu hayat kovalamacasının arasında da dur bi açıköğretime yazılayım dememiş. Hala da hayat kovalamacası devam ediyor. Şu an çok ama çok yüksek bir statüsü var, benim onun kadar kazanabilmem mümkün değil, prof., dr., avukat iş adamı arkadaşları var. Yabancı ve ülkemizde saygınlığı olan dostları var.
Oturup rahatça onlarla fikirlerini paylaşabiliyor. Oturup aynı dilden konuşabiliyorlar, onlarla konuşmasını bilen doğal olarak benimle de çok ama çok iyi anlaşıyor hatta benim bilmediğim şeyleri o bana öğretiyor. İnsanlarla iletişimi müthiş maşallah.
Velhasılı, kendini geliştirmiş, insan kazanmış en önemlisi de bu bence. Ha ben elbet ki istiyorum açık öğretime yazılmasını fakat bi türlü vakit bulup da yazamadık, kendisi de çok istiyor.. Ve hep evlatlarımı çok iyi şartlarda okutacağım inşallah diyor, çok içinde kalmış çünkü...
Velhasılı eğer senin sözlün kendini geliştirmişse çok da iyi anlaşırsınız diye düşünüyorum, maaşla alakalı bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
( Kimse yanlış anlamasın burda ego tatmini yapmıyorum fakat okumayıp da bir şeyler başarabilen insanlar var. Yeter ki insan istesin )

Maaşa takılmadım ben ama fazla uçurumlar da sorun olur bence.
Ancak asıl takılacak kısım eğitim durumu. Şartlar artık eskisi kadar zor değil ki köydeydim babam okutmadı, şimdi de zorluk içindeyim deyip okumasın.

Bugün o işten 1700 alır yarın o işten çıkar kalır ortada. Biz üniversite mezunları bile zor iş buluyoruz ortaokul elemanı ne kadar iyi bi'işe girip, yükselebilir yani.

Ayrıca ben bu tip insanları sorumsuz olarak görüyorum. Adamın bi'amacı yok. Bizim üniversitede bölüm birincimiz 50-60 yaşlarında bi'teyzeydi. O okuyup bölüm birincisi olabildiyse kimse zor mor demesin mümkünse, bunun açılımı "onla mı uğraşcam ya" dır çünkü.

Babam 51 yaşında. Bu sene açıköğretim kamu yonetimini bitirmek üzere. Bir öğrenci gibi çalışıyor çabalıyor isinden arta kalan zamanlarda. Ortaokula giden bir kardesim var ondan cok daha fazla calisiyor diyebilirim:) simdi de uluslararasi iliskiler okumayi düşünüyor. Bitirdiginde 55 yasinda olacak. Bu yastan sonra ona hicbir faydasi yok aslinda ama o bir tutku gibi okuyor. Sonuclar açıklaninca bize sonuçlarını gosteriyor vs. Kusura bakmayin ama insan okumak isterse okur. Yerinde saymasindan iyidir.bundan 10 sene sonra da hala ortaokul mezunu olacak maalesef. Artik okul okumak da o kadar zor değil yeter ki istesin. Okumak bir aşk işidir, Aşk ise engel tanımaz.

bende 5 yıl üniversite okudum kımse bana 5 mılyar maaş vermıyor hele bı durun bismillah bile demediniz daha hele bır mezun ol bin liraya maaşa bıle başlatırlar şaşar kalırsın yenı mezun olmak böyledir.. önce hamsın pişcen yancan kımse atlamıcak sana gel sana 3 bin diye..

Olmayan maasin hesabi... 1,700 de az para degil ayrica. Ikiniz kazaninca yeter size. Ailenizin evet demesi icin kac para kazaniyor olmasi gerekiyormus? Maas zamane baslik parasi olmus...

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bence bi kadın esimle maas farkı sorun olurmu diorsa zaten onu sorun ediyor demektir. Sen sorun ettigine gire evet olur. Eger bunu sormasaydin hic takmasaydin milyonlarca insanin issiz olduğu bir ulkede daha mezun olmadan is bulmadan sözlunun maasina burun kivirmasaydin hersey normal olabilirdi. Ama simdi evet evet cok büyük sorunnnn!!!

1.700 tlyle birsürü insan geçiniyor. hem lise mezunu olmamasına rağmen maaşı çok iyi nerde çalışıyo ki :44: daha sen akademisyen olmamışsın uğraşıyomuşsun olacağının garantisi var mı? onlar hem öyle çok paralar kazanmıyolar.

sözlünle kendi aranızda eğitim durumunuzdan doğan anlaşma sıkıntıları oluyor mu? maaşı eşin kendine kompleks yapacak biri değilse sorun yok bence, biraz sözlünle alakalı,anladığım kadarıyla sen sorun etmiyorsun. kaldı ki senin de ne kadar maaş alacağın net belli değil ah aileler de hep iyisi olsun ister ama içimizdekini biz biliriz... çalışmayı sevmesi,seninle anlaşabilmesi biraz azimli bi kişi olması önemli... allah gerek göstermesin ama yeri geldiğinde ekmeğini taştan çıkarsın da seni, kısmetse kuracağı yuvasını mutlu etsin huzur olsun...

lise terk bir insan 1,700 lira maaş alıyor..
iyi kazanıyormuş yine Allah bereket versin.

lise terk bir insan 1,700 lira maaş alıyor..
iyi kazanıyormuş yine Allah bereket versin.

Aynen !! asla eğitim durumunu ezmiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben 4 yıllık üni mezunuyum 6 yıldır da özel sektörde çalışıyorum ben o kadar maaş almıyorum bence gayet iyi yani durumuna göre aldığı maaş

Bence sorun ettikleri aldığı maaş değil eğitim durumu.
Yoksa sen daha maaş bile almazken onun maaşını sorun etmeleri saçma.

sen güzel özetlemişsin durumu:) zaten konu sahibinin ailesi bahane ediyor parayı bence kızlarına denk görmüyorlar damat adayını, başka sebeplerden ötürü

Merhaba canım, herhalde bu konumda seni en iyi anlayabileceklerden biri benim. :) Acaip benziyor çünkü durumlar. :) Ben üniversite mezunuyum, eşim lise mezunu..Ve benim maaşım neredeyse onunkinin üç katı..Evet ben de çok fazla tepki aldım, hem de çok..Ama bu biraz bakış açısıyla alakalı..Benim eşim de kendini geliştirmiş birisi, bir topluma girdiğimizde lise mezunu olduğunu kimse anlamaz. :) Maşallah diyeyim.. Ve diğer yorumlarda bi arkadaş demişti.. Sonuçta tam tersi de olabilirdi, aile olunca iki kişinin parası da ortaya konulur, karıştırılır ve ona göre idare edilir..Şöyle diyeyim çok lüks bir hayatın peşinde değilsen, mütevazi yaşamayı seviyorsan ve herşeyden önemlisi karşındakinin cebindeki değil gönlündeki senin için daha önemliyse bir sorun olacağını zannetmiyorum..Ama şöyle de bir durum var onu demeden geçemeyeceğim..Eğer ki ilerde bir gün çalımayı düşünmeyecek olursan o zaman sıkıntı olabilir..Benim şuan çalışmama gibi bir lüksüm yok, bazen bu açıdan sıkılıyorum ama eşimi çok seviyorum ve bu benim için hiiiiç sorun değil :)
Karar verirken mantığın ve duyguların hep bir arada olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…