Maas farki bu derece sorun olur mu sizce?

Merhaba canım, herhalde bu konumda seni en iyi anlayabileceklerden biri benim. :) Acaip benziyor çünkü durumlar. :) Ben üniversite mezunuyum, eşim lise mezunu..Ve benim maaşım neredeyse onunkinin üç katı..Yani bence senin sözlün lise mezunu olmasına rağmen gayet iyi alıyormuş, Allah daha bol kazançlar versin..Evet ben de çok fazla tepki aldım, hem de çok..Ama bu biraz bakış açısıyla alakalı..Benim eşim de kendini geliştirmiş birisi, bir topluma girdiğimizde lise mezunu olduğunu kimse anlamaz. :) Maşallah diyeyim..E huyu suyu zaten maaş eksiliğini tamamlar derecede :) Ve diğer yorumlarda bi arkadaş demişti.. Sonuçta tam tersi de olabilirdi, aile olunca iki kişinin parası da ortaya konulur, karıştırılır ve ona göre idare edilir..Şöyle diyeyim çok lüks bir hayatın peşinde değilsen, mütevazi yaşamayı seviyorsan ve her şeyden önemlisi karşındakinin cebindeki değil gönlündeki senin için daha önemliyse bir sorun olacağını zannetmiyorum.. Düşünsene tam tersi olduğunu eşin üniversite mezunu, sen lise terk..Sen diyorsun ki ilerde bir gün toplum içine girdiğimde ondan utanır sıkılır mıyım acaba, Allah aşkına ya eşin o şekilde düşünseydi , bir empati yapabilirsin bence..Toplumda kalıplaşmış bir sorun bu bence.. Her daim çalışmayı düşünen bir bayansan bu durum çok ta önemli değil..İki maaş bir araya geldi mi gül gibi geçini gidilir..Ama şöyle de bir durum var onu da demeden geçemeyeceğim..Eğer ki ilerde bir gün çalışmayı düşünmeyecek olursan o zaman sıkıntı olabilir..Benim şuan çalışmama gibi bir lüksüm yok, bazen bu açıdan sıkılıyorum ama eşimi çok seviyorum ve o yüzden bu benim için hiiiiç sorun değil :)
Yani bu durum senin hayata bakış açınla yorumlanır canım..Şu hayatta en çok neyi önemsediğinle alakalı..Karar verirken mantığın ve duyguların hep bir arada olsun :)

Ekleme yapmak istedim ama mesaj düzenleme sürem dolmuş, tekrardan yollayayım dedim ben de :))))

Maas degil egitim duzeyi sorun olur. Ne is yaptigina da bagli biraz ama illa bu durumun sıkıntısını yasarsin. Az ya da cok. Hic sorun olmaz sanma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet mesele kazanç değil eğitim farkı olabilir. size göre sözlünüz gözünüzde yüce bir insan mı? ona akıl danışır mısınız? diyelim ki akademisyen oldunuz doçent prof oldunuz o hala lise terk utanır mısınız? hayata bakış açılarınız paralel mi? kongre ortamlarında herkesin eşi denk iken (eğitim olarak) sizinki kendini tanıtırken gurur duyacak mısınız?....
......
......
bunların cevabına bağlı.

bende ilk evlendiğimiz dönem eşimden fazla kazanıyodum şimdi o benden fazla kazanıyo. yani yarının garantisi yok hee benim maaşım ondan yüksekkende sorun olmadı onun maaşı benden yükskkende...
bu aileninizin yaptığı doğmamış çocuğa don biçmek kusura bakmayın...

Maaş farkı sorun yaratır mı evet, siz bunu eşinize dikte eder gibi farklı bir ses tonuyla belli ederseniz bir süre sonra ilişkiniz de evliliğiniz de zedelenir.
Her maaşı düzgün olan, okumuş insanın kendini geliştirdiğini zannettiğimiz bir toplumda yaşıyorken insanların etiket adı altında birbirlerini kırıp dökmelerini anlamıyorum.
Hani demiş ya eskiler okumak cehaleti alır diye, aynen o durum.
Siz anlaşıyorsanız ve kendini geliştirdiğini düşünüyorsanız kimsenin sizi etiketiniz ve okulunuz ile yargılamasına ve sınıflandırmasına meydan vermeyin.

lise mezunu olmamasına rağmen maaşı oldukça iyi bu ülkede nekadar insan bu maaşı alıyorki?Üniversite mezunları bile ilk işe girişte en fazla 1200-1400 alır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evlılık adamın maaşının çokluğuyla degıl karakterıyle-adamlığıyla yaşanır.yoksa sana huzur vermesın dövsun sövsun aldatsın ama çok kazansın.boyle şey olurmu.ayrıca 1700 az paramı.ailenız sizi leydi sanıyor herhalde pekı siz onbınde kazansanız yarınınızın garantısı var mı?????

iş sizlerde biter
mustakbel eşin bunu gurur meselesi yapabilecek biri ise
sende kızdığında
heyttt len maaşın kadar konuş diyebilcek biri isen
evet
sorun olur

Lise mezunu değilimiş maaşı gayet iyi ve inşaat firmasında çalışıyormuş şatışlardan primde alması gerek,inşaat firmalarında satış elemanı olarak çalışan tanıdıklarım var maaş+ prim alıyorlar siz okulunuzu bitirip işe başlasanız bile alacağınız miktar en fazla bu civarda olur.

Ailen parayi bahane ediniyor, ailen egitim farkina sicak bakmiyor bence. Universite mezunu kiz, bu adamla mi evlenecek diye bir dusunceleri var gibime geldi.

Bir arkadasima, liseden baska bir arkadasimizin evlendigini soyledim. O da kiminle, neyin nesi dedi. Evlenen kiz arkadasimiz mimar, cok iyi bir okuldan mezun , evlendigi cocuk da meslek okulu benzeri bir sey mezunu. Arkadasimdan aynen yorum.

........ mezunu kiz .....(cocugun meslegi) la mi evlendi?

Ben de dedim ki, seviyorsa niye olmasin, mesleginden kiza ne?

Ailenizin kafasindan da muhtemelen bu geciyordur, para isin bahanesi bence.

Neden okumadigi onemli.
Sorumsuzluktan haytaliktan mi mecburi nedenlerle aile sorunu saglik sorunu vs mi ?
Eger sorumsuzluk haytalik cani istememe vs gibi sebeplerse kisiligi hakkinda cok seyin gostergesidir aman diyim.

Maaş konusu bizde hiç problem olmuyor ben memurum ve şu an eşim askerden yeni geldiği için bi işe giremedi part time çalışıyor ama bence hiç sorun değil bu, eşim bazen üzülüyor farkındayım ama ben onunla mutluyum ona da bunu sorun ettiğinde kızıyorum, problem yapılacak bişey olduğunu düşünmüyorum ama tabi kişilerde önemli bu konuda.. Ben maaş konusunu değil de aradaki eğitim farkı sorun olabilir diye düşünüyorum ama bu da sizin elinizde olan bişey..

Ask varsa ortada hicbir sikinti olmaz.
Lakin siz bunu sorun ediyorsunuz gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…