Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Evliliyin sağlamsa senin paran benim paran hesabi yapmamalisin. Savurgansa, elindekini her isteyene veriyorsa, içki içiyorsa ve her an yalniz başina birakilma ihtimalin varsa guvence gibi ayri tutman iyi. Hayat ortak senin ayri kasan benim ayri kasam olmamali. Benim maaş kartim evde kartlar olan yerde bazen eşim çikariyor bazen ben. Her ikimizin telefonlarimizda banka hesaplarimiz var. Herkes kendisininkini ordan idare ediyor hem de. Yani odenişleri falan ordan da yapiyoruz. Genelde alişveriş. Su işik internet parasini ben oderim o yuzden her maaşindan bana bi miktar verir onu ayri saklarim. Ve diyer paralarimiz ortak. Kim ne isterse haberleşip harciyoruz.

ayrı hesapta olması senin paran benim param lafı etmek değildir bence ya. maaşımı söylerim gizlemem zaten ama onun kartına niye parayı atayım ki çok anlamsız bence bu, o al sen yönet derse okey yönetirim ama ben yönetilmeye gelemem, ki yönetmiyorsa da niye ona atayım parayı 🤔 harcamalar oturulur konusulur

Bu eşlerin iletişimi ve gelir gider dengeniz ile ilgili bir durum.

Çalışmaya başlasam eşim evin geçimine devam eder, ben de birikim, teknoloji vs gibi ikincil ihtiyaçlarımıza kullanırdım.

Buna size karar verseniz daha iyi olur. Bizde durum herkesin hesabı ayrı ikimizinde ortak tutalım talabimiz olmadı ilerleyen zamanlarda olabilir mi olabilir tabi ki. Ödemeler evin temel ihtiyaçları eşimde , bende kendi özel ihtiyaçlarımızı kıyafet kozmetik çocuğun ihtiyaçları gibi şeylere arzu ettiğim gibi harcarım haliye birikimde benim hesabımda olur. Büyük harcamaları oradan yaparız. Bi arkadaşım var hesaplar bir yıl kadında bir yıl erkekte oluyor.

Daima kendinize ait bir banka hesabınız olsun maaşınız orada kalsın. Dünyanın hali belli olmaz bir kadının daima kendine ait parası olmalı. Ortak harcamalar için ne bileyim elektrik su bende telefon sende kira sende pazar masrafı bende gibi oturtursunuz mali alışkanlıkları. Eşiniz ille ortak olacak derse de hesabı siz yönetin ve yine de kendinize ait bir güvence parasını bankada tutun. Eşimle benim hesaplarımız ayrıdır kirayı faturaları o halleder kalan ihtiyaçları ben öderim. Ekonomik olarak hiçbir anlaşmazlığımız güvensizliğimiz bencilliğimiz yoktur ama ben yine de çok tedirgin oluyorum şu erkek yönetiminde ortak hesap konusunda

Bence bunu bi kurala bağlamaya gerek yok
Gidişata göre karar verirsiniz
Ortak hesap yapan da var ayrı ayrı tutan da
En doğru şu diyemeyiz
Sizin için hangisi uygunsa onu yapın

Ben savurgan olduğum için evlenmeden ortak yaparız ben harçlık alırım diye düşünmüştük
Evlenince hiç ortak hesap yapmadık mesela 😂
İkimizin de eve ait ödemeleri var kalan para bize kalıyor
İhtiyacı olan olursa yine birbirimize yolluyoruz 🤷‍♀️

Ya bu harçlık kelimesi yanlış mı kullanılıyor acaba, durum aslında bu kadar büyük değil sanki, bitince yenisi alınamaz bir şey de değil. Adam ihtiyacı kadarını alıyor kalan da hesapta duruyor. Aslında bu kadar basit. Ben de haftalık belli bir para alırım kalanı hesapta durur, lazım olunca yine alırım. İnsanlar birikim yapmak kontrollü gitmek adına yapıyor bunu çoğu zaman. Bizim de kredi kartı limitimiz var mesela, kartlar belirlenen rakama ulaşınca acil ihtiyaçlar dışında alım yapmıyoruz. Aile içinde harçlık diye bahsedilen de buna bemzer bir şey değil mi

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
benim daha isim yokkenden itibaren esimle hesap ortak, calistigim donemlerde de hic nakit cikisi yapmadim yine ortak kaldi, ayirmadik.
iliskilerde onemli olan kisinin kararina saygi duyan bireylerin olmasi ve ortak noktada uzlasabilme.

ortak hesap fikri sizi rahatsiz ediyorsa esiniz bunu niye yanlis anlasin, neden karsi ciksin, belki kabul edecek ya da sizi endiselendiren ne?

odemelerin takibini yapmak istemedigimden ben ilgilenmiyorum, herkesin bir is bolumu var bizde.
sadece yilin belli zamanlari kimi zaman dijital kimi zaman ajandasal olarak kayitlari tutarim, bilgim vardir iceriginden.
siz de zamanla rutininizi bulursunuz, seffaf olun.

Ya bu harçlık kelimesi yanlış mı kullanılıyor acaba, durum aslında bu kadar büyük değil sanki, bitince yenisi alınamaz bir şey de değil. Adam ihtiyacı kadarını alıyor kalan da hesapta duruyor. Aslında bu kadar basit. Ben de haftalık belli bir para alırım kalanı hesapta durur, lazım olunca yine alırım. İnsanlar birikim yapmak kontrollü gitmek adına yapıyor bunu çoğu zaman. Bizim de kredi kartı limitimiz var mesela, kartlar belirlenen rakama ulaşınca acil ihtiyaçlar dışında alım yapmıyoruz. Aile içinde harçlık diye bahsedilen de buna bemzer bir şey değil mi

Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)

Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
0AD0CE18-33F3-47C1-9D30-F8AE4B0DA84B.webp

Hahahahah aklıma bu geldi yorumunuzu görünce:KK70:

Valla hayretle okudum. Önemli olan eşinizle bu konuda anlaşmış olmanız ama ben kendimi yerine koyduğumda çok rahatsız olurdum. Koca adam neden aylık harçlık alsın. Kendi hesabını yönetsin hem ne uğraşacağım.

Ayrıca tabii böyle bir düzenin hayalini kuran binlerce kadın olabilir 😂😂

Bende maaşımı eşime aktarıyorum.. Eşimin hesabında paramız oluyor ve müsrif biriyim. Benim aylığım bile bekarken bana yetmiyordu. O yüzden bende bana emanet etmesini istemedim :D Evlenirken bu sistem ile evlendik. Eşyaları her ay maaşlarımızı birleştirerek aldık ve bütün masrafları biz yapmamıza rağmen borçsuz evlendik. Mantıklı gelince de devam ettik.

Eşim müsrif değil. Sigarası alkolu gece hayatı arkadaşlarına takılma gibi bir durumuz yok. O yüzden içim çok rahat...

Biz 3 yıllık evliyiz. Eşim ticaret ile uğraşıyor aylık kazancı ve para girdisi her ay her gün bile değişiklik gösteriyor. Ama para bi yerde biriktiği için bereketini çok gördük biz.

Evimizi aldık. 1 sene kaldı ödemesinin bitmesine.. 2 araba aldık. Güzel birikim yapıyoruz. Eşinin ticari zekası varsa güvenebilirsin.. Ben evin hiç bir masrafına karışmıyorum. Tek kuruş cebimden çıkmıyor. Zaten çoğu ödeme otomatik ödemede ve eşimin hesabından çekiliyor. Eşim kredi kartına karşı. Kredi kartı kullanmıyoruz. Dışarı çıktığımızda da eşim ödemeleri yapıyor. O yüzden gezerken çok keyif alıyorum. Kılık kıyafet içinde kendi harçlığımı kullanmıyorum gene eşimden alıyorum. Hatta ev alışverişini bile artık bıraktım. Listeyi veriyorum kendisi alıyor. O kadar rahatım ki.. Elhamdullilah Allah yokluk yaşatmasın, olmayana kat be kat versin. Bize de hesabını vereceğimiz şekilde kazanmayı nasip etsin. Şuana sıkıntı yaşamadık. Düğünde gelen takılarım mehirim bende hala. Eşim onları boşanma teminatı olarak hakkın zaten diyerek hiç almadı. Olaki bi gün boşanma gerçekleşirse zaten mahkeme de ortak olarak bölüyor. Boşanırsamı düşünerek evlilik idare edilmez. Bence kendi aranızda konuşarak halletmeye çalışın.

Bi arkadaşım var öğretmen, eşi çok iyi kazanıyor. O mesela vermiyor. Eşi talep etmemiş o da hiç vermemiş. Size kalmış bir mevzu...

Valla hayretle okudum. Önemli olan eşinizle bu konuda anlaşmış olmanız ama ben kendimi yerine koyduğumda çok rahatsız olurdum. Koca adam neden aylık harçlık alsın. Kendi hesabını yönetsin hem ne uğraşacağım.

Ayrıca tabii böyle bir düzenin hayalini kuran binlerce kadın olabilir 😂😂
Benim ablam ev hanımı. Eşine haftalık veriyor. Birikim yapıyor. Çocuk okutuyor. Neden olmasın :D

Bence herkesin hesabı ayrı olmalı
Sonuçta çalışoyorsunız o para sizin.Birlikte harcarsınız o ayrı.
Şahsen ben şuan çalışmıyorum.Ama eşimle olam bütün birikimimiz benim hesabımda .Eşim banka işlerinden pek hazetmez.Altın hesabı döviz hesabı borsa ve yatırım hesabı hepsi bende.Para yönetimi ve harcamalar da bende.O sadece şu an için kazanan taraf..
Ama harcama konusunda yada yatırım konusunda mutlaka fikrini alırım, yanlız hareket etmem..Kendi çalıştığım dönemlerde de bu durum değişmez..Eşime hep söylerim ..Senin paran benim param benim param yine benim param🤣
Şaka bir yana
Batsakta beraberiz çıksakta..Çok şükür ki birbirimize olan güvenimiz tam

Back
X