Maaş ile ilgili bir sorum var bakar misiniz

Kanunda 'deneme süreci' vardır.
Ama ! O deneme sürecinde sigorta zorunludur. Eğer işe çok ihtiyacın var ise başla bak gör çevreni. Ama bu sırada başka işler de kovala derim ben sana. Sekreterliği çok uzun yıllar geçerli bir meslek görmüyorum şahsen.

Isverenler nekadar insafsiz. 1000 tl'ye fulltime bir isten mi bahsediyoruz. Yazik memleketimin haline (yurtdisinda yasiyor ve calisiyorum). Hic bir fikrim yok normal maas yuksekliklerinden, ama sizin bu alacaginiz 1000 tl'yi ben ogrenciyken haftada 12-14 saat calistigim magazadan aliyordum. Tabikide hayat sartlari yurtdisinda daha yuksek, ama boyle seyleri okudugum zaman bazi bazi memlekete belki bir gun geri doneriz hayallerim yerle bir oluyor..

aman allahım piyasa böylemi gerçekten şok oldum bi kişinin bu maaşla ayakları üzerinde durması mümkün değil inanamıyorum

kira mutfak fatura....

ve halime bin kez daha şükrettim resmen halkla ilişkiler mezunuyum ama satınalma görevlisiyim ihale kanunuyla ilgileniyorum ve kazancım sizin bahsettiğinizin iki katı..

bence sertifika prıogramlarına katılarak dil öğrenerek ve tecrübe edinerek daha yüksekleri hedeflemelisin yolun açık olsun

malesef yurdun durumu bu. ben 1250 alıyorum 6 7 yıldır aynı yerdeyım kücük bir şehir yaş olmuş 27 hadı bul bulabiliyorsan iş. anca mağazalarda oda ne kadar sabredebilirsen.

istanbul gibi yerdesin gecici olarak çalışmaya baslasan yine iş baksan nasıl olur. ssk yok ama para geçer geline hem iş ararsın.

sigorta yapmamaları yasal birşey değil . yol parasını konuş. 1-2 ay sonra da gerçekten sigorta yapmazlarsa maliyeye şikayet edersin cidd ceza yerler akılları başlarına gelir.

ne kadar adaletsiz bir ulke yaa bazı meslekler maaş konusunda almış başını giderken bazı mesleklerde çok düşük sekreterlık en zor mesleklerden bırıdır patron evde sinirlenir işe gelir çalışanını tersler,müşteri sinirlenir sekreteri tersler sureklı arada kalır sekreter yazık gercekten cok yazıkk...

Sizi 1 gün bile çalıştırsa sigorta yaptırmak zorundalar. Sigortasız çalışmamanızı öneririm. Eğer çok ihtiyacınız yoksa kabul etmeyin bence... Daha iyi bir iş bulabilirsiniz..

Şöyle söyliyim şu an çalıştığım firmanın sekreteri 6.000 tl alıyor.Aslında sekreterlik insanların küçümsediği gibi bir iş değil.Kariyer sitelerinden kurumsal firmalara başvuru yapmanı tavsiye ederim.Birde ingilizce biliyor musun bilmiyorum ama kurumsal firmalar genel olarak ingilizce bilen eleman alıyorlar.Bilmiyorsan öğrenmelisin.Sigortasız asla ama asla bir iste çalışma.Başına ne geliceğini bilmiyorsun bu yuzden hasta olsan tedavi surecını dusun.

Kurumsal mi degil mi nasil anliycam?

yani eğer buyuk bir firma ise duymus olursunuz veya internette arastırma yapabilirsiniz.

Turkiye sartlarinda daha iyisini bulabildiginde isini degistirirsin o ozgurlugun var ihtiyacin varsa basla hemen

normal değil bence ücret az
hem cumartesiden alıyorlar hem sen tecrübeliymişsin
sigorta konusuna dikkat etmek lazım birde çoğu iş yeri yaparız yaparız diye kandırabiliyor
10 sene çalıştığın iş yerinden çıkışta beş sene görünüyor vs.

niyeki ben onbir yıldır sekreterlik yapıyorum:) emekliliğe az kaldı

niyeki ben onbir yıldır sekreterlik yapıyorum:) emekliliğe az kaldı

Arada istisnalar olabilir ama belli bir yaşı geçtikten sonra olmuyor yani. Yani genelleme yapmış gibi oluyorum ama çevremde örneğine rastladığım için o şekilde yazdım, bazı firmalar sekreter alırken güzel alımlı zayıf uzun boylu bekar olarak algılayıp o şekilde işe alıyorlar. Evlenince de hemen cıkartıyolar =)

Algı ne kadar yanlış.

İşinin ehli meslek arbabı insanlar tarafından yapılmadığı icin böyle zannediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…