• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartı

Gitti gül gibi kart :kızgın::kızgın:
Gitmedi daha yakında gider ama, koca evı terketmıs. Yeni konu actı
Dönsun dıye verecek ç, cunku Bosanmayı dusunmuyormus.... e adamında amacı para olduguna gore, ortayol kartın verilmesinden gececek.
Bosanmayı dusunmedıgını okuduktan sonra yazmayı bıraktım ben 🤗

Memuriye de mi öğretmen?
Eşimin büyük halası cumhuriyetin ilk öğretmenlerindenmiş.
17 yaşındayken bir köye atanmış.
Daha köyün girişinde köyün gençleri sarmış etrafını ve üzerine bir yılan atmış.
"Korkudan bayılacak gibi oldum ama bir şey yapmalıydım yoksa hayat çekilmez olurdu." diye anlatırmış bu hikayeyi.
Tuttuğu gibi üstlerine geri fırlatmış yılanı.
O günden sonra kimse ilişmemiş.
Bugünkü öğretmenlere, öğretmenler odasına bakıyorum da çocuğu okuldan alma fikri çok ağır basıyor.
Zorunlu olmasa bir gün bile göndermem.
Not: Öğretmenim.
Ah hocam, son zamanlarda böyle konular cok.aciliyor ve nedense kendini ezdirenlerin cogu da öğretmen inanin şaşıyorum
Böyle adamlar direkt itici oluyor. Bahsettiğim kadınlara maaaş kartını soran arkadaş ta bir dönem bana yakınlık kurmaya çalıştı. Adam direkt bana evlenirsek maaş kartını verir misin demişti. Ne münasebet demiştim o noktadan sonra daha itici gelmeye başladı bana. Bir bayan arkadaşıma da evlenme amaçlı tanıştırıldığı kişi ilk buluşmada maşını sormuş, kız devlet memuru bu arada. Bu erkeklere ne oluyor anlamadım :KK70:
Erkekler artık para evliliği yapiyor adina da hayat musterek diyorlar ama nedense o hayat sadece kendileri icin maddi acidan musterek yoksa ev isine gelince ev isi kadinin görevi! oluyor
Geçenlerde biri de bana sordu teknikerler ne kadar.maas aliyor diye, kizinca da neden kizdin ki ne var bunda dedi
Kendisi de memur bu arada, dedim memurlarin ne aldigini öğrenmek icin sormana gerek yok bilmen lazimdi :)

Ev kadınıyım yıllardır, eşimin para işleri bendedir. Ne demek maaş kartimi istiyor? Siz boşuna mı emek gösteriyorsunuz. Ev işlerinde ki para konularını kadınlar daha kontrollü yönetiyor zaten. Kesinlikle net bir şekilde hayır deyip ortak hesabınıza ikinizinde aylık belirli bir miktar gönderilmesini sağlayın. Giderleriniz bellidir zaten, gizli kapaklı harcamanız var sanki.
Kabul etmezse o zaman siz onun kartını isteyin.
Çevrede tanıdıklar var, mesela devlet personeli maaş kartları hep eşlerinde ve sanırım harçlık alıyorlar. Eşinizde böyle örnekler çok görmüştür öylelikle istemiş olabilir.

O da kabul edilemez ama illa vereceksen bari her ay paranı çekip götür eşine ver kart verme ya. Maaş kartı istiyor, bazıları ne kadar akıllı

Arkadaşlar eşimle maaş kartı sorununu bir önceki konuda anlatmıştım. Kendisine kartimi vermeyecegimi ortak hesap açmayı uygun bir dille soyledim. Oda diretti para bir kişide durur dedi bende o zaman bende dursun dedim benim here hice para harcadigimi soyledi ama yok oyle bir sey gereksiz hicbir sey almam.o zaman bundan sonra sende benim harcamalarıma karışma bende karismayim herkes naparsa yapsin evde yabanci gibii dedi😑

Evet para (birikim) tek kişide olmalı. Ama bu maaş kartı vererek olmaz. MaaşlAr yatar herkes kredi kartını alacağını satacağını halleder. Kalan paradan herkes atıyorum 1000tl alır kalan para birikim hesabına atılır. Atıyorum o ay 2500 tl artmış. Altın mı dolar mı euro mu artık ne düşünülüyorsa alınır birikim yapılır. Araba, ev vs alınacaksa o birikime bakar önünü görürsün

Evlilik nasıl müşterekse iyi niyetle kurulmuş ve iyi niyetle yürütülen evlilikte hesap yönetimi de müşterek olmalı bu benim fikrim.

Ama kadın ya da erkek hesabı sadece "ben yönetirim " diyorsa bence bu sıkıntı ve de art niyetli bir yaklaşım

Ne kadının kartı erkekte, ne de erkeğin kartı kadında olmalı...

Birlikte evin bütün gelir ve giderlerini ortaya koyup ödemelerini ve birikimlerini birlikte ortak hareket ederek birbirlerine karşı şeffaf bir şekilde davranarak para yönetimini sağlamalılar
Iyi ve kötü günde deyip hayatlarını birleştirmişlerse benim evlilikten anladığım bu...

Ama siz bana sorarsanız siz evliliğinizde yazdığınızı yaşayabildiniz mi
Yanıt veriyorum "Hayır "

Bütün iyi niyetimle başladığım evlilik yolculuğunda ben hüsrana uğradım.

Evlendiğim aylarda maaşımı getirir evde çekmeceye koyar eşime söylerdim
Ihtiyacı olduğunda harcamasını.

(yeni evlendiğimizde eşim henüz çalışmıyordu ailesi sermaye verip oğullarına iş kuracaklardı.
Üniversite mezunu kendisi ,gidip başkasının yanında ücretli çalışmayı değil kendi işinin patronu olma düşüncesindeydi . Ve bir kişiyle tekstil fabrikasına ortak olmuştu)

Kendisi fabrikaya ortak olup iş güç sahibi olunca. Hiç parasından kazancından bahsetmedi.
Evin ihtiyaçlarını ben de görürdüm doğal olarak
Düğün takılarına bile el koydu
Bileziklerime mehir olduğu için dokunamadı.
Benden kaç defa maaş kartımı da istedi.
Her seferinde kazanmayı biliyorsam bankamatikten parayı da çekmeyi biliyorum diye isteğini reddettim .

Anladım ki adamın niyeti bozuk.
biraz da ailesinden aşırı mal hırsı, malperestlik var .
Ben de kazancımın kıymetini bildim ; evimi ,arabamı aldım
Zaten şahsi ihtiyaçlarımı da ben alıyordum

Dile kolay 18 yıl böylece geçip gitti

Geçtiğimiz yıl çocuklar da büyüdüler artık baktım adamın da değişeceği yok
Evimi ayırdım.
Tek tarafın maddi manevi fedakarlığı ile yürümüyor.

Bence evlilikte para yönetimi konusunda olması gerekenler ;
Özetle parana sahip çık kendine olan öz saygını yitirme
Eşinin de olsa parasını yönetmeye kalkıp ona karşı saygısızlık etme
Madem ki iyi günde kötü günde deyip hayatlar birlestirilmişse saygı çerçevesinde ortak hareket etmeyi bilmek lazım 🙂

Vallahi bayılma noktasına geldim. Güzel arkadaşım bak şimdi zaten sana ömür boyu oralarda kal diyen yok. Ha kalacak olursan da zaten gider konuşursun, dersin ki "ben uzun vadede kalacağım, bana miktar çıkarın". Tutarın içine kahvaltı ve akşam yemeğini de dahil ediyorlar o zaman, elektrik-su-doğal gaz-internet ücreti de bunların içinde, ayrı ödemiyorsun. Kendim kaldım, oradan biliyorum.

Bu pasiflikle bu yaşa nasıl geldin, nasıl sınavlar kazandın anlamıyorum.
Ya gerçekten bizi kandırıyorsun ya da olacağına varsın diyorsun.

Tutarsın 1+1, maaşın var, yaşarsın gül gibi.
Diğer türlü çalışacaksın, çalışacaksın ve paran eşinde olacak, elinde de sıfır olacak.
Arkadaşlar soranlar olmuş, ben polis evinde değil öğretmen evinde kaldım. Öğretmen evinde kalmak için kamu çalışanı, memur olma şartı yok. Polis evi için bu şart var, ben polis evinde kalmadım, konu sahibi memur olduğu için kalabilir polis evinde, o yüzden yazdım.

Gitmedi daha yakında gider ama, koca evı terketmıs. Yeni konu actı
Dönsun dıye verecek ç, cunku Bosanmayı dusunmuyormus.... e adamında amacı para olduguna gore, ortayol kartın verilmesinden gececek.
Bosanmayı dusunmedıgını okuduktan sonra yazmayı bıraktım ben 🤗
Valla hazir koca evi terk etmisse, ki evi terk etmek buyuk kusur cunku evlilik birlikteligini sarsmak anlaminda, ben olsam bosanma davasini acar bir de bu parahoz adamdan tazminat isterdim. Tipis tipis nasil donuyor o zaman bak gor.... Sanirim karti verince derdinin bitecegini saniyor. Asil dert o zaman baslayacak da biz ne desek bos....

Valla hazir koca evi terk etmisse, ki evi terk etmek buyuk kusur cunku evlilik birlikteligini sarsmak anlaminda, ben olsam bosanma davasini acar bir de bu parahoz adamdan tazminat isterdim. Tipis tipis nasil donuyor o zaman bak gor.... Sanirim karti verince derdinin bitecegini saniyor. Asil dert o zaman baslayacak da biz ne desek bos....
Ustune daha Hersey normalmiş gibi evlilige alısamadım minvalinde konu actı
Evliligi supermıs ama alısamamıs gıbı
Bazı insanlar illa yasayıp gorucem diyor, bırakalım yasayıp gorsunler.
Bosanma tazminat soyle dursun, belki kartı verdi adama.

Eskiden erkekler çalışır kadın yerdi, şimdi kadınlar çalışıyor erkekler yiyor. Aileler oğullarına çalışan gelin arıyor. Erkekler eskiden gurur yapardı, kadın parası yemem derdi, şimdi vermeyince bozuluyorlar. Tabi ki bir kadın okusun, çalışsın, kendi parasını kazansın, kendi ayaklarının üstünde dursun, ama sadece kendisi için.. birilerini ihya etmek için değil.. sakın verme arkadaşım kartını, ihtiyacın olursa ben sana veririm birikim yapiyorum de.. ben de çalışıyorum bundan önce maaşımın bir kısmını verirdim, borçlar ve ev için, baktım hiç para birikmiyor, eşim nasıl olsa gönderiyor diye ayağını yorganına gore uzatmiyor, aldim karşıma konuştum, simdi bütün borclari o ödüyor, kalan parasını bana atiyor, ben de esime harçlık veriyorum istedikce lazim oldukca, artan parayla da yatırım yapiyoruz..

Back
X