Maaş kartım eşimde duruyor!!!

memnun olur muyum ? memnun olsam bu kadar yakınır mıyım ? yoruldum artık para muhabbetını oturup konusunca sen de amma paracısın, para ıcın yasıyorsun dıo. benı uzen seylerı unutmam hatırlar dururum.. o zaman da ondan sogurum. evlılıgımı yıpratmamak ıcın uzerıne dusmuyorum. ben sadece yenı olanlara tavsıye edıyorum kı maas kartlarını vermesınler.. maaslarını vermesınler dıe..
yenı yenı alısıyorum bır seylerden cırpıp kenara koymaya.. ama tabı ufak tefek. ne yapayım akmasa da damlıyor. cocugumla bır gun pazara gıttık.. evın rutın malzemlerını aldım. eşimin verdıgı para bıttı.. oglum bebek arabasından uzume uzandı anne uzuuummm dıye ısteyınce anladım kı gızlı param olmalı.. Allahtankı gızlı cepte param vardı kı o uuzumu aldım yoksa cok uzulurdum..
ayy bı tane daha benı kanatan bır anım var :KK43: cok kafa sısırdım..
dogum yaptım. 40 ım yenı cıkmıstı. Ablamlar geldı sehır dısından. hep beraber alısverıse cıkmıslar. geldıler. bır yerden esarp almıslar.. cok begendım. annem sutunu sag da hadı sen de gıt al gel dedıler. 1 saate donerım dıe hesap ettım. neyse cebımde 5 lıra param vardı. kredı kartı da bende kalmıstı o gun. kredı kartı bende dıe annemden de para ıstemedım. neyse gıttım aldım esarpları. dolmusa gıdıste 2.5 lıra para verdım 2.5 da donus ıcın kaldı. donus yolunda bır adam yolda tezgahta ıncır satıyordu. ayyy ıncııııırrr dedım elımı uzattım ama param yok amca karttan ceker mısın dedım. amca benı dılencı sandı al al da gıt sonra getırırsın parasını dedi... yok amca saol dedım.. dolmusa bındım bı agladım bı agladım.. o zamanlar cok yenıydıkk. evlendım 2 ayda hamıle kaldım. borç da olunca maasımı hıc bılmezdım. dogum yaptıktan sonra da oyleydı.. sımdı bunları hatırlayınca kendıme kızıyorum..
ben yasadım ınsallah kımse yasamaz..
o ıncırı de halaaaa unutmam
Normalinde ben anlamıyorum bu maaş kartlarının erkekte olma işini ve karşıyım da fakat eşler arasına girmemek adına aaa olur mu herkes kendi parasını bilsin demem, lakin bir evlilikte bana göre olması gereken kadının da erkeğinde kazandığı para her ikisi tarafından bilinmeli, aybaşı geldiğinde herkes maaşını çeker bir hesap yapılır, faturalar, mutfak giderleri, kira, varsa çocuk çocuk masrafı vs sonra kalan para eşler arasında özel harcama adı altında eşit bölüşülür, o parayla kadın isterse kıyafet alır, isterse arkadaşlarıyla gezip harcar, keza erkekte öyle lakin burada okuyorum maddi harcamalar erkek tekelinde, erkek maaşını söylemiyor bile, evlilik birliğinde gizli saklı olmaz, beraber konuşup karar verilir, kadının ve erkeğin cebinde kendine ait para olur, o parayı dilediği gibi harcama özgürlüğü olur.

Şunu da anlamam misal, evin ihtiyaçlarını neden illa erkek alır veya kadına ait ihtiyaçları, ben kendime bluz beğendiysem gider şak basar parasını alırım, eşime niye diyeyim ay şunu beğendim alır mısın diye, büyük ihtiyaçlar müstesna tabii, büyük giderlerde yine oturulur bütçe hesabı yapılır karar alınır uygulanır.

Normalinde ben anlamıyorum bu maaş kartlarının erkekte olma işini ve karşıyım da fakat eşler arasına girmemek adına aaa olur mu herkes kendi parasını bilsin demem, lakin bir evlilikte bana göre olması gereken kadının da erkeğinde kazandığı para her ikisi tarafından bilinmeli, aybaşı geldiğinde herkes maaşını çeker bir hesap yapılır, faturalar, mutfak giderleri, kira, varsa çocuk çocuk masrafı vs sonra kalan para eşler arasında özel harcama adı altında eşit bölüşülür, o parayla kadın isterse kıyafet alır, isterse arkadaşlarıyla gezip harcar, keza erkekte öyle lakin burada okuyorum maddi harcamalar erkek tekelinde, erkek maaşını söylemiyor bile, evlilik birliğinde gizli saklı olmaz, beraber konuşup karar verilir, kadının ve erkeğin cebinde kendine ait para olur, o parayı dilediği gibi harcama özgürlüğü olur.

Şunu da anlamam misal, evin ihtiyaçlarını neden illa erkek alır veya kadına ait ihtiyaçları, ben kendime bluz beğendiysem gider şak basar parasını alırım, eşime niye diyeyim ay şunu beğendim alır mısın diye, büyük ihtiyaçlar müstesna tabii, büyük giderlerde yine oturulur bütçe hesabı yapılır karar alınır uygulanır.
aynen bencede olması gereken budur

Kartın siz de olmalı tabi,neden iki de bir para isteyesiniz ki ?
Yeni evlisiniz bu yüzden tartışıyor olmanıza üzüldüm.
Siz haklısınız,bence ezik durmayın eşinizin karşısında..

ve en zoru da ucretsız ızın aldıgımda borcumuz vardı. bır yerlerden borc aldık taksıtlerı kapattık.. elımızde de Allah cocugumun kısmetını verıyor ya para kalıyordu. bırgun boyle otururken ıyı dedım bak tek maasla elımızde para kaldı. e dedı sen calısıyoken ayda 500-600 yıyodun :S
hıc para ıstemedım ucretsız ızındeyken. hıc de paran var mı yok mu dıe sormadı.. bunları sımdı uzulerek yazıyorum ınanın ama ıcınde olunca yuvası ıcın susuyor ınsan...
ama Allah var kıyafete cantaya ayakkabıya duskunumdur. begendıgım seyı ıstersem alır .. onun tek ıstegı para kontrolu ve hepsı bende olsun

Bilmiyorum ben böyle susabilir miydim/susabilir miyim... Kartım bendedir, ama içinde para yok :)) kalmadı bu ay. genelde kartları vs ödedikten sonra kalanı eşime yollardım (birkaç aydır belli bir miktar ayırıyorum), eşim kendi hesabında da para bırak diyene kadar hiç aklıma gelmedi para ayırmak. Ama bunun nedeni herhangi bir şekilde senin benim ayrımı olmaması, ihtiyacım olduğunda cüzdanındaki herhangi bir kartı sormadan alabilmem ve istediğim kadar bende kalabilecek olması sanırım. Ama size denilenleri eşim bana dese... maaşımdan zırnık koklatmam herhalde. Ben onun ne harcadığını sayıyor mutum ki o benimkini sayıyor? Siz çok zor günler geçirmişsiniz, annem öğrenciyken hep baban paran var mı derse yok de derdi, sizinki de o hesap :) en güzeli...

Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var

Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var

Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Allah allah! madem ben sen olmamalıymış o versin kendi maaş kartını sana. Resmen maaşına el koymuş. Ben paramı vermem eşime. Beraber masrafları karşılıyoruz. Mesela ben mutfakla ilgileniyorum, o faturaları ödüyor. Kadının parasını gasp etmek gibi bir şey. Çirkin bir davranış, ama çok yaygın bu durum. Utanmazlık bence. Sanki sen paranı gidip kumara mı vereceksin.

Konu sahibi bu zamana kadar ne destek verdiysem yazmadın ben derdim olduğunda herkese cevap veren biriyimtek tek

Yasaklanma sebebiniz mesajla bildiriliyor .mesajdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Tamam gördüm "iğrenç" yazmışım asla haklı bulmadım. İğrenç kelimesi ne küfür ne hakaret ne de tehdit içeriyor . Uslup bozukluğu ile bağdaştıranadım siz de haklısınız herkes görevini yapıo .iyi günler

Ben katılmıyorum hayatta bi sürü derdimiz varken bi de oturup şu şu para die nie ayıralım ki zaten maaş günü kira fatura çocuk masrafı mutfak vb ödenir geriye kalanı da ister harcarım ister biriktiririm

Maaş kartının bayanın kocasına vermesini haklı bulmuyorum bu konuda kararım net......
Benim maaşım olmasına rağmen eşim kredi kartı verio vermese de olur ama ben onu harcadığımda hiç hesap sormuyo (çok şükür ama nispet yaparak anlatmış gibi olsun isteöiyorum örnek vermeye çalışıyorum)
***maaş günü geldiğinde kirayı eşim ödüyo krediyi ve kredi kartlarını da eşim ödüyo ben ödiyim dedim kaç kere sorun diil dedi
Ben de market alışverişi yapıorum rutin ve toplu
Dışarda yemek yendiğimiz zaman ben ödüyorum
Yemek diyip geçmeyin acayip para gidio yemeğe
Geriye kalan paramla altın alıorum ki geçen gün kredi çektik bozdum hepsini
Şimdi yine Altın alıorum benim maaşımla almasak onunkiyle alıcaz yine aynı hesap ama ben bayan olduğum için kocamın bana para vermesini çok seviyorum şu sıkıntılı dünyada mutlu oluyorum güzel yani ... (konu sahibi nasihatlerimle ilgilenmeyince ben de hepimiz için ortak yazdım arkadaşlar iyi günler

alıyorum canım, ama sureklı harclık ıster gıbı..
20 lıra bırakayım yeter mı dıo yeter dıyorum. ona atıyorum aksam yemegıne balık aldım. ertesı gun yıne ıstıyorum ne yaptın dunku 20 lırayı dıyo. e dıyorum yedıgın balık nerden geldı.. hıc dusunmuyosun parası var mı pulu var mı ? bunlar nerden geldi.. cocugun yumurtası olmasa ben alsam nerden geldı bu yumurta demez. ancak bende para var dıe bılır.. ıste bu da sınır edıyo ınsanı.. sen onca yıl kocaya mahkum olma dıe calıs kazan.. sonra da maddı ozgurlugun ıcınde ozgurluksuz kal
Ben sizin yerinizde olsam ya paramı elime alırım yada çalışmam.Bu ne köle gibi.Kazancı sahip alıyor

Sonuna kadar okuyamadım ama çok gıcık bi durum hakikaten. İsteseniz yanlış anlar istemeseniz içiniz rahat değil :D benm maaş kartim bende durur üstüne eşimin maaşını kendi kartıma aktarım yaparım. Dahaa doğrusu damlaya damlaya göl yapmaya çalışıyorum.

memnun olur muyum ? memnun olsam bu kadar yakınır mıyım ? yoruldum artık para muhabbetını oturup konusunca sen de amma paracısın, para ıcın yasıyorsun dıo. benı uzen seylerı unutmam hatırlar dururum.. o zaman da ondan sogurum. evlılıgımı yıpratmamak ıcın uzerıne dusmuyorum. ben sadece yenı olanlara tavsıye edıyorum kı maas kartlarını vermesınler.. maaslarını vermesınler dıe..
yenı yenı alısıyorum bır seylerden cırpıp kenara koymaya.. ama tabı ufak tefek. ne yapayım akmasa da damlıyor. cocugumla bır gun pazara gıttık.. evın rutın malzemlerını aldım. eşimin verdıgı para bıttı.. oglum bebek arabasından uzume uzandı anne uzuuummm dıye ısteyınce anladım kı gızlı param olmalı.. Allahtankı gızlı cepte param vardı kı o uuzumu aldım yoksa cok uzulurdum..
ayy bı tane daha benı kanatan bır anım var :KK43: cok kafa sısırdım..
dogum yaptım. 40 ım yenı cıkmıstı. Ablamlar geldı sehır dısından. hep beraber alısverıse cıkmıslar. geldıler. bır yerden esarp almıslar.. cok begendım. annem sutunu sag da hadı sen de gıt al gel dedıler. 1 saate donerım dıe hesap ettım. neyse cebımde 5 lıra param vardı. kredı kartı da bende kalmıstı o gun. kredı kartı bende dıe annemden de para ıstemedım. neyse gıttım aldım esarpları. dolmusa gıdıste 2.5 lıra para verdım 2.5 da donus ıcın kaldı. donus yolunda bır adam yolda tezgahta ıncır satıyordu. ayyy ıncııııırrr dedım elımı uzattım ama param yok amca karttan ceker mısın dedım. amca benı dılencı sandı al al da gıt sonra getırırsın parasını dedi... yok amca saol dedım.. dolmusa bındım bı agladım bı agladım.. o zamanlar cok yenıydıkk. evlendım 2 ayda hamıle kaldım. borç da olunca maasımı hıc bılmezdım. dogum yaptıktan sonra da oyleydı.. sımdı bunları hatırlayınca kendıme kızıyorum..
ben yasadım ınsallah kımse yasamaz..
o ıncırı de halaaaa unutmam
Kendi paracı.Çok yanlış kişiyle evlenmişsin sen.suiatimalci kazandığına göz dikip seni parasız bırakacak biriyle.Eminmisin hepsi borca gidiyor?Olmaz olsun öyle eş.

Ben sizin yerinizde olsam ya paramı elime alırım yada çalışmam.Bu ne köle gibi.Kazancı sahip alıyor
aaaaaaaaaahhhhh ahh... iş yerımde dogumdan sonra rapor almama ızın vermedıler. yalvardım nerdeyse başkanım izin vernedi. bir yandan da eşim ücretsiz izin almama izin vermedi.. işten eve gidene kadar hüngür hüngür ağladım.. Allahım ne olur bır yurek ver de bana ucretsız ızıne ızın versın dıe.. agladım kac gun de bana tamam gıt ucretsız ızın al dedi.. calışmıcam desem ne olur hiç düşünmüyorum bile..

Kendi paracı.Çok yanlış kişiyle evlenmişsin sen.suiatimalci kazandığına göz dikip seni parasız bırakacak biriyle.Eminmisin hepsi borca gidiyor?Olmaz olsun öyle eş.
şimdi burda iyiyi yazınca kotu, kotuyu yazınca da bazen cok ıyı gelebılıyor. soylemler yazıya gecınce yanlıs aktarım oluyor. Eşim iyidir. Çokk zor evlendik biz. Yuvamız cok zor kuruldu. Hala cok severım. Tekk kotu yanı maddı konudur. Inanın baska hıcbır sekılde benı üzmez.. bu konuyu da ben cok ıcıme atıyorum. Ona he tamam deyıp gecıyorum. Zorda kaldıgımda soylerım ancak bak ben burda magdur oldum dıe. Alıştım artık o sormasa pek dert etmiyorum..bır sekılde bır yerlerden idare ediyorum :)

Ailesi para istedi, göyaa borçtu.. Vereceklerdi.. Su ıctık üzerine o paranının. Her seyde varmıs bır hayır ki ondan sonra benım elimde kozum oldu bana pek sormuyor. Öncesinde neden 300 deıl de 250 gonderdın bana derdi :D

Aaah
aaaaaaaaaahhhhh ahh... iş yerımde dogumdan sonra rapor almama ızın vermedıler. yalvardım nerdeyse başkanım izin vernedi. bir yandan da eşim ücretsiz izin almama izin vermedi.. işten eve gidene kadar hüngür hüngür ağladım.. Allahım ne olur bır yurek ver de bana ucretsız ızıne ızın versın dıe.. agladım kac gun de bana tamam gıt ucretsız ızın al dedi.. calışmıcam desem ne olur hiç düşünmüyorum bile..
aah ahhhh

Back
X