P
pippi_langstrumpf
Ziyaretçi
- Konu Sahibi pippi_langstrumpf
-
bu kişiden kişiye değişir tabi ama mesela sevgılım şimdiden bana maaş kartını verdi. Kendisi hesapsızdır biraz çarçur eder. O yüzden kendi getirdi verdi sen yap bütçemi diye
benim de kendi bursumu aldığım kartım var, o da bende.
evlilikte sanırım ben yine vermezdim ama tabiki birimiz faturaları kirayı falan öder, birimiz ihtiyaçlarımızı halleder... ortak tabiki her şey. ama ben o ay kazandığım parayı elimde görmek isterim :))
Pardon?! Hangi saldirmadan bahsediyorsunuz acaba?? Bence asil siz size hak vermedigim ve düsüncelerimi söyledigim icin saldiri olarak algiliyorsunuz ve eger söylediginiz gibi olsaydiniz herkezin sizin gibi düsünmemesine tahammül edebilirdiniz!
Hepimiz farkli yerlerde calismisizdir, farkli kisilerle tanismisizdir ve farkli sehirleri görmüsüzdür bu bir özellik degil ki zaten konuda bu degil! Evli olmadiginiz icin evliligi bilmediginizi ve ileride evli oldugunuzda bazi seyleri ögreneceginizi söyledim. Isterseniz yazdiklarimi birkac sefer daha gözden gecirin!
Burda bir saldiridan ve bir suclamadan bahsetmissiniz sonucta herkez görebiliyor yazdiklarimi ve bunlarin sözkonusu olmadigi ortada dolayisiyla sacmladiginizi kabul etmelisiniz! BENIM GIBI insanlarin varligindan rahatsiz olmak size kalmadi, saygisizligin bukadarina pes!
aç gözlü ve aciz kelimelerini kullanmanız çook yanlış. Burda böyle bir genelleme yaparak kimsenin eşine bu sözü söyleyemezsinizlmaz:
Kendi yazdıklarına dön de bak..Beni açgözlülükle itham etmişsin.Sen neyim oluyorsunda bana bu şekilde ithamda bulunuyorsun? kötükedihüso İnsanların fikirlerine karşı olabilirsiniz. Ben çok severim farklı fikirler dinlemeyi ama bu size itham etme hakkını vermez. Kendinize gelin.. Çok insan gördüm dememn sebebi karı koca çok arkadaşım oldu. VE bu da bana saçma geliyor çünkü aşk kadının gözünü gerçekten kör ediyor..Kadınlar duygularıyla davrandıkları için ve o aşk sarhoşluğu İçerisinde yanlış kararlar verebiliyorlar. Çevremdeki çoğu kişiyi gördüüm için böyle konuşuyorum. Bunda yanlış bişey yok. Çünkü genelleme yapıyorum kimsenin kocasına yada özel bi insana laf atmıyorum.
Cok yanlis düsünüyorsun. Maas karti nedir bilmiyorum herhalde türkiyede daha ayri bir sistem var ama esiminde benimde ayligimda ayni banka hesabina yatiyor ikimizde istedigimiz gibi cekip harciyoruz. Kari koca arasinda böyle ince hesaplar oldugu sürece pek saglam bir evlilik yürütme sansi olduguna inanmiyorum ben.
Burda söz konusu kadinin calisipda calistigini erkege hediye etmek degil ki, sonucta hepimizin kocalarimizin cok ekmegini yemisizdir eger calisiyorsak birazda onlar bizim ekmegimizi yesin nevarki. Kocanin ekmegi karinin ekmegi derken bile cok sacma bir cümle kurdugumu hissediyorum. Kari koca arasinda senin paran benim olmamali asla. Her ikisi cift ne kazaniyorsa onlarin ortak parasidir.
Zaten bir erkegin daha cok para kazandigi bir ise girme imkani olsa bunu hemen yapar. Kendi sahsim adina konusuyorum ben calismak zorunda degilim, istesem evdede otururum ama maddi yönden daha fazla imkanim olsun diye calisiyorum istediklerimizi alabilelim ileride güzel bir araba güzel bir ev alabilelim diye.
Kocam günde en az 10-12 saat calisipda sesini cikartmazken ben bu parayi ben kazandim senin hakkin yok tek basima harciyacagim diyemem. Cok büyük bir bencillik olur bu!
yukarda yazdıklarınızdan sonra aşağıdaki sitemleri etmeniz ne kadar komik olmuş.Bayanlar maaş kartınızı eşinize mi veriyorsunuz?
Böyle bişeyi çoğu kişinin yaptığını duydum biliyorum. Bana bu maaş kartının kocaya verilmesi olayı çok saçma geliyor. Bu bir erkeğin acizliğini, açgözlülüğünü gösteren bir davranış. Bu konuyu okulda tartıştık şimdi sizlere soruyorum:
Bayan yıllarca ünivi okusun, ev işlerine çoluğuna çocuğuna kendini feda etsin, üstüne bir işte çalışsın ve maaşını bile göremeden kartını kocasına versin. Varmı böyle bi saçmalık??klava: Sizce saçma değilmi? Erkekler bu kadar mı aciz? bu kadar mı açgözlü? Madem parayı çok sevyorsun ekonomik geliri yüksek meslekler seçtee karının kazandığı 3 kuruşa göz dikme yaa klava: Kuranı Kerimde bile evi geçindirme sorumluluğu erkeğe verilmiş..Ev işleri ve çoluk çocuk zaten kadının görevi..eee daha ne işkence çektiriyorsunuz karılarınıza? Karılarınıza üste para vermeniz gerekirkenn şu yapılan davranışa bakın klava:
Tamam evlilikte senin paran benm param olmaz..Hatta ortak bi hesap açılır oraya azar azar biriktirilir..Ama tutup taa maaş kartı tümden kocaya hediye edilmez...
Kendi yazdıklarına dön de bak..Beni açgözlülükle itham etmişsin.Sen neyim oluyorsunda bana bu şekilde ithamda bulunuyorsun? kötükedihüso İnsanların fikirlerine karşı olabilirsiniz. Ben çok severim farklı fikirler dinlemeyi ama bu size itham etme hakkını vermez. Kendinize gelin.. Çok insan gördüm dememn sebebi karı koca çok arkadaşım oldu. VE bu da bana saçma geliyor çünkü aşk kadının gözünü gerçekten kör ediyor..Kadınlar duygularıyla davrandıkları için ve o aşk sarhoşluğu İçerisinde yanlış kararlar verebiliyorlar. Çevremdeki çoğu kişiyi gördüüm için böyle konuşuyorum. Bunda yanlış bişey yok. Çünkü genelleme yapıyorum kimsenin kocasına yada özel bi insana laf atmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?