Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aynen katlıyorum cnm..Faturalar, kiralar birlikte ödenir ama kadınında maaşını görmesi en doğal hakkıdır..

Farklı düşüncelere yada sizin böyle düşünmenize lafımız yok.
Siz açgözlü derseniz,kadınları da başka başka şeylerle itham ederseniz elbette çatışır hale geliriz..
Saygı çerçevesinde paylaşımlar diliyorum;düzgün cümlelerle..

maas kartını verıp vermemek kadının bılecegı bır mesele
kımıne gore arımız gayrımız yoktur ha bende dursun ha kocamda ıstedıgım zaman ıstedıgım kadar para alırım hesabımı bılırım dıyen de olur ,yok ben kazandım kurusuna kadar kendım ceker harcarım dıyen de olur ..ama sacmalık olacak bır durum goremedım
ayrıca bayanlar benım param senın paran olayına gırdı mi o evlılıkten hayır gelmıyor

önemli olan kartın kimde durduğu değil, paranın kimde olduğu...

kartım eşimde... ama ödemelerimizi yaptıktan sonra kalan para bende durur...

aç gözlü ve aciz kelimelerini kullanmanız çook yanlış. Burda böyle bir genelleme yaparak kimsenin eşine bu sözü söyleyemezsiniz lmaz:

Pardon?! Hangi saldirmadan bahsediyorsunuz acaba?? Bence asil siz size hak vermedigim ve düsüncelerimi söyledigim icin saldiri olarak algiliyorsunuz ve eger söylediginiz gibi olsaydiniz herkezin sizin gibi düsünmemesine tahammül edebilirdiniz!

Hepimiz farkli yerlerde calismisizdir, farkli kisilerle tanismisizdir ve farkli sehirleri görmüsüzdür bu bir özellik degil ki zaten konuda bu degil! Evli olmadiginiz icin evliligi bilmediginizi ve ileride evli oldugunuzda bazi seyleri ögreneceginizi söyledim. Isterseniz yazdiklarimi birkac sefer daha gözden gecirin!

Burda bir saldiridan ve bir suclamadan bahsetmissiniz sonucta herkez görebiliyor yazdiklarimi ve bunlarin sözkonusu olmadigi ortada dolayisiyla sacmladiginizi kabul etmelisiniz! BENIM GIBI insanlarin varligindan rahatsiz olmak size kalmadi, saygisizligin bukadarina pes!

choclate_ cok mantiklis düsünüyorsun dogru söylemissin...
ama sanirim pippilangstrumpf olaya baska türlü bakmis ve görmüs...
yani kadinlarin ezilmesini ve saf duruma düsmesini istemiyor..
ikinizide cok iyi anliyorum ama tartismamanizi rica ediyorum
choclate_ ilk basta biraz sinirli yaklasmissin pippilangstrumpfda bu yüzden
öyle seyler yazmis.. ama aslinda ikinizde iyi niyetlisiniz...vereliniortak

Kendi yazdıklarına dön de bak..Beni açgözlülükle itham etmişsin.Sen neyim oluyorsunda bana bu şekilde ithamda bulunuyorsun? kötükedihüso İnsanların fikirlerine karşı olabilirsiniz. Ben çok severim farklı fikirler dinlemeyi ama bu size itham etme hakkını vermez. Kendinize gelin.. Çok insan gördüm dememn sebebi karı koca çok arkadaşım oldu. VE bu da bana saçma geliyor çünkü aşk kadının gözünü gerçekten kör ediyor..Kadınlar duygularıyla davrandıkları için ve o aşk sarhoşluğu İçerisinde yanlış kararlar verebiliyorlar. Çevremdeki çoğu kişiyi gördüüm için böyle konuşuyorum. Bunda yanlış bişey yok. Çünkü genelleme yapıyorum kimsenin kocasına yada özel bi insana laf atmıyorum.

aç gözlü ve aciz kelimelerini kullanmanız çook yanlış. Burda böyle bir genelleme yaparak kimsenin eşine bu sözü söyleyemezsiniz lmaz:

Adı üzerinde genelleme. Özel olarak şu kişi böyle yapıyor dersem haklısınız ama genellemelerde neden üzerinize alınıyorsunuz? Yarası olan gocunurmuş..

kişi çalışıyorsa parasını çekebilmekten acizde değilse
herkezin kartı kendinde durmalıdır arkadaş
ha para ortada durur ev bütçesine harcanır ayrı konu
ancak bir sorumsuzluk varsa para tek kişinin idaresine verilebilir
oda oy çokluğuyla

Kusura bakma sen nasil burda insanlarin kocalarini acgözlülükle itham ediyorsan, ayni ithamlar sana edilince sinirlenmemelisin. Baska insanlara söylediklerin senin hakkinda söylenince sinirleniyorsun, anlamadim. Madem okadar kötü bir kelime olarak algiliyorsun sende söylemeyeceksin.

Ne demek maaş kartını alan erkek aç gözlüdür, acizdir? Sizin tanıdığınız erkekler öyle olabilir ama herkes aynı değildir, maaş kartım 3 yıldır eşimde buna rağmen benim cebimde her zaman ondan daha fazla para vardır, faturaları hiç düşünmem, bütün harcamaları bellidir , dosya yapar kuruşu kuruşuna anlatır ne yaptığını, maaş kartını vermeye saçmalık diyorsunuz ama bence bilmeden bu kadar atıp tutmanız saçmalık.

Vermem gereken durum olur veririm ama süreklide olmaz yani maaş kartımın bende kalması daha makbule geçer..Ne Alıp ne verdiğimi zatrn bilecek..Sonuçta kesemiz bir olacak.

şuan da çalışmıyorum .ama kocam da dursun benmde dursun kart hiç ama hiç farketmez. çünkü harcamalarıma bir kısıtlama sıkıntı olmadığı sürece aklıma bile gelmez. evde bolca para bırakır istediğinde kullan der. cüzdanıma sıksık harçlık koyar harca diye. ne aldığına ve verdiğine karışmam.ben ona herşeyiyle güvenip evlenmişim. aramızda para lafı olamaz.

bizim eşimle ben çalışırken para konusu söz olmaz oda getirir bende getiririm borç varsa ayırırız sonrası bende kalır eşim benden ister parası kalmadımı şuan çalışmıyorum ama gene bana getirir veriri.:teselli:
Bencede çok saçma eşe verilmeli vaya verilmemeli konusu lmaz:

iste bu baska soze gerek yok a.s.

maas karti birbirine guvenen ciftler arasinda sorun degildir bence.
kimde olursa olsun onemli olan gizli sakli olmadan harcama yapmak paylasmaktir.

Adam eşinin maaş kartını zorbalıkla alıp,şuursuz şekilde, o karttan para çekip kullanırsa saçmalıktır..

evlilikte kazanılan para ortaktır. maaş kartının da bir önemi yok aslında. böyle şeyler sorun olmamalıdır. insan eşine güvenmeyip de kime güvenecek?

yukarda yazdıklarınızdan sonra aşağıdaki sitemleri etmeniz ne kadar komik olmuş.
eşlerinin maaş kartlarını almaları erkeğin acizliğini gösterir demişsiniz.yani genelleme yapmamış,maaş kartını alan tüm erkekleri acizlikle,aç gözlülükle suçlamışsınız.
şimdi maaşını eşine vermeyip tek başına harcayan kadınlara bencil dendiğinde neden üstünüze alınıyorsunuz onu anlamadım?
sizinki genellemeyse oda genelleme...

ben mimarim.her zaman eşimin en az iki katı maaş aldım.
ve maaş kartımın yüzünü dahi görmedim henüz.banka hesaplarımın şifrelerini bile bilmem.daha yeni atmde kart kullanmaya başladım.
ben eşimden para isterim o verir.birde kredi kartım vardır.
ne eşim açgözlü nede ben tüm özgürlüğümü (bu özgürlük işinin kartla sınırlı olmasıda ayrı bi saçmalıkya neyse) onun eline verecek kadar safım...
bu karşınızdakine güvenmekle alakalı bir şey.
ben güvenmiyorum derseniz ona kimse bişey diyemez.
ama kişisel güvensizliğinizi herkesi aynı kefeye koyarak örtmeye çalışırsanız kusura bakmayın herkes bir şey söyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…