Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşimle aramızda hiç para muhabbeti olmadı, olmaz da
maaş kartının erkek tarafından alınıp kadını harçlık isteyecek duruma düşüren erkekler var ve buna çok kızıyorum
öğretmen bir komşumuz vardı
"maaşımın kaç lira olduğunu bile bilmiyorum, bazen yolda çocuğuma simit almak istiyorum, param olmuyor" diye dert yanıyordu
insan kendini bu duruma düşürmemeli, eşler arasında da benim param senin paran diye bir şey olmamalı
ama bu tür konularda genellemeler yapılmasını da doğru bulmuyorum

Son düzenleme:
bende vermem neden vereyimki beraber çekelim
beraber harcayalım kaç lira maaşım olduğunu bileyşm

Ben maaş kartımı vermem eşiminkini de almam. İsteyerek verene de bir şey demem.
Ama zorla elinden maaş kartı alınan varsa işte o zaman durum değişir. Konuyu açan arkadaşın söylemek istediği de bu sanırım.
Valla çalışan kadın istiyorsa vermesin. Her ne olursa olsun insan parasını bilmeli. Çocuk gibi harçlık alınmaz.
Eşinin elinden zorla kartı alan adamda hem hödük, hem aciz, hemde açgözlüdür.

sanırım arkadaşın ne demek istediğini anladım. arkadaş"bütün ay çalışan kadının elinden, kartını zorla alan erkeklerden" bahsetmiş.
maalesef birçok yerde kadını çalıştırıp (kadının rızası olmadan) elinden parasını alan erkek çok. elbetteki eşler arasında senin-benim olmaz, olmamalı da. zaten yurdum kadınlarının da "senin paran- benim param, benim param-benim param" diyeceğine inanmıyorum. mutlaka gelirler ayrı olsa da giderler ortaktır.

benim kartım eşimde durur. 2 çocukla birde banka işiyle uğraşamam. ancak her ay eşim parayı çekip elime tutuşturur ve sıkı sıkı tembihler "aman gereksiz harcama" diye :)))) onun için lüzumsuz ama benim vazgeçilmezlerim olan ev ihtiyaçlarını çaktırmadan alırım :))) zaten evin alışverişi-çocuk giderlerini çok extrem bir durum olmadığı sürece eşim karşılar. sonuçta evliyiz, bu yüzden senin-benim olması imkansız.

tşk ederimsengözlerimebaksanab

"olurmu hiç banane herkes kendi parasından sorumludur" fikri ters bana göre..

saldım bayıra olmamalı, ama senin benimde olmamalı..

her ailenin dinamikleri farklıdır, kim evlerde erkekler daha tutumluyken kimi evlerde de bayanlar çekidüzen verio maddi durumlara..

işte buyüzden birbirlerinin keselerine karışcak kadar rahat (olumlu anlamda) kendi kazançlarının keyfini sürecek kadar da özgür olmalı diyenlerdenim:hulya:

seni benim olmamalı, "bizim" olmalı... aynı fikirdeyiz denebilir rahatlıkla..

Son düzenleyen: Moderatör:
maaş kartımın bende olması maaşımın hepsini benim kendim için harcayağım demek degildir.bir ay boyunca çalışıyorsam maaşımı çekmekte bırakın benim hakkım olsun. ama çektikten sonrasıda önemli tabiki kadın maaşı çekip eve gelinceye kadar yarısı gidiyorsa onada diyecek bişeyim yoktur.maaşımı ben çekerim eşimde kendi maaşını çeker evde birleştiririz sonra harcamalar yapılır.emeğimin karşılığını elime alayım ki bir dahaki aya çalışmak için beni motive etsin.

herkes karşı tarafı konuyu anlamamakla suçlamış ama kimse acaba yanlış anlatmış olabilirmiyim diye kendini sorgulamamış.
isteyen maaş kartını verir,isteyen vermez.isteyen maaşını kendi harcar,isteyen ortak harcar.
buna kimse bişey diyemez.
ama hiç kimsede eşinin maaş kartını alan(karşılıklı rizayla tabi) erkeğe aciz diyemez.erkek değil diyemez.saygıyı hak etmiyor diyemez.
o zaman bizimde eşine maaş kartını vermeyen kocasına güvenmiyor,bencil deme hakkımız olur.
ayrıca konuyu açan arkadaş eşinin maaş kartını zorla alan erkek acizdir dememiş.
eşinin maaş kartını alan erkek acizdir demiş.
anlayışsızlıkla suçlarken önce anlatma yeteneğimizi sorgulayalım bence...

Hiç düşünmemiştim böle ince hesapları. Bunları düşündükçe iki hayat nasıl tek hayat olurki o ben bende o olmalıyım dolayısıyla kendimden neyi saklıyayım. Verdim gitti kaydirigubbakcemile3

valla bu sitede hep başkaları söyler normalde
sen bekarsın anlamazsın diye
bu sefer de ben söylicem
boşver arkadaşım bekarsın,evlenince kocan senden zorla kartı almaya kalkarsa düşünürsün,tavrını koyarsın,daha da önemlisi öyle bir erkekle evlenmezsin olur biterkaydirigubbakcemile3

bana mı diisiın şekerim

bana mı diisiın şekerim

sanırım konuyu açan arkadaşa demiş..

valla ben şu anki sevgilimle nasip olur da evlenirsem değil maaş kartımı vermek, onun bütün parasını elinden alırım. adamın 50 tl si varsa 50 tl harcıyo o gün. hiiiiç hesap bilmiyor! bi de maaş kartımı mı vericem ona bütün ay aç kalalım!!
lmaz: klava:

içkisi kumarı vs si var bi müptelası neden harcasın şimdi bekar o yüzden harcıyor evlenince sorumluluğunu bilir gerçi sen daha iyi bilirsin ama

Eğitim almış, elinde mesleği olan çalışan bir kadının "erkek bana bakmak zorunda yemiyorsa evlenmeseydi" demesini aklım asla almıyor.
Erkeği sömürmekten öteye gitmeyen bir düşünce tarzı. Bu benim düşüncem demişsiniz ama kusura bakmayın saygı duyamayacağım. Çünkü bir kadın olarak söyledikleriniz kadınlık gururumu kırdı.
Çalışıyorum, evliyim ve evimin geçimi için paramı da harcıyorum. Eşime kartımı vermiyorum ama evin masrafına sonuna kadar katılıyorum. Erkekten sadece doğurdumğum için üstün değilim onunla eşit hakları sahibim. Benim kadınlık gururum paramı kendime harcayıp masraflarımı ve evimin masrafını sırf erkek olduğu için eşime yüklemek değildir. Evlilik paylaşmaktır, yada en azından ben öyle biliyorum.

erkeğin bakış açısına göre değişir bazı erkekler var ki çevremde çokça görüyorum eşinin kartını almayı erkeklik olarak görüyorlar bunuda etrafa bu şekilde böbürlenerek anlatıyorlar hatta eşi kartını vermeyen erkekleri kılıbık ilan ediyorlar.
öyle düşünmeyip evin düzeni için aile birliği için böyle yapan erkeklerde var.

bu nasil mantik tatlim ya Allah askina sok oldum kafamçokkarıştı koca esek gibi calisacak ve kadinda asalak gibi yiyecekmi af edersin kaba olmak icin yazmiyorum ama inanamadim bu yazdiklarina neden karsindaki sevdigin adami erkek diye degilde insan diye degerlendirmiyorsun?
kendini onun yerine koymuyorsun?
sahsen ben senin dusundugun es olsaydim neden karim gecimimizin hayat sitandartimizin daha iyi olmasi icin calismiyorda!!! kendi ayaklari uzerinde dura bilmek icin calistirayim!!!
o zaman otursun evde yemegimi yapsin camasirimi yikasin hic bir hizmetde kusur yapmasin ben " erkegim" eve geldigimde toz pembe bir hayat isterim aksama kadar onun bunun agiz kokusunu dinlemisim !!!dinlenmek huzur bulmak isterim !! aksama kadar calisip gelen kadin kaprisi cekmek istemem evin yarisi temiz yarisi pis ,bir gun yemek var bir gun yok ,siyah gomlegimi giymek istedim yikanmamis bile!! ,neden cekiyim ama degilmi?? karim kendi ayaklari uzerinde dursun , kendi luxu ,kendi keyfi icin calisin para kazansin ama benim ne evimde rahatim ne cobumde rahatim olmasin !!
Ben erkek olsam bu mantikdaki kadini calistirmam bana hizmet etsin ne getirirsem sukretsin otursun derim ! ilede kendi yaliniz dinelmek istiyorsa gitsin yalniz basina ayaklari uzerinde dinemsin derim !!... bu daha da uzar gider dogruluk durustlukse cokk uzar liste ..
bizim evimizde onun ayalari benim ayaklarim yoktur cok sukur bir birbirimize dayanarak yasiyoruz her konuda is olsun matdi manevi olsun evlilik oyle olmali!! ben kendi ayaklarim uzerinde duracagim diyordun! neden evlendin duraydin herkez senin ayaklarina birseymi bagladi (bu genelleme uzerine alma canim) ?.. benimde ayni _chocolate_ yurt disinda yasadigim icin bilmiyorum magas kartini ama bizlerin bir banka hesabi vardir evimize ggiren gelir o hesapda toplanir ve gidecek giderlerde o hesapdan gider elerimizde o hesabin banka karti vardir gerektiginde ben ceker harcarim gerektiginde o ceker harcar , benim yilarca 5 kurus gelirim olmadigi donemlerdede bu boyleydi o hesaba bir aylik gier ve o bir ayligi ikimiz harcardik gerekli yerlere! yilarca adam benden senin ayligin yok sen harcayamasinmi dedide ben ayaklarimin uzerinde yaliniz durmak istiyorum ayligimi vermiyorum diyecegim Allah perisan eder beni ya hatdini bil der bana yapmayin allah askina kocalari para kazanacak makineymis gibi dusunmeyin!!!! sucilisan etdimse af ola a.s.

benim annem de maaş kartını babama kaptırmıştı. gün geldi, biz büyüdük. babam bizim ihtiyaçlarımız için ederinin yarısı kadar para verdiğinde içi burkuldu annemin. babam kendi yeğenine evlilik hediyesi olarak televizyon alma sözü verebildi, annem babamdan habersiz kimseye beş kuruşluk birşey alamadı. emekli oldu, hala da içine oturmuş kadının, bunu anar durur.
bence vermemeli kadın. erkekler her harcamalarının hesabını gelip eşlerine veriyorlar mı? hayır. kadın da dilediğinde harcama yapabilme hakkını kendi elleriyle teslim etmemeli.

sana katiliyorum tamamiyle...soyledigin sey cok farkli yerlere cekilmis...aslinda anlatmaya calistigin yani rahatsizlik duydugun sey su sanirim: bazi kocalar karilarinin maas kartlarini aliyorlar ve karilarinin maasini kafalarina gore harciyorlar. kadin maasindan 3 kurus gormuyor. sacini kestirecek, kendine ust bas alacak parayi bile kocadan zorla aliyor cunku koca oyle cimri ki kadinin harcadigi her kurus batiyor. bu tip insanlari ben de gordum o yuzden ne demek istedigini iyi anliyorum canim. konuyu herkes kendi tarafina cekmis. ben de yurt disinda yasadigim icin maas kartimiz falan yok banka hesaplarimiza geliyor butun para. esim benim hesabimdan harcar ben onun hesabindan harcarim, ayrimimiz yok. kimin parasi bittiyse diger hesaptan harcamaya baslar ve birbirimize bu konuda pek aciklama yapmayiz. bence maas karti kocaya verilmemeli, butun bir ay boyunca calisip bir de kocadan harclik istemek mantiksiz. harcamalar beraber yapilir, yatirim yapilacaksa da bir kenara beraber para koyulur sonra artan parasini kim ne yapacaksa yapar.

Son düzenleme:

okumayan,okuyamayan ya da okuduğunu anlayamayanlar için alıntı yaptım...
burda hangi satırda "karısının elinden maaş kartını zorla alan erkekler acizdir" diyor.
tam tersine bütün karısının maaş kartını alan erkekler acizdir denmiş.
kadın okuyup ettiğine göre maaş kartını kime emanet edeceğinide bilir.kendi gönül rızasıyla verdikten sonra sizlere yorum yapma hakkı düşmez
haa kendi kocalarınıza güvenmediğiniz için,har vurup harman savuracağını bildiğiniz ya da o aynı durumda olsa size vermeyeceğini bildiğiniz için "ben vermem maaş kartımı " diyebilirsiniz.o ayrı.
onun dışında bırakın bu feminist havalarını.
dışarda farklı yürüyor bu işler.eşler birbirine güveniyorsa , maaş kartı gibi konular küçük ayrıntılar olarak kalıyor:1rolleyes:

ne yerilecek bir durum ne yüceltilecek
kimine göre yerilecek kimine göre yüceltilecek
ayrı ayrı fikirleri ayrı ayrı karekterlerimiz belirler. doğru yanlış normal normal olmayan diye birşey yok.
fikrime göre yaşayamıyorsam, yaşadıklarımı fikredinebilirim.. zor olmaz bu benim için

illa ki ''maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek'' diye yazmasina gerek yok cunku zaten konu sahibi arkadasin ne demek istedigi anlasiliyor ama herkes kendi tarafina cekmis konuyu...tabii ki maas kartini esine vermek isteyen bayan verir bu da kimseyi ilgilendirmez ama konu bu degil. konu gonul rizasi olmadan ellerinden kartlari alinan bayanlar olmasi gerekiyor ve arkadas bunu anlatmaya calismis bence ama kendini dogru ifade edemedigini dusunuyorum. daha acik ve anlasilir anlatsaydi tum kk olarak daha rahat anlar ve daha rahat yorum yapardik bence ben de cevremden bu durumda olan bazi kadinlar taniyorum maalesef cok can sikici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…