Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.972
798
Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.

Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.

Güncel durum: Dün eşim uyandıktan sonra, ortak arkadaşlarımızın fikrini ona söyledim.
Fikir şu; 140 m2 ev boş duracağına, sen 1+1 eşyalı eve kiraya çık, bizim evi de eşyalı olarak kiraya verelim. Zaten bizim evin kirası 1+1 evin hem kirasını karşılar hem de eşimin masraflarını. Maaşına dokunmazsın, böylece dedim o çok istediğin birikimi yapmış olursun, araba da alırsın.

Ben evimden çıkmam dedi, reddetti. Bence gayet uygulanabilir ve iyi bir fikirdi.

Benim maaşa gelince birikim diye yırtınıyor ama bu mantıklı fikre gelince reddediyor iki yüzlü.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.

O size 10 bin göndersin, siz birikim yapın.

Günaydın kızlar;
Çocuklarınız da alın, taşının.
Gidip yerleştiğiniz zaman da boşanma davanızı açarsınız.
Manipülasyon yapıyor.

Hatırladığım kadarıyla eşiniz de atanıp memur oldu, eşiniz size göndersin para o zaman en az 10 bin madem birikim derdin de siz birikim yapın,hayır anlamadığım siz 4 kişi olacaksınız nasıl masrafiniz olmayacak karşı taraf tek kişi asıl onun masrafı olmaz.

Günaydın kızlar;
Emek verip atanmışsınız. Maaş sizin maaşınız. O sınava girip o puanı alırken yanınızda eşiniz yoktu. Kira, 3 çocuk alacağınız maaş dahi bazı zamanlar yetmeyecek. Kavgasını yapmaya bile tenezzül etmeyin. O sizin paranız. 10 bin verince size ne kalacak ? Zaten 2 ayrı şehirdesiniz anladığım kadarı ile. Bir markete giriyorsun aldığın 5 şeye 800 verip çıkıyorsun. Okul masrafları, giyim, yeme, içme, kira, evde bir şey bozuldu vs derken maaş uçup gidiyor zaten. Ona gerek yok yatırım yapılacaksa sizin maaşınızdan onu da siz düşünüp siz yaparsınız. Bu kadar basit

Günaydın kızlar;
İşin varsa bence de boşa

Hatırladığım kadarıyla eşiniz de atanıp memur oldu, eşiniz size göndersin para o zaman en az 10 bin madem birikim derdin de siz birikim yapın,hayır anlamadığım siz 4 kişi olacaksınız nasıl masrafaniz olmayacak karşı taraf tek kişi asıl onun masrafı olmaz.
Faturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.

Ya bu nasıl düzen kendisi paşa gibi yaşayacak yalnız birde on bin göndereceksiniz öyle mi?
At sahibinin altında kisner diye bir laf vardır. Siz bu adama bu cesareti vermişsiniz . Bu onda ister tamamını da ister. Siz ve cocuklariniza hiç kıymet vermediği belli sert yorum yaptım biliyorum ama çok sinirlendim ya

Emek verip atanmışsınız. Maaş sizin maaşınız. O sınava girip o puanı alırken yanınızda eşiniz yoktu. Kira, 3 çocuk alacağınız maaş dahi bazı zamanlar yetmeyecek. Kavgasını yapmaya bile tenezzül etmeyin. O sizin paranız. 10 bin verince size ne kalacak ? Zaten 2 ayrı şehirdesiniz anladığım kadarı ile. Bir markete giriyorsun aldığın 5 şeye 800 verip çıkıyorsun. Okul masrafları, giyim, yeme, içme, kira, evde bir şey bozuldu vs derken maaş uçup gidiyor zaten. Ona gerek yok yatırım yapılacaksa sizin maaşınızdan onu da siz düşünüp siz yaparsınız. Bu kadar basit
Ben de benzer şeyleri söyledim. Ama bana güvenemiyormuş, çok para harcarmışım. 4 kişiyiz ve ne kadar giderim olacak ne sen ne ben bilemeyiz. Yaşayıp görelim deyince de köpürüyor.

Günaydın kızlar;
Kusura bakmayın ama eşiniz deli falan mı daha neler. Sakın öyle bir şey yapmayın. Siz hem 3 çocukla bilmediğiniz bir şehirde yaşayacaksınız hem de ona para göndereceksiniz 3 çocukla geçinmek kolay mı. Para biriktirecekseniz geçimden artan parayla siz kendiniz biriktirin onamı kaldı sizin paranızı biriktirmek. Şimdi eğer kabul ederseniz sonra önüne geçemesiniz. Dik ve net duruşunuz olsun küserse bırakın küssün konuşmasın bırakırım derse bile sen bilirsin değin. Hiç birşey sizi kararınızdan caydıramasın. Sonra eşiniz anlar ki sizin paranızı yönetemeyecek bırakır istemeyi

Yeni bir düzen kurmak kolay mi. 3 çocukla onun size para göndermesi lazim.
Değil mi? Kocam 140 m2 lik kendi evimizde kira vermeden, düzeni bozulmadan yaşamaya devam ederken, ben 3 çocukla neler yaşayacağımı bilmezken bana şimdiden müsrif demesine sinir oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X