Maaş ve aile

Maasina zam filan yapilirsa soyleme ailene. Onu kendine harca. Ayrica neden hesap soruyorlar ki bir ay afedersin 1400 tl ye hayvan gibi calisip cocuklarinin maasini almaya nasil kiyiyorlar?
Ben maasimi yarisindan az bi kismini veriyorum hatta kimse de niye bu kadar veriyorsun demez, anca yetistirebiliyorum cunku zor durumda olsalardi daha fazla verirdim tabi ama oyle hesap sormak filan degisikmis biraz
Arkadaşlar kendileri için demiyorlar bunu, kendileri harcamak için değil, sadece birikim yap harcama yada aylık en fazla kendine yüz tl çek maaştan kafasındalar.

29 yaşındayım. Şurda 6 ay öncesine kadar bende maaşımı aldığımda direk babama verirdim. Haftalık harçlığımı ve ekstra ihtiyacım olsun yada gezecek olayım babamdan alırdım. Hiçte dert etmedim. Yaşadığım eve aileme katkıda bulunduğum için paramı alıyorlar diye isyan etmedim. Babam beni hiç zor durumda bırakmadı. Her zaman lazım olandan fazla verirdi kalırsa geri getirirsin derdi. Ben gayet memnundum. Yarın sana harcatmadıkları para öyle bir işini görür ki sende iyiki dersin :) Aylık 200-300 tl harcaman çok normal İtişe kakışa alırsın zaten onu ^^ Ama ben düğünümü babamın benim için biriktirdiği parayla yaptım ele güne karşı hiçbir eksiğim olmadı. Biriktirmesem ailem hiçbirşey yapamazdı durumları mükemmel değildi.

29 yaşındayım. Şurda 6 ay öncesine kadar bende maaşımı aldığımda direk babama verirdim. Haftalık harçlığımı ve ekstra ihtiyacım olsun yada gezecek olayım babamdan alırdım. Hiçte dert etmedim. Yaşadığım eve aileme katkıda bulunduğum için paramı alıyorlar diye isyan etmedim. Babam beni hiç zor durumda bırakmadı. Her zaman lazım olandan fazla verirdi kalırsa geri getirirsin derdi. Ben gayet memnundum. Yarın sana harcatmadıkları para öyle bir işini görür ki sende iyiki dersin :) Aylık 200-300 tl harcaman çok normal İtişe kakışa alırsın zaten onu ^^ Ama ben düğünümü babamın benim için biriktirdiği parayla yaptım ele güne karşı hiçbir eksiğim olmadı. Biriktirmesem ailem hiçbirşey yapamazdı durumları mükemmel değildi.
anlıyorum haklısınız ama ben dediğim gibi biriktirme yapmanın farkındayım aylık iki yüz üç yüz çok değil neden çok görüyorlar bilmiyorum, hepsini harcamışım gibi bi durum sergiliyolar. Ben bir bireyim ve kendi kazandığım parayı harcamak hakkım keşke bunu anlayıp rahat davransalar

Ben anlamıyorum, 300 tl büyük bir meblağ değil. İnsan tabiki birikim yapmalı ama bu paranın kölesi olacak seviyede olmamalı. Ailenizin biriktirme anlayışı pintilik düzeyinde aylık 100 tl çek diyolar demişsiniz ama bununla idare etmek zor olur diye dişünüyorum. Para sizin paranız idaresi sizde olmalı. Ki bence çalıştığınız taktirde beraber yaşadığınız eve de katkınız olabilir gayet normal, kendileri için istemiyolar demişsiniz gayet tabi evin ihtiyaçlarınada yardım edebilirsiniz, ama paranın idaresi sizde olmalı, ne kadarını biriktireceğinize kendiniz karar vermelisiniz

Kira vermiyorsunuz, yemeğinizi de çoğunlukla evde yiyorsanız ve bi borç ödemiyorsanı bence 14oo liranın bi kısmını kendinize harcayabilir bi kısmını da biriktirebilirsiniz. Madem çok üstünüze geliyor aileniz, bi plan yapıp paylaşın. Atıyorum baba bak ben bu ay 300 tl kenara attım, 200 tl ye alışveriş yaptım, 200 tl ye öğlen yemeği yedim vs gibi. Yani insanın sosyal hayatı da olmalı, geleceği için kaygısı da bence. Ben de 25 yaşındayım ama bugün kenara azcık da olsa koymasam, ilerde evlenince masraf artacak çocuk gelecek onun masrafları ev bark alıncak vs onlar için şimdiden az da olsa birintirmek lazım eğer mümkünse. Ama biriktircem diye de bu genç yaşta sinemaya tiyatroya gidemeyeceksem, kendime 1-2 parça kıyafet alamayacaksam ne anladım o işten. Ailesine bakan, kardeşini okutan, borç ödeyen birisi için durum farklı, ben ailesinin para beklentisi olmayan insanlar için yorum yaptım.

Çalışan bensem tüketen neden ben olmayayım diye sorun? Ben bütün ay eşek gibi çalışıyorum o maaşı kazanmak için kıymetini kimse benden daha iyi bilemez diyin. ben kendi param olsun diye işe girdim madem kazandığım parayı istediğim gibi yönetemeyeceğim işten çıkar sıcak evimde otururum diyin. Azıcık kıymetini bilin emeğinizin anne baba da olsa laf ettirmeyin kimseye.

Buarada bunları yazıyorum ama aile evinde yaşıyorsanız bir kalem harcamayı üstlenin. Faturalardan birini mi üstlenirsiniz. Mutfak masrafı için para mı bırakırsınız, eve gündelikçi mi tutarsınız size kalmış bu parayı verin geri kalanına karıştırmayın kimseyi.

Sen hiç arkadaşların la bir yere gitmiyor musun? Saç, kıyafet, makyaj vs nereden baksan en az dortyuz diyelim. Ölümlü dünya yarın ne olacağız belli değil lütfen biraz da kendinizi düşünün

ailem ev ihtiyaçları, faturalar vs bana ödetmiyorlar, harçlığını da bizden iste maaşın hesapta kalsın biriksin diyorlar. Yemin ederim kendime bişeyler almaya tırsıyorum artık öğrenince paraya kızacaklar vs diye. Bi yandan da hakkım değilmi diye sinirden ağlayasım geliyo

Sen ne ihtiyacın varsa al. Bir şey sorarlarsa çalışıyorum, kıyafet ve makyaj malzemesi lazım oluyor desen haksız mısın?

ailem ev ihtiyaçları, faturalar vs bana ödetmiyorlar, harçlığını da bizden iste maaşın hesapta kalsın biriksin diyorlar. Yemin ederim kendime bişeyler almaya tırsıyorum artık öğrenince paraya kızacaklar vs diye. Bi yandan da hakkım değilmi diye sinirden ağlayasım geliyo

Onlar sana çocuk gibi davranıyorlar senin artık yetişkin olduğunu kanıtlaman lazım. Bu da evin sorumluluğundan azcık üstlenmekle olur. Sen 400-500 mutfak parası vermeye başla aybaşında istemeseler bile. İtiraz ederlerse olsun evin eksiği çıkmazsa siz koyarsınız köşeye lazım olunca harcarız dersin. Kalan paranı da değerlendirirsin istediğin gibi.

Onlar sana çocuk gibi davranıyorlar senin artık yetişkin olduğunu kanıtlaman lazım. Bu da evin sorumluluğundan azcık üstlenmekle olur. Sen 400-500 mutfak parası vermeye başla aybaşında istemeseler bile. İtiraz ederlerse olsun evin eksiği çıkmazsa siz koyarsınız köşeye lazım olunca harcarız dersin. Kalan paranı da değerlendirirsin istediğin gibi.
Zaten babam getir götür yaptığı için benzin parasını iki yüz yada üç yüz veriyorum zorla, ama kendime bişey alacak olayım eyvah kızacaklar öğrenince diye zorda kalıyorum rahat hissedemiyorum

Back
X