Maaş zammı hakkında.

Maalesef bilgim yok.
Eskiden asgari alıyorsanız şu an asgari üzerine çok çıkmazlar. Siz konuşurken memnuniyetinizi belirtin ama maaşların düşük kaldığını gönlünüzden geçenin 25.000 olduğunu söyleyin. Asgari zammı için sizi işten çıkaramazlar. O kadar vermese de en azından fikrinizi dile getirmiş olursunuz sevgili öğretmenim

öncelikle söyleyeceğiniz maaşı hak ettiğinize kendiniz inanın siz kendiniz bile bunu telafuz edemiyorsunuz böyle olmaz 25 bin deyin gayet hakınız

Butik bir anaokulundan bahsediyoruz, o rakamlara çıkma ihtimali var mıdır bilemiyorum :KK43:
Bir sor diğer arkadaşlarına isverenine de sizin aklınızdaki rakam nedir de ? Butikler daha çok para alıyor. Burda butik bir anaokulunun yıllığı 150bin.15 bin de kirtasiye

Şimdi genç ve bekar olduğun için sana yetiyor olabilir. Ama neden birikim yapmayasın? O yüzden yukarda da yazıldığı gibi 25 bin teklif et. Karşı tarafın tavrına göre gerekirse biraz geri adım da atarsın

25 bin isteyin bence zira çalışma saatleriniz uzun epey. Zaten 2 çocuğun aylık ödemesi ile çıkarıyorlardır sizin maaşınızı.
En kötü ne olabilir 25 vermez atıyorum 22 der siz 23 dersiniz bir şekilde orta yol bulunur. Ne alabiliyorsanız kar öyle tuhaf bir dönemdeyiz,para pul oluyor harcarken ona göre isteyin bence.

Şehir neresi bilmiyorum ama eskişehirde butik bir anaokulu gelecek sene eylül için bize aylık 20.000 çekti, ocak ayında da zam yapacaklarını iletti.

Henüz çok yeni, 3 yıllık öğretmenim. 3 ve 6 yaş aralığında çocuklarla çalıştım, mesleğimi özenli yapan, yenilikleri takip eden ve öğrencilerini çook seven biriyim :) Şartlarım iyi, iş evime yakın ve 3 öğün yemeği var. Özel bir kurum olmasına rağmen tatil haklarımız, resmi günlerde tatillerimiz var.
Adamlar nasıl manipule etmişse yasal haklarını onların sana lütfu gibi görüyorsun. Irgat gibi çalıştırıyolar asgari ücrete kuzum iyi misin sen? Biraz kendine önem ver.

en az 25 demelisin.
o bile az
benim maaşım da çok az arttı
bu sene de aynı yerde çalışıp sonra ayrılmayı düşünüyorum ben .
senelerdir aynı yerdeyim ne uzaldım ne kısaldım, asgariye 4 bin daha ekleyip al sana zam diye verdi salaklar
miadı doldu artık .

İyi akşamlar,

Ben özel bir anaokulunda tam zamanlı İngilizce öğretmeniyim, asgari almama rağmen çalıştığım yerden de çok memnunum. Kurucumuz maaşlarımızı asgarinin üstünde vermeyi talep etti. Ben hiç iyi değilimdir bu konularda, net bu rakamı istiyorum diyemiyorum sanırım çok utanıyorum. Kimsenin aşağısında da kalmak istemiyorum çok para istemek de. Uygun makul bir maaş zammı teklif etmek istiyorum acaba 20 bin desem çok mu olur?
Bu utanılacak sıkılınacak bir konu değil. Hepimiz para için çalışıyoruz. Bana kimse (zenginler hariç) ayy param var hobi ve sosyal çevre için çalışıyorum demesin.
İkincisi ben böyle maaş zamlarında bir şeye endeksli istenmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela işe girerken 2 asgari ücret maaş isterim demek gibi. Bundan sonraki zamlarım en azından ne kadar olacak bende bilirim ve gerilmem herşey net olur.
20 bin neye göre kime göre tartışılır. ÇAlışma saatleriniz, izin kullanma hakkınız, ekstra istenen işler, mesai ücreti durumu vb şeyler göz önünde bulundurulup ona göre zam isteyebilirsiniz.

Tekstil fabrikalarında bile ortaokul mezununa asgari ücret veriliyorken siz üniversite bitirdiginiz halde nasıl 20 bin düşünebiliyorsunuz?
Çalışma saatleri çok uzun ; çağrı merkezinde çalıştığım dönemde saatler çok daha azdı , öğretmenlikle kıyaslanamaz bile.

Back
X