- 23 Eylül 2011
- 334
- 236
- 303
- Konu Sahibi mavikelebek92
-
Hanımlar bugün ilk maaşımı aldım. Ne hayaller kurmuştum ilk maaşımla şunu yaparım bunu yaparım diye ama sonu hüsran oldu. İlk maaşımı o kadar eksik verdiler ki stajer maaşı kadar bile yok neymiş ağustos maaşıymış bir daha ay tam maaşa geçilecekmiş. İş hayatında yeniyim yani maaş böyle mi hesaplanır Allah aşkına ya haksızlık değil mi 1 ay çalışıpta iki kuruş maaş almak şimdi ben ne yapayım ?!
Gecen ayin.ortasinda.ise.basladiysan.evet ayin 30 una.kadar.olani verirler sanirimmuhasebe ve tam 1 ay çalıştım
Eğer ay ortasında başladıysanız normal. Ancak dediğiniz gibi tam bir ay çalıştıysanız tam maaşınızı almak hakkınız. Daha işe girdiğinizin ilk ayında bu tip sorunlarla karşılaştıysanız gerisi de gelir diye düşünüyorum. Ciddi şirketler ve firmaların en çok önem verdikleri konulardan biri çalışanların maaşlarını eksiksiz ve zamanında yatırmaktır. Bence bir an önce konuşun ve gerekirse kendinize yeni bir iş bulun.Hanımlar bugün ilk maaşımı aldım. Ne hayaller kurmuştum ilk maaşımla şunu yaparım bunu yaparım diye ama sonu hüsran oldu. İlk maaşımı o kadar eksik verdiler ki stajer maaşı kadar bile yok neymiş ağustos maaşıymış bir daha ay tam maaşa geçilecekmiş. İş hayatında yeniyim yani maaş böyle mi hesaplanır Allah aşkına ya haksızlık değil mi 1 ay çalışıpta iki kuruş maaş almak şimdi ben ne yapayım ?!
Bende öyle düşünmeye başladım bu benim ilk işyerim ne ümitlerle girmiştim. Gerçekten bişi dememek için kendimi zor tutuyorum haksızlığa tahammülüm yokEğer ay ortasında başladıysanız normal. Ancak dediğiniz gibi tam bir ay çalıştıysanız tam maaşınızı almak hakkınız. Daha işe girdiğinizin ilk ayında bu tip sorunlarla karşılaştıysanız gerisi de gelir diye düşünüyorum. Ciddi şirketler ve firmaların en çok önem verdikleri konulardan biri çalışanların maaşlarını eksiksiz ve zamanında yatırmaktır. Bence bir an önce konuşun ve gerekirse kendinize yeni bir iş bulun.
Bende öyle düşünmeye başladım bu benim ilk işyerim ne ümitlerle girmiştim. Gerçekten bişi dememek için kendimi zor tutuyorum haksızlığa tahammülüm yok
Ben daha acemiyim bende başak birisi daha var muhasebeye bakan maaşları o ödüyor . Bana al bu senin maaşın ağustos maaşları zaten maaşları geç veriyoruz dedi.Şaşırdım yani Bismillah ya daha yeni girdim ve bugün tam tamına bir ayGecen ayin.ortasinda.ise.basladiysan.evet ayin 30 una.kadar.olani verirler sanirim
Yok bir ay deneme süresi ssk yok ama maaş 850 tl dendi. Bşatan 850 tl maaş alacağım söylendi yaniİşe başladığın ilk 2 hafta deneme süresi olarak mı konuşuldu eğer öyleyse bu yüzden eksik almışsındır maaşını
Bakın 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Altı yıl öncesine kadar ben de başkalarının yanında çalışıyordum. Size küçük yaşlarda iş hayatına atılmış biri olarak şunu tavsiye edeyim asla konuşmanız gereken yerde susmayın. Eğer paranız eksik yatırıldıysa ve haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bunu açıkça dile getirin. Yoksa sizi saf görüp ezmeye ve sürekli aynı şeyi yapmaya çalışacaklar. Zaten piyasadaki her sektörde bu tip sorunlar çıkar. Yeni gelen eleman biraz safsa hele her türlü istismara maruz kalır. Biraz bakın. Durum değişmeyecek gibiyse ve siz de şu an bu işe çok muhtaç durumda değilseniz ayrılırsınız.Bende öyle düşünmeye başladım bu benim ilk işyerim ne ümitlerle girmiştim. Gerçekten bişi dememek için kendimi zor tutuyorum haksızlığa tahammülüm yok
Bu arada hem SSK yok hem de 850 TL maaş... Çok az.Yok bir ay deneme süresi ssk yok ama maaş 850 tl dendi. Bşatan 850 tl maaş alacağım söylendi yani
Şkürler olsun muhtaç değilim evde olsaydım babamın verdiği harçlıklarla yanı parayı alırıdm zaten. Evet haklısınızBakın 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Altı yıl öncesine kadar ben de başkalarının yanında çalışıyordum. Size küçük yaşlarda iş hayatına atılmış biri olarak şunu tavsiye edeyim asla konuşmanız gereken yerde susmayın. Eğer paranız eksik yatırıldıysa ve haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bunu açıkça dile getirin. Yoksa sizi saf görüp ezmeye ve sürekli aynı şeyi yapmaya çalışacaklar. Zaten piyasadaki her sektörde bu tip sorunlar çıkar. Yeni gelen eleman biraz safsa hele her türlü istismara maruz kalır. Biraz bakın. Durum değişmeyecek gibiyse ve siz de şu an bu işe çok muhtaç durumda değilseniz ayrılırsınız.
İş görüşmesinde dedim zaten SSK olmak zorunda deneme süresi de olsa hatta ilk olmak zorunda ama nerde hakkı hukuku savunanSiz orada bir haftalığına çalışıyor olsanız bile yasal olarak sigortanızı yaptırmak zorundalar bilginiz olsun.
19 ağustosişe ne zaman başladın giriş tarihin ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?