MAAŞ

ağustos ayının ortasında işe girdiyseniz 31 ağustosa kadar olan maaşınızı vermişlerdir. maaş kavramı 1 aylıktır.

ozel sektorde maas oyle ayni gun olmaz.
mesela ben ocak maasimi martin besinde aliyorum.

evet genelde konulari bastan sona okumam amabu konuyu okudum ssk is sozlesmesi vs. burdaki arkadaslar soyledikten sonra akliniza gelmis sizin derdiniz bunlar degildi ki size maasinizi tam vermedikleri icin acmissiniz konuyu

Mavi.kelebek, isin hayirli olsun. Bende muhasebeciyim. Ark. yazdiklari dogru, dun bir ay olmus ise agustos 20 gibi baslamissiniz, maas ay`a gore hesaplanir. Aldiginiz ucret 11 gunluk olabilir, ayrica maas odemeleri elden yapilmaz͵ bankadan resmi olarak yatirilmali, tabii ssk niz yapilmadigi icin muhtemelen elden aldiniz, deneme suresi de ssk yapilmak zorunludur. Cok buyuk yaptirimlari var artik. sorup bilgi alin bence.

evet genelde konulari bastan sona okumam amabu konuyu okudum ssk is sozlesmesi vs. burdaki arkadaslar soyledikten sonra akliniza gelmis sizin derdiniz bunlar degildi ki size maasinizi tam vermedikleri icin acmissiniz konuyu
Sizin karşınızda cahil biri yok ssk mı iş sözleşmesi bunları hepsi baştan olmalıydı ama iş bulmak zaten zor çok yere iş görüşmesi için hiçbirinden cevap gelmedi bende burayı kabul etmek zorunda kaldım . Amacım sadece para değil eğer bu hafta ssk başlamazsa çıkacağım zaten böyle bir yerde çalışamam

Bunları bende biliyorum ama öyle olmuyor işte herkes deneyimli eleman istiyor. Ben de ne olursa olsun gireyim dedim hiç olmazsa tecrübem olur. O aldığım paranın da ayın başında verilmesi lazımdı. Neyse ya hiç olmazsa tecrübe edindim

Eğer ki mali Müşavir olmak değilse hedefiniz sirket ön muhasebesin de çalış derim. Maaşın düzenli ödenir. İş yoğunluğu çok olmaz resmi tatillerde tatil yaparsın. Geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalmazsin. Maaşında normal muhasebe bürolarında çalışıp aldığının fazlası olur. Ama eger ki mali Müşavir olmak istiyorsaniz az maaş çok iş yaparak mesleği tam anlamıyla öğrenirsiniz.

evet katılıyorum, bu da doğru doğru bir bilgi..

o zaman, parayı ikinci plana atıp tecrübe kazanmaya çalışacaksın. para da önemli tabii.. ama ben mezun olduktan bir ay sonra işe başladım çağrı merkezinde. amacım sadece iş hayatına atılmaktı..
tabii ki şu an daha seçiciyim. ve kendime güvenim daha fazla.. başarılar dilerim.

İşe başlama tarıhın 19 ağustos ıse Maasları gec verıyoruz dedıgıne gore sana 19-30 Agustos arasındaki maaşını vermişlerdir. 12 günlük Maasınız 850 TL maastan ; 340TL Gibi bisey yapar.. Bunu teyıt edın muhasebedeki arkadaştan... Muhtemelen sıze Ekim ayında tam 1 aylık maas vereceklerdir.

Kanun ve haklara uymasada pıyasada bır cok ısveren deneme suresınde sıgorta yapmamak yaygın bır olgu.. İtiraz edin.. Maasınız cok dusuk tabi ama hic birsey bılmıyor oluşunuzu kullanmalarına fırsat vermeyın.. Dıger muhasebecı arkadaştan ogrenebıldıgınızı ogrenın o ısyerınden farklı bı ısyerıne gecıs yapın tavsıyem.. Maasları gec odedıgıbı soylemıs zaten muhasebe..

Özel sektöre merhaba de

bende muhasebeciyim, şirket maaş ödemeleri sorumluluğum altındadır
bazı firmalar genelde ufak çaplı az çalışanlı firmalar ayın 12'inde iş başı yaptıysan devam eden ayın 12.günü maaş öder 1 aylık öder
ama esas kural şudur şirketlerin maaş ödeme günleri sabittir örnek her ayın 5'i
sen ağustos 27 iş başı yaptıysan misal aylık maaşın üzerinden günlük ücretin hesaplanır ve (27-28-29-30-31 ağustos için) ağustos maaşın 5 günlük ödenir 5 eylül de

ayın 15 den sonra başladıysan ben devletteyim benimde öyle olmuştu..ama özel sektördesin bir de muhasebedesin muhasebeci olarak söylüyorum bu sahneye hakkını aramazsan alışman gerekecek..özelde maaş söke söke alınır zira.

Benim bildiğim normalde bir işe girersiniz ve o ay asgari ücret olur daha sonra ki aylar anlaştığınız maaş çünkü işveren sizi dener beğenmediyse çıkarır.

Benim bildiğim normalde bir işe girersiniz ve o ay asgari ücret olur daha sonra ki aylar anlaştığınız maaş çünkü işveren sizi dener beğenmediyse çıkarır.
Zaten bunlar tecrübesiz olduğum için oldu. Bir daha bir yere girersem bu kadar sessiz durmam bana hem tecrübe hem ders oldu, hiç olmazsa artık bir şeyler biliyorum .

maalesef çalıştığın gün kadar alırsın. sen ağustostan kaç gün çalıştn?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…