maaşıma gelen haciz

ethemmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
38
4
53
35
Adana
Kızlar boşanmış olduğum eşimin borcu şimdi benim maaşımdan kesiliyor. Boşanmadan önce 2008 yılında banada tebliğat göndermişler benim haberim olmadı 2010 da boşandım şimdi çalışıyorum ve maaşımdan kesmeye başladılar ne yapabilirim bu konuda b ilgisi olan varmı?

alah allah cok ılgınc
bende bosandımda hıc eskıye daır bısı yok uzerımde
sız ona kefılmıydınız?

Kızlar boşanmış olduğum eşimin borcu şimdi benim maaşımdan kesiliyor. Boşanmadan önce 2008 yılında banada tebliğat göndermişler benim haberim olmadı 2010 da boşandım şimdi çalışıyorum ve maaşımdan kesmeye başladılar ne yapabilirim bu konuda b ilgisi olan varmı?

Boşandığınızı ve borcun size ait olmadığını belgelerle sunun ve itiraz edin ...
Evli dahi olsanız eşinize ait bir borcu sizden kesemezler ki nasıl oluyor böyle birşey anlayamadım .

Borç emk ya tabi değil. Yani evli bile olsan maaşın kesilmez haciz edilemez.
Kefil olduysan şayet boşanmış olman borcu kaldırmaz.

zamanında bu borca kefil olmuş olmalısınız :KK43::KK43::KK43:

kefil olmadıysanız böyle bişi nasıl olur ki :KK64::KK64::KK64:

Ooovv cok kotu
kk da hukuk kosesi var canim konuyu oraya tasit ya da tekrar ac. Sagolsunlar yardimci oluyorlar. Kefillik durumun var miydi. Kefil olunmadiktan sonra onunki size kalmamali diye biliyorum

Eğer kefil olduysanız boşansanız dahi o borç sizin de borcunuz sayılır. Eşiniz sigortalı çalışmıyorsa, eşinize ulaşılamıyorsa v.b. durumlarda kefil olan kişilerden de gayet tabi bu para haciz yoluyla alınır. Maaş haciz edilemez diyenleri anlamıyorum. Bilgi vermek isteyenler önce kendileri bilgi sahibi olsun lütfen. Bu kadar net nasıl konuşabiliyorlar..... Maaşın 1/4' ü haciz edilir. Bu yasaldır.. Her ay kaç çalışanımızın maaşından haciz kesintisi yapıyoruz. İçlerinde kefil borcu olanda var. Yani yapılan uygulama yasal. Başından tebligat elinize ulaşsaydı anlaşma yoluna gidebilirdiniz, eşinizle konuşun. Birlikte bir avukata danışıp çözüm yollarını arayın.

Öyle bir şey yok ne yazık ki.. Taraflar arasındaki durum üçüncü kişileri ilgilendirmez. Borç devam eder.

Canım borç elbet devam eder. Ama boşanma durumunda noterden kefilliği kaldırmak için bankaya ihtarname çekiliyor. Eğer krediyi çeken kişi yeni bir kefil bulursa, ve banka kabul ederse değiştirilebiliyor. Kesin değil, bankanın kendi tasarrufuna kalmış. Yani ben yeni kefil kabul etmem de diyebilirmiş. Ama böyle bir durumda araştırmaya ve denenmeye değer gelir bana.

Ben araştırdım birkaç hukuk sitesinde ve karşıma bu bilgiler çıktı. Belki de yanlıştır bilemiyorum.

Canım borç elbet devam eder. Ama boşanma durumunda noterden kefilliği kaldırmak için bankaya ihtarname çekiliyor. Eğer krediyi çeken kişi yeni bir kefil bulursa, ve banka kabul ederse değiştirilebiliyor. Kesin değil, bankanın kendi tasarrufuna kalmış. Yani ben yeni kefil kabul etmem de diyebilirmiş. Ama böyle bir durumda araştırmaya ve denenmeye değer gelir bana.

Ben araştırdım birkaç hukuk sitesinde ve karşıma bu bilgiler çıktı. Belki de yanlıştır bilemiyorum.
Banka isterse borcu siler bile tabi. Benim söylediğim kefilliği kaldırmak kişinin kendi tasarrufuna bağlı değil idi.
Eşi borcu ödemiyor, icralık olmuş borç sanmıyorum kim kefil bulsun kim kefil olur ödenmeyen borca hem. :KK53:
Neyse belki kefil değil borç bizzat kendisinindir, imzaladığı belgeyi okumaz çoğu insan..

Banka isterse borcu siler bile tabi. Benim söylediğim kefilliği kaldırmak kişinin kendi tasarrufuna bağlı değil idi.
Eşi borcu ödemiyor, icralık olmuş borç sanmıyorum kim kefil bulsun kim kefil olur ödenmeyen borca hem. :KK53:
Neyse belki kefil değil borç bizzat kendisinindir, imzaladığı belgeyi okumaz çoğu insan..

Benim kefilliği neden kaldırmadın sorum, ilk boşandıkları dönem içindi zaten. Yani boşanma gündeme geldiğinde, bunu da çözebilirdi demek istedim. Şu saatten sonra zaten olmaz. Kimse kefil olmaz, bankada kabul etmez.

tebligat yollanmış bulunuyor ve elinize geçmese de çıkış yapmış sonuçta ödemek zorunluluğnuz var bu haciz olmuyor

Back
X