Maaşını yüksek söylemiş.....

Öyle uc ayda bir vergi dilimi artarak maaşı düşer ama kademeli olarak ve yıl sonunda Ocak maaşından 800 filan düşük alır.Ama Mayıs ayında 3500 e de düşmez 5000 den.Eniste en iyisi brüt maaşı söylesin biz hesaplayalim vergi dilimlerini :KK48:
:))))))) İyi kk var vallahi :)

Ne kadar saçma ve ne kadar sığ bir düşünce ne yani ablanız sevmiyor mu bu adamı yahu ne demek söz atmak adam zaten kendisi söylemiş yine ablanız kendisi öğrenmemiş kaldı ki düşebilir artabilir gören de borcu harcı var hacizli falan da yalan söyledi zanneder bu kadar değişiklikler olur ama söz atmayı bile düşündüğüne göre kusura bakmayın maddiyata bakmış demek ki gözü korkmuş geçinemem diye kendisi çalışmadığı halde para hesabı yapması da çok enteresan ortada da yalan falan yok yalan söyleyecek olsa tekrar sorduğunda da aynı meblağı söylerdi
Tokiye girmeyi düşünüyorlar. O yüzden ben bu kadar alıyorum filan demiş...
Muhabbet tamamen bu. Ablamın paraya baktığı yok.

Benim bir akrabam bankacı onda da böyle bir durum varmış yani yıl sonuna doğru maaş azalması. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bankacılara olabiliyor demek ki

Öyle uc ayda bir vergi dilimi artarak maaşı düşer ama kademeli olarak ve yıl sonunda Ocak maaşından 800 filan düşük alır.Ama Mayıs ayında 3500 e de düşmez 5000 den.Eniste en iyisi brüt maaşı söylesin biz hesaplayalim vergi dilimlerini :KK48:
Ahhaa o da olur :)
Ya rakamlari yuvarlamis olabilir , o yuzden yalan soyledigini dusunmedim ben acikcasi

Ahhaa o da olur :)
Ya rakamlari yuvarlamis olabilir , o yuzden yalan soyledigini dusunmedim ben acikcasi
O da olabilir .Erkekler maaşı yuvarlarken rakamı arttırma ,borcu yuvarlarken rakamı düşürme eğilimde oluyorlar genelde.Bir de analitik zekaya sahibiz diye ovunurler:bicak:

Adam yalan söylememiş ki? Kızmayın ama görüşümü söylüyorum. Ben ablanızın bu kadar maddiyata bakmasını doğru bulmuyorum. Hele de kendi çalışmıyorken? Adam başta 3.500 deseydi evlenemeyiz mi diyecekti. Bence ablanız çalışmayı düşünmüyor dolayısıyla geçinip geçinememe hesabı yapıyor. Ayrıca içiniz rahat olsun benim abimde vergi dilimine giriyor ve maaşı kimi zaman baya bi düşüyor. Her şirketin uygulaması da bir değildir.

Zaten birçok işyeri brüt maaş ile çalıştırır.Brütü 5000 dir yasal kesintilerle eline net maaş geçer.Ama bu net maaş takip eden aylarda vergi dilimine girdikçe düşer.Bu şirketin ve çalışanın değil devletin uyguladığı bir vergi sistemidir.Hayatında çalışmanın ve vergi dilimi soygununun ne demek olduğunu bilmeyenler aaaa hiç duymadım, yalan söylüyor diye ne güzel yorum yapmışlar.

O da olabilir .Erkekler maaşı yuvarlarken rakamı arttırma ,borcu yuvarlarken rakamı düşürme eğilimde oluyorlar genelde.Bir de analitik zekaya sahibiz diye ovunurler:bicak:
Bende yuvarlarim , atiyorum maasim 6600 liraysa 6 bin diyorum , hic bunun sorun olacagini dusunmemistim , zaten kocam evliligimizin 3.yilinda ogrendi maasimi
Adam bi kere bile sormamisti

Vergi dilimine girince ciddi oynamalar oluyor maasta. 3500 de ulke sartlarina gore iyi bir para, nitekim adam yalan da soylememis. Ha elime gecen para bu kadar dediyse yalan soylemis, onda da bi insan neden bu konuda yalan soylesin ki, ablanizin genel tavri sebep olmus olabilir bu yalana. Ablaniz rahat gecinmek istiyorsa kendisi de calissin. Biraz kurtulmak lazim erkek kazanir kadin yer kafasindan. Boyle durumlarda aileme sukrediyorum iyi ki okumaya bu kadar onem verdiler de su an oldugum yere gelebildim diye. Kimseyle maas tartismam gerekmiyor cok sukur. Nitekim okumak da sart degil. Alin teriyle gul gibi parasini kazanan milyon tane kadin var. Nisan atilacak ne var cozemedim ben, belli ki ablaniz icin onemli oldugunu dusunerek yalan soylemis bu konuda. Ben olsam buna kirildigimi cunku onu parasi icin sevmedigimi falan anlatirdim.

Bende yuvarlarim , atiyorum maasim 6600 liraysa 6 bin diyorum , hic bunun sorun olacagini dusunmemistim , zaten kocam evliligimizin 3.yilinda ogrendi maasimi
Adam bi kere bile sormamisti
İşte o yuvarlama erkekte 7/8 bin şeklinde oluyor.Ben kuruş kuruş bu muhabbetleri sevmem.Esimin de üç aşağı beş yukarı ne kadar aldığını tahmin ediyorum ama bazı kişiler resmen maaş mutemetinden iyi biliyor başkasının maasini

:)))
Ah enişte... Tam bir yalancı çıktı...
Pes. Kaç kişi anlatmış size yalan söylemediğini. Ne ayıp ya, hem konuyu bilmiyorsunuz, hem de yarım bilgiyle insanı yalancılıkla itham ediyorsunuz.
Cidden bir daha düşünsün ablanız evliliği, yazık adama.

İşte o yuvarlama erkekte 7/8 bin şeklinde oluyor.Ben kuruş kuruş bu muhabbetleri sevmem.Esimin de üç aşağı beş yukarı ne kadar aldığını tahmin ediyorum ama bazı kişiler resmen maaş mutemetinden iyi biliyor başkasının maasini
Ben de esimin kazandigi parayi biliyorum cunku garibim ne kazanirsa getirip bana veriyor
Sonra harclik istiyor benden :))

Ablanız gelirine göre mi evlenecek diyenler, olamaz mı? Belki kendine denk birini istiyor. Belki mantık evliliği yapmak istiyor. Benim tarzım değil ama herkes aşk evliliği yapmak zorunda değil. Üstelik bu basit bir yalan da değil. Şimdi böyleyse ileride ne yalanlar söyler.
Not: bu giri cidden yalan söylediği farzedilerek yazılmıştır

Back
X