Maaşını yüksek söylemiş.....

Ben de esimin kazandigi parayi biliyorum cunku garibim ne kazanirsa getirip bana veriyor
Sonra harclik istiyor benden :))
Her ev ekonomisinin dinamikleri farklı.Onemli olan paydaşların halinden hosnut olmasi .Ben de çalıştığım dönem maaş kısmını veriyordum eşime ,ek ders benim di.Simdi evdeyim eşim bana harçlık veriyor.

Eğer bazı yan hakları da olan bir kurumda çalışıyorsa maaşın brütü üzerinden ciddi kesinti oluyor ve vergi dilimine girdiği zaman maaş git gide düşüyor. Aralık en sevmediğimiz ay bu yüzden bizim :)

Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.

Benim maaşım da sene başından sonuna kadar düşüyor, ayrıca prim vs alıyorsa o da etkiler.

Ablanız gelirine göre mi evlenecek diyenler, olamaz mı? Belki kendine denk birini istiyor. Belki mantık evliliği yapmak istiyor. Benim tarzım değil ama herkes aşk evliliği yapmak zorunda değil. Üstelik bu basit bir yalan da değil. Şimdi böyleyse ileride ne yalanlar söyler.
Not: bu giri cidden yalan söylediği farzedilerek yazılmıştır

Evet erkekler de cok merakli öyle sirf paralari icin peslerine takilan kadinlara...bana göre "bakire olsun" diye tutturan adam ve "maasi ama sukadar bukadar olsun" diye tutturan kadin ayni zihniyetde. Millet kendine kullanabilecek birilerini aramasin. Hem kendi calismiyorsa birine yalanci demeden önce acip okusun vergi ve is kurallarini.

Bana o kadar düşmez diye geliyor. Ama ablanız sorunca sanki net maaş 5 bin gibi söylemiş. Bence nisanlisi soylerken yüksek soylemiş sorunca da yok brüt yok bilmemne gibi laf döndürmuş. Sorunca net şu kadar veya brüt şu kadar diye neden demedi? Bir yaniltma var bu işte

3.5 işte 5 bine yakın:) binbesyuz için birbirinizi kırmayın:)
bir çok erkek ne kadar maaş aldığını eşine söylemiyor. Hep bir yuvarlak hesaplar dönüyor yani "3buçuk civarı" "5bine yakın";))
Bende öyle yapıyorum açıkçası dışardan biri sorduğunda.

Öyle uc ayda bir vergi dilimi artarak maaşı düşer ama kademeli olarak ve yıl sonunda Ocak maaşından 800 filan düşük alır.Ama Mayıs ayında 3500 e de düşmez 5000 den.Eniste en iyisi brüt maaşı söylesin biz hesaplayalim vergi dilimlerini :KK48:

ama adam 5 bin demememiş.
5 e yakın demiş.

Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.

Sigorta asgari ücretten gösterilmeyince ay ay vergi dilimine giriyor sene sonuna doğru 1,500 tlye kadar kesinti oluyor.
adamın parasına göre mi evlenicek ablanız

Ama görücü usulü bir evlilikse durum farklı olabilir yani bu bir sorun olabilir. Kişiler ilk tanışma evresinde kendini pazarlar bu neredeyse her ilişki için böyle. Kızlarımız daha "ılımlı, ev kızı" modelini tercih ederken, erkekler de "cüzdanım şişik" modelini tercih ediyor. O yüzden o maaş 5bine yakındır ama eline 3.5 civarı geçiyordur, normal yani.
Çok şey yapmamak lazım.

Adam doğru söylemiş. Bazı iş yerlerinde maaşın bir kısmı vergi için kesiliyor ve bu miktar bazen çok olabiliyor.
3,5 bin maaş da kötü değil ki.
Bunu sorun etmeyin, adam açıklamasını da yapmış zaten.

Teşekkürler.

Devlet vergi kesim yapıyor örneğin asgari alan bir insan 70/80 tl arası eylül ekim ayından sonra . 5000 tl maaşdan o kadar kesinti olmaz. Acaba ilk başlarda kendini maddi olarak iyi gösterme amaçla mı söyledi ? Tabi yalan söyleme ihtimali kadar doğru ihtimalide var. Bilemedim..

Benim eşimin de haziran da kesilmeye başlıyo yıl sonunda 750 tl civarı olmuştu geçen yıl kesinti maaş miktarına göre artıyo olabilir belki

Teşekkürler.
Öğretmen mi

Maddiyat elbette onemli ama adamın yerinde olsam ablanız gibi biriyle evlenemem cok net..hayirdir ablanizin arkadaslari 5 binlik adamlarla evlendiler de ablaniz 3 bucukluga dustum diye mi soz atacak? Atsa keske adam kurtulur

4800 brüt aldığını varsayarsak yıl sonu %27 dilimle 1300e yakın kesinti oluyor. BES kesintisi o bu derken doğru söylüyor. Belki prim, ikramiye ile yıllık ortalama 5000e dengeleniyordur ama kurumsal firmalar böyle çalışıyor kimse adamın eline 12 ay 5000 vermiyor. Vergiler :mad:

Back
X