- 9 Eylül 2013
- 12.047
- 27.757
- 798
- Konu Sahibi Mihmandar_34
Yalnız niye bu kadar takildiniz adam 3 bin alsa nisani atacak bir havasi var ablanin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla siz söyleyince internetten hesaplamasına baktım.Heralde enişteniz brüt maaşı söylemiş. Yıl başında 3700 falan alınıyo yıl sonuna kadar 500 tl düşüyor rakam.Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
+10000Zaten birçok işyeri brüt maaş ile çalıştırır.Brütü 5000 dir yasal kesintilerle eline net maaş geçer.Ama bu net maaş takip eden aylarda vergi dilimine girdikçe düşer.Bu şirketin ve çalışanın değil devletin uyguladığı bir vergi sistemidir.Hayatında çalışmanın ve vergi dilimi soygununun ne demek olduğunu bilmeyenler aaaa hiç duymadım, yalan söylüyor diye ne güzel yorum yapmışlar.
Kız muhasebeci mi ki brüt maaş üzerinden net maaşı hesaplayacak? Maaş sorulunca net maaş söylenir her zaman. Brüt olursa belirtilir özellikle.Belki burun maasininsoylemistir net 3500 geciyor dur eline
Benim maaşımda sene sonuna doğru düşüyor... yüzde 12’lik bir fark oluyor ama yine de o kadar düşmemesi gerek.Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
Hiç anlatmıyorum artık.+10000
Biz de öğretmenler olarak vergi kesintilerini anlatamiyoruz kimseye
Devlet 30 senelik karısı çalışmayan 5 çocuklu adamin maaşını vergi kesintisiz olarak öğretmen maaşı budur diye söylüyor
Sonra biz o kadar maaş almadigimizi millete açıklamaya çalışıyoruz
Evet Brüt maaştan vergi kesintisi yapılıyor. 5000 üzerinde 3.500 e düşmesi de çok normal bu kesinti yıl sonunda daha fazla oluyor elbette. Ama öğneğin bana maaşım sorulduğunda gidipte brüt maaşımı söylemiyorum çünkü bu bir anlam ifade etmiyor. Sanırım bol keseden atmak için brütünü söylemiş. Eline geçen önemliMerhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Teşekkürler.
Sadece vergi kesintisi mi? Özel sektörün emeklilik masrafları da o brüt içerisinden kesilip düşüyor diye biliyorum.Evet Brüt maaştan vergi kesintisi yapılıyor. 5000 üzerinde 3.500 e düşmesi de çok normal bu kesinti yıl sonunda daha fazla oluyor elbette. Ama öğneğin bana maaşım sorulduğunda gidipte brüt maaşımı söylemiyorum çünkü bu bir anlam ifade etmiyor. Sanırım bol keseden atmak için brütünü söylemiş. Eline geçen önemli
3 buçuk, 5e yakın mı oluyor :))) adam aylık eline geçen parayı söylemeliydi ki evin hanımı da geçim standardına buna göre karar versin.ama adam 5 bin demememiş.
5 e yakın demiş.
Adam aciklamasini yapmis. Belki o zamanlarda 5000 aliyordu. Su anda 3500. Bunun yalan oldugunu nerden biliyor ablasi. Ayrica benim bir akrabagim var bekar. Aylik 5000 tl kazaniyor onun icin etrafinda bir cok kisi kizlarini onunla evlendirmeye calisiyor. Para icin oldugu konusmalardan belli. Ben onun icin o adamin yerinde olsam daha süpheli yaklasirdim bu saatden sonra. Eh tabi bayan calismak istemiyorsa adamin parasina da bakar...ben kendim calisiyorsum bekarken esimin aylik gelirinin ne kadar oldugunu hic sormadim. Belki insanin kendi ayaklarinin üstünde durmasinin avantaji bu.
3 buçuk, 5e yakın mı oluyor :))) adam aylık eline geçen parayı söylemeliydi ki evin hanımı da geçim standardına buna göre karar versin.
Laf cambazligi yapmıştı belki ☺ 2029 brüt alanın 1600 maaşı olduğu düşünülürse ☺ ya yalana ne gerek var ayrıca şimdi ayrılmak da yanlış kalmak da zor bir durumKız muhasebeci mi ki brüt maaş üzerinden net maaşı hesaplayacak? Maaş sorulunca net maaş söylenir her zaman. Brüt olursa belirtilir özellikle.
Zaten açıklaması da o şekilde bile değil, yine yalan söyleyerek lafı dolandırmış.
Vergi diliminden dolayı bir miktar düşebiliyor fakat o kadar çok değil kesinlikle.
Ne iş yapıyor ki?