Maaşını yüksek söylemiş.....

Sadece vergi kesintisi mi? Özel sektörün emeklilik masrafları da o brüt içerisinden kesilip düşüyor diye biliyorum.

Evet SSK Primi İşsizlik primi çalışan payının kesintisi yanında birde özel sağlık bireysel emeklilik vs gibi şeyler brüt maaşımızdan kesiliyor. Sonuç olarak brüt maaşımızın ne olduğu net maaşımızı belirliyor. Önemli bir nokta fakat sorana brütü söylediğimizde elimize geçeni hesaplaması zor olacağından neti söyleseymiş keşke en başında. Yalan söylememiş damat beyimiz ama yalancı konumuna düşürmüş kendisini :) Bu devirde de 3.500 tl azımsanacak bir miktar değil aslında. Asgari ücretle geçinen aileler var. Benim eşimde o civarlarda alıyor ama araba kredimiz var ben çalışmasam geçinemezdik. kredimiz olmasaydı şayet o maaşla gayet güzel yine geçinirdik

Adam yalan söylemiyor brüt maaş bu şekilde oluyor. İlk ay en yüksek maaşı son ayda en düşük maaşı alıyorsunuz. Benim eşimin ilk ay ve son ayki maaşları arasinda ikibine yakin fark var bu kademe kademe düşüyor. Maasinin ortalamasını söyleyebilirdi başta çünkü bu çok bilinen bir şey değil ama adam başta bunu uzun uzun açıklamak istememişte olabilir normal bence.

Nette bürtten nete maaş hesaplaması yapsanız bile çıkar. yüksek maaşı olanların kesintisi daha yüksek olur. Eşim ve benim de maaşımız kesiliyor, eşimin bu ay başlayacak kesintiler benimde haziranda, yani normal bir şey. yani birisi 5000tl alırsa bürüt , ortalama 3700 gibi eline net para geçer.buda yılın ortalarında gittikçe düşer en son %30 a kadar.
adam size brüt maaşını söylemiş, ama ciddi kurumsal bir yerde çalışıyorsa genelde brüt üzerinde konuşurlar. yani ortada bir sorun yok bence. Şu konuyu şuraya yazmana değmez, git sor eniştene. O da sana bu açıklamayı yapar.

Bence çoooookkk hassas bir konu. Çünkü aslında adam yalan söylemiyor. Ama gerçeği olduğu gibi söylememek, dürüstlük değildir. Bence bu da yalana girer. Maaş sorulduğunda bir Allah'ın kulu bürüt maaşı söylemez. Eline geçen parayı söyler. "Maaşı için mi evlenecek????" Sorusu Bence olayı saptırmak gibi geliyor. Evliliğe ilk adımı atarken bu konular oldukça hassastır. Herkes karşısındakine net olmak zorundadır. Adam kendini olduğundan daha farklı göstermeye çalışmış. Aşağılık kompleksi olabilir. Gerçeği farklı göstererek karşısındakinin algısıyla oynama gibi bir alışkanlığı da olabilir. Ya da tamamen masumdur. Belki hiçbir art niyet yoktur bilmiyoruz. Ayrıl ayrılma diyemem ama nişanı erteleyip iyi tanımaya çalışmasını tavsiye ederim

siz konuyu doğru anladığınızdan emin misiniz?
vergi dilimleri hakkında bir bilginiz var mı?
Ben kamuda öğretmenim eşimde özel sektörde mühendis. Sizden daha iyi bilme ihtimalim bile var. Asıl siz konuyu anlamışsa benzemiyorsunuz.

Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.

Yalan dolan ne olacak?
Bazı tipler bayılıyor böyle yüksekten uçmaya karşı tarafa havalı, paralı görünüyorlar akıllarınca.
Benim de yakın akrabam var böyle.
3 nişan attı hep aynı terane.
Ablanız yol yakınken dönsün bu adamdan Bi cacık olmaz.

Ablanız sözlüsünü ne kadar süredir tanıyor? Daha doğrusu tanımıyor mu da yok maaşı şöyleymiş sözü atıcam diyebiliyor? Normal iletişimi olan çiftler herşeyi konuşur. Yüksek ihtimal görücü usulu evlilik oluyor. Konu sahibi sizi de çok masum bulamadım sanki yalan söylemesinden mutlu bile olmuşsunuz. Daha bu soruyu soramadığı hemen yalaannn söylüyor moduna girdiği adamla asla evlenip adamı yakmasın. Üzüldüm adama arkasından nelerin hesabı yapılıyor. Hem keyfini bozup çalışma hem yüksek maaş iste peh

Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
Oluyor oluyor sene sonuna dogru 600 700 tl kesinti oldugunu biliyorum ben maastan vergi dilimine giriliyor maalesef. Ama 1600 de cok kesinti icin.

Maasini net soyleyen var mi?
Sorana bagli olarak +/- 2000 tl oynatiyordum. Tabi direk yalan degil su civarda, ya da suna yakin aynen konudaki gibi.
Bence maas sormak daha ayip oldugu icin yalan soylemek yanlis gelmiyor.

Elbette abla ne sartlarda sordu bilemem ama direk maas sorusu cok irite edici.

+10000
Biz de öğretmenler olarak vergi kesintilerini anlatamiyoruz kimseye

Devlet 30 senelik karısı çalışmayan 5 çocuklu adamin maaşını vergi kesintisiz olarak öğretmen maaşı budur diye söylüyor
Sonra biz o kadar maaş almadigimizi millete açıklamaya çalışıyoruz
Çünkü devlet akıllıdır.Aptalları kandırmak için en yüksek verdiği ücreti söyler.Ama iş enflasyonu açıklamaya geldiğinde pinpon topu,raptiye gibi şeyleri örnek olarak gösterir ve yine aptallar aaaa enflasyon artışı yok diye devleti şakşaklar... ahhh güzel ülkemin aklı kıt ama çeneye geldiğinde bol insanları.anlatamazsınız öğretmenim.

Ya Önceki konularınıza da göz gezdirdim siz ablanzın ilişkisi başladığından beri sürekli bu kişiyle ilgili ilişkileriyle alaklaı konu açmışsınız neden bu kadar herşeyi kafanıza takıyorsunuz ve irdeliyorsunuz evlenecek olan kişi ablanız ve bir mantık muhakemesi zaten vardır siz nede karışıyorsunuz.

Yok kaynanası çok uzatmayın evlenin uzayınca iyi olmuyor demiş diye konu açmışsınız!! yok çok arayıp sormuyor diye açmışsınız!! yok önce çocuk ailesiyle tanışmaya gelecekmiş de normalinde kız aileyle tanıştırma götürülmezmiymiş diye konu açmışsınız!! yok efendim çocuk kaburgamda doğuştan sorun var demiş de falan diye vs.. konularınız var yani size ne?

neden siz dert ediyorsunuz bunları? neden konu açıp açıp soruyorsunuz onun yerine bir de onun adına soruyorum da dememişsiniz tamamen sizin sorularınız bir rahat bırakın da kendisi karar versin didikleyip duruyorsunuz daha 5 aylık ilişkiyi ayrılsınlar mı istiyorsunuz nedir?
belkide kendi olayıdır tüm bunlar ama buradaki hanımlar taşlamasın diye ablası üzerinden soruyordur:sus:

Back
X