maalesef benimde çoğu zaman yakındığım bir konudur bu..kırsal merkez demeden her kesimde bu tip ayrımları çoğunlukla görüyorum..şimdi artık üniversite bitirmiş olman önemli değil ne yazıkki işin varsa, çalışıyorsan özel işten ziyade helede devlet memuruysann ağada sensin...paşada sensin....! istediğin kadar beceriksiz ol ne olursan ol işin varsa senden değerlisi yok ne yazıkki, nereden bu kanıya vardıım o kadar çok ortamda bulundum ki artık görüşler bu yönde...hmmm ama tersi olanda var ama 10 parmağın tek parmağı kadar...
mesela enyakınımdan bir örnek vereyim kuzenim ingilizce öğretmeni...akrabalardan birinin torununa aldılar..erkek tarafından büyük dede geldi bizim buraya ve aynen söylediği söz şu...''gelinimiz maaaşlı kız nede olsa''....aslında en ağır hakaret,anlayana tabi..ben istedim ki karakteriningüzelliğinden bahsetsin yada hareketlerinden ama ne yazıkkii olmadı...çevreden gelen görüşlerde aynen şöyle...''' vallahi erkek tarafı o kız öğretmen olmasaydı temizlik yaptığı bezinin kenarını vermezdi, bakma öğretmen diye peşinden koşup aldılar''...vss....
evet çift maaşın aileye katkısı çok fazla, ama artık bu bir şirket durumuna dönüştürülüyor, kadın tutmuş ilkokul mezunu çocuğuna öğretmen devlet memuru kız arıyor(yanlış anlaşılmasın eğtim seviyesini küçümsemiyorum)..illada devlet memuru..genelde günlerde otururken başlıyorlar..benim gelinim şurda çalışıyor vsss....artık ne yazıkkiistisnalar hariç yer,mekan,şehir, durum farketmeksizin gözlemlediğim durum bu...