Maaşlı gelin

Hayat müşterektirin bilincinde bir anne de ondan

Bazılarıda "benim oğlumun parasını gelinmi yiyecek" düşüncesinde olduğu için

bende çalışan gelinim.akşam eve gidiyorum.kaynanam yemeği hazırlamış.sofrayı kurmuş.biz gidip hemen sofraya oturuyoruz.bişey olunca sen otur ben yaparım akşama kadar zaten yoruluyosun yavrum diyo:))))

Benim k.validemle aram iyidir çok şükür. ben çalışırken eşim işsizdi. k.validemin benimle iyi anlaştığını görenler maaşın varda, ondan birde uzak olduğun için iyi anlaşıyorsunuz derlerdi, bense alakası yok derdim. 2 yıldır çok şükür eşimde çalışıyor ve k.validemin olduğu şehire taşındım. aramızda hiç birşey değişmedi. bence temel kural sevgi, saygı, hoşgörü tabi karşılıklı olursa.

Bir insan gelinine veya evleneceği kişiye bu gözle bakmamalı .Ne demek maaşı olmasa evlenmeyecekmi?

bu zamanda tek maasla ev gecindirmek cok zor oldugundan arti bence bir kadinin mutlaka kendi geliri olmasi gerektigine inandigimdan mutlaka kadin da calismali
ama kendi icin esi icin kaynana ole gelin aradigi icin degil
kaynana acisindan bakarsak oglunun tek maasla evi gecindiremecegine inaniyorsa maasli biri ile evlenmesini isteyebilir art niyet aramak istersek de ikisi de calissin maaslari daha yuksek olsn bize muhtac olmasinlar hic diye dusunuyordur ( zaten evlenirken ailenin desteginin zorunlu degil gonullu olmasi gerektigine inaniyorum )
ayrica nasil kiz anneleri daha duzgun geliri olan daha ii egitimli damatlar ariyorsa erkek annelerinin maasli kiz bakiyor olmalari da gayet normal

maalesef benimde çoğu zaman yakındığım bir konudur bu..kırsal merkez demeden her kesimde bu tip ayrımları çoğunlukla görüyorum..şimdi artık üniversite bitirmiş olman önemli değil ne yazıkki işin varsa, çalışıyorsan özel işten ziyade helede devlet memuruysann ağada sensin...paşada sensin....! istediğin kadar beceriksiz ol ne olursan ol işin varsa senden değerlisi yok ne yazıkki, nereden bu kanıya vardıım o kadar çok ortamda bulundum ki artık görüşler bu yönde...hmmm ama tersi olanda var ama 10 parmağın tek parmağı kadar...

mesela enyakınımdan bir örnek vereyim kuzenim ingilizce öğretmeni...akrabalardan birinin torununa aldılar..erkek tarafından büyük dede geldi bizim buraya ve aynen söylediği söz şu...''gelinimiz maaaşlı kız nede olsa''....aslında en ağır hakaret,anlayana tabi..ben istedim ki karakteriningüzelliğinden bahsetsin yada hareketlerinden ama ne yazıkkii olmadı...çevreden gelen görüşlerde aynen şöyle...''' vallahi erkek tarafı o kız öğretmen olmasaydı temizlik yaptığı bezinin kenarını vermezdi, bakma öğretmen diye peşinden koşup aldılar''...vss....

evet çift maaşın aileye katkısı çok fazla, ama artık bu bir şirket durumuna dönüştürülüyor, kadın tutmuş ilkokul mezunu çocuğuna öğretmen devlet memuru kız arıyor(yanlış anlaşılmasın eğtim seviyesini küçümsemiyorum)..illada devlet memuru..genelde günlerde otururken başlıyorlar..benim gelinim şurda çalışıyor vsss....artık ne yazıkkiistisnalar hariç yer,mekan,şehir, durum farketmeksizin gözlemlediğim durum bu...

Bir insan gelinine veya evleneceği kişiye bu gözle bakmamalı .Ne demek maaşı olmasa evlenmeyecekmi?

Çalışmayanla evlenmeyeceğim diyen erkeğe bile denk geldim arkadaşım ben.
Kayınvalidede bunu istemiş çok değil bence.
Kesinlikle doğru demiyorum ama öyleleri var maaledef.

maaşlı gelin olsunki çalışsın ev iş çocuk hepsini halletsin oğlumun maaşını yan gelip yatıp yemesin.. ikisi çalışırsa kendide nemalanır...
sonra etraftakilere hava atacak ...gelinde çalışıyo diye ...benzeri bi çok sebep ......

eşim annesine benden ilk bahsettiği gün yanındaydım tlefonda ben biriyle tanıştım anne ciddi düşünüyorum dedi ..
kaynananın ilk cümlesi ; çalışıyormu???
kimdir nedir nasıldır öylemi oğlum hayırlı olsun fln demesi gerekirken ilk bu soruyu sordu tabi notumuda verdim işimiz var bunla diye hiçte yanılmadım ....
ve çalışan gelin olayına takılan kaynana bence cimridirde ...

Kayınvalidem hiç çalışmamış, 22 yaşındaki üniversite mezunu kızıda evde yatıyor ama biz sevgiliyken nişanlım evlilikten bahsedince çalışacak diye cırlamış çocuğa.Şu an çalışıyorum ama o istediği için değil kendi ihtiyaçlarımızı daha rahat karşılayabilmek adına.Mutlumuyum mecburiyetten çalışmasam daha mutlu olurdum

oğlu ve torunları daha rahat yaşasın diye isteyebilir.
daha rahat mal mülk sahibi olsunlar, daha rahat geçinsinler isteyebilir.
oğlum deli gibi çalışırken elin kızı(!) evde yan gelip yatmasın mantığında da olabilir.
kişilik meselesi.
ama çalışan ve devlet memuru bir gelin olarak eşimin bütün ailesince saygıyla karşılanıyorum.
gayet güzel bi duygu

benim evlendigim ailede tek calisan gelin benim. hic sorun olmadi hatta kayinvalidem evlendimde calismamida istemedi. zaten duzensiz bir is saatim olsaydi sanirim calisamazdimda.eltim kendi binamizin altindaki bos dukkana bir kucuk tuafiye acti ona bile kizar agrisiz basini agritiyorsun diye. kendi annemde abimin esine hic karismadi oda bir ara calisiyordu.ve iki anneminde parayla sevgileri arasinda iliski oldunu dusunmuyorum.

bende çalışan gelinim.akşam eve gidiyorum.kaynanam yemeği hazırlamış.sofrayı kurmuş.biz gidip hemen sofraya oturuyoruz.bişey olunca sen otur ben yaparım akşama kadar zaten yoruluyosun yavrum diyo:))))

canım çok şanslısın sen ya inanırmısın? 4 senedir evliyim ve ben evlendikten sonra memur oldum. Kayınvalidem aşağıda oturuyo şu 1 seneye kadar onlarda yiyorduk akşam ve durum aynen şöyle:
eve geliyorum bi giriyo oturma odasına ben yemek yapıp sofrayı hazırlıyorum sonra geliyo mutfağa yiyo sonra geri gidiyo oturma odasına. Daha bir kere bile gelin size yemek yaptım demedi bi teşekkür bile etmedi o halde bile hala yaranamadım. Kıymetini biliyolar çok sevindim senin adına ve kendi adıma hala üzülüyorum (91:

maaşlı olunca seninde söz hakkın oluyor. seni eleştiremiyorlar. bir yere cağırdıklarında gitmek istemiyorsam işteyim diyip çıkıyorum işin içinden. çok güzel yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…