Maaşlı gelin

üniversite mezunuyum..devlet memuruyum cok sukur...herseyı de yaparım cok sukur etrafımda da cok sevılen bırıyım ama malesef bı tek kaynanam begenmez :))) ona göre bısey bılmeyen cahıl ve de görgusuz kocadan para saklayan biriyim bu da öyle bi örnek..ye kurkum yee bende gecerlı degıl yani :))))))))

ben sırf bu yüzden çok sevdiğim insandan ayrıldım. öğretmenlik mezunuyum arkadaşlara ama kpss den atanamadım geçen yıl karşıma biri çıktı hayatımda ilk kez aşkı tatdım dedim güya onun içinde öyleydi ne yapsam hayallerindeki kız oluyodum. kpss ye girdim atanırım gözüyle bakıyodum aileside öyle düşünüyodu ama olmadı atanamadım.herşey hazırdı nişan kıyafeti bile alındı nişandan birgün önce annesi aradı ve olmayacak ben öğretmen istiyorum dedi. annesini ikna edeceğini söyledi asla bırakmam seni dedi ama 2 ay sonra artık huzursuzluğa dayanamıyorum dedi ve bitirdi ne acıla çektim anlatamam hergünüm ağlamakla geçti 7 kilo verdim bi yandanda kpssye hazırlandım o kitaplarım gözyaşlarımla yıkandı resmen. ara ara arıyo yokluyo kimse varmı hayatımda diye yalan değil hala çok seviyorum bu yıl 82 aldım herkes atanırsın diyo ama nolur bilmiyorum. dua edin bana allah hakımda hayırlısını versin. zaten atanamadım diye çok üzülüyordum bunlarda karşıma çıkıp iyice yaraladılar beni...

benim de bir arkadaşım vardı babası çok zengindi çiftlikleri falan vardı bunu da sırf babası zengin diye oğullarına aldılar adamında durumu orta halliden aşağıdır..düşünün adam ne niyetle kızını veriyor onlar ne niyetle o kızı alıyor?

hadi maaşlı gelin meselesini anlarım da bu mesele garrip geldi bana adam ölecek dee bişeyler kalacak daa..tabi kız da koklatırsa onlara

Ben çalışan bir kadındım, annem de öyle ve oğlumun da çalışan biriyle evlenmesini tercih ederim. Tabi bu veya herhangi bir konuda oğluma ve eşine baskı yapmayı düşünmem, ama çalışan biriyle daha iyi anlaşabilirler, maddi açıdan kendileri ve çocukları daha rahat eder diye düşünüyorum.

Gelinin serbest ya da maaşlı bir işte çalışması fark etmez. Ama bir taraf serbest çalışıyorsa diğerinin maaşlı bir işi olması maddi açıdan daha sağlıklı olur sanırım.

Tabi ki, anne, baba olarak zor zamanlarda çocuklarımızın maddi sıkıntıları konusunda bir şeyler yapmak isteriz, ama ideali her çekirdek ailenin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi. Biz çalışan anne-baba olarak oğlumuza belli bir hayat standardı sunabildik. Evleneceği kişi de ailesinden aynı şeyi görmüşse, evlendklerinde aynı standardı tutturabilmek için iki tarafın da çalışması doğru olur görüşündeyim.

Bende devlet memuruyum eşimde, eşim benden çok alıyor biricik kayınvalidem ve benim aramda geçen dialog..(Ki benim maaşımla ev geçindiren çoçuk okutan abiler var, aynı eğitime sahip olduğumuz halde eşimle onun başka bir kurum olduğu için maaşı benden biraz daha fazla..)
kaynanatör.....Senin maaşında bayağı az aslında smoker...
ben.....hafta sonları temizliğe gider olmazsa kapatırırım aradaki farkı...
kynntör....yo ondan demedim yanlış anlama...
ben....bende ondan demedim sende yanlış anlama...
yürü git dedim ya, pess..

Son düzenleme:
Ben de gelinimin çalışan bir kadın olmasını isterim. Getireceği para konu değil. Oğlum 15 yaşında. Bütün yatırımım onun için. Evini de alırım arabasını da. Ama kendi ayakları üzerinde durabilen, kocasının eline bakmayan bir kadına gelinim demek beni mutlu eder Öyle biriyle çok daha iyi anlaşırım. Ama aksi olursa,oğlum kimi isterse başımın üstünde yeri var elbet. Hayır demem. Ama gönlümden geçen bu. Rabbim hayırlısı versin.

Evet çok severler nedeni ise; gelini altın yumurtlayan tavuk olarak görmeleridir....Tabi bir de maaşlı gelinin kimseye minneti yoktur yani her an vurup kapıyı çıkabilir neden??? Maaşı var...!

Evet kaynana olsam calisan bir gelinim olsun isterdim.
Geliniminde ayaklari üzerinde olan bir kadin olmasini isterdim.
Ben cok avantajlarini gördüm calismanin.
Vallahi kayinvalidem benimle ister gurur duysun ister duymasin, ama bir kadin olarak kusura bakmasinlar ama kimseye muhtac kalmak istemem.
Evdede olsan sanki rahatmi var?

canım atansan bile bence artık kendı hayatına bak derim..seni çok iyi anlıyorum ama ailesiyle seni dengede tutamayan birisiyle aslaa evlenme dua et sukur et ki bastan anlamıssın

canım atansan bile bence artık kendı hayatına bak derim..seni çok iyi anlıyorum ama ailesiyle seni dengede tutamayan birisiyle aslaa evlenme dua et sukur et ki bastan anlamıssın

benim hiç bişe anladığım yok canım gerizekalıyım ben o kendi gösterdi herşeyi şimid de bana diyoki artık önemli değilmiş çalışan yada çalışmayan gerçekten aşık olursa evlenecekmiş ama bende evlenecem dedim hayır diyo sakın bi hata yapma ya valla öyle kafama karışık ki anlatamam.

maaşı olan gelinin ekonomik özgürlüğü var sonuçta çok üstüne gelirse çekip gidiverirhem eve para getiriyor hazır yemiyor düşüncesindedir genelde
ama benim çevremde doktor ,öğretmen v.s çalışıp hemde kaynanadan çeken okadar çok varki genellemede yapmamak lazım kaynana kaynanalığını yapar birşekilde :76:

Evet herkes iş-güç sahibi gelin istiyor artık bu zamanda..

Pek de haksız bulmuyorum ben bu isteği..

Bu zamanda tek başına ev geçindirmek çok zor..

Ayrıca bir bayanın yeterliliği varsa,kölelik sayılacak bir iş yapmıyorsa evde oturmasındansa çalışıp birşeyler üretmesinden yanayım..

Amaaaa...Olmayacak insanlar bir kızı sırf maaşı var diye gelin olarak istiyorsa o insanları ailesine girince inat olsun diye çalışmamalı..

Maaştan daha önemli olan insanlık,fazilet ve ahlak güzelliğidir..

Benim kayınvalidem kendi yaşadığı yerdeki bir aile dostlarının gelilnini anlata anlata bitiremezdi..

Gelinin kendisi eczacı..Kocası da doktor..Bizden 4 sene önce evlendiler..

Benim eşim de doktor..Ama ben eczacı dğilim..Taşlar bana yani..

Kayınvalidem,.Melda çok para kazanıyor..5 kişinin kazandığını tek başına kazanıyor...Çok kazanıyor,çok para kazanıyor..Melda çok para kazanıyor..

Para-Melda..Para-Melda..Para-Melda...Oyyy kafamızı yemişti..

Biz evlenirken Melda ve eşi 20 dairelik bir apartman yaptırıyorlardı..Bizim düğünümüz yurt dışında deniz kıyısında bir yerde olmuştu..

Diğer normal insanlar gibi düğüne karayoluyla değil daha zahmetli olan deniz yoluyla geldiler..Yeni satın aldıkları motor-yatlarıyla..

Bizim eviliğimiz daha 6 ay olmadan Melda ve eşinin devlet tarafından dolandırıcılık suçundan arandığını duyduk..

Kocası hastaların sağlık karnelerine bir şekilde ilaç yazmış gibi gösteriyormuş ve devletten haksız yere ilaç parası alıyorlarmış eczaneye..

Biz 2 senelik evliyiz Melda ve eşi hala ortada yok..Aranıyorlar..

O çok kazandıkları para da kendilerini kurtaramadı..

Biz çok şükür azıcık aşım kaygısız başım diyerek hayatımıza devam ediyoruz..

ben de çalışan gelinim. öğretmenim. kayınvalidem bu durumdan memnun. muradına ermiş belli ediyor bu düşüncesini.bir eltim var.o ev hanımı. bazen onu bana şikayet eder.çok masraflı, parasının hesabını bilmez,telefonda çok konuşuyor.şukadar telf parası gelmiş falan.,gereksiz yere yok şunu aldı yok bunu aldı diye söyler bana. ben de acaba beni de ona şikayet ediyormu diye düşünürüm hep. sonra da amann derim ederse etsin..maaş alıyorum sonuçta istediğimi alır harcarım boşverrr diyorum.işte böylee..

Köyde artık kadnlar oğullarına kız bakarken öğretmen ,ama devlete atanmış öğretmen kız istiyorlarmış.çok gülmüştüm.

benimde tanıdığım bi teyze oğlu doktorla nişanlandı ,nazar değmesin diye gitmediği üfürükçü kalmadı.kıza nazar değer diye gelen misafirlere bile hoşgeldiniz deyip odaya sokarmış.bu teyzenin oğlu öncendende öğretmen bi ablayla nişanlanmıştı ama yürümedi.Ablayıda o kadar severdimki çok cana yakındı,konuşkandı.ama bahsettiğim teyze bize geldikçe kızı yerden yere vururdu.aslında öğretmenlikte doktorlukta çokk kutsal meslekler.Hey gidinin öss'si.yakında öss puanına göre gelin arayan kaynana duyarsam hiç şaşmam

Son düzenleme:
bana çok şaçma geliyor sanane oğlun nasıl istiyorsa öyle yapsın çalışan istiyorsa çalışan eş alsın sana ne oluyor benim abim yakında evlenecek nişanlısı master yapmış çok iyi okullarda okumuş annem gelinim yorulmasın ne gerek var diyor eşimin ailesi çalışmamı isterlerdi ama eşim sağolsun poşet bile taşıtmaz yorulmıyım diye seni asla çalıştırmam sen çiçeksin der sağolsun kısacası sanırım gerçekten çoğu kayınvalide çalışan bayan istiyor..

1 yıl oldu evleneli bizde.eşimde bende öğretmeniz.evlendiğimizden beri ailesi herşeyimize ama herşeye karışırlar.düşünün daha hamileyim 3 hafta sonra doğum olcak.daha doğmamış çocuğun mama bez parasını hesap ederler.pintiliklerinden ölüp ölüp geberirler.20 milyona bebeğe 2 takım alıp saatlerce afra tafra yaparlar.ki bebğin ismi kayınbabanın adı olcak.eşim onlarsız nefes bile alamaz.tam bi ana kuzusu.benden hep birşeyle kaçırma çabasındalar.takılan altınlar paralarımı deyim,aldığımız arabamı deyim herşey onlar kontrolü altında.onlar izin vermediği için sırf araba kaynanmlarda kalır kesinlikle kullanmayız.hamile olduğumada yanmazlar eşimi doldurup doldurup üstüme yollarlar.maaşını alırlar elinden altın yaptırırlar.ben altının a sını bile görmem.bu ayda maaşımı vermedim benden kötüsü adisi yok şuan gözlerinde.ben onlar için sadece maaşlı gelinim.sadece para yani o kadar.sırf parayı vermedim diye eşim olcak insan 2 haftadır aramıyo.iş olacagına varsın artık.şuan ikimizde ayrı ayrı annelerimizin yanındayız.doğumdada annemde kalcam.çok doldum kızlar nolur akıl verin (((

Allah yardımcın olsun meslektasım.Valla biz de de ufak tefek oluyo ama bu kadar degil.ama benim edindiğim bir deneyimim var,kayınvalıde kötü de olsa oğluna kötü senin annen deyip şikayet etmeyeceksin ne de olsa o onun annesi.esine böyle dersen senden uzaklasır.esini elinde tutman lazım,mantıklı acıklamalar ile onu kendine cekmen lazım.esinle görüsmeyin biraz ayrı kalın yıne yatışsın ortalık.rahat ol,esini seviyorsan o da seni seviyorsa hersey normale döner.öncelikle tayin isteyip kayın valıdeden uzaklasın:))

sadece kaynanalar değil erkeklerde çalışan kadını tercih ederler

son yüzyılın hastalığıda bu oldu. artık kadınlar evde oturup çocuk bakmayı unutsunlar:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…