Madde bağımlılığı tedavisi görmüş/nasıl olduğunu bilen bakabilir mi?

ombreistiyorum

Kalbimizi yoranlar değil, onaranlar kıymetlidir!
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
288
1.334
113
Merhaba, erkek kardeşim madde kullanıyor. Fakat ayrıntılarını öğrenemiyorum. Şuan kesin olarak bildiğim esrar kullandığı, fakat başka maddeler olma ihtimali maalesef var damar yoluyla bir şey olduğuna rastlamadım izi yok. Hastaneye gidip tedavi olmaya pek razı değil. 26 yaşında ve düzenli bir işe adapte olamıyor. Kendi çabalarımla üzerine çok gitmeden soruyorum neden kullandığını, hayatını olumsuz etkilediğini bana tek cevabı "Bunalımdayım" . Ergenlik vakitlerinde benimle çok iletişme geçmez ve aşırı sinirli şekilde bu konulara karşılık verirdi. Şimdi ise daha sakin iletişim kurabiliyoruz, bazı olumsuz sonuçlarını gördü maddi açıdan da sıkıntı çektiğimizden dolayı tedaviyi kafasına yerleştirmiyor gibi geliyor. Açıkçası araştırmalarımda da bazı tedavi merkezlerine ben güvenemiyorum, olumsuz yorumlar gördüğümden dolayı.

Amatem merkezini bilen kişiler var mı? tedavi başarısını gören oldu mu?

Ne yapmalıyız bu durumda, ailecek çok mağduruz nereden başlayacağımızı şaştık.

Burada bu gibi yaşamlara tanık olmuş, destek almış kişiler yol gösterirseniz sevinirim.

Merhaba bu tarz şeyleri bolumum gereği biliyorum.
Sadece şunu söyleyeceğim çok zor bir süreç .
Ve tedavi alacak insanın bunu kayıtsız şartsız istemesi gerekiyor . Ne olursa olsun yılmayacak kadar istemesi.
Bütün bağımlılıklar çok zordur ama madde bagimlili bambaska

Merhaba bu tarz şeyleri bolumum gereği biliyorum.
Sadece şunu söyleyeceğim çok zor bir süreç .
Ve tedavi alacak insanın bunu kayıtsız şartsız istemesi gerekiyor . Ne olursa olsun yılmayacak kadar istemesi.
Bütün bağımlılıklar çok zordur ama madde bagimlili bambaska

Bu zamana kadar madde kullandığını kabullendirmek zor oldu sonunda iletişimimiz değişti kendisi bir taraftan tedaviyi istiyor o da sıkıldı düzensiz hayattan fakat masraflarından dolayı çekiniyor bir miktar borcumuz da olduğundan dolayı, yapı gereği de her sıkıntısını paylaşan birisi değil, öncelik gerçekten istediğini anlamak ve ciddi başlamak ama umarım geç kalmıyoruzdur.

Ben olsam istemem illegal işlere bulaşmış bir insanı.
Kardeşim kötü bir psikolojide, Ergenliği huzurlu geçmedi maalesef kurtarmamız boynumuzun borcu. Sıkıntılı bir ailede büyüdük hepimiz.

belki de konu sahibi kardeşini istememek yerine kardeşini kurtarmayı seçmiş olabilir. kardeş kolay kolay silinmez ki
Bu zamana kadar madde kullandığını kabullendirmek zor oldu sonunda iletişimimiz değişti kendisi bir taraftan tedaviyi istiyor o da sıkıldı düzensiz hayattan fakat masraflarından dolayı çekiniyor bir miktar borcumuz da olduğundan dolayı, yapı gereği de her sıkıntısını paylaşan birisi değil, öncelik gerçekten istediğini anlamak ve ciddi başlamak ama umarım geç kalmıyoruzdur.

Kardeşim kötü bir psikolojide, Ergenliği huzurlu geçmedi maalesef kurtarmamız boynumuzun borcu. Sıkıntılı bir ailede büyüdük hepimiz.

Off çok pardon ben erkek arkadaşım olarak okudum ya :olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz:

Her geçen gün önemli . Lütfen bir an önce başlayın. Ona güven vermeniz gerekiyor. Hiç bir para o etmez degil mi
Bunu net bir şekilde bilmesi gerekiyor.

Bir komşunuzun oğlundan biliyorum.
O da söylediğiniz merkezde tedavi olmuştu ama o merkezlere çok güvenmeyin çünkü oralarda da o maddelerin satışı Yapılıyor. Malum bütün müşteriler orada.

Kardeşinizin öncelikle bunu bir sorun olarak görüp tedavi Olmayı kendisinin istenesi gerek.

Genelde mutsuz kişiler bu Tür şeylere eğilim gösterirler. Kardeşinizi maddeye iten sebep ne ? Mutsuzluk mu ? Sevgisizlik mi ? Bunları öğrenmelisiniz. Ve sebebi ortadan kaldırdığınız vakit belki kendisi de bu maddeden kurtulmak için adım atacaktır.

Allah yardımcınız olsun zor bir süreç.

Taşlanabilirim belki ama kullandığı sadece esrarsa kliniğe yatması gerekmez. Ama işin içine esrara karışmış daha tehlikeli maddeler girmişse bilemeyeceğim.
Bundan kurtulmak istiyorsa ve tutabileceğiniz bir yer varsa kişiyi oraya kapatıp yoksun bırakmayla da bıraktırabilirsiniz ama bunu herkes yapamaz işte.

Önce kendisinin istemesi lazım tedaviyi. Tedavi olmaya razı değil yazmışsınız. Eğer kendisi istemezse en iyi hastaneye de götürseniz yine de bir yolunu bulup kullanır sanmayın ki öyle yerlerde bulunmuyor. Siz önce kendisini ikna etmeye çalışın

Taşlanabilirim belki ama kullandığı sadece esrarsa kliniğe yatması gerekmez. Ama işin içine esrara karışmış daha tehlikeli maddeler girmişse bilemeyeceğim.
Bundan kurtulmak istiyorsa ve tutabileceğiniz bir yer varsa kişiyi oraya kapatıp yoksun bırakmayla da bıraktırabilirsiniz ama bunu herkes yapamaz işte.

Ben de anlamadım esrar denilen “ot” mudur? Bildiğimiz marijuana ise tedavisi yoktur çünkü kimyasal olarak bir bağımlılığa sebep olmaz. Kişi isteğiyle bırakır, psikolojik yardım alır vs. Dediğiniz gibi başka şeyler işin içindeyse o zaman kimyasal etkilerden kurtulmak için insanlar rehabilitasyon seçeceğine başvuruyor.

Örneğin ne kullanıyor, eroin kokain yani yoksunluğunda fiziksel acı veren maddeler değilse amateme yatmasın bence, onun ihtiyacı sevgi, kardeşiniz yalnız mı hayatında biri var mı, arkadaş ortamı nasıl, evinde mutlu mu mutsuz mu, bunlara odaklanın ve herşey onun elinde, içmeyince fiziksel acı vermeyen maddeleri kullanmamak zor değildir

Amateme yatırmak çözüm değil malesef. Zaten aşırı yoğunluk var hastanelerde yer bile yok. İlaç verip uyutuyorlar 15 gün sonra serbest bırakıyorlar sonra haftada 1 çağırıp idrar tahlili yapıyorlar. Uyuşturucu türevi maddeler kanda 48 saat idrarda 4 gün kalıyor. Yalnızca saç telinde 6 ay kalıyor. Yani idrar tahlili verdikten sonra tekrar kullanabilir. Yakın zamanda buna benzer talihsiz bir olay yaşadım. Kişi kendi istemesi gerek tedavi boş. Ayrıca esrar bağımlılık değil keyif işi. Esrar içmeyen insan diğer uyuşturucu maddeleri kullanan insanlar gibi krize girmez. Amatemlik bir durum yok bence konu sadece esrarsa tabi.

Amatem yerine bir araştırma hastanesinin psikiyatri servisine yatırın eğer isterse. İstemezse bırakmayı yatırsanız bile bağımlılık sürer

Teşekkür ederim hepiniz çok güzel bilgiler vermişsiniz. Kardeşimle en son konuşmamda ben bağımlı değilim hastanelik durumum yok dedi. Şuan hala gerekli görmüyor gibi ama bir ara konuşmamızda kalbinin biraz rahatsız ettiğini ve uyuşturucudan kaynaklandığını ağzından kaçırdı. Şimdi tedavi çok paradır dedi odayı terketti o içime battı. Kurtulmak istiyor da maddiyatı kafasına takıyor gibi geldi. Bir zamanlar anne rolü eksikti bazı yanlış tutumlarla karşılaştı hala da annemi muhabbetlerinde uyarmak zorunda kalıyorum maalesef.

Nereye giderse gitsin eğer ki bu işi kafasında bitirmeden giderse tekrar malesef ki başlar. Internette eski bağımlıların videoları var izleyin nasıl bıraktıklarını. Allah yardımcısı olsun biran evvel kurtulsun insAllah

Nereye giderse gitsin eğer ki bu işi kafasında bitirmeden giderse tekrar malesef ki başlar. Internette eski bağımlıların videoları var izleyin nasıl bıraktıklarını. Allah yardımcısı olsun biran evvel kurtulsun insAllah
İzleyeyim teşekkürler.
Amin Allah razı olsun.

Back
X