Madde bağımlılığı tedavisi görmüş/nasıl olduğunu bilen bakabilir mi?

Bence kardeşinizle görüşüp ilinizde bulunan bir ameteme gitmeyi ikna edin, ücretsiz tedavi ediliyor. Bildiğim kadarıyla yatakta tedavide çok sıra mevcut ancak ayakta tedavi mümkün olur.
En azından görüşün hangi maddeleri kullandığını öğrenin çünkü saf esrar yani kimyasal olmayan birşey kullanıyorsa işini sosyal hayatını bu denli büyük etkilemez kızmasın kimse esrar bir uyuşturucu ama sigara gibi kullanan normal akışında devam edenlerin sayısı fazla.
Kimyasal bir uyarıcı veya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını öğrenmek hedefiniz olsun önce çünkü iğne dışında birçok yöntemle kullanılıyor bazı maddeler.
Dediğim gibi önce hangi maddeleri kullandığını öğrenmeniz gerekir çünkü hepsinin tedavisi başka.
Sadece esrarsa yüksek ihtimal psikolojik destekle çözümlenir. Ama kimyasal varsa işin içinde başka bir bağımlılık ama tek tedavi yöntemi olan ilaçla yoksunluk yaşamadan bırakabilir.
Ama herşeyden önce kendi istemesi gerekiyor gitmesi için bu konuda konuşup destek olun önce isterseniz devlette bir psikiyatra gidin beraber.
444 79 75 bu çağrı merkezi numarası Yeşilay Danışma hattı burdan da destek alabilirseniz deneyin ikna edebilirseniz kardeşiniz yardım istesin.
Rabbim bir an önce kurtarıp önüne güzel bir gelecek sunsun.

Merhaba, erkek kardeşim madde kullanıyor. Fakat ayrıntılarını öğrenemiyorum. Şuan kesin olarak bildiğim esrar kullandığı, fakat başka maddeler olma ihtimali maalesef var damar yoluyla bir şey olduğuna rastlamadım izi yok. Hastaneye gidip tedavi olmaya pek razı değil. 26 yaşında ve düzenli bir işe adapte olamıyor. Kendi çabalarımla üzerine çok gitmeden soruyorum neden kullandığını, hayatını olumsuz etkilediğini bana tek cevabı "Bunalımdayım" . Ergenlik vakitlerinde benimle çok iletişme geçmez ve aşırı sinirli şekilde bu konulara karşılık verirdi. Şimdi ise daha sakin iletişim kurabiliyoruz, bazı olumsuz sonuçlarını gördü maddi açıdan da sıkıntı çektiğimizden dolayı tedaviyi kafasına yerleştirmiyor gibi geliyor. Açıkçası araştırmalarımda da bazı tedavi merkezlerine ben güvenemiyorum, olumsuz yorumlar gördüğümden dolayı.

Amatem merkezini bilen kişiler var mı? tedavi başarısını gören oldu mu?

Ne yapmalıyız bu durumda, ailecek çok mağduruz nereden başlayacağımızı şaştık.

Burada bu gibi yaşamlara tanık olmuş, destek almış kişiler yol gösterirseniz sevinirim.

Canım AMATEM de babam yıllar önce tedavi gördü ve başarıyla sonuçlandı 8 yıldır kullanmıyor

Back
X