• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi anlamda erkek arkadasindan- esinden guclu olmak (?)

tomvejerry

Love is.. <3
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
6.828
4.295
373
Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz?

Ben suanda boyle bir iliski icersindeyim ve bunun iliskimize zarar verdigini dusunuyorum.
%100 olmasa da kariyer odakli bir insanim. Okul hayatim boyunca basarili bir ogrenciydim. Universiteyi dereceyle bitirdim. Duzgun bir is bulana kadar, gecici olarak girdigim is yerinde erkek arkadasimla tanistim. Orda sorumluluklari herkesten fazla oldugu icin onun normal bir isciden daha fazla oldugunu, bi egitim hayati oldugunu vs dusunmustum. Malesef yanilmisim. Lise mezunu, ve asgari maastan biraz daha fazla aldigi bir isi var. Bir yere gittigimizde onun parasini dusunmekten (cebinden su kadar cikti, bi daha ki maasina kadar nasil gecinecek) hic biseyden tat alamiyorum. Kendi masrafimi kesinlikle ben karsiliyorum. Onunla sinemaya bile gidemiyorum cebinden para cikacak diye, ve surekli bagda bahcede gezmekten yoruldum artik. Annesi ve iki kardesiyle yasiyor. Kendine ait bi odasi bile yok, salonda yatip kalkiyor. Hic bir ozelimiz yok. Soyle sarmas dolas rahat rahat oturabilecegimiz bi yer bile yok. Ben cok skildim artik.

Bu egitim durumu - dolayisiyla meslekler ve ucretler arasindaki fark, aramizda probleme sebep oluyor. Baglanma problemi olusturuyor bende. iliskiden kopmaya basladigimi hissediyorum. O da bunu hissediyor ve cok uzuluyor. Dun resmen gozumun onunde agladi beni kaybetmekten cok korktugunu soyleyerek..

Ben mi cok sey bekliyorum?
Sizler iliskilerinizde erkek arkadaslarinizin kafayi toplayip, adam gibi bi is sahibi olmasi icin ne kadar beklediniz veya bekleyebilirdiniz. Bu arada ikimiz de 21/22 yaslarindayiz.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin simdiden.

slm bu durumn problem yaşatmadığı ailelerde biliyorum ben.... ama çok sorun olanlarda yani snaki erkek gurur yapıyo kadın başa kakıyo gibi oluyo bu kararı en doğru siz verirsin ama nim dışardan yazdığınzdan grdüğüm sizde problem başlamış gibi.....

Yolun başındayken iyi karar ver. Bence sorun olur kesinlikle. Bak daha şimdiden gezip tozmanız sorun oluyor. İleride evlendiğinizi düşün. Evin geçimini daha çok senin üstlenmek gerekecek.

Merhaba. Sizin daha en baştan kendinizi şartlandırdığınızı düşünüyorum. Bu gidişle sevgilinizi daha çook üzücü günler bekliyor siz şimdiden tüm maddi durumlarına kafayı takmışsınız, içten içe onu küçümsüyorsunuz zaten. Bence sizin kadar veya sizden daha iyisini bulmalısınız, bu sevgili sizi kesmemiş. eninde sonunda ayrılırsınız. Çünkü siz yeteri kadar deger vermiyorsunuz ona, verseydiniz parası eğitim seviyesi umurunuzda olmazdı. Onu ve kendinizi daha fazla üzmeyin derim.

Gözyaşlarına sakın aldanma canım,bulmuş senin gibi hatunu tabii kaybetmek istemez...Çok iyi düşün..

Egerki uni.yi okuyup bitirip daha iyi bi meslek edinme gibi bi idealinin yaninda, seninde bunun icin onu minimum 5-6 yil bekleyecek sabrin yoksa.. Dengini bul arkadasim..

Anladığım kadarıyla bu durum seni şimdiden psikolojik anlamda yıpratmış ilerde iş ciddiye bindiğinde (evlilik vs.) seni daha çok üzebilir bide benim gördüğüm kadarıyla zaman içinde erkekler bu durumdan rahatsız olabiliyor komplexe girebiliyor ve bu durumda sen daha da çok üzülebilirsin o yüzden iyi düşün derim..

ben kendimden örnek veriyim benzer bir durumdu bu şekilde aman parası gitmesin falan derken son zamanlarda hiç parası olmamaya baslamıştı ve benim paramı harcamaktanda utanmamaya basladı yüzsüz ve arsız olmuştu.o da böyle aglayıp dururdu.benden sana tavsiye dengini bul ilerde çok sorun yaratır.senden para istemeye senin ödemene yapmana kadar gider.sen ödersin o yer.ayrılmaya kalkıncada aglar durur.

canim...yanlis anlama ama bence sen ya yeterince sevmiyorsun onu..cünkü sevgin cok güclü/büyük olsa böyle seyler gecmezdi aklindan..

yada cok mantikli/gercekci bir insansin.. az cok tanisamda seni, karakterini bilemiyorum tabiki..

herkesin tercihi, düsüncesi, yasam tarzi farklidir ve dogal olarak bakis acisida..

bizim mario ile egtim seviyemiz ayni..üniv mezunu degilz, ikimizde meslek yaptik..burdaki sistem biraz farkli..

onun ayligi 100-150 euro kadar fazla..arada öyle cok bir fark yok.. ama fazla iste:D

ev tasiniyoruz suan ve herseyin ince ince hesabini yapmalyiz..hatta birazda maddi skinti cekiyoruz diyebilrm cünkü istediklerimizi degil, bütcemize uygun olanlari almaliyiz..

sevgi kelebekleri gibi ucumuyoruz acikcasi..ask/sevgi tabiki bitmedi, onuz bir hayat düsünemiyorum gercekten de, skintida ceksem bir tek o olsun yanimda ama ikimizde gecim derdine düsdük acikcasi.. o eski hallerimizden fazla eser kalmadi.. buda beni cok üzüyor

ikimizde cok genc oldugumuz icinde birikimizde yok kenarda..aylik geldigi gibi gidiyor, taksitlere kesiliyor..

Yolun başındayken iyi karar ver. Bence sorun olur kesinlikle. Bak daha şimdiden gezip tozmanız sorun oluyor. İleride evlendiğinizi düşün. Evin geçimini daha çok senin üstlenmek gerekecek.

Beni en cok dusunduren de bu ihtimal zaten.
Ben is hayatinda yeni degilim. 16 yasindan beri calisiyorum. Ama hayatim boyunca calismak isteyip istemedigimden emin degilim. Simdi gencim caliyorum, ideallerim var, onlara ulasmaya calisiyorum. Ama ilerde bir gun evlenip, coluk cocugum oldugunda bi sure cocugumla ilgilenmek isterim. Bakicinin verdigi terbiyeyle degil, benimkisiyle buyumesini isterim. Bunun icinde calismadigim sure boyunca gecimimizi saglayabilecek birine ihtiyacim var..

Coookkkkk ileriyi dusunuyorum biliyorum ama gisidatta bunu gosteriyor. Bir degisim, bir istek veya hirs goremiyorum..

canimm eger yanlis hatirlamiyorsam..hani sana o cok cektiren, üzen exin vardi ya..sen yeni sevgilini onunla kiyasliyordun..hani exine hayranmissin falan..

sencede sen yeni sevgilini kücümsemiyorsun? lutfen yanlis anlama! sen daha iyi bilirsin tabiki..

yadaaaa..biz kadinlar bizi sevene, bize deger verene degilde cektirene, üzene deger veririz, sever, baglaniriz ya..bu da onun gibi birseymi..? :D bilemedim ben simdi

üslubundan bunu sorun ettiğin açıkça anlaşılıyo, bu durumda bizim ne düşündüğümüzün anlamı yok, senin için sorunsa bitir, çünkü bağlanamıyosunda bu durumda, ayrıca ömür boyu annesi ve kardeşine bakacak babaları yok sanırım, bunuda düşün,standardın şimdikinin altında olacak evlenince, örnek olarak sen 4000 kazanıyosun o 1000 diyelim, toplam 5000 girecek evinize, ikinize eşit dağıtsan 2500 2500, yani sen onun hayat standardını 1500 tl yükseltirken kendininkini 2500 tl alta çekmiş olacaksın

Sana çok sert laflar hazırladım ama fazla ileri gitmek istemem senin bakış açın benim yorumumla değişmeyecek.
Sen bu çocuğa aşık değilsin. Tabiki mantıklı düşünmeye çalışıyorsun sonuçta geleceğiniz söz konusu ama, sevgilinin alın teriyle para kazandığını, çalıştığını emek verdiğini ailesini geçindirmeye çalıştığını görmüyorsun sanırım.
Boş gezen biri değilmiş ki.
Kendini karşındakinden üstün gördüğün sürece sağlıklı ilişkiler kuramazsın. Ve malesef buram buram kibir kokusu geliyor yazdıklarından. Belki üniversiteye gidecek imkanı olmadı, salonda yatmak zorunda kalan birinden bahsediyoruz burada. Aklını başına almasını beklemek ne demek? Sevgiline destek olmak (daha iyi bir işe girmeye ya da bir okul okumaya yöneltmek gibi) varken sen kopuyorum uzaklaşıyoruz diyorsun. Dersen o lise mezunu benimle kafası uymuyor ona tamam ama anlaşabiliyorken sinemaya gidecek parası yok diye ayrılmak bana çok ters.
Ben yüksek lisans yapıyorum, üniversite bünyesinde çalışıyorum ve eşim lise mezunu bir süredir çalışmıyor. Bazı günler bonfile yediğimiz oldu bazı günler bir simit paylaştığımız. Sinemaya gidemediysek parkta oturduk. Beraberken de hiç sıkılmadık.
Bence duygularını gözden geçir arkadaşım. Bu çocuğun durumu belli, daha çok genç, belki çok iyi yerlere gelecektir ama hep böyle de kalabilir. Eğer maddi durumu ve tahsilinin uymadığını düşünüyorsan ayrıl uzatmadan o çocuğun hayatına da yazık etme. Sadece ilk mesajı okudum ona göre yorum yazdım.

Merhaba. Sizin daha en baştan kendinizi şartlandırdığınızı düşünüyorum. Bu gidişle sevgilinizi daha çook üzücü günler bekliyor siz şimdiden tüm maddi durumlarına kafayı takmışsınız, içten içe onu küçümsüyorsunuz zaten. Bence sizin kadar veya sizden daha iyisini bulmalısınız, bu sevgili sizi kesmemiş. eninde sonunda ayrılırsınız. Çünkü siz yeteri kadar deger vermiyorsunuz ona, verseydiniz parası eğitim seviyesi umurunuzda olmazdı. Onu ve kendinizi daha fazla üzmeyin derim.

Haklisiniz. Ben de kendime bazen onu yakistiramadigimi fark ediyorum her ne kadar bunu kendime itiraf etmeye cekinsem de.. Arkadaslarimla tanistirirken cekiniyorum. Ben ondan basinda cok hoslandim, inanilmaz cekici geliyordu, hala da oyle ama bi yerde yetememezlik oluyor. Boyle dusundugum icin ben de cok uzuluyorum ama elimde degil :/

ben kendimden örnek veriyim benzer bir durumdu bu şekilde aman parası gitmesin falan derken son zamanlarda hiç parası olmamaya baslamıştı ve benim paramı harcamaktanda utanmamaya basladı yüzsüz ve arsız olmuştu.o da böyle aglayıp dururdu.benden sana tavsiye dengini bul ilerde çok sorun yaratır.senden para istemeye senin ödemene yapmana kadar gider.sen ödersin o yer.ayrılmaya kalkıncada aglar durur.

Bir de bu ihtimal var..
Suana kadar kesinlikle onun hic birseyini karsilamadim. arada ufak tefek hediyeler haric. Kesinlikle onu alistirmak istemiyorum.
off ihtimaller ihtimaller, vallahi dusundukce karamsarliga boguluyorum :ssz:

Bir de bu ihtimal var..
Suana kadar kesinlikle onun hic birseyini karsilamadim. arada ufak tefek hediyeler haric. Kesinlikle onu alistirmak istemiyorum.
off ihtimaller ihtimaller, vallahi dusundukce karamsarliga boguluyorum :ssz:

zaten ilk basta söyle oldu.parası yetmemeye basladı.ben biraz destek oldukça onu alıştırmış oldum.sonrası geldi zaten.benim ödeme yapmam onu hiç rahatsız etmiyordu çok garip yani.insan o an pek anlamıyor tabi ama sonrasında dank ediyor insanın kafasına böyle iliski yürümüyor.yüz göz oluyorsun yani

canimm eger yanlis hatirlamiyorsam..hani sana o cok cektiren, üzen exin vardi ya..sen yeni sevgilini onunla kiyasliyordun..hani exine hayranmissin falan..

sencede sen yeni sevgilini kücümsemiyorsun? lutfen yanlis anlama! sen daha iyi bilirsin tabiki..

yadaaaa..biz kadinlar bizi sevene, bize deger verene degilde cektirene, üzene deger veririz, sever, baglaniriz ya..bu da onun gibi birseymi..? :D bilemedim ben simdi

hahaha ex'imin attigi kazigin ah'lari onlar :37:

Ex'im de begendigim seyler vardi. Kararliligi, hayatini kontrol altinda tutmasi, kendine ve olasi bi ailesine bakabilecek gucte olmasi vs gibi..
Bunlar benim bi erkekte aradigim baslica ozellikler arasinda ondan onem veriyorum. Maddi ve manevi anlamda guvenebilecegim biriyle olmak istiyorum.

Bu durumu sorun etmem suanki erkek arkadasimi kucumsedigim anlamina geliyor sanirim. Bunu ben kendime itiraf etmek istemiyordum.. Skinti yasamaktan korkuyorum sanirim. Gozu kara asik olamiyorum ben artik, gecti benden :D seviyorum, ama onunla bi gelecek gorememe durumu beni ondan kopartiyor, sogutuyor sanirim :(

ben kendi adıma konuşacak olursam güç odaklı bir insanım sevgilimin benden üstün olması gerekir kariyer olarak. sizinde benzer düşüncelere sahip olduğunuzu hissettim. aşk sevgide bir yere kadar bence uzatmadan bitirin. çünkü şimdiden sıkıntıya girmeye başlamışsınız

Sana çok sert laflar hazırladım ama fazla ileri gitmek istemem senin bakış açın benim yorumumla değişmeyecek.
Sen bu çocuğa aşık değilsin. Tabiki mantıklı düşünmeye çalışıyorsun sonuçta geleceğiniz söz konusu ama, sevgilinin alın teriyle para kazandığını, çalıştığını emek verdiğini ailesini geçindirmeye çalıştığını görmüyorsun sanırım.
Boş gezen biri değilmiş ki.
Kendini karşındakinden üstün gördüğün sürece sağlıklı ilişkiler kuramazsın. Ve malesef buram buram kibir kokusu geliyor yazdıklarından. Belki üniversiteye gidecek imkanı olmadı, salonda yatmak zorunda kalan birinden bahsediyoruz burada. Aklını başına almasını beklemek ne demek? Sevgiline destek olmak (daha iyi bir işe girmeye ya da bir okul okumaya yöneltmek gibi) varken sen kopuyorum uzaklaşıyoruz diyorsun. Dersen o lise mezunu benimle kafası uymuyor ona tamam ama anlaşabiliyorken sinemaya gidecek parası yok diye ayrılmak bana çok ters.
Ben yüksek lisans yapıyorum, üniversite bünyesinde çalışıyorum ve eşim lise mezunu bir süredir çalışmıyor. Bazı günler bonfile yediğimiz oldu bazı günler bir simit paylaştığımız. Sinemaya gidemediysek parkta oturduk. Beraberken de hiç sıkılmadık.
Bence duygularını gözden geçir arkadaşım. Bu çocuğun durumu belli, daha çok genç, belki çok iyi yerlere gelecektir ama hep böyle de kalabilir. Eğer maddi durumu ve tahsilinin uymadığını düşünüyorsan ayrıl uzatmadan o çocuğun hayatına da yazık etme. Sadece ilk mesajı okudum ona göre yorum yazdım.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Yazdiklarimda beni ve hayatimi benim gozumden gormenizi istedim. O yuzden yazdiklarim kibirli durduysa ozur dilerim.
sozlerinize cevap vermek istiyorum ama kafamda o kadar cok dusunce ayni anda konusuyor ki hangisindan baslasam bilemiyorum.
Ben erkek arkadasima muthis bir cekim hissederek iliskime basladim. Hala o cekimi hissediyorum ama onun kendine guvensiz halleri, gelecek gorememem, benim icin hayatta onemli olan degerleri onun gereksiz bulmasi aramizin acilmasina sebep oluyor. onu seviyorum ama benim icin onemli olan seyler onun icin hic onemli degilken sevgi yetmemeye basliyor.

hahaha ex'imin attigi kazigin ah'lari onlar :37:

Ex'im de begendigim seyler vardi. Kararliligi, hayatini kontrol altinda tutmasi, kendine ve olasi bi ailesine bakabilecek gucte olmasi vs gibi..
Bunlar benim bi erkekte aradigim baslica ozellikler arasinda ondan onem veriyorum. Maddi ve manevi anlamda guvenebilecegim biriyle olmak istiyorum.

Bu durumu sorun etmem suanki erkek arkadasimi kucumsedigim anlamina geliyor sanirim. Bunu ben kendime itiraf etmek istemiyordum.. Skinti yasamaktan korkuyorum sanirim. Gozu kara asik olamiyorum ben artik, gecti benden :D seviyorum, ama onunla bi gelecek gorememe durumu beni ondan kopartiyor, sogutuyor sanirim :(

sanirim seni anliyorum.. bir yandan yeterince sevmiyorun, bunu kendinde biliyorsun ama kendine itiraf edemiyorsun.. bir yandan cok yalniz kaldin, sevilmek sarmalanmak istiyorsun.. onu birakirsan yine yalniz kalacaksin..bence buna cesaretin yok senin..

dogru anlamis miyim? yoksa yanlis miyim?

üslubundan bunu sorun ettiğin açıkça anlaşılıyo, bu durumda bizim ne düşündüğümüzün anlamı yok, senin için sorunsa bitir, çünkü bağlanamıyosunda bu durumda, ayrıca ömür boyu annesi ve kardeşine bakacak babaları yok sanırım, bunuda düşün,standardın şimdikinin altında olacak evlenince, örnek olarak sen 4000 kazanıyosun o 1000 diyelim, toplam 5000 girecek evinize, ikinize eşit dağıtsan 2500 2500, yani sen onun hayat standardını 1500 tl yükseltirken kendininkini 2500 tl alta çekmiş olacaksın

Kesinlikle haklisiniz.
Bunun ustune ekleyecek tek kelimem yok

Back
X