• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi anlamda erkek arkadasindan- esinden guclu olmak (?)

Arkadaşlar ben eczacıyım sevgilim kuaför gelirlerimiz aynı diyebilirim hatta onun evi ve arabası var maddi açıdan ben fazla takmıyorum yani em kötü birlikte bir iş falan kurarsınız onun bu işi yapmasını istemiyorsanız mesela ben hiç istemiyorum tabi kıskançlıktan yani ben onu bıraksam rahat rahat işini yapsa eminim benim para mı bile ikiye katlar aramız da eğitim farkı yok mu var ama seviyorum yani onun eksiklerini biliyorum ama öyle kafama çok takmıyorum sanki herkes kocasıyla oturup siyaset falan mı konuşuyor sadece toplum için de sıkıntı olabilir diye düşünüyorum oda bilmediği konular da fazla yorum getirmez olur biter benim en çok kafama taktığım nokta işi işinde çok başarılı olduğu için heryer de bir müşterisi çıkar ki düşünün yurtdışına çıktık orda bile vardı bizde yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz ailem hiç istemiyor mesela ama ne bilim sizin ki gibi düşüncelere hiç sahip olmadım bence de sizin sevginiz eksik gibi geldi bana onu hissettirmişsiniz

Bizim tomvejerry aşka önem veren kızdır aslında.O yüzden ona kızamıyorum.Bir okuyorum tomvejerry haklı diyorum,diğerlerini okuyorum kızlar haklı diyorum.Acaba şeytan vesvese mi veriyor böyle üstün konumluk durumlarda?Belki kendi kendinini doldurmaya başladın.Ben bazen öyle oluyorum,birine karşı kendimi doldurmaya başlamışsam soğuyup gidiyorum...Kendinini doldurmadan ,bu vesveselere kulak asmadan düşün bakalım,gönlün ne diyor...Yada gözüne çok batıyorsa,yaşın da daha küçükmüş,yolunu başka tarafa çiz..Ama bazen aşk bulunur mantık bulunmaz,bazen de mantık bulunur aşk bulunmaz..İkisi birlikte okadar zor ki...Bulana helal olsun diyorum..
Not:Ben kesinlikle maddi ve maaş üstünlüğünü değil de;özgüven, kompleksiz oluş,olabildiğince iyi ahlak,mutlak bir iyi ve samimi niyet,kişilik ve dünya görüşü uyumu,el üstünde tutma,sevilme,beğenilme,sevme ,hoşlanma,çekim durumuna bakıyorum.Çünkü hepsi birlikte okadar zor bulunuyor ki..Ne yi atayım diyorum,bunu atıyorum.Çünkü ben de çalışıyorum.Hiç evlenmesem bile kendime yeterim,bir erkeğin parasına ihtiyacım yok diye düşünüyorum(olmaz olsun onlar da ,paraları da:) ,o da kendini geçindirecek kadar kazanan biri olsun varsın benimki fazla olsun..az çocuk vs..Suistimal edilmedikçe,erkek gibi davrandıkça sorun yok.

O kişinin sana bakışını değerlendir..Gözlerinde samimiyet ara..

Gördüğün herşey olumluysa ve yine vesveler geliyorsa yapman gereken belli..

Son düzenleme:
Fikir vermek adina:

Erkek arkadasimla 3,5 yildir beraberiz.
Allah nasip ederse 10 gun sonra sozlenmeyi dusunuyoruz.
O orta okul terk ben ise universite mezunuyum.
Kendisi esnaf ben ise hemsireyim.
O 1500-2000tl aliyor ben ise 2200 euro yani ortalama 5000tl.

Bunlari okuyan bazi sahislar "vay enayi" diyorlardir benim icin.
Desinler!

Alin teriyle, helal para kazaniyorsa, caliskansa hic de dert etmem.
Bana "Tv tamir etmek icin bir teyzenin evine gittim, belliki durumu yoktu, para alamadim ondan" diyince, onunla ne kadar gurur duydugumu kimse anlayamaz!
Adam gibi adam olsun, bana sahip ciksin yeter.
Ha "askommm askommm" diyip herseye eyvallah demiyorum. Yasadigimiz su kapitalist devirde, maalesef maddi durum, manevi durum kadar onemli.
Bizde bu yuzden, evlenebilmemiz icin, deli gibi calisip, didinip para biriktirmeye calisiyoruz.
Erkek arkadasim full butun gun calisiyor, pazar gunleri dahil.

Ne muhendisler ne doktorlar gordum, cok para kazanipta, 5 para etmeyen insanlar olan.
Yada cok para alipta bereketini goremeyen.
Sonra bir bakiyorsun, asgari ucretle 2 cocugunu universiteye gonderen, ev sahibi olan insanlar var bu dunyada.

Hersey nasip kismet iste.
Rabbim hepimizin kaderini guzel kilsin insallah.

Arkadaşlar ben eczacıyım sevgilim kuaför gelirlerimiz aynı diyebilirim hatta onun evi ve arabası var maddi açıdan ben fazla takmıyorum yani em kötü birlikte bir iş falan kurarsınız onun bu işi yapmasını istemiyorsanız mesela ben hiç istemiyorum tabi kıskançlıktan yani ben onu bıraksam rahat rahat işini yapsa eminim benim para mı bile ikiye katlar aramız da eğitim farkı yok mu var ama seviyorum yani onun eksiklerini biliyorum ama öyle kafama çok takmıyorum sanki herkes kocasıyla oturup siyaset falan mı konuşuyor sadece toplum için de sıkıntı olabilir diye düşünüyorum oda bilmediği konular da fazla yorum getirmez olur biter benim en çok kafama taktığım nokta işi işinde çok başarılı olduğu için heryer de bir müşterisi çıkar ki düşünün yurtdışına çıktık orda bile vardı bizde yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz ailem hiç istemiyor mesela ama ne bilim sizin ki gibi düşüncelere hiç sahip olmadım bence de sizin sevginiz eksik gibi geldi bana onu hissettirmişsiniz

ben konuşuyorum mesela,neyse konu ben değilim,ben üniversiteyi sadece eğitim gibi görmüyorum, kampüs ortamı başka bişey, tabiki insanın kendini geliştirmesi de bi seçenek ama ortamında yaşamak daha güzel, kızlı erkekli sınavlara çalışmalar, projeler hazırlamalar, çimlere yayılıp ders saati beklemeler...bi arkadaşım moda tasarımı okuyodu, grup çalışması şeklinde abiye kıyafet dikiyolar, okula en yakın kişi ali diye bi arkadaş, malum elbise dikmenin bi dolu alet edevatı var, mankeni kumaşı vs, herşeyleri onun evinde kurulu dolayısıyla okul çıkışı onda toplanıyolar, benim bu arkadaşın erkek arkadaşının olaya bakışı şu: sen erkeklerin evine gidiyosun
anlatamıyosun adama çünkü görmemiş ödev falan anlamıyo

Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz?

Ben suanda boyle bir iliski icersindeyim ve bunun iliskimize zarar verdigini dusunuyorum.
%100 olmasa da kariyer odakli bir insanim. Okul hayatim boyunca basarili bir ogrenciydim. Universiteyi dereceyle bitirdim. Duzgun bir is bulana kadar, gecici olarak girdigim is yerinde erkek arkadasimla tanistim. Orda sorumluluklari herkesten fazla oldugu icin onun normal bir isciden daha fazla oldugunu, bi egitim hayati oldugunu vs dusunmustum. Malesef yanilmisim. Lise mezunu, ve asgari maastan biraz daha fazla aldigi bir isi var. Bir yere gittigimizde onun parasini dusunmekten (cebinden su kadar cikti, bi daha ki maasina kadar nasil gecinecek) hic biseyden tat alamiyorum. Kendi masrafimi kesinlikle ben karsiliyorum. Onunla sinemaya bile gidemiyorum cebinden para cikacak diye, ve surekli bagda bahcede gezmekten yoruldum artik. Annesi ve iki kardesiyle yasiyor. Kendine ait bi odasi bile yok, salonda yatip kalkiyor. Hic bir ozelimiz yok. Soyle sarmas dolas rahat rahat oturabilecegimiz bi yer bile yok. Ben cok skildim artik.

Bu egitim durumu - dolayisiyla meslekler ve ucretler arasindaki fark, aramizda probleme sebep oluyor. Baglanma problemi olusturuyor bende. iliskiden kopmaya basladigimi hissediyorum. O da bunu hissediyor ve cok uzuluyor. Dun resmen gozumun onunde agladi beni kaybetmekten cok korktugunu soyleyerek..

Ben mi cok sey bekliyorum?
Sizler iliskilerinizde erkek arkadaslarinizin kafayi toplayip, adam gibi bi is sahibi olmasi icin ne kadar beklediniz veya bekleyebilirdiniz. Bu arada ikimiz de 21/22 yaslarindayiz.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin simdiden.

Kusura bakmayin ama yazdiklariniz bana cok asagilayici ve cirkin geldi. Yani aradaki farki anlatirken daha cok karsinizdakini asagilar bi haliniz var. Kim bilebilirki bigun tepetaklak olmayacaksiniz? Ayrica bence ayrilmalisiniz cunku karsinizdaki masum bi insani uzuyosunuz para derdine. Asik olsaniz sevseniz bunlar aklinizin ucundan bile gecmezdi. Umarim bu ongaryidan bigun kurtulursunuz yoksa hayatiniz boyunca sanmiyorumki boyle yargilari olan biri olarak kariyer sahibi olabilesiniz.. uzgunum bunlar fikirlerim umarim elestiriye aciksinizdir.

Dediğiniz gibi aslında ''önyargı'' oluyor bu bir bakıma...Bir bakıma da öbür türlü..Bence önyargı'nın yüzdesi daha fazla çünkü bunu toplum bize öğretmiş..
Bir düşünmeli insan..Bu durumun bana nasıl bir zararı olur...Ona göre hareket etmeli..Çevre ne der diye değil..Artıları ne eksileri ne..Bu maddi durum bir erkeği alaşağı etmeye yetmemeli..Aslına bakarsan haksızlık..Kişiye özel değerlendirmek gerek..

Dediğiniz gibi aslında ''önyargı'' oluyor bu bir bakıma...Bir bakıma da öbür türlü..Bence önyargı'nın yüzdesi daha fazla çünkü bunu toplum bize öğretmiş..
Bir düşünmeli insan..Bu durumun bana nasıl bir zararı olur...Ona göre hareket etmeli..Çevre ne der diye değil..Artıları ne eksileri ne..Bu maddi durum bir erkeği alaşağı etmeye yetmemeli..Aslına bakarsan haksızlık..Kişiye özel değerlendirmek gerek..

Dogru anlamissiniz beni.. bu hos olmayan bi bakis acisi.. su an dusunuyorum erkek arkadasim isini bile kaybetse ki olmayacak seyler degil bunlar sadece o uzulur diye uzulurum baska sekilde dusunmek sevgi kavramina hissine yakismaz

Konu sahibi uni-lise denklikten bahsetmediki, erkek-kadin arasindaki maddi farkliliklardan bahsetti.
Ama bizim millet oyle bir on yargili bir millet ki, yine konu uni-lise-ilk okul konulara dondu...
Yok denklik onemliymis, yok ucurum olmamasi lazimmis, yok kafalar uyusmazmis...
Genellemelerden nefret ediyorum.

Yazik ve utanc verici.

Bacim anladim seni hadi yeter daha fazla konusma lutfen. Okul diye tutturdun. Ben okuli bitirdim calisan bi insanim. Basligimda isletme mezunu olup lise mezunuyla beraber olmak degil. Maddi olarak erkek arkadastan guclu olmak. Abuk subuk seylere takilip actigim konunun amacindan sapip duruyorsun. Ne cok dolmussun isletme mezunlarina. Madem senli benli olduk birbirimize yorum yapiyoruz, kendi isine bak sen artik

işletme mezunlarına karşı bir doluluğum yok merak etme ,seni bayağı kızdırmışım aşağılık kompleksin var e tabi normal kendini herkesin gıpta ettiği bir meslek grubuna mensup olarak göruyorken,aslında alelade sıradan basit farkı olmayan sevgiline üstünlük taslayacığın bir mesleğin olmadığını düşündüğüm için ,düşüncelerimi bir türlü sindiremeyip her yazdığıma cevap verıyosun uzun uzun bak diğer yorumlarıda oku yorumların çoğu senin kibirlik aşağalıyıcı olduğun yönunde,bende ısrarla diyorum ki,kibirlencek bir konumun yok türkiyede senin gibilere uçuk mevlalarda para vermıyorlar hem eğitim anlamında hem maddi anlamda sevgilinble aranda hiç bir zaman fark olmayacak,eşitsin sevgilinle bunu zamanla anlarsın.senli benli bacılı bilmem neli olmadım seninle,olmamda paşa keyfim bilir istediğim başlığa istediğim yorumu yazarım,seda sayan vari hallerini kendine saklayabilirsin.kaldıramıyorsun eleştiriyi ne diye başlık açıyorsun,en başta ben sana ne söylediğim aranızda kafanıza takacak bir eğitim farkı yok dedim,sen bu yorumum üzerine demediğini bırakmadın yok bencelerle yorum yapmamalıymışım e sencelerlemi yorum yapıcam yorum benim yorumum neticede,yok seni çekemiyormuşum,sen okuduğunu anlayamıyorsun daha anlayamazsında neden biliyormusun,sana senin ıradan bir diploman olduğunu söylediğim için,bugun türkiyede milyonlarca bak binlerce demiyorum milyonlarca insanın elinde senin diplomanın aynısı var,eziklik duyduğun için bu gerçeği kabu edemıyorsun ,yorum yazmayıda keyfim isteyince bırakırım sen isteyince değil.

Tatlım yaşın bu kadar gençken böyle düşünebiliyosan ilerde daha çok sorun olur bu senin için..normalde bu yaşlarda pek mantıklı düşünülemez....ayakları yere basmaz insanın "seviyoruz yeter" der. Ileriki yaşlarda da yavaş yavaş maddiyat önemli olmaya başlar..onun için diyorum sen şimdiden mantığı devreye sokmaya başladıysan senin duyguların yeterli değil zaten canım..bana kalırsa çok uzatma ilişkiyi..sevgilini yavaş yavaş alıştır,birden duyup şok olmasın cocuk...

işletme mezunlarına karşı bir doluluğum yok merak etme ,seni bayağı kızdırmışım aşağılık kompleksin var e tabi normal kendini herkesin gıpta ettiği bir meslek grubuna mensup olarak göruyorken,aslında alelade sıradan basit farkı olmayan sevgiline üstünlük taslayacığın bir mesleğin olmadığını düşündüğüm için ,düşüncelerimi bir türlü sindiremeyip her yazdığıma cevap verıyosun uzun uzun bak diğer yorumlarıda oku yorumların çoğu senin kibirlik aşağalıyıcı olduğun yönunde,bende ısrarla diyorum ki,kibirlencek bir konumun yok türkiyede senin gibilere uçuk mevlalarda para vermıyorlar hem eğitim anlamında hem maddi anlamda sevgilinble aranda hiç bir zaman fark olmayacak,eşitsin sevgilinle bunu zamanla anlarsın.senli benli bacılı bilmem neli olmadım seninle,olmamda paşa keyfim bilir istediğim başlığa istediğim yorumu yazarım,seda sayan vari hallerini kendine saklayabilirsin.kaldıramıyorsun eleştiriyi ne diye başlık açıyorsun,en başta ben sana ne söylediğim aranızda kafanıza takacak bir eğitim farkı yok dedim,sen bu yorumum üzerine demediğini bırakmadın yok bencelerle yorum yapmamalıymışım e sencelerlemi yorum yapıcam yorum benim yorumum neticede,yok seni çekemiyormuşum,sen okuduğunu anlayamıyorsun daha anlayamazsında neden biliyormusun,sana senin ıradan bir diploman olduğunu söylediğim için,bugun türkiyede milyonlarca bak binlerce demiyorum milyonlarca insanın elinde senin diplomanın aynısı var,eziklik duyduğun için bu gerçeği kabu edemıyorsun ,yorum yazmayıda keyfim isteyince bırakırım sen isteyince değil.

yorumunun tamamini okumadim. sinirlerimi tepeme attirdin cunku. bak yavrum anladigin dilden konusacagim seninle. benim durumum su ben sevgilimin aldigi paranin 3 katini kazaniyorum. Anliyor musun? ondan ekonomik acidan suanda ustunum ve derdim de o. ay bi git harbi basimdan ne bicim bi kompleksli cekemeyen insansin ya. sanane nerden mezun olduysam. lise mezunu veya ilk okul mezunu da olabilirdim. benim derdim egitim durumu degil kazancimiz. yahu bi git harbi git ya. lafi gozunle okuyup nerenle algiliyorsun anlamiyorum.

Arkadaslar, konuyu anlayip yorum yapan herkese tesekkur ederim.
Erkek arkadasimda aradigim sey suan ki oldugu konumdan daha iyi yerlere gelmek istedigini gormek istememdi. Bunu isterkende kendimde normal olmayan hic birsey gormuyorum.

Evet, kor asik degilim, hayatimi duygularimla yonlendirmiyorum. Evet onu seviyorum, ve bu yuzden de ileriyi dusunuyorum, ilerde onunla mutlu olmak istiyorum. Iki gonul bir olunca samanlik seyran olur lafinin bir hikaye oldugunun farkindayim. Benim erkek arkadasimin biraz cesarete ihtiyaci vardi ve bende ona bunu verdigime inaniyorum.

Ilersini dusunup, kaygilandigim icin beni yargilayan kisileri anlamiyorum. Seven insan onu dusunmez, bunu dusunmez. Niye dusunmeyim canim? seviyorum diye aklimi kaybettim degil ya? Ha seven insan sevdigine destek olup, onunla iyi bir gelecek icin beraber cabalar diyorsaniz da, suan benim yaptigim da tam olarak budur.

Kusura bakmayin eger bu mesajim sert olduysa. Egitim durumumdan bilmem neyimden sevgilimi asagiladigim gibi yorumlari okudukca sinirlerim tepeme cikti.

Back
X