Maddi durum böyle diye sevdiğimden mi vazgeceğim ?

Babam anlamiyor ki cildirtti beni bu aksam ya ben kiz vericem ben onun ogullarini almicam bana yatak odasi almak yakismaz diyor bu nasil mantiktir ben anlamadim ne yapabilirim ne diyip konusabilirim ben cildirdim artik mantikli dusunemiyorum
YANİ bence diyor ki sevgili baban; kızım ben seni kiz oğlan kiz veriyorum (bakire veriyorum)tertemiz veriyorum bunlar onlar için en iyi ödül daha ne yapayım. ...

Bana ciftleseceginiz yatağı almak yakismaz diyor kısaca.

Baban tamamen haksız. Yaptığı çok yanlış. Rızkı veren Allah’tır-tabi böyle düşünüp kendini erkeğe kullandırtmamak lazım , ben bu aptallığı yaptım- Allah dilerse bir gün erkek arkadaşına daha iyi bir kapı açar inşallah, elin ayağın tutuyorsa ortaklaşa yaparsınız. Bence böyle bir durumda babanla sen konuşma , kendine yakın bir aile büyüğünüze durumu aç , babanla o konuşsun. Ama sevgilinden ve karakterinden emin ol , baban belki de beğenmediği ya da sevmediği bir yanı var o yüzden işi yokuşa sürüyor. O ihtimali de değerlendirmek gerek.

Esimle evlenirken ne benim tarafimdan ne de esimin tarafindan kimse bisey almadi hepsini biz hallettik.iyiki de oyle yapmisiz cunku hic bi konuya karisamadilar.sizin asgari ucretle hepsini tek basina karsilamasi imkansiz.baban maasi az diye dusunup vazgecmeniz icin yapiyo olabilir.paraya onem vermem ama bu zamanda asgari ucretle gecinmek gercekten cok zor.simdi pembe gozluklerle yaparim ederik diyebilirsiniz ama evlenince isler hic oyle olmuyor.o yuzden sevgiliniz baska islerde arasin bu surecte

Biz de böyle yaptık.
Yalnız benim ailem böyle rencide etmedi beni ya.
Çok üzücü.

Benim babam da fırıncı diye vermek istememisti amcamla konuştum amcam gelip babama dedi ki sen evlenirken karının parmağında nisan yüzüğü bile yoktu dediğinde o lafindan sonra babam çok yumuşadı rızkı veren Allah o zaman nişan yüzüğü alamayan babam şimdi Evi arabası var sana yar olsun gerisi hiç önemli değil

bence babani dinle.
sonra pişman olursun...
daha iyiler çok.. yarin bi gün işsiz kalirsa kimsenin yüzüne bakamazsin

Çalışıyorsanız erkek arkadaşınızla beraber alın. Bir tek erkek tarafına yüklenmek olmaz yarın öbür gün erkek tarafının tek diyeceği şey baba evinden bir iğne dahi getirmedi herşeyi biz yaptık.

Zamaninda çalıştım makinelerimi aldım evlenince mutfak eşyalarını ve oturma odasını aldım yatak odası mutfak perdesi halısı oturma odası halısı perdesi aldim bir tek erkek tarafı yapsın olur mu herkesin kendine göre ayırdığı miktar vardır.

Babanizla konuşun bu konuyu bence vermemek için bahanelere başlamış .

Babaniz hakli
Dogru duzgun isi meslegi olmayan adamla evlenilmez. Sizin isiniz var mi? Asgari ucretle nasil gecineceksiniz? Bu arada oglanin yuzugunu babaniz almayacak siz alacaksiniz ya,babanizla sevgiliniz evlenmiyor. Tabagi canagi da siz alacaksiniz babaniz degil

Ben eskiden calisiyodum şuan calismiyorum birikimimde yok şuanda ben sonucta baba evindeyim bende calismadigim icin babam kizina yardim edebilir evladina kizina yardimci olmasi yanlis bir sey mi ? Calissaydim ben babamdan da istemezdim is aramaya sa basladim zaten bulup girene kadar da bana yardimci olsalar cokmu

Calissam alicamda her seyi is aramaya basladim ise girdim mi bende alicam edicem ama 2 haftaya gelicek ailesiyle o zamana kadar is bulabilirmiyim bilmiyorum bulamadim hala diyelim babam gene o aksam konusuldugunda her seyleri onlara yuklucek ben zor durumda kalicam olaylar tatsizlasacak iyice

Aynen oyle bunu demeye getirdiginin bende farkindayim ama herkes de bunu bilmez mi kiz tarafi yatak odasini alir ama o o olmaz deyip tutturuyor bi is bulsamsa girsem asla ailemden bir sey istemicem

Ailenizin alması gerekenlerin ne olduğunu düşünüyorsanız siz alın. Çalışıyorsanız tabii. Çalışmıyorsanız da kimsenin, bu kişi babanız da olsa, parasına güvenip evlenmeye kalkmayın.

Bence bu konuşmaları ailelere bırak, müdahale etme. Erkek arkadaşına da babanla ilgili olumsuz hiçbir şey söyleme. Sonra evlendiğinizde başına kakılır her şey. Ayrıca 2 hafta sonra gelmesin onlar da. Sen ne zaman iş bulup çalışmaya başlarsan gelsin onlar da.

ben de eşimle evlilik yaparken benim yarı maasıma calıısyordu
işi de çok vasıflı değildi
üniversite okumus ama pek de oyle aman aman işi yoktu acıkcası

5 senelik evliyiz
ailesi de destek olmadı eşime o zamanlar ki ailesi çok hali vakt yerinde insanlardı.

ancak şans bize öyle güldü ki,
eşim şuanda benim maasımın tam bır fazlasını alıyor:)
farklı bir işe girdi , evimizi aldık arabalarımızı yeniledik .

kısmetin nereden geleceği belli olmaz,
umarım sizin için de bu böyle olur.

Babanı bilmem de asgari ücretle çalışan adama ben kız vermezdim çok net. Seviyorum napayım diye bir şey yok sevgiyi yiyemiyosun giyemiyosun evlenince. Yaşın en fazla 20 falan gibi geldi evleneceğinize şartlarınızı iyileştirin önce kaçmıyor evlilik sonra evlenirsiniz.

Siz is bulup calisip birikim yapana kadar evlenmeseniz cok mu? Gencecik insansiniz. Ailenize yuk olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…