- 4 Ağustos 2018
- 191
- 43
- 13
- Konu Sahibi heartless-
-
Ben nasil gelmeyin diyebilirim simdi 2 ay once verildi bu karar agustosun sonlarina dogru diye 2 aydir bekliyoruz biz bunu ben kalkip simdi gelmeyin etmeyin ben ise girdikten sonra gelin nasil diyeyim bi yuzuk takilsa hemen evlenmicez ya zaten yaza dogru olcak allahin izniyle o zamana kadar bende bulur is calisirim diye dusunuyorum sadece bi yuzukler takilsada adı konsa artik istiyorumBence bu konuşmaları ailelere bırak, müdahale etme. Erkek arkadaşına da babanla ilgili olumsuz hiçbir şey söyleme. Sonra evlendiğinizde başına kakılır her şey. Ayrıca 2 hafta sonra gelmesin onlar da. Sen ne zaman iş bulup çalışmaya başlarsan gelsin onlar da.
Tatlım senin dolardan altından mobilya fiyatlarından haberin var mı? Asgari ücretle nereyi dayayıp döşeyip düğün yapıyosunuz allahaşkına 20 yaşında ne evlenmesi bu. 5 senedir birlikteyiz nedir 5 sene önce çocukmuşsunuz zaten. Sevgili pesinde koşacağına iki okul okusaydın da tekstillerde iş aramasaydın. Babaya gelince dil pabuç ama madem beş senedir birliktesin evlenmek icin yanıp tutuşuyosun neden birikimin yok deyince suspus oluyosun. Evlen iki seneye cocuk yapar konu açarsın buralaraYa oda bende 5 senedir beraberiz bi yuzuk takilsin adi konsun istiyoruz pat diye evlenelim yarin demiyoruz zaten bi nisanlanalim yuzugumuz takilsin bi daha ki yaza da dugunumuz olur diye konustuk zaten ee yaza kadar da evin icini dayar doseriz dedik acalemiz yok hemen evlenelim diye tabi
Aklimda gelmedi degil bu calismiyorum ariyorum is ama eger bulup girersem buyuk ihtimal onu da yapabilirimÇalışıyosan sevdiğine kız tarafının yapması gereken eşyaların ücretini ver babanda o alıyor sansın.
Suan arayip baktigim kadariyla hep tekstil elemani iscisi araniyo baska bi is bulamiyorum bi bulabilsem giricem direk ailemden de bir sey istemicemadam akıllı bi işe lüzum yok seninle benzer durumda bir arkadaşım vardı bi markette reyonları düzenleyen eleman olarak asgari ücretten de düşük bi maaşla işe girdi çeyiz ve yatak odasını aldı 1 yıl çalışıp işten ayrıldı kafası rahat etti..Elinizi taşın altına koyun bence biraz zahmet çekeceksiniz evlilik bu.
Neden erken yasta evlilik isine bu kadar sert bi yorumda bulunma derdinde oluyosun 21 yasindayim oda 24 yasinda eger 28 29 yasinda olsam gene bu yorumu yapabilecekmiydiniz gene ayni durum standart ve sartlarinda olsaydim aa yasin buyukmus bosver et demicektiniz herhalde dimi ben tekstillerde is ariyorumda demedim nerde oyle bir sey yazdim dedim oraya hep calisan ariyorlar dedimTatlım senin dolardan altından mobilya fiyatlarından haberin var mı? Asgari ücretle nereyi dayayıp döşeyip düğün yapıyosunuz allahaşkına 20 yaşında ne evlenmesi bu. 5 senedir birlikteyiz nedir 5 sene önce çocukmuşsunuz zaten. Sevgili pesinde koşacağına iki okul okusaydın da tekstillerde iş aramasaydın. Babaya gelince dil pabuç ama madem beş senedir birliktesin evlenmek icin yanıp tutuşuyosun neden birikimin yok deyince suspus oluyosun. Evlen iki seneye cocuk yapar konu açarsın buralara
Aynen öyle çozemedim aklim almiyor bu mantigi da .Ben KIZ veriyorum herşeyi onlar yapacak mantığı nedir ya ? ?
Ahhh ahhh çalışmayan genç kızlar..Baba para vermez evlenir koca para vermez...Okusanız altın bilezigi taksaniz ne olur sanki ..Yakinda istemem olacak sevgiliminde maasi asgeri ucret. Babam işlerimi zorlastiriyo gelsinler istemeye tanisalim dedi ama her seyi erkek tarafi yapacak diyor bir kiz evlenirken hanimlar yatak odasini tabak canagini kiz tarafi almaz mi ? Babam ben kiz veriyorum hepsini oglan tarafi yapacak diye tutturuyor bizimde durumumuz normal ne iyi ne kotu karsi tarafinda durumu aynisi ama babam isi hep zorlastirici sekilde konusuyo sevdigin adamin duzgun isi yok tamam ama seviyorum ben ne yapayim ki sirf durumlar boyle diye sevdigimden nasil kopabilirim ben babami ailemi nasil yumusatabilirim misal ornek veriyorum bi aile buyugumuz nişanda erkegin yuzugunu kiz kizin yuzugunu de erkek alir dedi benin cevremdede evlenenlerde nisani olanlarda erkegin yuzugunu kiz aldi ama babam oyle sert konusuyo ki ben kiz veriyorum oglanin yuzugunu neden ben alacakmisim diyor arkadaslar ben ne yapayim o kadar bunaldim ki babamdan bu konusmalarindan ne diyim ne yapayim ben bu adama kendisi de annemle severek evlendi evlendiklerinde evlerinde hicbir sey bile olmadigi halde ama simdi herseyimiz de var ama babam laftan anlamiyor cok bunaldim ben artik ..
Yoo derdim paran yoksa evlenme hayali kurmayacaksın bu kadar basit. Evinizi kuracak paranız yok evlenip cocuk yapıyosunuz bi de ohh evlere senlik. Kimse mecbur değil sizin evlilik ateşinizde yanmaya. Yaşın küçük diye de degil evlenmeyi herşeyin önüne koyduğun için tepki veriyorum ayrıca. Okul oku meslek edin desek bin bahane bulursun evlenmek bin kat zor yanıp tutuşuyosun evlilik icin. Bi şey olmuyor evlenince yasayıp göreceksin zaten merak etme.Neden erken yasta evlilik isine bu kadar sert bi yorumda bulunma derdinde oluyosun 21 yasindayim oda 24 yasinda eger 28 29 yasinda olsam gene bu yorumu yapabilecekmiydiniz gene ayni durum standart ve sartlarinda olsaydim aa yasin buyukmus bosver et demicektiniz herhalde dimi
Işe suan girmek pat diye kolaymi yaklastik 2 hafta sonra gelecekler istemeye beni onlar gelene kadar hala is bulamadim diyelim ne olacak babam onlara karsi tarafa gene bu konusmalari yapacak
ben calistigim icin babama yük olmadım calisin 1 sene taksitle ceyiz alin yüzük alın..ilerde eş tarafı bir donla geldin demesin :)Babam anlamiyor ki cildirtti beni bu aksam ya ben kiz vericem ben onun ogullarini almicam bana yatak odasi almak yakismaz diyor bu nasil mantiktir ben anlamadim ne yapabilirim ne diyip konusabilirim ben cildirdim artik mantikli dusunemiyorum
bizimkilerde kaçarak evlenmiş ben amcamın yeğeni değil kızı gibiyim her zaman söyler bir suru yeğenim var ama sen benim kizimsin diye o yüzden amcamı araya koydum benim için şehir dışından kalkıp geldi benim içimden geçen ne varsa hepsini babama söyledi keşke sizinde babanızın sözünü dinleyecegi biri olsa :)Bir de şöyle bir sey var annemle babam ikisi kacarak evlendi ve iki tarafin ailesi de bir sey alip etmedi ama simdi evimizde herseyimiz var babam zamaninda calisip almis annemde bi zamanlar calisti her seylerini aldi ikiside severek evlenip kacmislar bende simdi birini sevdim allain emriyle olsun istiyorum kacmiyorum etmiyorum durumu boyle diye ne yapabilirimki seviyorum sonucta ama babam laftan anlamiyo baba annemi kacirmissin etmissin sevmissin sende diyorum bagiriyo bana bizi ornek gosterip durma onla bu bir mi diyo oyle laftan anlamaz bi insan ki cozemiyorum ben artik...
Maalesef yok ve ne yapacagimi bilmiyorum her seyi zorlastirip duruyorbizimkilerde kaçarak evlenmiş ben amcamın yeğeni değil kızı gibiyim her zaman söyler bir suru yeğenim var ama sen benim kizimsin diye o yüzden amcamı araya koydum benim için şehir dışından kalkıp geldi benim içimden geçen ne varsa hepsini babama söyledi keşke sizinde babanızın sözünü dinleyecegi biri olsa :)
ozaman babanızın iyi bir anına denk getirip siz oturup konuşun ters gitmeyin güzel bir dille anlatınMaalesef yok ve ne yapacagimi bilmiyorum her seyi zorlastirip duruyor
Eğer sevgilinle evlenmeye gücünüz yetmiyorsa ne onun ne de senin ailene guv3nip yola çıkmayın. Ne baban sana tabak canak almaya mecbur ne onun ailesi. Bu arada simdi seviyorsun yarin dolapta iki yumurta bulamayınca emin ol o sevgiden eser kalmayacak. Birbirinizi okşayarak doymayacak karniniz. Hele bi de çocuk yaparsanız kendi sefaletinize o masumu da kurban edeceksiniz. Evlenecek totosu olab adam gibi iş bulur çalışır. Bu senin için de geçerli.Yakinda istemem olacak sevgiliminde maasi asgeri ucret. Babam işlerimi zorlastiriyo gelsinler istemeye tanisalim dedi ama her seyi erkek tarafi yapacak diyor bir kiz evlenirken hanimlar yatak odasini tabak canagini kiz tarafi almaz mi ? Babam ben kiz veriyorum hepsini oglan tarafi yapacak diye tutturuyor bizimde durumumuz normal ne iyi ne kotu karsi tarafinda durumu aynisi ama babam isi hep zorlastirici sekilde konusuyo sevdigin adamin duzgun isi yok tamam ama seviyorum ben ne yapayim ki sirf durumlar boyle diye sevdigimden nasil kopabilirim ben babami ailemi nasil yumusatabilirim misal ornek veriyorum bi aile buyugumuz nişanda erkegin yuzugunu kiz kizin yuzugunu de erkek alir dedi benin cevremdede evlenenlerde nisani olanlarda erkegin yuzugunu kiz aldi ama babam oyle sert konusuyo ki ben kiz veriyorum oglanin yuzugunu neden ben alacakmisim diyor arkadaslar ben ne yapayim o kadar bunaldim ki babamdan bu konusmalarindan ne diyim ne yapayim ben bu adama kendisi de annemle severek evlendi evlendiklerinde evlerinde hicbir sey bile olmadigi halde ama simdi herseyimiz de var ama babam laftan anlamiyor cok bunaldim ben artik ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?