Maddi durum böyle diye sevdiğimden mi vazgeceğim ?

Babam daha sevgilimle tanismadi gormedi de sadece ailesinden bazi erkekleri taniyo biliyo aile buyugu olarak konustular babam cok dik kafali dinlemiyo kendi bildigi dedik gidiyo 4 halam var onlari katiyo isin icine halanlarin 4 u de evlenirken biz hicbir sey almadik yapmadik erkek yapti deyip duruyor

"Baba beni bi yere verdiğiniz yok, ben yine bu evin kızıyım. "tarzı bi şeyler de. Belki evleneceğin için korkmaya,üzülmeye başlamıştır ondan böyle huysuzluklar yapıyordur. Yoksa o yüzük meselesi, yatak odası
mutfak eşyası muhabbeti de bizim buralarda öyle. Her şeyi erkeğe yıkanlar da var tabii karşı tarafın gücü olsa da keşke yapsa ama yoksa canını mı alacaksınız?
Baba böyle çok istersen ben de borca girmiş olacağım, kaç yıl borç ödeyeceğiz o zaman ? de mesela.
Sert konuşmamaya çalış elinden geldiğince,onlar da üzülüyordur gidiyorsun diye.

Siz is bulup calisip birikim yapana kadar evlenmeseniz cok mu? Gencecik insansiniz. Ailenize yuk olmayin.
Ya oda bende 5 senedir beraberiz bi yuzuk takilsin adi konsun istiyoruz pat diye evlenelim yarin demiyoruz zaten bi nisanlanalim yuzugumuz takilsin bi daha ki yaza da dugunumuz olur diye konustuk zaten ee yaza kadar da evin icini dayar doseriz dedik acalemiz yok hemen evlenelim diye tabi

baban çakallık peşinde gibi geldi bana
herkes üzerine düşeni yapmalı onlar yapmıyorsa çalışıp siz kendi eşyalarınızı kendiniz alın biz öyle yaptık.

Benimde zoruma giden bu cevremizde herseyi erkek tarafi alanlari ornek veriyo bizim olayda da her seyi karsi tarafa yikmaya calisiyo asla dinlemiyo kendi bildigini okuyo ben ne yapayim 5 senedir bu insanla ben beraberim insan sevecegi kisiyi secemiyo doktor memur degil diye sevdigimden vazcayamam ya bunu anlamiyo onlarinda durumu belli sonucta ben de bi ise girebilsem elimden geleni yapicam zaten

baban çakallık peşinde gibi geldi bana
herkes üzerine düşeni yapmalı onlar yapmıyorsa çalışıp siz kendi eşyalarınızı kendiniz alın biz öyle yaptık.
Adam akilli bi is bulsam girsem asla babamdan bi sac tokasi istemicem zaten is kitligi var sanki is yok bulamiyorum genede arayip sormaya devam ediyorum

Siz çalışmıyor musunuz?Çalışmıyorsanız işe girin.
Kendi paranızla gücünüz yettiğince alın herşeyinizi, şahsen biz öyle yaptık.

Hemen evlenmeyecekseniz nisana da luzum yok. Agzinizla soyluyorsunuz 5 senedir birlikteyiz diye,nisan ne icindir? Ciftlerin birbirini tanimasi icin. E siz zaten taniyorsunuz, nisan yapip da masrafa,formalitelere, gerginliklere luzum var mi? Oyle bir yuzukle nisan olmuyor, nisan yaptiktan sonra iki tarafa da ailelere de maddi manevi yuk biniyor. Misal simdi nisanli olsaniz onumuz bayram. Bin tane adet var,yapsaniz bir cesit,yapmasaniz babaniz susacak bir adama da benzemiyor. Bunu neden yapiyorsunuz kendinize?

İs bulup calisin,para biriktirin,ufaktan ihtiyaclarinizi alin butcenize gore. Baktiniz her sey yolunda, o zaman takarsiniz yuzukleri,birkac ay sonra da nikahinizi yaparsiniz biter gider. Alengirli islere parasiz girilmez net soyluyorum bunu.

Elimde değil ister istemez cok gerildim ben babamin laflari konusmasi yuzunden onlar o aksam geldiginde de boyle konusmaya devam edecek ee onlarinda durumu belli benim tek dedigim sey kiz tarafi ne yapiyosa onlari yapmak ama babam halamlari ve cevreyi ornek gosterio duruyor kiz tarafina hicbir sey yaptirmadilar onlarda hep erkek yapti bunda da oyle olsun istiyo onlarin demek ki erkek tarafinin durumu iyiymis ki yapmislar ama babam laftan anlasa ben calissam asla hicbir sey ailemden istemicem ama calismiyorum suan ve adam akilli iste bulamiyorum insallah bulurumda girerim de islerimi hallederim babam gercekten karsisindaki ne diyo diye dinlemiyo kafasina gore konusuyo sadece

O zaman işe girip kendi hazırlığınızı yapın,aksi çok yorar sizi de evliliğinizi de arkadaşınızla aranızı da açar boştan yere. Ya da baba doktor bul evleniyim de,sizin istediğiniz zenginlikte birini nerden bulayım de. Yani çok zor bi durum ama sabredin, çok yormayın kendinizi. Ayakta kalın daha zor günler görebilirsiniz.

Çalışıyosan sevdiğine kız tarafının yapması gereken eşyaların ücretini ver babanda o alıyor sansın.

Adam akilli bi is bulsam girsem asla babamdan bi sac tokasi istemicem zaten is kitligi var sanki is yok bulamiyorum genede arayip sormaya devam ediyorum
adam akıllı bi işe lüzum yok seninle benzer durumda bir arkadaşım vardı bi markette reyonları düzenleyen eleman olarak asgari ücretten de düşük bi maaşla işe girdi çeyiz ve yatak odasını aldı 1 yıl çalışıp işten ayrıldı kafası rahat etti..Elinizi taşın altına koyun bence biraz zahmet çekeceksiniz evlilik bu.

Bir an once ise girin ikiniz de calisin yavas yavas her seyinizi alir evlenirsiniz.
Bir yil sonra degil bes yil sonra olsun ama sizin olsun, hayat kacmiyor...
Aynen öyle ben eskiden calisiyodum şan calismiyorum gene iş bakmaya basladim biraz burada iş kıtlığı var anca tekstilci araniyo ama ondanda ben anlamiyorum kendi yapabilecegim is ariyorum eger ki adam akilli is bulurda girersem ailemden bir sey istemicem zaten kendi paramla almak istiyorum her seyi ama bulup girene kadar da ailemin yardimci olmasini istiyorum sadece onlarda beni bi anlamaya calisabilseler keske

Ben is bakmaya basladim bulup calisirsam ailemden bir sey talep etmeyecegim

Bir de şöyle bir sey var annemle babam ikisi kacarak evlendi ve iki tarafin ailesi de bir sey alip etmedi ama simdi evimizde herseyimiz var babam zamaninda calisip almis annemde bi zamanlar calisti her seylerini aldi ikiside severek evlenip kacmislar bende simdi birini sevdim allain emriyle olsun istiyorum kacmiyorum etmiyorum durumu boyle diye ne yapabilirimki seviyorum sonucta ama babam laftan anlamiyo baba annemi kacirmissin etmissin sevmissin sende diyorum bagiriyo bana bizi ornek gosterip durma onla bu bir mi diyo oyle laftan anlamaz bi insan ki cozemiyorum ben artik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…