Maddi durumu olmayan insanların doğurmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee size ne, bize ne? Çocukların bakımlarını sizin üstlenmenizi istemiyorsa sizi ilgilendiren bir durum yok.
Bunu whatsap grubunda o kadar dile getirdiki dedim heralde yardim dileniyor biz cocuklardan bahsederken o söyle yoksuluz boyle yoksuluz

Muhtemelen acıtasyon yapıp biseyler koparma derdinde konu sahibi sonuna kadar haklı. Doğurup duruyor sonra açlar diye ağlıyor. Tavuk yemiyle ıslayıp besliyorum diye anne grubunda ağlıyorsa amacı biseyler koparmaktır. Az uyanık olun.

Ben de gıcık oluyorum böyle insanlara.
Bir kuzenim var, iki çocuğu var, ikisi de internet telefon bağımlısı. Kızının tiktoku var,video atiyor, küçücük oğlu oyunlarda elin insanıyla konuşuyor (ikisi de çok tehlikeli durumlar bence) . Çocukların ağzından küfür eksik olmaz, ikinci doğunca ilki babaanneye biraktilar yaramaz diye. komple babaanne bakıyor,onun evinden okula gidip geliyor hatta. Ama sanki çok iyi anne babaymis gibi deprem zamanı 'ay biz de çocuk alalım, büyütelim' moduna girdiler. Siz önce elinizdeki çocukları büyütün layıkıyla da eksik kalsın başka çocuklar.
Ama kendilerine sorsan çocukları çok sıkmayan, mükemmel ebeveynler
Bu insanlar böyleler ya. İyi demişsin, bosver

geçenlerde burda bi topic gördüm.yeni evli bir kız hamile kalamıyorum die başlık acmıstı. rahim filmi önerdiler, oda paramız yok dedi. devlet hastanesi ucretsız dediler. işte ilçedelermis, merkeze gitmeye durumları yokmuş. ailelerde destek olmuyor dedi.
ben kalp kırmamak icin bişi demedim ama merkeze gitmeye dolmuş parası olmayan insanlar çocuk sahibi olmak istiyor. aileler nereye kadar destek olucakki?
hazir cocuk yok, calıs bir sene at koseye para. seneye doğur.
üzücü.

Bunu whatsap grubunda o kadar dile getirdiki dedim heralde yardim dileniyor biz cocuklardan bahsederken o söyle yoksuluz boyle yoksuluz
Zanla hareket etmeniz mantıksız. Direkt sizden yardım istese tepkinizi anlarım da belki dert yanıyor kadın, belki paylaşacak kimsesi yok içini döküyor.

Hayatları hakkında hiç bir fikrinizin olmadığı insanlar hakkında yargı dağıtmayın gözünüzü seveyim.

Bu forumda oturmamış veya sorunlu evliliklerde çocuk varsa o çocuğu niye yaptın ilk söylenen şeyken şimdi sana ne denmesi çok ironik:)

Normalde banane derim ama gelip bana dert yanıyorsa, mağduriyetten dem vuruyorsa fikrimi söylemek de hakkım. O kadın da muhtemelen dert yanıyordu, evet o zaman neden yaptın o kadar çocuğu derim.

Bizi milletimiz acıyı seviyor, ah vah etmeye bayılıyor. Allah rızkını verir evet kuru ekmekte rızıktır misal. Ne beklediğine bağlı. Durumuna bakmadan çoğalırsan yaşayacağın şeyler bellidir.

İyi o zaman Allah çok çoğalana torpil geçsin, kimsede daha iyisi için kendini yormasın, emek harcamasın 2 dua bir namaz oturup beklesin. Hala böyle zihniyetlerin olması ve bunların yeni nesli yetiştirecek olması öyle üzücü ki.

Bak üzülme faslı geçince beyin rahatlamaya başlamış fkdfkkf.

Hoşgeldin Kudra.
Kurt ne alaka diye ben de bir kalakaldım.
O değil de arkadaşlarım hep bana benziyor. Hiç 4-5 çocuklu, durumu olmadığı halde fütursuzca üreyen arkadaşım yok.
Sizin niye var?

Bunu dememin sebebi 10 yildir kocası issizmis bu yeni olan birsey degilmiş bu 10 yılda dogurup durmuş
Yuh artık adam işsiz kadın çalışıyormu? Adam sakatmi niye işsiz? Çocuklara üzülürüm ben. Anne baba seçilmiyor. Bazı insanlar acitasyon sever, belki yalan söyledikleri ,evlerine girip cikiyomuydunuz?

Hoşgeldin Kudra.
Kurt ne alaka diye ben de bir kalakaldım.
O değil de arkadaşlarım hep bana benziyor. Hiç 4-5 çocuklu, durumu olmadığı halde fütursuzca üreyen arkadaşım yok.
Sizin niye var?
Bana demedin di mi niye var diye

Benim çocuklu arkadaşım bile yok denecek kadar az

Dün instagramda bir videoya denk geldim. Kadın aynılarını söylüyordu.
Muhtemelen oradan esinlenilerek konu açtınız.
Arkadaş falan yok ortada değil mi?

Ben konu sahibine katılıyorum.
Bugüne kadar da hep maddiyat yoksa çocuk yapılmamalı dedim. Yani güncel şartlarda basit hesapla aylık 120 bin üzeri kazançla ikinci çocuk yapılabilir gibi bir matematiğim var. İlk çocuk için de sınırım 50 bin, ikinci çocuk gözümde lükse girdiği için çıta yükseliyor orada.

Sonra biriyle tanıştım.
Kadının 5 çocuğu var. Kocasının kefillik dangalaklığı yüzünden batmışlar. Bayağı aç açıkta sefil kalmışlar. Şimdi adam asgari ücretli, kadın temizliğe gidiyor ve yardımla geçiniyorlar. Eski market sahibi bunlar. Bakkal değil, bayağı market. Söylediği market de uzak olmasına rağmen kayınvalidemin evinin orada, teyid ettim. Doğru. Kadın 5. Çocuğa hamileyken altında marketi, evi, kirada evleri, rent a car açacak kadar arabası varmış. E şimdi hiçbiri yok. Arada sadece 9 sene var.

Hayat bu, herşey olabiliyor. Ne eldekine, ne geleceğe çok da güvenmemek lazım dedim o saatten sonra.

Belli ki hayata bakış açınız, ideolojiniz birbirine uymuyor. Böyle biriyle neden arkadaş oldunuz ki zaten? Konuda da dert edineceğiniz bir şey göremedim. Arkadaşlığınız bitmiş ve çözülmüş zaten. He bana kalırsa da maddi ve manevi imkanı olmayan insanlar tek bir çocuk dahi yapmasın ama buna biz karar veremiyoruz ne yazık ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…