:) İlla banlanalım diyorsun?Kar derken
İnstagram mı? Çık kızım ordan.İnstagramda olan grup whatsapa gectik keske dediğiniz gibi esinlenip yazsaydin cocuklarin videolarini atiyoe gruba hastaneye goturemiyoruz hastayiz vay söyle kotuyuz boyle kotuyuz
Ben konu sahibine katılıyorum.
Bugüne kadar da hep maddiyat yoksa çocuk yapılmamalı dedim. Yani güncel şartlarda basit hesapla aylık 120 bin üzeri kazançla ikinci çocuk yapılabilir gibi bir matematiğim var. İlk çocuk için de sınırım 50 bin, ikinci çocuk gözümde lükse girdiği için çıta yükseliyor orada.
Sonra biriyle tanıştım.
Kadının 5 çocuğu var. Kocasının kefillik dangalaklığı yüzünden batmışlar. Bayağı aç açıkta sefil kalmışlar. Şimdi adam asgari ücretli, kadın temizliğe gidiyor ve yardımla geçiniyorlar. Eski market sahibi bunlar. Bakkal değil, bayağı market. Söylediği market de uzak olmasına rağmen kayınvalidemin evinin orada, teyid ettim. Doğru. Kadın 5. Çocuğa hamileyken altında marketi, evi, kirada evleri, rent a car açacak kadar arabası varmış. E şimdi hiçbiri yok. Arada sadece 9 sene var.
Hayat bu, herşey olabiliyor. Ne eldekine, ne geleceğe çok da güvenmemek lazım dedim o saatten sonra.
Çikolata ve meyve suyu çok da besleyici gıdalar değil yalnız:)) çocuklarınızı bununla beslemeyin. bari bal süt deseydiniz:)Konu çocuk olunca içim sızlıyor, bu çocuk öğlen arasında cevizli çikolatalı ekmekli meyve sulu beslenmesini yiyen arkadaşlarını izleyecek , ayakkabısından montundan utanacak , arkadaşlarının telefonlarına tabletlerine bisikletine heves edecek …
Bir anneye “niye bu çocukları doğurdun” demek haddini bilmemek. Burda da oluyor “niye bu evliliğe çocuk doğurdun” diye mesajlar. Ama bu kimseyi ilgilendirmez. Ha bazı ülkeler devlet politikası olarak nüfus planlamayı belirliyor. Nüfusları az ise çocuk için teşvik ediyor. Çin gibi kontrolsüz büyüyen ülkeler sınır koyuyor. Onun dışında bireysel olarak kimsenin kimseye aile planlaması konusunda yorum yapmaya hakkı yok. Ha düşüncelerinizde haklısınız ama başkasını toplum için rencide ederseniz tepki görmeniz çok doğal.tek dedigim niye bu yokluga bu kadar cocuk dogurdun.
ay konu kapanmadan neymiş bu olay ya?serentyy Hakikaten arkadaşım diye mi anlattın olayı?
Yav ne gerek vardı? İnstagram'da gördüm desen de konuşurduk biz.
Valla arkadaşım diye anlattığı olayı bir influencer anlatmış herhalde. Ortada arkadaş yok diyor arkadaşlar. Ben sosyal medya kullanmıyorum, bilmiyorum valla.ay konu kapanmadan neymiş bu olay ya?
Whatsaptan bir olay arkadasim degil anneler grubunda olan bir şahis. Şuan tartisma yasiyorum birkac kisi para atmiş adres istemisler eve araba yolluyorlarmış ulasilmiyor kendisine acikcası sacma sapan olaylarin icindeyim belki o kisiyi gordu ona ozenerek yazdi whatsaba dediginiz seyde olabilir bildiginiz birkac kisi dolandirildiValla arkadaşım diye anlattığı olayı bir influencer anlatmış herhalde. Ortada arkadaş yok diyor arkadaşlar. Ben sosyal medya kullanmıyorum, bilmiyorum valla.
Eve niye araba yolluyorlar?Whatsaptan bir olay arkadasim degil anneler grubunda olan bir şahis. Şuan tartisma yasiyorum birkac kisi para atmiş adres istemisler eve araba yolluyorlarmış ulasilmiyor kendisine acikcası sacma sapan olaylarin icindeyim belki o kisiyi gordu ona ozenerek yazdi whatsaba dediginiz seyde olabilir bildiginiz birkac kisi dolandirildi
Cocugum hasta gidemiyoruz zor durumdayiz diye yazmış onlarda araba yollalim eksigin neyse giderelim.alisveris yapalim sana demislerEve niye araba yolluyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?