Maddi durumu olmayan insanların doğurmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah rızkını verir olayını da yanlış anlıyorlar.
Elbette Allah verir, biz öyle inanıyoruz.
Ama oturduğun yerde olmaz o iş.
10 yıldır çalışmayan koca oturduğu yerden rızık isterse sıkıntı
Kimsenin doğurduğuna karışmam banane ben mi bakıcam?
Wp gruplarında size tavuk yeminden bebelerine mama yaptığını anlatması falan bana inandırıcı gelmedi.
Geçim sıkıntısı farklı şey, bu kadar düşkün yoksul olmak farklı şey. Uyduruyor ajitasyon yapıyor olabilir. İnanmadım nedense.
Belli ki arkadaşlık size birşey de katmıyor. Görüşmeyin

Bende bakımını karşılamacak durumda olup bilinçsizce ureyenlere sizin verdiğiniz cevabı vermeyi çok istiyorum ama herkese her şey denmiyor. Tecrübe etmiş oldunuz. Ben Türk üm kocam Kürt. Biz iki onlar üç kardeşler. Ailelerinde de çok çocukluk bir jenerasyon önce bitmiş. Genelde iki üç çocukluklar. Eskiden tarla bağ bahçe varmış eğitim bu denli önemli değilmiş ve insan gücü gerektiren eve maddi destek verecek kişi sayıyı önemliymis. Ama şuan yeni nesil ister türk olsun ister Arap ister Kürt bilinçli artık. O arada cahillikten çıkıyor sanki hepsine dört başı mamur gibi bakacakmis gibi üreyen. Alt komşum 4 çocuk 2 si ileri derecede zihinsel ve fiziksel engelli. 5. Çocuğu doğurdu. Ee kocam istiyor zaten doğuracağım en azından gençken çıksın. Bu arada çocuklar 3 ile 10 yaş aralığında. Onlarda Kürt. Rızkı Allah verirde okul çağı gelen iki sağlıklı çocukta evde rehabilitasyon alması gereken ikisi de beşinciye bakıyor anne. Kürtler de genelleme yapmıyorum ama rızkı veren Allah'tır düşüncesi daha hakim. Evet rızkı hepimize veren Allah. Kurban olduğum 4 çocuğun ikisi ağır bakım gerekiyorken 5. De olsuna bunu dememiştir diye düşünüyorum.

Çalışma, takır takır doğur, ona ağla buna ağla 50 kapıya el aç sonra bunun adı Allah rızkını veriyor olsun. Yürü gitt.

Ayyy rahmetli babaannem epey küfrederdi, toprağı bol olsun. Sizin bu yazdığınızın bir tık daha açığını söylerdi. O aklıma geldi birden.
haklı ama . Eli veya zekası çalışıp iş tutamayan adamların şeyi çift çekirdekli alman motoru gibi çalışıyor mübarek.
Yahu cocuk senin neyine sana sevişmek bile yasak olmalı. İşsiz gücsüz tiplere ödül gibi çocuk doguruyorlar birde.

Dün instagramda bir videoya denk geldim. Kadın aynılarını söylüyordu.
Muhtemelen oradan esinlenilerek konu açtınız.
Arkadaş falan yok ortada değil mi?
İnstagramda olan grup whatsapa gectik keske dediğiniz gibi esinlenip yazsaydin cocuklarin videolarini atiyoe gruba hastaneye goturemiyoruz hastayiz vay söyle kotuyuz boyle kotuyuz

İnsanlar istediği kadar doğurabilir ama doğurdukları çocukların karnını doyurmaktan acizse " niye" diye sorulunca kızmamalı.

Adamın işi gücü yerindedir iflas etmiştir, babanın sağlık sorunları vardır bunlar ayrı ama maddi durumum kötü olupta çok fazla çocuk sahibi olan insanlar bana mantıklı gelmiyor.

Kızım tedavi görürken bir tane adam hep oğluyla hastaneye geliyordu. Arkadaş sormuş " abi nasıl izin alıyorsun sürekli" diye. Adam da " ben değil çocuklar çalışıyor, ben çalışmıyorum" diyor. Adam çocukları eve para getirsin diye yapmış.

:) 31 yaşında çocuksuz bir kadın olarak belki de anlamlandıramıyorumdur. Ama doğurmak bile başlı başına zor ya. Bedenen, ruhen güç istiyor. Nasıl bu kadar çok yapabiliyor bazı kadınlar, anlamıyorum valla.
Bir de tabi artık çocuk bakımı da iyice pahalandı. Cesaret işi valla.

Çalışma, takır takır doğur, ona ağla buna ağla 50 kapıya el aç sonra bunun adı Allah rızkını veriyor olsun. Yürü gitt.
Rızkı Allahın vereceğine inancım tam. Fakat çalışmakla ilgili ayetleri de biliyorum mesela
İnsanoğlu işine gelen kısmını alıyor kendine
Rızkı kazanmak için ne yaptın deseler cevap yok?
Çocuk yapmış.
E iyi bize ne.
O zaman ağlamasın her yerde
Hele öyle tavuk yemi, yok ayakkabıyı paylaşma falan yok ben hiç inanmadım o denli olduğuna.

Cocuklara 1 ayakkabi alip sirayla giydirebiliyor ama 1 ayakkabi parasi bile etmeyen dogum kontrol hapini alip icmeye useniyor
Saglik ocaklari bile veriyor gidip isteyince
Tamam artik dogmuslar omurleri uzun olsun ama o cocuk neden et sut yemek varken kuru ekmek yesin insan bunu dusunmez mi hunharca sevisirken
Asil kizdigim bu
cocuklari zaten fakir olan bi ortama ortak etmek
Ayni seyi esinden siddet vs gorup yinede doguranlar icin de dusunuyorum
Kendi zor hayatina ortak ediyorsun cocugu resmen
Kuru ekmegi islatip veriyor ama instagramdan wpdan geri kalmiyor
Onun amaci gruptaki diger kadinlarin duruma uzulup ellerini ceplerine atmalari
Boyle bi gruptan atilmak da uzuleceginiz en son sey olsun
Grubun dusunce ortalamasi belliymis zaten

hep söylerim cocuk sahibi olmak maddi+psikolojik yeterlilik isteyen birşey hem cebin hem sinirlerin çelik gibi olacak. Yoksa herşey 3 snde olup bitiyor dünyanın en basit olayı.

Bunu bi Internet fenomeni söyledi daha dün izledim. Niye arkadasim dedi diye anlatiyosun ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…