Maddi imlansızlık ve çocuguma yetebilme çabaları

sib-der

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
503
278
23
41
Merhaba,

2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin :(

Babası nerede?
Eğer boşandıysanız söyleyin babasına okul masraflarını ödesin,çocuk büyütmek kolay değil.
birlikteyiz ancak aldıgımız maaş ev kirası ve genel harcamalara ancak yetşyor bugun görüştügüm bir okul haftada 3 gun 2 saat oyun grubuna 800 tl istedi

Korkma benim büyük oğlum da 3.5 yaşında konuştu.Zekasında da hiç bir problem yok.

Türkiyenin en iyi teknik üniversitelerinden birini kazandı.
verilen her komutu yerine getiriyor uyku sorunu çok büyük yatırmak imkansız uyutamıyorum hala sallanarak uyuyor doktorda enerjiyi atamıyor diyor.çok haraketkli bir çocuk hali ile annemde yaşlı

Üzülmeyin bir problem yoksa cocuk ya isaretlerle anlasmayla yetiniyordur ya da henuz hazir degildir konusmaya. Her seyin bir zamani var genelleme yapiyoruz vs ama her cocuk ayri hepsinin kendine has ozellikleri var ayni ayarda olmasini bekleyemeyiz. Sosyal ortamda olursa onun icin iyi olur sureci hizlandirabilir ama bu olmazsa olmaz degil.

Çocuga bakan kisi devamli cocukla konusmak zorunda. Birsey yaparken anlatabilir. Mesela "bu sogan, domates" gibi yemek yaparken. Türkiyede çok güzel resimli öğrenme kartları var. Onlardan alıp çalışın. Oglumda 2,5 yaşında. Son zamanlarda öğrenmesi hızlandı. 3 yasa dogru daha cok konusur diye düşünüyorum.

Çocuga bakan kisi devamli cocukla konusmak zorunda. Birsey yaparken anlatabilir. Mesela "bu sogan, domates" gibi yemek yaparken. Türkiyede çok güzel resimli öğrenme kartları var. Onlardan alıp çalışın. Oglumda 2,5 yaşında. Son zamanlarda öğrenmesi hızlandı. 3 yasa dogru daha cok konusur diye düşünüyorum.
2 gün önce kuzenının yanına gitti o da 3,5 yaşında ondan hemen 2 kelime ögrenmiş 2 gundur onu tekrarlıyor aslında ögrenmeye açık ama ben veremiyorum sanırım

resimli kartları deneyecegim fikir için teşekkür ederim.

verilen her komutu yerine getiriyor uyku sorunu çok büyük yatırmak imkansız uyutamıyorum hala sallanarak uyuyor doktorda enerjiyi atamıyor diyor.çok haraketkli bir çocuk hali ile annemde yaşlı
Oglunuz mu var orayı kaçırmıs olabılırım ama cok gördüm özellikle erkek cocuklr cok geç konusabılıyor. Hatta cook yakın cevremde ıkı erkek cocugu 4 yaslarında cok az konusma bıle denmezdı suan hepsı masallah şakır şakır konusuyorlar:) üzülmeyin

O şımarmiş biraz.Sallanmak nedir koca çocuk.Sizi kullanıyor.

Enerjiyi atması, yaşıtlarıyla olması başka bir konu.Tabi ki iyi olur.Ama imkanlarınız yoksa

ortadan yarılacak haliniz de yok.Ona göre plan yapar, giderlenirizi ayarlamaya çalışır,

o arada araştırır bir yere gönderirsiniz.

Oglunuz mu var orayı kaçırmıs olabılırım ama cok gördüm özellikle erkek cocuklr cok geç konusabılıyor. Hatta cook yakın cevremde ıkı erkek cocugu 4 yaslarında cok az konusma bıle denmezdı suan hepsı masallah şakır şakır konusuyorlar:) üzülmeyin
evet oglum var :)

gece 2 defa bez değişiyoruz dolu kalkıyor doktor hazır olmadıgını söylediği konuşmadıgı içinde nasıl bana çişim var desin :)
O sizin bileceğiniz iş malesef.
10 yaşına da gelse bezli olduğu için kimse onu okula almaz. Peki dil egzersizleri falan denemiyor musunuz evde?

O şımarmiş biraz.Sallanmak nedir koca çocuk.Sizi kullanıyor.

Enerjiyi atması, yaşıtlarıyla olması başka bir konu.Tabi ki iyi olur.Ama imkanlarınız yoksa

ortadan yarılacak haliniz de yok.Ona göre plan yapar, giderlenirizi ayarlamaya çalışır,

o arada araştırır bir yere gönderirsiniz.
maalesef evet dede annane ile büyüdü o konuda şımarıklık var birde uyku sorunu dogudugu günden beri var ve 27 aydır sallanarak uyuyor hatta bazı geceler araba ile dolaşıyoruz ancak uyuyor.

Back
X