Maddi imlansızlık ve çocuguma yetebilme çabaları

Benimki 3.5 yaşında başladı konuşmaya şimdi tam 4 oldu korkma hiç bende çok ağladım hergün uğraştım dualar okudum ama kimi çocuk geç dillenirmiş
Şimdi iyi ama olumsuz konuşamıyo sadece yapma diyemez ııı ıı yap der bu yıl 4yaş gurubuna vercektim ablası 1e başladı zor geçiyo hamileyim ama inan karnımdakini düşüncek vaktim yok hani şunu yapmayayım diyemiyorum bende evde ilgileniyorum
Onu sıkmadan zorlamadan konuşun ben telefon tablet vermedim ama çizgi film izledi zararı olmadı ordaki basit cümlelerle başladı konuşmaya bikere telefon verdi eşim ordaki bebek şarkıları hoşuna gitti tekrarladı yani kimi çocuğa zararlı çok dikkatli bakıp başka şeyle ilgilinmez ama benimki öyle değil izlerken bi oyun aklına gelip kalkar başka şeylede ilgilenir ve taklit yaparak öğrendi konuşmayı
Korkma bi sorunu yoksa konuşur ben çok dua ettim Allah'ım bi konuşsun sus desem de susmasın diye ama g3rçekden susmuyo
Hem ben çiş eğitimini 2 yaşında verdim çiş çiş diye söylerdi hem lazımlığı banyoda yerini bildiği için giderdi ona güvenin

devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada

Ben Anaokulu öğretmeniyim. Sınıfımda konuşamayan var. Ezilmiyor. Otizmli kaynaştırma öğrencimde var o da ezilmiyor. Hemde gülüp oynuyorlar. Devleti düşünebilirsiniz bence. İyi bir sınıf olduktan sonra hocası iyiyse sorun olmuyor

brnim iki yasinda konusuyordu.nasil mi.telefonda ki egitici cizgi fimler sayesinde renleri sayilari hayvanlari hep kendi ogrendi.tabi bizde bu ne sorusuna bikmadan cvp veriyoruz hala yani.uc ay sinra dort yssina basacak...

Kuzenim 4 yaşında konuştu.
Sakin olun. Gelişimde bireysel farklılıklar vardır.
Hazır değildir,konuşası yoktur ya da tembeldir. Bunlar olabilir. Illaki hastalık değil yani.

Ama akran eğitiminin çok önemli olduğu da bir gerçek. Kreşe gitmek belirgin bir farklılık yaratır. Komşu çocuğu varsa onlarla sık sık bir araya gelmekte fayda var.

benim arkadaşımın çocuğu 3 yaşında konuştu komşularının oğlu sabahtan akşama son ses rap dinleyen bir ergen irisiydi odasıyla bizim bu ufaklığın odası duvar duvara. Çocuk sabahtan akşama onu öğrenmiş ceza nın özellikle birbiriyle kafiyeli şarkı sözlerini bıdır bıdır söylüyordu anlayana kadar canları çıktı çocuğun ne dediğini nereden öğrendiğini :D

Müzik açın masal podcastleri falan var tek kaldığında onları dinletin dert etmeyin bu kadar ben küçükken akşama kadar çamaşır makinasının dönmesini izleyip sallanır dururmuşum. O zamanlar demişler anneme de bunun bir sıkıntısı var diye. Ortaçağda olsa içine şeytan girmiş çocuğun der yakarlardı modern çağda otizmden şüpheleniliyor.

Doktora götürün içiniz rahat etsin ama çok takılmayın 5 yaşında bile konuşan gayet zeki çocuklar var dille beyinin gelişme va çalışma şekli aynı değil.

erkek cocukları cok geç gelişiyor gerçekten birkaç tanıdıgımın cocugu te 4 yasında konusmaya basladı anca zekası vs hersey de normal

Erkek kardeşim 5 yaşına kadar doğru düzgün konuşamiyordu. Enerjisini atamıyordu o da. Annem çalışıyordu anneannem bakıyordu o da temel ihtiyaçlarını gideriyirdu anca. Çocukla konuşmak lazim uzun uzun. Ve kreş/anaokulu cok fayda sağlıyor. Su an tam bi laf cambazı yani 25 yasında dert etmeyin :D

Merhaba,

2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin :KK43:
Daha küçük benim oğlum 2,5 yaşına kadar anne bile demedi ki şu an 5 yaşında çoğu yetişkinden düzgün konuşup , kendini ifade edebiliyor o yüzden boş yere sıkmayın canınız.

üzülmeyin benim yeğenlerimin biri hariç diğer hiç biri o yaşta konuşamıyordu.36 aya bir şey kalmamış bence bekleyebilirsiniz.evde de anneniz yapabilirse alsın karşısına bol bol sohbet etsin.benim o çocuğu erken konuşan kuzenim zaten kendi de çenebaz, resmen sohbet ederken aldı çocuğu da yanına oturttu çocuğu sohbet muhabbet ortamında büyüttü kendi de evde bildiğin dedikodu yaptı bebeyle.çocuk o kadar erken konuştu ki doktor da sordu özellikle siz naptınız bu çocuğu güne mi götürdünüz diye.hiç korkmayın dertlenmeyin.

yarı özel devlet okulları var .Aylık 100-130 arası değişiyor. uzun süre göndermeseniz bile 2-3 ay gönderin .

Merhaba,

2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin :KK43:
Ben de calisirkça oğlum da kızım da çok TV seyreder onun benim çocuklarım da etkisi olumsuz olmadı. Ama bir ara oğlum çok tablet ile oynayınca baya geriledi. Anlamada derslerinde zorlandı. Tablet bozuldu deyin ve kaldırın. Ve kararlı olun. Hava iyi iken parka çıkartın ve siz şarkı söyleyin oyun oynayın. Birde işaret ederek anlatmaya çalıştığı şeyleri söylemeye çalışın birden konuşmaya başlar.

Merhaba,

Erkekler öyle kizlar gibi vidi vidi konuşmaz.3 yaşinda tanidiklarimin erkek çocuklarida hep 10 kelime. Kizlar konuşur herseyi çocugun normal ama tv ve tablet çok sakincali biz hic öyle şeyler vermeyiz eline tvyide izlemez zaten. ya oyun oynar yada alir oyun oynatmaya götururuz

Merhaba,

O zaman kımşu çıcukları ile oynaşın.ille kreş değil.parka gidin kitap oku ına.oğlum dört yaşunda ve hala cümleleri tam kuramıyır.zeka yerinde ama her çocuk farklı.otuz altı aydan sonra devlet anaokuluna ver.aylık 150 lira veriyorum.

Yazılan yorumlara şöyle hızlıca göz attım,
herkesi doğru bilgilendirmek adına ben de bildiklerimi yazayım.
Erken çocukluk uzmanıyım.

Öncelikle etrafta 5,6 yaşında konuşan çocukların olması bunun doğal bir gelişim seyri olduğunu göstermez.
Konuşma gecikmesinde biz 36 ayı sınır kabul ederiz yani bu aya kadar çok endişelenmeyiz.
36 ay itibariyle çocuk kısa da olsa anlaşılır bir cümle kurmuyorsa aileyi teşhis ve tedavi sürecine yönlendiririz.

27 aylık bebeğin bezli olması gayet normal. Tuvalet eğitiminde çoçuğun kaslarını kontrol edebilmesi ön şarttır bu da çocuktan çocuğa değişir.
Ben oğluma bu eğitimi 34 aylıkken verdim mesela.
Wc kapısında 30 dk beklemek,çocuğu klozete yapması için zorlamak,bilerek altına yaptığında kızıp korkutmak yapılmaması gereken yanlış uygulamalar.
Siz altında bezle ilkokula giden çocuk gördünüz mü? Hazır olduğunda tuvaletini söyleyecektir endişe etmeyin.Konuşamasa da belli eder.

S sib-der sizin çoçuğunuzun özelindeki durumu değerlendirirsek:
Yaş olarak tam zamanlı kreşe gitmek için henüz küçük, doktorun konuşma gecikmesi nedeniyle kreşe yönlendirmesi doğru bir tutum ama bunun için biraz daha bekleyebilirsiniz.
36 ayın öncesindeki gecikmeler bizi çok endişelendirmez,çocuğunuz üç yaşını bir doldursun, baktınız konuşmada hala istediğiniz duruma daha doğrusu gelmesi gereken duruma gelemedi o zaman bir yarı zamanlı kreş veya haftada üç gün iki saatlik oyun grubu uygun olur.

Çoçuğunuza bakım veren kişiler onunla bol bol konuşsunlar, akşamları yatmadan önce ona yaş grubuna uygun, resimli kitaplar okuyun, kitabın resimleri hakkında sohbet edin .
İnternette yeni yaş grubuna uygun, çok basit parmak oyunları, tekerlemeler, çocuk şarkıları bulabilirsiniz.
Birlikte bunları söyleyebilirsiniz.
Tv süresini günlük 20 dk ile kısıtlamak vereceğimiz rutin tavsiye.
Kolaylıklar diliyorum.

Merhaba size birşey danışmak istiyorum. Ozelden yazicam umarım sakıncası yoktur. Yanitlarsaniz çok sevinirim.

Oğlum devlet ana okulunda.öğretmenler çok iyi.müfredat iyü.yardımcıpersınel çok fazla.okul müdürümüz çocukları seven kollayan baba adam.tavsiye ederim.oğlumu özele de gönderdim ama devlet ana okulunu sevdi.

gece 2 defa bez değişiyoruz dolu kalkıyor doktor hazır olmadıgını söylediği konuşmadıgı içinde nasıl bana çişim var desin :)

Bu yorumunuz dikkatimi cekti , 2.5 yasindaki cocuk gece 2 kere bez degistirmez , bu kadar cok cis yapiyirsa ya usuyor ya da uriner sistemde bir sorunu olabilir
Doktora sordunuz mu bunu hic?

Back
X