Maddi külfet

Bekarlar calismiyolar esimden baska bir oglu daha var onum umurunda degil. Evet cok hassasizim ve sinirliyim daha oncede soyledigim gibi.yani en cok da cabalari yok kadin o kadar rahat ki.beni sonradan gelen biri olarak görüyor bugünkü konusmasindan anladim ben kumayim ona zaten oglanlarini evlendirme gibi bir cabaya girmemis hic umrunda degil

Evlenmeden önce bu durumu konuştunuz mu? Aileme bakmak zorundayım vs dedimi size?
Eğer dediyse çok birşey söylemeye hakkınız yok diye düşünüyorum, hatayı bunu en başından kabul ederek yapmışsınız.
Hiç konusu geçmediyse yada sakladıysa bu durumu keşke konuşsaydınız.

Yooo konusulmadi yani.annesinin emekli olmasina 1 yil vardi güya

Once bi'sakin ol ve esinin mukemmel olmayisiyla yuzles. Iyi bir profil degil. Neden? Cunku eger soyledigin kadar iyi olsaydi dengeyi kurabilirdi. Bak sen suan kv yuzunden degil esin yuzunden hamile hamile gelmis burada agliyosun.
O annesi ama sen nesisin? Her evlat anasina babasina yardim eder o ayri konu ama bu evlat parasiyla ayaklari uzatip oturabilecek kivamda olmamali.

Dusun bakalim esin dedigin gibi mukemmel olsaydi kayinvaliden sana oyle konusabilir miydi? En azindan esinden cekinirdi.
Bulasik yikamak, ese yardim etmek vs bi'luks degil bununla esinin iyi oldugunu tartamazsin. Ne zaman ki bu ailevi konularda gozlerin sulanmaz ozaman dersin bunu.

Eşinizin ailesi sizin gönderdiğiniz 1000 tl ile mi geçiniyor 1 ay boyunca?

1 ayı 1000 tl ile geçirmek çok zor başka gelir kaynakları yok mu?

kayınvalide yalnız değil ki kadının kocası var...kızları var...anlamadım bu işi...çalışıp baksın adam karısına kızlarına...eşini iyi bir silkelemek lazım...kendine gelmesi için...baba rolüne bürünmüş...o yolda gelen evladını düşünsün....adam aile kurduğunun farkında değil...almış memur kadını... düzenli geliri olan kadını...kendi çocuğunu da sen bakacaksın...o devam edecek anasına,danasına bakmaya...yanlışı baştan yapmışsın ama bu böyle sürmez...

Aaaa bu ne bee cinnet sebebi yemin ederim
Bir olur iki olur ama her ay her ay da olmaz ki
Eşin ailesine diyecek bizim bebeğimiz oluyor masraflarımız artıyor diğer kardeşlerimde yardım etsin konuşun onlarla demeli !
Valla yorumlarada şaşırdım bakacak tabiii yapacak tabii cilere
Tek evlat senin kocan değil kardeşim
Kaynanan tek senin kocanı besleyip büyütmemiş!
Diğerleri de bakmalı !
Sana diyorsa ki ben oğlumu büyüttüm bakmaya mecbur , ee diğerleri ağaç kovuğundan mı çıkmış onları doğurup büyütmemiş mi ?
Onlarada söyleyecek her kardeş yardım yapıcak!!

Ayrıcaa o iki kız kardeş evde niye oturuyo armut piş ağzıma düş ohh valla ne güzel memleket ya !
Girsinler işe çalışsınlar bu nedir böyle

Sinirimden patladım Allah yardımcın olsun
Olmadı resti çek böyle ömür mü geçer allasen
Kocan seviyorsa seni zaten anlayacaktır hatasını
Bebeğine yazık onu düşün
Ağlama sakın yavrun etkilenmesin dik dur bak babanda arkandaymış
Her halükarda haklısın
Yine söylüyorum
Allah yardımcın olsun

Sen de eşin de çalışıyorsunuz. Temizlik de yemek de ikinizin ortak görevleri. Yardım etmesi bile saçma. Direkt iş bölümü olmalı. Kocanın bulaşık yıkaması nazar boncuğu takmalık biri olduğunu göstermez.

Sıkıntının başlıca sebebi kocan. Aileler isteyebilir. Bedavadan gelen parayı herkes ister. Ama sizin evinizde borç varken onu ödemeyip, altın bozdurup annesine koşuyorsa o adamdan bir şey olmaz. Onun önceliği annesidir.

Sınırı çizmeyi, yoksa yok demeyi kocan bilecek. O nerede duracağını bildikten sonra kayınvalide istesin. Alacağı cevap durumumuz müsait değil olur. Yoksa o annesine kıyamaz sen kocana kıyamazsın bu da böyle sürüp gider. Sana tavsiyem önce sorunun ne olduğuyla yüzleş.

artık siz de kıyamam demeyip iyisini alın alacağınız eşyanın yiyeceğin giyeceğin
diğer abiler de sorumluluk yokmuş demek ki.
ama kadının da geliri yok demek .
sigortasını bi ay bi kardeş . bi ay diğer bi kardeş olarak üstlenseler iyi olur

Maaşınızı ayırın ya da onlara bakmaya devam edin.

resti çekin bence
ne saçmalık bu ya
ciddi ciddi konusun
siz çalısın eve harcayın adam calıssın sülalesini beslesın boyle bırsey olamaz
çok sınrılendım

merhaba, benim kp de iki oğlunun maaşlarını sürekli sömürmüş, hatta evliliğimizin ilk başlarında hala maaş günü arayıp nereye ne kadar harcadın yaoıyordu, küçük oğluna hala yapıyor. evlenmeden önce çok açık bir dille konuştum, kesemizin ayrı olacağını, hediyeler alabileceğimizi ama maddi yardımda bulunmayacağımızı her iki taraf için de dahil olarak, söyledim ve boşanma sebebi olduğunu anlattım. çok iyi anlamış olacak ki kesemizi tamamen ayırdı evlendkten sonra.

Senin kocan değişmez.. her ay o parayı göndermeye devam eder. Sizde buradaki gibi sinir olduğunuzla kalırsınız..
Bir de hamileymişsiniz, hamile halinizle bu şekil de olmanıza üzüldüm.
Bence eşini karşına al ve ciddi bir konuşma yap..
Misal, - annenlere aylık şu kadar gönderilecek ( hiç bir erkek ailesini atamaz, ailesinin istiyorsa ve elinde de varsa her erkek ailesine gönderir. gurur yapar, gönderdikçe kendisini daha erkek hisseder.. aslında bu bir egodur )
- aylık şu kadar birikim yapılacak..
- aylık bebeğimizin için şu kadar bütçe ayrılacak..
gibi maddeler sıralayın ve eşinizle uzlaşma yoluna girin. Diğer türlü düzelmez.
Şimdi hamilesin de, eşin senin ayrılıp gideceğini de düşünmez. Ohh ne ala, sen evi geçindir. Oda ailesini geçindirsin. Eşin evlenmiş, bence daha karşı çıkmış..

Tesekkur ederim tam hislerimi yazdiniz beni ne kadar iyi anladiniz

Allah askina normal bi anne olsa bunu yapar mi ?

Yanlis yere bakiyorsun. Suclaman gereken onlar degil.

Yaaa benim ihtiyacim yokki size diyorumki esim rahat para gondermek icin krediyi odemedi benim altinimi bozdurdu o benim hakkim degil mi bu da mu yanlis allah askina

Kac gundur sinir stresim hamile hamile bak agliyorummm bana oldun mu kaldin mi demiyor bilmiyorum yaaa allah kimseyi kaderinde boyle sinamasin

Bak bunlari sana yapan esin. Kaynananlar degil.

Valla çatır çatır yaptim o cocuguda allah izin verirse dogaracagimda o.issiz herifinin sirtina dogurmus 6 tane de bana ne olmus esim cocul.diye deliriyor hele onu bi yuva sahibi yapiyim da bak bakalim sen anasina !

Uslubum cirkinse yazma kardesim zorla mo yazdiriyorum ? Ben parami biriktiriyorum diyorum anlatamadim galiba ama ailesin o kadar da keskin cizgilerle ayri olmuyor herşey sizin üslubunuz düzgün mü oluyor ?

Seni çok dişli gördüm sen bu adamın parasını evine harcatmayı başarırsın... Eninde sonunda yola getirirsin 10-15 yılda sürse. Başarılar.

Ayrıca çocuğunuz olmasaydı siz yuva değil miydiniz nasıl bir düşünce sistemin var. Çocuk olunca mı yuva olacaksınız o zaman çocuk sahibi olamayan inxsanların ki yuva değil mi...

"ben istiyorum ki cift maasiz her ay3 4 binlira koyalım kenara bu olmayinca kiziyorum ben"
İkinizde memursunuz evet ama, ay da 3, 4 bin arttırabilen memur var mı? üst tabakaysa tabii ki olur ama... bu düşünce, bu zihniyet, bu yazım tarzı zor be gülümmmm,

cevremizdejiler yapiyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…